BLOG UŽIVO, VIDEO: Spanulis vodio Olimpijakos do pobede nad Baskonijom
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Spanulis vodio Olimpijakos do pobede nad Baskonijom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Spanulis vodio Olimpijakos do pobede nad BaskonijomKošarkaši Olimpijakosa kao gosti su pobedili Baskoniju u 4. kolu Evroilige - 95:90. To treća uzastopna pobeda crveno-belih nakon sjajne igre u poslednjoj četvrtini, iako su na poluvremenu imali deficit od pet poena. U poslednji kvartal su ušli sa minus dva poena, onda su stegli odbranu i na kraju slavili. Vasilis Spanulis je imao po 15 poena i asistencija! Popeo se na drugo mesto po broju asistencija u istoriji Evrolige. Vangelis Mancaris je za pobednički tim dao najviše poena - 17. Nikola Milutinov je ubacio četiri.Tornike Šengalija je sa 20 poena bio najbolji kod Baskonije. Olimpijakos sada ima bilans 3-1, a Baskonija 2-2.

22:55 - Preokret Udinezea u PalermuUdineze je u Palermu pobedio 3:1 (1:1) u poslednjem meču 10. kola Serije A, zahvaljujući Seku Fofani koji je dao dva gola. Domaći sastav je mnogo bolje krenuo u duel i došao je u vođstvo već u 10. minutu preko makedonskog reprezentativca Ilije Nestorovskog. Nije to mnogo poremetio crno-bele koji su prvo posle dobre akcije dali gol u 36. minutu preko Sirila Teroa, potom je Seko Mohamed Fofana u 74. deneo potpun preokret. A onda i posle pet minuta sa još jednim golom udario pečat na ceo meč. Udineze sa ova tri boda ide na 12. mesto na tabeli, a Palermo je pretposlednji sa šest osvojenih bodova.

21:10 - Efes pobedio DarušafakuKošarkaši Efesa pobedili su večeras u gostima Darušafaku sa 84:79 (13:20, 22:26, 23:19, 26:14) u četvrtom kolu Evrolige.Efes je do pobede predvodio Dešon Tomas sa 17 poena, dok je Toma Ertel postigao 15.U ekipi Darušafake, koja sve do poslednjeg minuta bila u prednosti, istakao se Skoti Vilbekin sa 13 poena, a Bredli Vilbekin dodao je 11.Efesu je ovo prva pobeda u Evroligi, dok Darušafaka posle četvrtog kola ima skor 2/2.

19:15 - Barselona zahteva kazne za RFEF i PrimeruFudbalski klub Barselona zatražio je danas od sportskog suda da se kazne Fudbalski savez Španije (RFEF) i predsednik lige nakon što su osudili proslavu gola i optužili igrače da su provocirali protivničke navijače.Klub je zatražio da se protiv predsednika Primere Havijera Tebasa i članova takmičarske komisije pokrene disciplinski postupak zbog njihovih "neprihvatljivih izjava" o igračima Barselone, ali i blage novčane kazne za Valensiju.RFEF je juče kaznio Valensiju s 1.500 ;evera jer je flaša puna vode pogodila Nejmara prilikom proslave pobedonosnog gola na stadionu Mestalja. Tebas je u izjavi španskim medijima rekao da mu se nije svidelo ponašanje nekih fudbalera Barselone, aludirajući na to da su oni prilikom proslave gola provocirali navijače Valensije.Predsednik Barselone Djozep Marija Bartomeu je ocenio da su izjave Tebasa "neodgovorne i da ne priliče jednom sportskom zvaničniku".

18:02 - MZT doveo makedonskog reprezentativca Stojana ĐuroskogMakedonski košarkaški reprezentativac Stojan Djuroski od danas je igrač MZT-a iz Skoplja, saopštio je taj klub.Djuroski, koji sa MZT ima takozvani otvoreni ugovor, debitovaće u dresu makedonskog šampiona u nedelju na utakmici Jadranske lige protiv Mega Leksa u Sremskoj Mitrovici.U MZT očekuju da će taj 24-godišnji krilni igrač biti velika pomoć u sledećih nekoliko mečeva na kojima zbog povrede neće moći da nastupe Marko Simonovski, Djordje Drenovac i Šarlon Klof.Djuroski, visok 203 centimetra, prethodnu sezonu je počeo u dresu skopskog Rabotničkog, ali je ubrzo prešao u drugi makedonski prvoligaški tim, Kožuv iz Djevdjelije.Prethodno je igrao za bugarski Levski, a proveo je i četiri godine u američkoj NCAA ligi u dresu Univerziteta Luizijana Tek.17:00 - Kerber pomogla Cibulkovoj da se plasira u polufinaleSlovačka teniserka Dominika Cibulkova plasirala se u polufinale završnog WTA turnira, zahvaljujući današnjoj pobedi Anđelik Kerber iz Nemačke nad Amerikankom Medison Kiz. Kerber je pobedila Kiz sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3) i završila kao prva u grupi sa maksimalnim učinkom od tri pobede, dok je američka teniserka eliminisana. Cibulkova je ranije danas bila bolja od Simone Halep iz Rumunije u dva seta, čime je došla do skora 1/2. Kerber, vodeća na WTA listi, će prvi put u karijeri igrati polufinale završnog turnira, pošto prethodna tri puta nije uspela da prođe grupu. Ona je ove godine osvojila otvorena prvenstva Australije i SAD i igrala finale Vimbldona.Ruskinja Svetslana Kuznjecova ima skor 2:0 i obezbedila je plasman iz Bele grupe u polufinale, a za drugo mesto će se boriti Agnješka Radvanjska i Karolina Pliškova. Gabrine Mugurusa je eliminisana.16:00 - Andrija Luković: Moram da budem strpljiv, golovi će doćiMladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Luković, koji je po opštem mišljenju iskoristio šansu koju je dobio u Kup mecu protiv BSK-a iz Borče 3:0, izjavio je da mu pobeda mnogo znači za samopuzdanje. Luković, strelac gola kojim je omladinska reprezentacija Srbije 2013. godine postala prvak Evrope, protiv Borčanaca je pogodio dve stative. "Bolje bi bilo da je od dve stative bar jedna ušla u gol, ali moraću da budem strpljiv i golovi će doći. Kod pogotka koji je postigao Srnić može i asistencija da mi se upiše. Svaka pobeda mi znači za samopouzdanje. Stvarno mi je najbitnije da smo prošli dalje, bez obzira na to kakav je lični učinak. Okrećemo se prvenstvu, imamo još dve utakmice do reprezentativne pauze i najvažnije nam je da osvojimo šest bodova i da mirni odemo na odmor", rekao je Luković. Zvezda narednog vikenda u 14. kolu Superlige, u nedelju od 15 sati, dočekuje Lukovićev bivši klub Rad.

15:05 - Saida Bukvić u finalu EPReprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić plasirala se u finale lou-kika do 52 kilograma na Evropskom prvenstvu u Mariboru. Ova 22-godišnja Novopazarka slavila je u polufinalnoj borbi protiv Ane Filipović iz Hrvatske, odlukom sudija 3:0. Ona će u meču za zlatnu medalju odmeriti snage sa Turkinjom Eminom Arslan, koja je pobedila Kristinu Izmailovu iz Rusije sa 2:1. Evropsko prvenstvo u Sloveniji završiće se 29. oktobra.

14:45 - Britanska vlada: Ne vraćajte fudbal u stare daneVlada Velike Britanije osudila je danas navijačko nasilje na utakmici Vest Hem - Čelsi i izrazila nadu da to neće biti varnica za novi talas huliganzima u engleskom fudbalu. Navijači Vest Hema i Čelsija sukobili su se za vikend na utakmici Premijer lige igranoj na Olimpijskom stadionu u Londonu, a tokom nereda su bacane stolice, novčići i boce. Britanska ministarka sporta Trejsi Krauč nazvala je dešavanja na utakmici igranoj u sredu "očajnički tužnim". "Fudbal i vlasti su ekstremno naporno radili prethodnih 30 godina da bi se suzbila ovakva vrsta ponašanja. Niko ne želi da ponovo vidi mračne dane sedamdesetih i osamdesetih godina", preneli su britanski mediji reči Trejsi Krauč. Policija je zbog tuče uhapsila sedmoricu huligana, a nereda je bilo, prema saopštenju, pre, za vreme i posle utakmice. Takođe, najavljeno je još hapšenja.14:20 - Ulaznice za meč Partizan - Budućnost sutra u prodajiUlaznice za utakmicu košarkaša Partizana i Budućnosti biće puštene u prodaju sutra po ceni od 500 dinara, saopštili su crno-beli. Utakmica sedmog kola Jadranske lige između Partizana i Budućnosti igra se u subotu u Hali sportova "Ranko Žeravica". Zbog manjeg kapaciteta Hale sportova u prodaju će biti pušteno svega 1.500 karata za tribine, navodi se u saopštenju Partizana. Ulaznice se mogu kupiti sutra od 10.00 do 17.00 na blagajni stadiona Partizana. Ako sve ne budu rasprodate, prodavaće se i na blagajni Hale sportova na dan utakmice. Utakmica se igra u subotu od 21.00.

14:10 - Zvezda potpisala profesionalni ugovor sa Lazarom RomanićemČlan omladinskog tima Crvene zvezde Lazar Romanić potpisao je danas profesionalni ugovor sa tim fudbalskim klubom. "Ovo je dan koji je svakom mladom fudbaleru uvek u mislima, dan koji se čeka od trenutka kada prvi put istrčimo na teren igrajući za mlađe selekcije. Presrećan sam, počeo je da se isplaćuje uloženi trud, a profesionalni ugovor je samo podstrek za još napornije treniranje", rekao je Romanić za klupski sajt. Romanić je sa Zvezdom potpisao ugovor na tri godine. On je istakao da mu je želja da zaigra za prvi tim Zvezde i da je siguran da će mu se i taj san ispuniti kada dođe vreme. Romanić ima 18 godina, a a ove sezone je postigao devet golova u 13 kola omladinske lige Srbije.

13:55 - Dizačice tegova iz Kazahstana ostale bez zlatnih olimpijskih medaljaTri dizačice tegova iz Kazahstana ostale su danas bez zlatnih olimpijskih medalja iz Londona, pošto su pale na ponovnim doping testovima.One su medju osam njih koje je kaznio Medjunarodni olimpijski komitet (MOK), a nakon što njihovi sačuvani uzorci bili pozitivni na steroide.Beloruskoj dizačici tegova je oduzeta bronzana medalja, a takodje su kažnjena ostala dva takmičara iz te zemlje, kao i ruski bacač kladiva i skakač s motkom.Slučaj protiv ruskog rvača koji je osvojio srebrnu medalju je odbačen jer je on u medjuvremenu poginuo u saobraćanoj nezgodi.MOK čuva doping uzorke 10 godina kako bi oni mogli da se ponovo testiraju kada nove, poboljšanje metode ispitivanja budu dostupne. Sa Olimpijskih igara u Londonu i Pekingu je do sada bilo 98 pozitivnih ponovo testiranih uzoraka.13:40 - Novi selektor cilja plasman na EP u futsaluNovi selektor reprezentacije Srbije u futsalu Goran Ivančić rekao je da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a da bi bio srećan da se ponovi uspeh sa prethodnog, na kom je osvojeno četvrto mesto. "Velika je čast što sam dobio ovako veliko poverenje. Bio bih veoma srećan kada bih ponovio uspeh sa prošlog Evropskog prvenstva, kada smo bili četvrti. Ispred mene su velike obaveze, planovi i očekivanja. Prvi cilj je plasman na kontinentalni šampionat u Sloveniji, što će biti teško jer je jaka grupa", rekao je Ivančić. Ivančić će na tom mestu zameniti Acu Kovačevića, a futsal reprezentaciju će voditi u naredne dve godine. Srbija će igrati u Grupi pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će joj protivnici biti Španija, Poljska i pobednik preliminarne runde, gde će se sastati Moldavija, Vels, San Marino i favorit Grčka. Futsal reprezentacija Srbije će u ponedeljak u Novom Sadu i u utorak u Zrenjaninu igrati prijateljske utakmice sa Holandijom, a ulazi na oba susreta biće besplatni. Pozvani su golmani Aleksa Antonić i Stefan Filipović i igrači Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Nikola Matijević, Nenad Rančić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Denis Ramić i Predrag Jovanović

13:25 - Cibulkova pobedila, zadržala šanse za polufinaleSlovačka teniserka Dominika Cibulkova pobedila je danas Rumunku Simonu Halep sa 6:3, 7:5 u prvom meču trećeg kola Crvene grupe završnog turnira u Singapuru.Cibulkova je tom pobedom zadržala šanse za plasman u polufinale, dok je Halep ostala bez mogućnosti za prolaz dalje.Slovačka i rumunska teniserka su nastup u Crvenoj grupi završile sa po jednom pobedom i dva poraza, s tim da je Cibulkova osvojila set više.Pobedom Cibulkove plasman u polufinale osigurala je prva teniserka sveta, Nemica Andjelik Kerber.Kerber kasnije danas igra protiv Amerikanke Medison Kiz. Nemici je potrebna pobeda za prvo mesto u grupi, koje može da osvoji i Kiz ukoliko pobedi.Amerikanka može da ostane i bez plasmana u polufinale ako izgubi u dva seta. U tom slučaju, drugo mesto u grupi pripašće Cibulkovoj.

12:55 - Marko Gudurić u idealnoj petorki 3. kola EvroligeKošarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić, junak pobede nad Barselonom (76:65), izabran je u najbolju petorku 3. kola Evrolige. Gudurić je u trijumfu nad katalonskim velikanom u KOMBANK areni učestvovao sa 21 poenom, pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte, što čini ukupni indeks 30. Pored njega u najboljem timu mesto je našao najkorisniji košarkaš runde Nando De Kolo iz CSKA, plejmejker Panatinaikosa Nik Kalates, krilo UNIKS-a Artsiom Parahuski i centar Baskonije Johanes Vojtman. Crvena zvezda drugo kolo zaredom ima igrača među pet najkorisnijih, nakon što je prethodno to mesto izborio Marko Simonović posle odlične partije u Istanbulu protiv Galatasaraja (85:83).

12:30 - Sedad Bukvić u finalu EPČlan kluba borilačkih sportova Novi Pazar Sedad Bukvić plasirao se u finale discipline lou-kik na Evropskom prvenstvu u kik-boksu, čiji je domaćin slovenački grad Maribor. Reprezentativac Srbije u kategoriji do 60 kilograma obezbedio je borbu za najsjajnije odličje posle trijumfa u polufinalu nad Artemom Žigajlovim iz Rusije sa 2:1. Bukvićev protivnik u finalu biće Zorab Azimov iz Azerbejdžana, koji je odlukom sudija 2:1 savladao Italijana Guljelma Pašeta. Danas će u polufinalu evropskog šampionata nastupiti i Saida Bukvić, koju nešto pre 13 časova očekuje duel u lou-kiku do 52 kilograma protiv Ane Filipović iz Hrvatske.

12:10 - Ronaldo: Potrebni su mi hejteriFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da mu ne smetaju zvižduci i dodao da ga kritika inspiriše da uvek izvuče najbolje iz sebe. Navijači Reala zviždali su Ronaldu na utakmici s Atletik Bilbaom na kojoj se prvo ispromašivao, a potom i bio sebičan kada u jednom kontranapadu nije želeo da doda loptu saigračima. Portugalac, medjutim, nije uznemiren zbog toga. "Morate da koristite negativne ljude i iskustva za motivaciju. Meni u stvari trebaju hejteri, pomogli su mu da postignem sve što sam postigao", rekao je Ronaldo.

11:45 - Muslin u petak objavljuje spisak za Vels i UkrajinuSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin sutra će objaviti spisak igrača za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji i prijateljski duel sa Ukrajinom. Konferencija za medije ovim povodom održaće se u 12 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Srbija, kao lider grupe, gostuje Velšanima 12. novembra u Kardifu, a tri dana kasnije odigraće mec sa Ukrajincima u Harkovu.

11:33 - FA kažnjava Murinja zbog komentarisanja sudijaEngleska fudbalska asocijacija (FA) optužila je menadžera Mančester junajteda Žozea Murinja zbog neprikladnih komentara na račun sudija uoči meča protiv Liverpula u Premijer ligi, za šta bi mogla da mu odredi kaznu. Murinjo je pred utakmicu, koja je odigrana 17. oktobra i završena bez golova na Enfildu, prekršio pravila jer nije dozvoljeno da se komentarišu arbitri. Portugalski stručnjak ima obavezu da se javi FA i odgovori na optužbe do 31. oktobra. Murinjo je izjavio da se sudija Entoni Tejlor nalazi pod veliki pritiskom pred derbi sa Liverpulom, jer živi u Mančesteru, i da će mu biti veoma teško da odradi posao.11:05 - Florenci pauza oko šest meseci Fudbaleri Rome zadobili su težak udarac, pošto će jedan od ključnih igrača Alesandro Florenci morati da ide na operaciju ligamenata kolena. Florenci je na jučerašnjem meču protiv Sasuola oštetio prednje ukrštene ligamente, jednu od najtežih povreda u fudbalu, i očekuje ga duga pauza. Rimljani su na zvaničnoj stranici objavili da su prvi testovi pokazali ono od čega su najviše strahovali, pa će Romin univerzalac već danas morati "pod nož". Florenci je dete i kapiten Rome, kada na terenu nisu Frančesko Toti i Danijele De Rosi, a za šest sezona u prvom timu odigrao je 180 utakmica i postigao 24 gola. Fudbaleri Rome, posle pobede nad Sasuolom u Ređo Emiliji 3:1, nalaze se na drugom mestu na tabeli Serije A i samo dva boda manje od lidera Juventusa.

10:45 - Džeko: Odgovara mi Serija AFudbaler Rome Edin Džeko rekao je danas da je shvatio da mu Serija A više odgovara. "Ovo je neverovatno... Uvek prvo mislim na tim, ali postigao sam 10 golova na 10 utakmica i to je veoma važno", rekao je Džeko. On je u svojoj prvoj sezoni u Romi postigao samo osam golova na 31 utakmici, a ovu sezonu je otvorio sa 10 golova na isto toliko mečeva. "Mi smo fudbaleri i normalno je da vas kritikuju. Ja sam svoj najveći kritičar. Sada znam da je Serija A bolja i lakša za mene. Samo gledam napred, a znam da će mi ovi golovi doneti dodatno samopouzdanje", rekao je nekadašnji fudbaler Mančester sitija.

10:30 - Mihajlović: Poklonili smo pobedu TorinuTrener fudbalera Torina Siniša Mihajlović rekao je da nije zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala protiv Intera kome je, kako je naveo, poklonila pobedu. "Uopšte nisam zadovoljan kako smo odigrali protiv Intera. U prvom poluvremenu smo bili lenji i spori... Može da se desi da izgubiš od Intera na San Siru, ali mi smo izgubili bez igranja. Ovo je zaslužan poraz, poklonili smo pobedu Interu", rekao je Mihajlović. Fudbaleri Torina izgubili su sinoć u gostima od Intera sa 2:1 u utakmici 10. kola Serije A. "Nedostajao nam je karakter. Bio je ovo savršen trenutak za utakmicu protiv Intera pošto su bili u krizi, ali mi nismo uradili apsolutno ništa da im otežamo posao. Nešto nam nedostaje na utakmicama u gostima, a ako želimo da izborimo Evropu moramo da budemo dosledni u mečevima na strani", rekao je srpski trener. Ekipa Siniše Mihajlovića osma je na tabeli sa 15 bodova.

10:00 - Liga šampiona, pa četvrta liga: Mažić sudi u SurčinuNajbolji srpski sudija Milorad Mažić delegiran je da sudi utakmicu Zonske lige Beograda između surčinskog Jedinstva i Borca iz Ostružnice. Mažić i njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević sudiće meč četvrtog ranga srpskog fudbala u subotu u Surčinu, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Beograda. Cilj ove akcije da se popularizuje amaterski fudbal u Beogradu, pa će i ostale sudije iz Superlige deliti pravdu u nižim ligama. Interesantno je da su Mažić i njegovi saradnici pre samo osam dana bili na Nou Kampu i sudili derbi 3. kola Lige šampiona između Barselone i Mančester Sitija (4:0).Mažić je veoma cenjen arbitar kod UEFA, često sudi u Ligi šampiona, bio je i kandidat za finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, delio je pravdu i na letošnjem Superkupu Evrope između Reala i Sevilje, ali sada će morati na kratko da se vrati u nižerazredni srpski fudbal.

08:48 - Bjelica: Zasluženo smo pobediliKošarkaš Crvene zvezde Milko Bjelica rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Barselonu u trećem kolu Evrolige i ocenio da je dobra igra u odbrani bila ključ trijumfa."Zasluženo smo pobedili. Ovo je velika pobeda za nas igrače, za navijače, za sve nas. Imali smo problema na startu, prvih 15 minuta smo tražili ritam u odbani i napadu, a sredinom druge četvrtine došli su nam i laki poeni iz agresivne odbrane. Jakom igrom u odbrani smo naterali protivnika da padne u napadu i odbrani", rekao je Bjelica.Crvena zvezda je sinoć u Beogradskoj areni pobedila Barselonu sa 76:65 u trećem kolu Evrolige, što je crveno-belima drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju.Na pitanje kako je bilo voditi borbe protiv centarske linije Barselone, Bjelica je rekao da je stručni štab dobro pripremio tim."Teško je čuvati igrače kao što su Ante Tomić i Džoi Dorsi - fizički možda najdominantniji igrač u ligi, ali uz pomoć trenera i stručnog štaba, koji nas je odlično spremio, smo dobro odigrali i te prednosti i mane protivnika pretvorili u svoje prednosti", rekao je Bjelica.Barselona je u prvom kolu Evrolige posle preokreta u finišu utakmice stigla do pobede nad Uniksom, dok je Zvezda na isti način poražena od Darušafake."Dejan nam je rekao da je Barselona na gostovanju tri minuta pre kraja gubili od Uniksa sa 10 razlik, ali da su to preokrenuli i da su to dobili. I nama se desilo nešto slično protiv Darušafake. Mislim da smo bili svesni toga i naučili smo lekciju, stičemo iskustvo", rekao je Bjelica.Zvezdu već sutra očekuje naredni meč u Evroligi, pošto će gostovati u Atini ekipi Panatinaikosa."Moraćemo da što pre ovo zaboravimo. Moramo da budemo svesni da danas putujemo. To je sistem takmičenja ove godine. Fizički je naporno. Cilj nam je da koliko-toliko odmorimo, odradimo trening i spremimo se za tim koji ima novog trenera", zaključio je Bjelica.Utakmica Panatinaikosa i Crvene zvezde igraće se sutra od 20.15.

08:01 - Denver bolji od Nju Orleansa, pet poena JokićaKošarkaši Denvera pobedili su u noći izmedju srede i četvrtka ekipu Nju Orleansa sa 107:102, dok su pobede na početku NBA lige upisali i Oklahoma, Indijana i Toronto.Denver su do pobede predvodili Jusuf Nurkić sa 23 i Vil Barton sa 22 poena, Danilo Galinari je dodao 15, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić utakmicu završio sa pet poena, sedam skokova i dve asistencije.

Nju Orleansu za pobedu nije bila dovoljna ni sjajna partija Entonija Dejvisa koji je postigao čak 50 poena, a uz to je upisao i 16 skokova, pet asistencija, sedam ukradenih lopti i četiri blokade. Dejvisa je najbolje pratio Tim Frejzer sa 15 poena, dok je Vilson Čendler postigao 12.Košarkaši Memfisa su pobedili Minesotu sa 102:98.U redovima pobedničkog tima najefikasniji je bio Majk Konli sa 24 poena, Pau Gasol je postigao 18, a Zek Rendolf 19 poena.Endrju Vigins je sa 25 postignutih poena bio najefikasniji u redovima Minesote, Karl Entoni Tauns je dodao 21, dok je Nemanja Bjelica postigao tri poena uz jedan skok za 15 minuta provedenih na terenu.Novu sezonu u NBA ligi pobedom je počeo i Toronto, koji je predvodjen Demar Derozanom slavio protiv Detroita sa 109:91.Derozan je postigao 40 poena, dok je Jonas Valančjunas dodao 32 što je njegov rekord karijere. U poraženom timu najbolji je bio Tobajas Heris sa 22 postignuta poena.Srpski centar Boban Marjanović debitovao je za Detroit, ali se za pet minuta provedenih na terenu nije upisao u strelce.Košarkaši Oklahome pobedili su Filadelfiju sa 103:97.Najbolji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 32 poena i 12 skokova, Enes Karter je dodao 17, a Stiven Adams poen manje. U redovima Filadelfije najefikasniji je bio Džoel Embid sa 20 poena.Indija je posle produžetka slavila protiv Dalasa sa 130:121.Majls Tarner postigao je 30 poena i upisao 16 skokova čime je izjednačio svoj rekord po broju uhvaćenih lopti, Pol Džordž je ubacio 25, a Džef Tig 20 u pobedničkom timu.U redovima Dalasa najefikasniji je bio Deron Vilijams sa 25 poena, dok su Džej Džej Barea i Dirk Novicki postigli po 22.Košarkaši Los Andjeles Lejkersa pobedili su Hjuston sa 120:114, Majami je bio bolji od Orlanda sa 108:96, a Boston od Bruklina sa 122:117.Rezultati: Indijana - Dalas 130:121 Orlando - Majami 96:108 Boston - Bruklin 122:117 Toronto - Detroit 109:91 Memfis - Minesota 102:98 Milvoki - Šarlot 96:107 Nju Orleans - Denver 102:107 Filadelfija - Oklahoma 97:103 Finiks - Sakramento 94:113 LA Lejkers - Hjuston 120:114

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track