VELIKA POBEDA Srpski klinci nokautirali vršnjake iz Albanije, a onda OVAKO proslavili trijumf VIDEO
Foto: FSS

Rešili sve na početku

VELIKA POBEDA Srpski klinci nokautirali vršnjake iz Albanije, a onda OVAKO proslavili trijumf VIDEO

Fudbal -

Kadetska reprezentacija Srbije pobedila je vršnjake iz Albanije sa 2:0 (2:0) i tako sa dve pobede, kolo pre kraja prvog kruga kvalifikacija i meča sa Italijom, ostvarila plasman u elitnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Hrvatskoj.

Naoružani samopouzdanjem posle uvodne pobede protiv BJR Makedonije, našim kadetima bilo je potrebno samo 13 minuta kako bi praktično nokautirali Albaniju i rešili utakmicu daleko pre kraja 80 minuta.

Igrao se peti minut kada je velški sudija opravdano pokazao na jedanaesterac a siguran realizator bio je Armin Đerlek.

Gol koji je „orlićima“ dao još veća krila a to se videlo posle svega nekoliko minuta igre, kada je Bosić duplirao prednost i potvrdio da je Srbija daleko kvalitetniji sastav. I to je u rezultatskom smislu bio definitivan kraj, jer do kraja meča naši momci su rutinski kontrolisali igru koja je obilovala sa dosta žestine a tome u prilog i silne opomene, na kraju i zasluženo isključenje albanskog igrača.

Na kraju zaslužena radost izabranika selektora Ilije Stolice koje očekuje još duel protiv domaćina Italije, ali bez obzira na ishod tog duela, Srbija je overila vizu za narednu rundu kvalifikacija. Meč sa Italijom igra se 31. oktobra.

STRELCI: 1:0 Đerlek (iz jedanaesterca) 5, 2:0 Bosić 13. Stadion: Bruno Bući. Gledalaca: oko 1000. Sudija: Brin Markham Džond (Vels). Pomoćnici: Dž.Brajant (Vels), A,Tolfo (Italija). Žuti kartoni: Ilić, Kamenović, Šehović(Srbija), Lakti, Lico, Isufi, Kumbula (Albanija).Crveni karton:Isufi (Albanija) 75.

SRBIJA: Milojević, Šehović, Marković, Pavlović, Kamenović, Janković (od 41. Kokir), Ilić, Vidosavljević (od 67. Šepahi), Bosić, Đerlek (od 75. Radovanović), Stuparević.

ALBANIJA:Sinani, Lekaj, Isufi, Pjetri, Lico (od 21. Pelumbi, od 45. Gavazaj), Rama, Doda, Kumbula, Kraja, Maršita (od 51. Osafi), Lakti.

Srbija je imala problema sa povređenim igračima."Bilo je grubosti, preterane, a priznajem da sam strahovao za Vidosavljevića sve dok nismo dobili rezultate snimka. Uplašili smo se da nije teže povređen, ali prve prognoze govore da će pauzirati oko dve sedmice. U pitanju je istegnuće ligamenata skočnog zgloba, a kako je u prvi mah izgledalo...Bolje da ne pričam. I Armin Đerlek je herojski izneo utakmicu, jer dugo vuče jednu neprijatnu povredu. Bio je pravi kapiten i zaslužuje sve pohvale za ponašanje, odnos, želju i naravno učinak. Pored njih dvojice, protiv Italije neću moći verovatno da računam na Slobodana Babića koji se povredio u prvom meču sa Makedonijom, a ako se zna da ni Zlatan Šehović ne može da igra zbog kartona, onda ispada da protiv domaćina možemo da računamo na jednu, eventualno dve izmene. A momci su umorni i nemaju mnogo vremena za oporavak. Zato želim da ih sutra odvedemo na izlet, verovatno u San Marino, malo da odmore glave. Zaslužuli su, zbog svega što su prikazali ovde u Italiji, na terenu i van njega", dodao je Stolica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track