(VIDEO) GOLČINA RADOVIĆA: Legija napravila veliki preokret protiv Reala, šampion Evrope iščupao bod
Foto: Reuters

Srbinu se osladilo da daje golove Kraljevima

(VIDEO) GOLČINA RADOVIĆA: Legija napravila veliki preokret protiv Reala, šampion Evrope iščupao bod

Fudbal -

Večeras su odigrane utakmice četvrtog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Plasman u osminu finalu obezbedili Borusija Dortmund i Sevilja i pridružili se Arsenalu, PSŽ-u, Atletiko Madridu i Bajernu, koji su među 16 najboljih u Evropi stigli u utorak.

Najuzbudljiviji meč odigrali su Legija i Real Madrid u Varšavi. Šampion Evrope je golovima Bejla u 1. i Benzeme u 35. minutu poveo 2:0. Delovalo je da će "kraljevi" biti ubedljiviji protiv prvaka Poljske nego pre dve nedelje u Madridu (5:1). Međutim, Ofoe je u finišu prvog poluvremena prepolovio zaostatak domaćina, a Miroslav Radović je u 58. minutu postigao golčinu za 2:2! Srpski internacionalac se navadio da daje golove Realu, jer je bio strelac i u njihovom prethodnom meču.

Legija se nije zaustavila, pa je na u 83. preko Mulana došla do vođstva! Veliki, senzacionalni preokret!

Ipak, Real je uspeo da izjednači preko Kovačića u 85. minutu, a mogao je i do trijumfa, ali je šut Lukasa zaustavila prečka u poslednjim trenucima.

Legija je sprečila Real da već posle četvrtog kola obezbedil prolaz dalje. To je u Grupi F uspelo Borusiji iz Dortmunda, koja je kao domaćin savladala Sporting 1:0 golom Ramosa već u 12. minutu. Za goste je od 78. minuta igrao Lazar Marković.

Borusija ima 10 bodova, Real 8, Sporting 3, a Legija 1.

Monako je deklasirao CSKA na svom terenu sa 3:0 i tako napravilo veliki korak ka plasmanu u osminu finala. Golove su postigli Valeri Žermen u 13. i Radamel Falkao u 29. i 41. minutu. Zoran Tošić je odigrao 71 minut za "armejce". Monako posle četvrtog kola zauzima prvo mesto na tabeli Grupe E sa osam bodova, dva više od Bajera, a četiri od Totenhema, koji je poražen u Londonu. Bajer je kao gost pobedio 1:0, golom Kevina Kampla u 65. minutu.

Monako će u sledećem kolu dočekati Totenhem 22. novembra, dok će CSKA i Bajer Leverkuzen igrati u Moskvi

I Lester je nadomak sledeće faze Lige šampiona, pošto je igrao nerešeno bez golova na gostovanju Kopenhagenu. Lester posle četiri kola zauzima prvo mesto u Grupi G sa 10 bodova, tri više od Porta, a pet od Kopenhagena. Briž je poslednji bez bodova. Porto je vezao drugu pobedu, pošto je na svom stadionu sa 1:0, golom Andrea Silve u 37. minutu pobedio Briž.

Kopenhagen i Porto će 22. novembra igrati u pretposlednjem kolu ključnu utakmicu u borbi za plasman u narednu fazu, dok će Lester dočekati Klub Briž.

Sevilja je među 16 najboljih, pošto je pobedila Dinamo Zagreb sa 4:0. Strelci su bili Luis Vijeto u 31, Serhio Eskudero u 66, Stiven N'Zonzi u 80. i Visam Ben Jeder u 87. minutu. Dinamo je celo drugo poluvreme imao igrača manje, pošto je Petar Stojanović isključen u nadoknadi prvog dela.

Sevilja ima 10 bodova, drugi je sa osam Juventus, koji je u Torinu igrao 1:1 sa Lionom.

Juventus je vodio golom Gonzala Iguaina iz penala od13. minuta, a bod francuskom klubu doneo je Korentin Toliso u 85.

Lion ima četiri boda, dok je Dinamo ubedljivo poslednji bez bodov.a

Sevilja i Juventus će se međusobno sastati 22. novembra u petom kolu, dok će Lion u Zagrebu pokušati da obezbedi plasman u Ligu Evropa.

GRUPA E:

Totenhem - Leverkuzen 0:1 (0:0)/Kampl 65/

Monako - CSKA 3:0 (3:0)/Žermen 13, Falkao 29, 41/

Tabela: Monako 8, Leverkuzen 6, Totenhem 4, CSKA 2

GRUPA F:

Legija - Real Madrid 3:3 (1:2)/Ofoe 40, Radović 58, Mulan 83 - Bejl 2, Benzema 35, Kovačić 85/

Dortmund - Sporting 1:0 (1:0)/Ramos 12/

Tabela: Dortmund 10, Real Madrid 8, Sporting 3, Legija 1

GRUPA G:

Kopenhagen - Lester 0:0

Porto - Briž 1:0 (1:0)/Silva 37/

Tabela: Lester 10, Porto 7, Kopenhagen 5, Briž 0

GRUPA H:

Sevilja - Dinamo Zagreb 4:0 (1:0)/VIjeto 31, Eskudero 67, N'Zonzi 80, Ben Jeder 87/

Juventus - Lion 1:1 (1:0)/Iguain pen 13 - Toliso 85/

Tabela: Sevilja 10, Juventus 8, Lion 4, Dinamo 0

TOK MEČEVA:

KRAJ!

87. minut - GOOOLLL - SEVILJA - DINAMO ZAGREB 3:0 - BEN JEDER!

85. minut - GOOOLLL - JUVENTUS - LION 1:1 - TOLISO!

85. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 3:3 - KOVAČIĆ!

83. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 3:2 - MULAN!

80. minut - GOOOLLL - SEVILJA - DINAMO ZAGREB 3:0 - N'ZONZI!

78. minut - LAZAR MARKOVIĆ ušao u igru u ekipi Sportinga.

67. minut - GOOOLLL - SEVILJA - DINAMO ZAGREB 2:0 - ESKUDERO!

65. minut - GOOOLLL - TOTENHEM - LEVERKUZEN 0:1 - KAMPL!

58. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 2:2 - GOLČINA RADOVIĆA! Legija je stigla od 0:2 do 2:2! Radović je ponovo zatresao mrežu Reala, kao i u Madridu, ali ovaj put je mnogo lepši gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena!

45+1. minut - CRVENI KARTON za STOJANOVIĆA (DINAMO ZAGREB)!

41. minut - GOOOLLL - MONAKO - CSKA 3:0 - FALKAO!

40. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 1:2 - OFOE!

37. minut - GOOOLLL - PORTO - BRIŽ 1:0 - SILVA!

35. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 0:2 - BENZEMA! Bejl je posle gola zabeležio i asistenciju.

31. minut - GOOOLLL - SEVILJA - DINAMO ZAGREB 1:0 - VIJETO!

29. minut - GOOOLLL - MONAKO - CSKA 2:0 - FALKAO!

13. minut - GOOOLLL - DORTMUND - SPORTING 1:0 - RAMOS!

13. minut - GOOOLLL - MONAKO - CSKA 1:0 - ŽERMEN!

12. minut - GOOOLLL - JUVENTUS - LION 1:0 - IGUAIN iz PENALA!

1. minut - GOOOLLL - LEGIJA - REAL MADRID 0:1 - BEJL! Koentrao je centrirao, Ronaldo glavom prosledio loptu, a Bejl uhvatio volejčinu.

1. minut - Utakmice su počele.

20:44 - Šok u Dortmundu - gde je Obamejang?!Dres za najboljeg strelca Borusije Dortmund Pjer-Emerika Obamejanga je bio spreman. Međutim, on se nije našao u sastavu "milionera". "U pitanju su unutrašnji razlozi", izjavio je trener Tomas Tuhel, nagoveštavajući da je kaznio Obamejanga.Šansu u prvom timu iznenada je dobio Adrijan Ramos.

20:40 - Ronaldo ima motiva u Varšavi

20:30 - Englezi u Kopenhagenu

20:20 - Dobrodošli u Dortmund

20:13 - Ovo je svlačionica Sportinga na stadionu Borusije

19:53 - Ultraofanzivni Real: Bejl, Ronaldo, Benzema, Morata...

19:48 - Radović brani Varšavu, Tošić napada KneževinuDvojica srpskih fudbalera nalaze se u startnim postavama svojih ekipa za večerašnje mečeve. Miroslav Radović, strelac jedinog gola za Legiju u Madridu, igraće protiv Reala u Varšavi, a Zoran Tošić je među najboljih 11 CSKA, koji gostuje Monaku.

19:45 - Izveštaj sa utakmica četvrtog kola u grupama A, B, C i D, koje su igrane juče, pogledajte OVDE.

NAJAVA:

Drugog dana četvrtog kola Lige šampiona mogao bi da bar donekle da "odmrsi" bodovni čvor u E grupi, najizjednačenijoj i najuzbudljivijoj ove sezone u elitnom takmičenju. Lider grupe Monako dočekuje četvrtoplasirani CSKA, ali sa samo tri boda više u odnosu na tim iz Moskve, gde je pred dve nedelje jedva iščupao remi u finišu. Ruski šampion, čiji je standardni član Zoran Tošić, uzdrman putuje u kneževinu zbog poraza od ljutog i gradskog rivala Spartaka 1:3 minulog vikenda, ali bi dobar rezultat zalečio derbi ranu. Ništa manje neizvesno neće biti ni u Londonu, gde Totenhemu dolazi Bajer iz Leverkuzena, kome "ne cvetaju ruže" u Bundesligi i tek je na 10. mestu. Ni londonski tim nije u sjajnoj formi, vezao je tri remija u engleskom prvenstvu.

U F grupi skoro sve je poznato, Borusija iz Dortmunda ima priliku da i definitivno izbaci lisabonski Sporting iz trke za prolaz dalje, dok je Legija na "giljotini" pred praznim tribinama u Varšavi protiv madridskog Reala. Podsetimo, "kraljevi" su pre dve nedelje na "Santjago Bernabeuu" demolirali Legiju 5:1, a jedini gol za poljski tim postigao je Miroslav Radović iz penala, koji je nad njim napravljen.

Fudbaleri Lestera, koji posle tri kola imaju maksimalan učinak, u Kopenhagenu imaju prvu meč loptu za osminu finala Lige šampiona, dok Porto ne sme da ispusti trijumf na "Dragau" protiv Klub Briža ukoliko misli da ide dalje.

Juventus i Sevilja vode bitku za čelnu poziciju H grupe, šampion Italije ima nešto teži posao jer u Torino dolazi Lion, dok zagrebački Dinamo gostuje u Španiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track