UPOZNALI IDOLA IZ DETINJSTVA: Prvotimci Partizana se družili sa Brankom Kockicom na Sajmu knjiga
Foto: FK Partizan

Tararatira

UPOZNALI IDOLA IZ DETINJSTVA: Prvotimci Partizana se družili sa Brankom Kockicom na Sajmu knjiga

Fudbal -

Fudbaleri Partizana Bojan Ostojić i Saša Marjanović posetili su 61. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, koji je u četvrtak obeležen kao poseban dan namenjen školarcima.

Na štandovima izlagača smenjivali su se poznati pisci za decu i odrasle, kao Srđan Dragojević, Marko Šelić Marčelo, Vlada Arsić, dok je veliku pažnju u hali 3 privukao čuveni Branko Kockica.

Za klupski sajt Bojan i Saša otkrivaju koliko vremena posvećuju čitanju knjiga, kao i koje knjige preporučuju za čitanje.

"Upravo vreme posle treninga koristim za odmor i tada čitam knjige. Ja uglavnom volim i najviše čitam duhovne knjige od kojih je poslednja 'Kroz tamnički prozor' Vladike Nikolaja Velimirovića. To su knjige koje volim i koje me opuštaju. Svakako preporučujem onima koji vole da čitaju knjigu pod nazivom "Nesveti", a sveti, kao i roman 'Izvor'", preporučuje Saša Marjanović, dok Bojan Ostojić ima malo drugačiji ukus kada su knjige u pitanju.

"Baš sam završio knjigu mog sugrađanina iz Užica Andrije Terzića pod nazivom 'Plivač', koju preporučujem ovog puta. Takođe sam završio i triler Marka Popovića 'Jedan pogrešan korak' za koju mogu ujedno da kažem, da je ne samo interesantna već i poučna. Obići ću što više štandova kako bih se upoznao sa novim sadržajem. U karantinu ne čitam knjige, to više volim kod kuće na miru", objasnio je Ostojić.

Saša Marjanović i Bojan Ostojić sa Brankom kockicom, foto: FK Partizan
Saša Marjanović i Bojan Ostojić sa Brankom kockicom, foto: FK Partizan

Veliki broj mališana se našao na ovogodišnje Sajmu knjiga što je posebno obradovalo prvotimce Partizana.

"Drago mi je da je dosta dece posetilo sajam knjiga. Deci odmalena treba usađivati ljubav prema knjizi i ujedno ih usmeravati ka nekim pravim životnim vrednostima. Veoma mi je drago što smo upoznali i g. Milićevića, za nas uvek i jedino poznatog kao Branko Kockica, koji je obeležio naše detinjstvo. Njegovo Tatatatira je nešto što pamte generacije i generacije", rekao je Marjanović, a Ostojić se pridružio sa svojim impresijama.

"Zaista lepo iznenađenje za nas. Uz Kockicu smo svi odrasli i baš sam se prijatno iznenadio kada smo ga i uživo sreli. Drago mi je da i mi svojim primerom pokazujemo deci i mladima kako treba da se razvijaju. Danas su društvene mreže odvukle decu od igrališta i prirode, zato mi treba da ih što više usmerimo na sport i dobru knjigu", završio je Ostojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track