(VIDEO) RUSI I MAĐARI ODUŠEVLJENI PARTIZANOVOM ŠKOLOM: Vaši fudbaleri su gladni pobeda!
Foto: FK Partizan, Miroslav Todorović

Došli da vide kako

(VIDEO) RUSI I MAĐARI ODUŠEVLJENI PARTIZANOVOM ŠKOLOM: Vaši fudbaleri su gladni pobeda!

Fudbal -

Prema najnovijem istraživanju švajcarskog sajta CIES iz Nojšatela, Partizan se nalazi na drugom mestu u Evropi po broju fudbalera stvorenih u omladinskom pogonu.

Sa željom da isti recept primene u svojim akademijama fudbala, omladinsku školu Partizana posetili su direktori, glavni treneri i koordinatori škola fudbala Zenita i mađarskog Ferencvaroša.

Posle nekoliko dana provedenih u Partizanovom omladinskom pogonu za TV Partizan govore: zamenik direktora omladinske FK Partizan Zvonko Živković, koordinator fudbalske škole Zenita Vasilij Kostrovski, kao i direktor omladinske škole Ferencvaroša Atila Dragoner.

– Omladinska škola Partizana je godinama jedna od najboljih u Evropi, zato smo i došli da vaš sistem uporedimo sa našim.Vaš sistem je drugačiji i nalik je onom po kom smo mi radili pre deset godina, a to je da samo jedan trener vodi generaciju sve vreme, od prvih dana do kraja. Mi u školi menjamo trenere na tri godine i imamo mnogo više trenera. Ne mogu da kažem čiji sistem je bolji ili lošiji, to će pokazati vreme – kaže Kostrovski.– Neverovatan je karakter kakav imaju vaši fudbaleri, oni su stalno gladni pobeda i to je ono što mislim nedostaje našem mentalalitetu da bismo napravili još veći napredak nego sada – kaže Dragoner iz Ferencvaroša.U Partizanovoj školi ponikli su Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović, Stevan Jovetić, Matija Nastasić, Milos Jojić, Lazar Marković, Andrija Živković, Danilo Pantić, Dušan Vlahović...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track