BLOG UŽIVO, VIDEO: Voša, Mladost, Čuka, Borac, Voždovac i Sloboda u četvrtfinalu Kupa
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Voša, Mladost, Čuka, Borac, Voždovac i Sloboda u četvrtfinalu Kupa

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Pobede Fenerbahčea, Panatinaikosa i MakabijaKošarkaši Fenerbahčea pobedili su večeras u Istanbulu Žalgiris sa 82:68 (28:24, 1613, 19:19, 19:12), u utakmici trećeg kola Evrolige i ostvarili treću pobedu.Fenerbahče su do pobede predvodili Ekpe Judo i Jan Veseli sa po 14 poena, Pero Antić postigao je 11, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović 10 poena i pet asistencija.U litvanskom timu najefikasniji je bio bivši košarkaš Partizana Leo Vesterman sa 15 poena, a Brok Motum postigao je 14.Posle tri kola ekipa Željka Obradovića ima sve tri pobede, a Žalgiris ima pobedu i dva poraza.Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na gostujućem terenu u Nemačkoj Bamberg sa 84:83 (20:15, 22:22, 20:26, 22:20) i ostvarili drugu pobedu.Kej Si Rivers predvodio je atinski tim do pobede sa 18 poena, a u domaćem timu najefkasniji je bio Nikolo Meli.Panatinaikos ima dve pobede i poraz, a Bamberg pobedu i dva poraza.Košarkaši Makabija pobedili su u Tel Avivu Galatasaraj sa 98:92 (18:24, 26:23, 25:18, 29:27).Soni Vims je sa 23 poena i pet skokova bio najefikasniji u izraelskoj ekipi, a u turskom timu Džastin Dentmon postigao je 22 poena.

Kličko naredne godine boksuje protiv DžošueUkrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je da u martu ili aprilu želi da boksuje protiv Britanca Entonija Džošue. "To će biti najveći meč u teškoj kategoriji u poslednjih nekoliko godina. U martu ili aprilu želim da boksujem protiv svetskog prvaka u IBF verziji Entonija Džošue", rekao je Kličko. Kličko i Džošua je trebalo da boksuju u decembru, ali borba nije dogovorena zbog povrede Ukrajinca. Kličko, koji će napuniti 41 godinu u martu, izgubio je WBA, WBO i IBF šampionske pojaseve prošlog novembra, kada ga je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Britanac Tajson Fjuri. Revanš Klička i Fjurija je dva puta odlagan zbog zdravstvenih problema Britanca. "Nikada nisam razmišljao o tome da prestanem, nijednom, ni kada sam izgubio šampionske titule. Sve dok budem mogao dobro da boksujem, sve dok sam fizički spreman i motivisan, nastaviću. Učestvovaću u nekoliko velikih, sepktakularnih borbi", rekao je Kličko. Džošua je osvojio IBF pojas posle pobede protiv Čarlsa Martina u aprilu. On je pobedio u svih 17 borbi otkako je postao profesionalac i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Letonac potpisao za VardarRukometni reprezentivac Letonije Dainis Kripštopans potpisao je trogodišnji ugovor s Vardarom, objavio je danas makedonski šampion. Ugovor s najvišim igračem u Ligi šampiona, koji ima 213 centimetra, važiće od nared sezone kada će skopski klub napustiti Aleks Dušebaev. Izvršni direktor Vardara Davor Stojanoski rekao je da Kristopanis dolazi kao veliko pojačanje tima, ne samo u napadu, već i u odbrani. Desni bek Krištopans je standardni reprezentativac Letonije. Trenutno igra za Meškov iz Bresta, sa kojim je osvojio prvenstvo i Kup Belorusije. Prošle godine je imao najbolju sezonu u Ligi šampiona sa 62 gola, dok je ove sezone postigao 32 u pet mečeva. U SEHA ligi postgao je 25 golova u sedam utakmica. Krištopans je rekao da je imao ponude klubova iz Nemačke, Španije, Madjarske i Belorusije, ali da je odabrao Vardar jer mu je ponudio najbolje uslove za napredovanje, kao i zato što je jedan od najambiocioznijih rukomentnih klubova na svetu. "Proveo sam dve izvanredne godine u Brestu, ali sada je vreme da nastavim dalje i zato sam odabrao Vardar", rekao je Krištopans za klupski sajt.

Laveci se vratio u selekciju ArgentineSelektor Argentine Edgardo Bausa pozvao je fudbalera kineskog Herbeja Ezekilja Lavecija u tim za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Laveci će u timu zameniti fudbalera Juventusa Paola Dibalu, koji je povredio butinu prošlog vikenda u italijanskom prvenstvu. U saopštenju Fudbalskog saveza Argentine navodi se da su klupski lekari Juventusa preporučili da Dibala miruje mesec dana. Laveci za reprezentaciju nije igrao od juna i Kupa Amerike, pošto se oporavljao od povrede lakta. U reprezentaciju je pozvan i Fernando Beluski iz San Lorenca. Argentina će 10. novembra igrati na gostujućem terenu protiv Brazila, a pet dana kasnije na svom terenu protiv Kolumbije.

21:55 - Barcokas: Nismo zaslužili pobedu, ali ni ovakvo suđenjeTrener košarkaša Barselone Jorgos Barcokas čestitao je Crvenoj zvezdi pobedu i rekao da je nezadovoljan suđenjem na utakmici. "Kako smo igrali, nismo zaslužili da pobedimo. Zvezda je igrala odlično. Takođe, nismo zaslužili ovakav tretman sudija", rekao je Barcokas posle utakmice u Beogradu. Barselona je izgubila od Zvezde sa 76:65 u trećem kolu Evrolige i tako doživela drugi poraz, dok crveno-beli imaju dve pobede.Barcokas je čestitao Zvezdi na pobedi i rekao da je srpski klub igrao odlično. Trener španskog kluba je naveo da je njegov igrač Pau Ribas povredio ahilovu tetivu, zbog čega mu sledi duža pauza. "Ribas će verovatno odsustvovati više meseci. Zbog toga nije laka situacija za nas, veliki je hendikep jer ima mnogo utakmica i igra se u žestokom ritmu", kazao je Barcokas. Barselona će u sledećem kolu dočekati Bamberg, dok će Zvezda gostovati Panatinaikosu.

21:34 - Lalatović: Zaslužili smo sreću u Novom PazaruTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je posle današnjeg plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije da su njegovi igrači bili bolji od domaćeg Novog Pazara i da su zaslužili sreću tokom izvodjenja jedanaesteraca."Ovo je takmičenje gde nema popravnog. Bila je to tvrda utakmica protiv rivala koji je od dolaska trenera Zorana Govedarice čvršći, agresivniji i opasniji. Zaustavili smo Envera Alivodića i Anida Travančića, a mojim igračima nedostajao je završni pas. Zameram im što nisu češće šutirali", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice.Vojvodina se večeras plasirala u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom u Novom Pazaru posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca sa 3:2, pošto je u regularnom delu utakmice bilo 0:0.Šef stručnog štaba Novog Pazara Zoran Govedarica ocenio je da je Vojvodina potvrdila da je trenutno najbolja domaća ekipa i da igra najlepši fudbal."Očekivali smo da će nas sreća pogledati na 'penal ruletu', a tokom psihički teške utakmice imali smo i šansu preko Alivodića. Vojvodina je imala veći posed i više prilika, dobro smo se branili, ali bilo je očigledno da je težak teren za vreme meča sa Napretkom izmorio moje fudbalere. Nemamo, ipak, za čim da žalimo", kazao je Govedarica.U četvrtfinalu Kupa Srbije, koje je na programu 5. aprila, igraće i branilac trofeja Partizan, Crvena zvezda, Mladost iz Lučana, Voždovac, Čukarički, čačanski Borac i užička Sloboda.

21:10 - Zvezda bolja od Barselone za drugu pobedu u EvroligiKošarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Barselonu u Beogradu sa 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17), u trećem kolu Evrolige. Zvezda je u punoj Beogradskoj areni zabeležila drugu pobedu ove sezone u Evroligi, a u sledećem kolu gostovaće Panatinaikosu, u petak od 20.15 u Atini. Crveno-bele je u pobedi nad Barselonom predvodio Marko Gudurić sa 21 poenom, Marko Simonović postigao je 13, Milko Bjelica 12, a Branko Lazić devet. Najefikasniji u španskom klubu sa 15 je bio Bred Oleson. Početak utakmice je obeležila agresivna igra odbrana dve ekipe, a Zvezda se dobro držala, sve dok Stefan Jović tri minuta pre kraja nije izašao, a ušao Nikola Rebić. Barselona je to iskoristila i do kraja prve deonice serijom 8:2, uz trojku Breda Olesona u poslednjoj sekundi preko Rebića koji nije napravio faul iako Zvezda nije iskoristila bonus, došla do sedam poena prednosti. Zvezda je dobro počela drugu deonicu i stigla zaostatak, ali je Pau Ribas s tri vezane trojke održavao prednost Barselone. Ipak, on je promašio četvrti šut, posle čega su crveno-beli u furioznu seriju. Tajris Rajs je položio za 31:24, posle čega je Zvezda do poluvremena napravila seriju 17:0 za šest minuta i na odmor otišla s devet poena prednosti. Najraspoloženiji u Zvezdi su bili Simonović i posebno Gudurić, koji je u tom periodu postigao 13 poena. On je četiri sekunde pre kraja položio uz faul, a bacanje nije iskoristio, ali je uhvatio loptu i postigao novi koš, koji nije priznat jer je istekao napad. Odlična druga četvrtina, u kojoj su domaći košarkaši postigli 31 poen, nije uticala da slabije igraju u nastavku. Zvezda je u trećem periodu održavala prednost, a trojkom Čarlsa Dženkinsa u poslednjem napadu došla do plus 12 pred poslednju deonicu. Zvezda je odlično igrala do kraja utakmice, a protivniku u poslednjoj četvrtini nije dozvolila da pridje na manje od osam razlike, pa je zabeležila i drugu pobedu.

20:38 - Vojvodina, Mladost i Sloboda u četvrtfinalu KupaFudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na gostujućem terenu pobedili Novi Pazar posle izvođenja jedanaesteraca sa 3:2. U regularnom delu bilo je 0:0. Golove iz penala za Vojvodinu postigli ; Aleksandar Paločević, Dušan Jovančić i Siniša Babić, dok je golman Novog Pazara Bojan Zogović odbranio šut Dejana Melega. Golove za Novi Pazar postigli su Darko Micevski i Irfan Vusljanin, prečku je pogodio Slavko Marić, a golman novosadskog tima Marko Kordić odbranio je udarce Mijana Mutavdžića i Envera Alivodića. Posle izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinale je prošla i Mladost iz Lučana posle pobede protiv Rada. Utakmica u Lučanima završena je 1:1, a posle penala bilo je 5:3 za domaće. Sloboda iz Užica plasirala se u četvrtfinale pošto je u Surdulici pobedila Radnik sa 2:1. Ranije danas u četvrtfinale plasirali su se Voždovac, Crvena zvezda, Borac, Čukarički, a juče je branilac trofeja Partizan pobedio Žarkovo.

19:45 - Kuznjecova u polufinalu završnog WTA turniraRuska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se u polufinale završnog WTA turnira u Singapuru, pošto je pobedila petu teniserku sveta, Čehinju Karolinu Pliškovu posle tri seta, 3:6, 6:2, 7:6. Deveta teniserka sveta Kuznjecova pobedila je za dva sata i 20 minuta. Obe su u trećem setu servirale za pobedu, ali je meč rešen u taj-brejku koji je Kuznjecova dobila sa 8:6. Kuznjecova ima dve pobede u Beloj grupi, a za plasman u polufinale pomogla joj je i Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je pobedila Španjolku Garbinje Mugurusu sa 7:6, 6:3. Radvanska i Pliškova imaju po pobedu i poraz, a Mugurusa je pretrpela oba poraza. Kuznjecova se prvi put plasirala u polufinale završnog WTA turnira. Ona je poslednji put igrala na tom turniru 2009. godine. "Poslednjih godina nisam bila na najboljem nivou. Ove godine se nešto promenilo i uživam u igri", rekla je Kuznjecova. Kuznjecova je u ponedeljak u prvom kolu pobedila Radvansku, a tokom pauze između gemova odsekla je jedan pramen kose, pošto joj je smetao dok se kretala po terenu.

19:22 - Odbojkašice Srbije u grupi sa Češkom, Slovačkom, Kiprom i IslandomŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je danas Evropska odbojkaška unija (CEV). Kvalifikacione utakmice u Grupi B igraće se u Poljskoj od 30. maja do 4. juna naredne godine. U Grupu A smeštene su selekcije Hrvatske, Rusije, Mađarske, Grčke, Austrije i Gruzije, dok su u Grupi C Bugarska, Turska, Rumunija, Švajcarska, Crna Gora i Kosovo. U Grupi D su Belgija, Italija, Belorusija, Španija, Letonija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi E Azerbejdžan, Holandija, Izrael, Ukrajina, Danska i Norveška, a u Grupi F Portugal, Nemačka, Francuska, Finska, Slovenija i Estonija.Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.Treća runda kvalifikacija će se igrati od 22. do 27. avgusta 2017, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu.Na Svetskom Prvenstvu 2018. godine igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili organizator Japan i SAD - svetski prvak.18:05 - Odbojkaši Srbije dobili rivale u kvalifikacijama za SPOdbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi E sa selekcijama Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je danas Evropska odbojkaška unija (CEV). Domaćin Grupe E biće Hrvatska, a kvalifikacione utakmice igraće se od 23. do 28. maja naredne godine. U Grupi A nalaze se Francuska, Nemačka, Turska, Ukrajina, Azerbejdžan i Island, dok su u Grupu B smešteni Holandija, Slovačka, Grčka, Austrija, Luksemburg i Moldavija. Slovenija će biti domaćin Grupe C, a takmičiće se sa reprezentacijama Belgije, Portugala, Letonije, Izraela i Gruzije. U grupi D su Estonija, Rusija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska i Kosovo, a u Grupi F Češka, Finska, Španija, Švedska, Kipar i Severna Irska. Na svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj igraće 10 selekcija iz Evrope. Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija. Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

17:50 - Ulaznice za utakmicu protiv Norveške 100 i 200 dinaraFudbalski savez Srbije saopštio je danas cene ulaznica za prvu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvesntvo izmedju mladih reprezentacija Srbije i Norveške.Ulaznice za južnu tribinu stadiona Partizana koštaju 100 dinara, a za zapadnu i istočnu po 200.Mlada reprezentacija Srbije će 11. novembra dočekati Norvešku na stadionu Partizana u prvoj utakmici baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj. Revanš utakmica igraće 15. novembra u Norveškoj.

17:35 - Troicki i Kuevas u četvrtfinalu turnira u BečuSrpski teniser Viktor Troicki i njegov partner u dublu Urugvajac Pablo Kuevas plasirali su se danas u četvrtfinale turnira u Beču, pošto su u prvom kolu pobedili indijsko-kanadsku kombinaciju Rohana Bopanu i Danijela Nestora u dva seta, 6:4 i 6:4.Troicki i Kuevas su u prvom gemu na meču stigli do brejka, a kasnije se ispostavilo da im je to bilo dovoljno da dodju do prednosti od 1:0 u setovima.Bopana i Nestor su u drugom setu prvi stigli do brejka, ali je srpsko-urugvajska kombinacija uspela da preokrene dvaput oduzevši servis rivalima i tako na kraju izborila plasman u četvrtfinale.Troicki i Kuevas će se u četvrtfinalu sastati s boljim iz duela izmedju Austrijanaca Denisa Novaka i Dominika Tima, odnosno Amerikanaca Boba i Majka Brajana.

17:26 - Čukarički pobedio Javor za četvrtfinale Kupa SrbijeFudbaleri Čukaričkog plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas na Banovom brdu u osmini finala pobedili Javor iz Ivanjice sa 1:0. Čukarički je do gola došao u 19. minutu, a strelac je bio Ognjen Ožegović, koji se dobro snašao u gužvi u šesnaestercu Javora, te posle odbitka savladao golmana gostujuće ekipe. Domaćin je tokom većeg dela meča bio bolji rival, stvorio je nekoliko prilika, ali nije uspeo da ostvari ubedljiviji trijumf. Ekipa Gordana Petrića meč je završila s desetoricom igrača na terenu, pošto je Obeng Regan u 72. minutu dobio drugi žuti karton. Ranije danas plasman u četvrtfinale obezbedili su Borac iz Čačka i Voždovac, a Partizan je juče bio bolji od Žarkova.Četvrtfinalni mečevi igraće se 5. aprila naredne godine.17:10 - Maksimović, Despotović i Erić šampioni sa AstanomFudbaleri Astane, čiji su članovi Nemanja Maksimović, Đorđe Despotović i Nenad Erić, osvojili su titulu prvaka Kazahstana kolo pre kraja nakon remija na gostovanju Okžetpesu 0:0. Astana je pred poslednji meč u sezoni stekla četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Kairat i došla do treće uzastopne titule državnog prvaka, koliko ukupno ima u klupskoj riznici. Golman Erić i Maksimović odigrali su ceo meč protiv Okžetpesa, dok je Đorđe Despotović ušao u igru u 87. minutu. Eriću je ovo treća titula u Astani, Maksimoviću druga, a prva Despotoviću koji je u redove šampiona došao iz Kairata. Za domaći tim nastupali su nekadašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković i bivši vezista Novog Pazara i Voždovca Risto Ristović.16:50 - Diplomatski pasoši za pojedinačne osvajače medalja u RijuPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svečano će sutra uručiti diplomatske pasoše osvajačima medalja u pojedinačnim sportovima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Diplomatske pasoše dobiće Davor Štefanek, Tijana Bogdanović, Milenko Zorić, Marko Tomićević i Ivana Španović.Svečanosti će prisustvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, saopštio je MSP.16:30 - Ambrozini: Milan nije na nivou Juventusa, Rome i NapolijaBivši kapiten Milana Masimo Ambrozini rekao je da sadašnji tim "rosonera" nema kvalitet da osvoji Skudeto, uprkos tome što ima samo dva boda manje od lidera Juventusa. Ambrozini je bio veoma razočaran porazom u Đenovi (3:0) i smatra da ekipa Vićenca Montele još uvek nije na nivou aktuelnog šampiona, i pored trijumfa nad istim proteklog vikenda (1:0). "Milan nema kvalitet da osvoji titulu i takmiči se sa Juventusom i Romom. Sa ovim timom i strukturom kluba, može da ima bolje sezone nego prethodne, ali za ostalo je potrebno vreme. Još uvek nije na nivou ni Napolija, ali može da se bori za mesto u Evropi. Način na koji sada igraju govori da postoji šansa da se plasiraju u Ligu šampiona i bilo bi nepošteno da ljudi traže više od toga", rekao je Ambrozini. Ambrozini je čak 18 godina nosio dres Milana, odigrao je 489 utakmica i dao 36 golova, ali i osvojio ukupno 12 trofeja, među kojima četiri titule Serije A i dve Lige šampiona.Karijeru je 2014. godine završio u Fiorentini, igrao je još za Vićencu i Ćezenu, dok je za reprezentaciju Italije zabeležio 35 nastupa.16:00 - Voždovac preko Spartaka do četvrtfinala Kupa SrbijeFudbaleri Voždovca plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u osmini finala na svom terenu pobedili Spartak iz Subotice sa 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Jovan Stojanović u 19. minutu. Voždovac je do gola stigao posle dobre akcije. Miloš Pavlović je proigrao Stojanovića kroz odbranu Spartaka, a on je prodro u šesnaesterac, oslobodio se čuvara i šutirao u suprotni deo mreže za vođstvo svog tima. Domaćin je utakmicu završio s desetoricom fudbalera na terenu, pošto je asistent kod gola, Pavlović, u 69. minutu dobio crveni karton. Spartak je u finišu imaju inicijativu, ali je Voždovac uspeo da se odupre i na kraju izbori plasman u četvrtfinale. Ranije danas Borac iz Čačka je trijumfovao posle boljeg izvođenja jedanaesteraca na gostovanju u Jagodini protiv istoimenog kluba iz tog grada. Četvrtfinalne utakmice igraće se 5. aprila naredne godine.15:30 - Borac posle penala pobedio Jagodinu i plasirao se u četvrtfinale KupaFudbaleri Borca plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su danas u Jagodini pobedili domaću ekipu posle boljih izvođenja penala.U regularnom delu bilo je 1:1. Domaći tim je poveo u 26. minutu golom Andrije Lazovića, a gosti su izjednačili pogotkom Tijaga u 50. minutu.Kasnije danas igraju se ostali mečevi osmine finala. Prvi četvrtfinalista je Partizan, koji je u utorak pobedio Žarkovo 2:0.

14:58 - Sautgejt ostaje na klupi Engleske?Garet Sautgejt bi mogao da postane selektor Engleske trajno, čak i ako ne bude imao mnogo uspeha u naredne dve utakmice.To je rekao prvi čovek Fudbalskog saveza Engleske (FA) Martin GlenSautgejt je u septembru postavljen za privremenog trenera nakon odlaska Sema Alardajsa. On je trebalo da vodi tim u prve četiri utakmice, a to je već uradio u dve, sa učinkom od pobede i remija. Engleska sada igra dve utakmice kod kuće - 11. novembra protiv Škotske u kvalifikacijama i četiri dana posle toga prijateljsku sa Španijom. Mnoge kladionice u Engleskoj predvidjaju da je on glavni favorit za preuzimanje funkcije. "Dobio je tim na četiri utakmice, do meča sa Španijom sredinom novembra. Posle toga nema utakmica do marta (protiv Nemačke), tako da imamo vremena da razmislimo. Garet je validni kandidat. Poznaje medjunarodnu postavku, radio je sjajno sa mladom reprezentacijom i hoće to da prenese na seniore. Čak i ako ne bude sjajan u sledeće dve utakmice, opet će biti dobar kandidat. Ne ocenjuje se trener na osnovu dve utakmice", rekao je Glen za Skaj sports. Predsednik FA priznao je da su nacionalne selekcije Engleske poslednjih godina imale probleme sa pritiskom na letnjim turnirima. Na Svetskom prvenstvu 2010. ekipa je ostvarila samo jednu pobedu u četiri meča, dok je u Brazilu četiri godine kasnije bila poslednja u grupi. Engleska je ovog leta pobedila u samo jednoj utakmici na Evropskom prvenstvu, a onda je u osmini finala ispala od Islanda. "Engleske reprezentacije su sada tehnički bolje nego ikada ranije, ali fali nam karika koja nedostaje. Kada igrači obuku nacionalni dres, često ne pružaju partije kao u klubovima. To je nešto oko identiteta tima. Vels i Island su bili dobri na Euru zato što su hteli da igraju, a nama treba neko ko će to da stvori. Zato želimo da novi selektor bude tu na duže staze", rekao je Glen.

14:05 - Dudaš počeo pripreme za Evropsko prvenstvoNajbolji desetobojac Srbije Mihail Dudaš počeo je u Novom Sadu pripreme za Evropsko prvenstvo u atletici u Beogradu sledeće godine.Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta 2017. u beogradskoj Areni. Dudaš se takmiči u višeboju - desetoboju na otvorenom i sedmoboju u dvorani. Drži nacionalne rekorde u obe discipline.Dudaš je sa pripremema za sedmoboj na EP u Beogradu počeo kod kuće u Novom Sadu. On će decembar provesti u Južnoj Africi, gde će, kao i svake godine do sada, odraditi važan deo priprema. Reprezentativac Srbije je na Evropskom prvenstvu 2016. u Amsterdamu zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju sa 8.153 boda, dok njegov državni rekord iznosi 8.275 bodova. On je kazao da ima velike ambicije za beogradsko EP. "Ambicije za Evropsko dvoransko prvenstvo su velike. Pogotovo zato što je ovo prvo veliko takmičenje pred domaćom publikom. Sa takmičenjima ću početi već u januaru, kada ću pojedinačno ulaziti u formu za svaku od sedam disciplina sedmoboja", rekao je Dudaš. On je na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru morao da odustane od takmičenja zbog povrede lakta u toku bacanja koplja. Ta povreda je sada bolje, a koplja u sedmoboju nema. "Tokom januara i februara će nam mnogo koristiti i dvorana na Banjici, da ne bismo morali da idemo na pripreme u inostranstvo, već ćemo tamo raditi i usavršavati svaku disciplinu pojedinačno", rekao je Dudaš. Srbija će na EP "kraljice sportova" ugostiti više od 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete glavni grad Srbije.

13:15 - Gvardiola: Voleo bih da vratim Turea u tim, ali...Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio je da bi rado vratio Jaju Turea u tim.On je ipak istakao da još nije ispunjen osnovni preduslov, odnosno da nije stiglo izvinjenje njegovog menadžera.Gvardiola je na startu sezone "sklonio" Turea iz tima zbog izjave njegovog menadžera Dimitrija Seluka posle odluke da ne bude licenciran za Ligu šampiona. "Ako osvoji Ligu šampiona lično ću otići u Englesku i reći mu da je najbolji menadžer na svetu, ali ako ne uspe, verujem da će Pep imati "onu stvar" da prizna grešku", izjavio je tada Seluk. Gvardiola i Siti sjajno su "otvorili" sezonu sa 10 pobeda, ali na poslednjih pet meceva ne znaju za trijumf. Večeras Siti ima novi izazov - duel protiv gradskog rivala Junajteda na Old Trafordu u Liga kupu Engleske.

12:34 - FFM povećao nagradu mladoj reprezentaciji za plasman na EP u PoljskojFudbalska federacija Makedonije (FFM) povećala je nagradu mladoj nacionalnoj selekciji za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj na 230.000 evra.Fudbaleri i stručni štab makedonske fudbalske reprezentacije do 21. godine, prema odluci Upravnog odbora FFM, podeliće 30.000 evra više nego što im je bilo obećano tokom kvalifikacija.Za plasman na prvenstvo u Poljskoj mladu reprezentaciju Makedonije rešila je da nagradi i makedonska vlada sa 70.000 evra.U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Makedonije za igrače do 21. godine zauzela je prvo mesto u Grupi tri, ispred Francuske, Islanda, Ukrajine, Škotske i Severne Irske. Žreb za prvenstvo obaviće se 1. decembra u Krakovu.

11:22 - Božinov: Ne sme protivnik da se potcenjujeFudbaler Partizana Valeri Božinov rekao je da je njegov klub favorit u mnogim utakmicama, ali da mora konstantno da se dokazuje.Partizan se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto je kao gost pobedio Žarkovo sa 2:0, golovima Božinova."Svi su pomalo potcenili Žarkovo, ali to su zapravo klinci Rada, njih četiri-pet u standardnoj postavi, koji su tu na kaljenju i koji su igrali Ligu šampiona sa svojom generacijom prošle godine. Njih par će biti regrutovano za prvi tim. Ovo ne govorim kao izgovor, već samo da se protivnik nikada ne potcenjuje, ko god bio. Svi igraju fudbal i ima dosta talenata. Mnogo mladih je došlo iz naše Omladinske škole u prvi tim Partizana i to su generacije koje stasavaju brže nego mi", rekao je Božinov za klupski sajt. "Meč s Radničkim nam je bio opomena da više nema opuštanja. Istina je da smo mi Partizan i da smo favoriti, ali to je uvek samo na papiru. Moramo da se dokazujemo u svakom meču, a posebno kada je reč o Kup utakmicama, gde se igra na ispadanje", kazao je Božinov. Bugarski napadač je naveo da mu je drago zbog golova. "Drago mi je da sam to ja, jer to i jeste moj posao kao centarfora, ali kao što šef ističe, nije važno ko je dao gol, jer pojedinci nisu tim, već svi moramo da igramo kao kolektiv. Ako smo sebični i želimo samo solo akcije, to nam se obija o glavu. Zahvalio bih i Nikoli Djurdjiću za asistenciju i drago mi je da je i on prekinuo neki loš niz", dodao je on. Prema njegovim rečima, drago mu je zbog toga što su protiv Žarkova nastupili igrači koji nisu imali mnogo prilika da igraju u prethodnom periodu. "Za fudbal je bitno da se imaju utakmice u nogama jer treninzi i utakmice nisu isto. Neki od njih nisu igrali pet meseci i ne možemo očekivati da budu kao Mesi na terenu posle tolike pauze. Važno je da se vidi njihovo zalaganje i želja da grizu za klub. Šef vidi ko se koliko trudi. Samo da nas zaobidju povrede", rekao je Božinov.

10:33 - Stranci čine četvrtinu igrača u NBA ove sezoneNova sezona u NBA ligi počela je rano jutros, a četvrtinu košarkaša u njoj čine igrači iz inostranstva.U NBA će ove sezone igrati 113 igrača iz 41 zemlje i teritorije. U ligi ima ukupno 450 košarkaša na spisku, pošto svaki od 30 timova može imati najviše 15 aktivnih.Ovo je treća uzastopna godina da u NBA igra više od 100 stranaca i treća uzastopna sezona u kojoj svaki klub ima bar po jednog stranca.U saopštenju lige navodi se da najviše stranaca ima Juta, sedam. Kanada ima 11 igrača u NBA, i to je najviše posle SAD, treću godinu uzastopno. Posle toga sledi Francuska sa 10, Brazil sa devet i Australija sa osam.Srbiju predstavljaju Nikola Jokić u Denveru, Nemanja Bjelica u Minesoti i Boban Marjanović u Detroitu.

09:53 - Milojević: Odbrana ključ pobedeTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević pohvalio je odbranu svog tima u istorijskoj pobedi te ekipe u FIBA Ligi šampiona.Mega je u utorak savladala Cibonu u neizvesnoj završnici sa 81:79."Ova utakmica je bila veoma važna za nas, jer smo bili u seriji poraza. Upravo iz tog razloga moj tim je bio pod velikim pritiskom da dobije ovaj meč. U prvoj četvrtini nismo igrali dobro, ali od druge četvrtine smo igrali odbranu na potrebnom nivou, onako kako ovaj tim može i treba da igra. Posledica naše tako dobre odbrane je i podatak da u preostale tri deonice Cibona nije postizala više od 20 poena.To je svakako bio ključ našeg trijumfa. Iz tako dobre odbrane postigli smo lake poene, podigli nivo samopuzdanja i mislim da smo zasluženo pobedili. Nadam se da će ovo biti početak naše pobedničke serije, a posebno bih voleo da se zahvalim publici koja nam je mnogo pomogla", rekao je Milojević.

09:05 - Benites: Mitrović je bio odličanMenadžer Njukasla Rafael Benitez bio je oduševljen izdanjem Aleksandra Mitrovića protiv Prestona.Srpski napadač postigao je dva gola u pobedi od 6:0 i plasmanu u narednu rundu Kupa.Mitrović je dokazao da je možda i nepravedno zapostavljen pošto nije bio starter od 13. septembra. „Moram da budem veoma zadovoljan. I stilom igre, ali i golovima. Mitro je bio uporan, pokazao je šta ume. Lepo je videti Mitra i Dijamea u listi strelaca. Mitro je odigrao zaista dobro. Prvi gol je postigao u svom stilu, ali je drugi bio fantastičan“, rekao je Benitez. Njukasl je ostvario 13 pobeda u poslednjih 15 mečeva, ali Benitez kaže da je trofej u Kupu još daleko. „Da li možemo do trofeja? Morate da razumete razliku između Premijer lige i Čempionšipa, ali nikada ne reci nikad.“

08:01 - Džejms tripl-dabl za pobedu, San Antonio pregazio Golden StejtKošarkaši Klivlenda počeli su odbranu titule u NBA ligi ubedljivom pobedom nad Njujorkom od 117:88, a ekipu je do trijumfa jutros predvodio Lebron Džejms, koji je imao "trip-dabl" učinak.Džejms je utakmicu završio sa 18 poena, 14 asistencija i 11 skokova za 32 minuta u igri. Kajri Irving je postigao 29 poena, dok je Kevin Lav završio meč sa 23 poena i 12 skokova.

Ovo je najvećoj zvezdi Kavalirsa prvi "trip-dabl" na početku sezone i 43. u karijeri.Klivlend je do pobede došao odličnom igrom u prvoj i trećoj četvrtini. Niksi su u drugoj uspeli da izjednače posle serije 10:0 i da na poluvreme odu sa tri poena zaostatka, a onda su Kavsi u trećoj napravili seriju 13:4 i stekli osetniju razliku. Tada se istakao Irving, koji je povukao svoj tim do veće razlike.Najefikasniji u timu Njujorka bio je Karmelo Entoni sa 19 poena, od čega 13 u prvom poluvremenu.Prošlosezonski finalista Golden Stejt nije imao nikakve šanse u utakmici sa San Antonijom. Tim iz Teksasa slavio je sa 129:100.Šampion iz 2014. godine odigrao je svoj prvi meč bez Tima Dankana posle 19 godina, ali se to na terenu nije primetilo. "Mamuze" je jutros predvodio igrač koji je projektovan da bude nosilac igre u budućnosti, Kavaj Leonard sa 35 poena, pet skokova, pet ukradenih lopti i tri asistencije.Osim njega, dobru partiju pružio je i Lamarkus Oldridž sa 26 poena, 14 skokova i tri asistencije. Džonaton Simons dodao je 20 poena. Dok su veterani imali svoj učinak u pobedi: Manu Djinobili postigao je 10, a Toni Parker devet poena. Pau Gasol imao je učinak od dva poena i četiri skoka, dok Davis Bertans nije ulazio u igru.Golden Stejt, šampion iz 2015, trebalo je ove sezone da bude još jači, ali je danas bio nemoćan, uprkos sjajnoj partiji novajlije Kevina Durenta. On je utakmicu završio sa 27 poena i 10 skokova, dok je Stefon Kari dodao 26 poena, ali su Voriorsi vodili samo u kratkom periodu tokom prve četvrtine.

San Antonio je šutirao 50 odsto za tri poena, a Golden Stejt 21. Tim iz Teksasa imao je i 20 skokova više.Portland je kod kuće posle mnogo muka pobedio Jutu sa 113:104, a do trijumfa je došao tek u finišu meča. Blejzersi su vodili u prvom poluvremenu, da bi Džez uspeo da pridje pred kraj deonice, a onda i preokrene u trećoj četvrtini, da bi domaći tim uspeo u finišu poslednje deonice da dodje do prevage.Portland je predvodio sjajni Dejmijen Lilard sa 39 poena, devet skokova i šest asistencija. Si-Džej Mekalum dodao je 25 poena za trijumf Trejlblejzersa.Juta je imala raspoložen dvojac, pošto je Džo Džonson postigao 29, a Rodni Hud 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Solidan nastup imao je i Rudi Gober sa 12 poena i 14 skokova.Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srede: Klivlend – Njujork 117:88 Portland – Juta 113:104 Golden Stejt – San Antonio 100:129

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track