PRE 2 GODINE IZAZVAO HAOS, A SAD PROVOCIRA: Morina slavi dan kada je prekinuo meč Srbija - Albanija
Foto: Saša Pavlić

Bolno sećanje

PRE 2 GODINE IZAZVAO HAOS, A SAD PROVOCIRA: Morina slavi dan kada je prekinuo meč Srbija - Albanija

Fudbal -

Ismail Morina aktivan je na društvenim mrežama, a tačno dve godine posle prekida fudbalskog meča Srbija - Albanija, rešio jeda se podseti dešavanja na stadionu Partizana.

Slika kako zastava ”Velike Albanije” lebdi nad stadionom Partizana dok se igra 41. minut, zakačena o dron, šokirala je svet, a kasnije je potvrđeno da je ”upravljač” drona i organizator cele akcije bio takozvani Ismail Balist Morina, navijač Škendije iz Tetova i zagovornik ideje ”Autohtone Albanije”, koja u svojim granicama ima delove Srbije, Makedonije, Crne Gore i Grčke.

On današnji dan slavi kao ”Autohtonus” dan. Na instagramu je objavio fotografiju sa zastavom drona, na kojoj piše ”Autohtoni dan” i datum kada je dron pušten, 21:26, dok mu je komentar datum – 14. 10. 2014.

Morina je posle incidenta stekao slavu u Albaniji, gde su ga maltene proglašavali herojem. Zastavu je uneo u postavi jakne, a kontrola na aerodromu nije uspela da ga uhvati.

Za vreme utakmice se popeo na krov crkve Svetog Arhangela Gavrila pokraj stadiona u Humskoj i pustio dron sa zastavom. Zastavu je na kraju skinuo Stefan Mitrović, posle čega je došlo do sukoba igrača Srbije i Albanije, a to je dovelo i do uletanja navijača sa tribina, koji su napali Albance u pokušaju da otmu zastavu.

O događaju sa stadiona Partizana i problemima koje je, zbog prekida mečeva u Đenovi i Beogradu u kojima je učestvovao Ivan Bogdanov imao srpski fudbal, nedavno je za Kurir pričao i počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

"Ne znam ko je sve bio iza tih ljudi. Ne verujem da su bili sami. sada mi se čini da je malo bolja atmosfera oko reprezentacije, premda opet vidim da ljudi ne dolaze na utakmice. Nadam se da je to vreme rušenja nacionalnog tima iza nas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track