BLOG UŽIVO, VIDEO Jovica Cvetković: Igračima ništa ne zameram
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Jovica Cvetković: Igračima ništa ne zameram

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:08 - Het-trik Salaha za pobedu Rome protiv BolonjeFudbaleri Rome pobedili su Bolonju 3:0 (1:0) u poslednjem meču 12. kola Serije A. Sva tri gola za "vučicu" postigao je Egipćanin Mohamed Salah, u 13, 62. i 71. minutu. Roma je druga na tabeli sa 26 bodova, četiri iza Juventusa, dok je Bolonja 15. sa 13 bodova.

23:00 - Meri Kejtani pobedila treći put uzastopno na Njujorškom maratonuKenijska atletičarki Meri Kejtani pobedila je danas, treći put uzastopno, na Njujorškom maratonu.Kejtani je postala prva atletičarka koja je tri puta uzastopno pobedjivala u Njujorku još od Grete Vajc, koja je od 1982. do 1986. godine pet puta pobedila u toj trci."Nije bilo lako, ali uspela sam. Srećna sam", rekla je tridesetčetvorogodišnja Kejtani.Vajc je osam puta pobedjivala u Njujorku, a osim nje i Kejtani, jedino je još Britanka Pola Redklif tri puta pobedila u toj trci. Redklif je pobedjivala 2004, 2007. i 2008. godine.Kejtani je pobedila rezultatom od dva sata, 24 minuta i 26 sekundi. Njena sunarodnica Sali Kipjego bila je druga sa 2:28,01, a treća je bila Amerikanka, debitanktinja na Njujorškom maratonu, Moli Hadl sa 2:28,13. U konkurenciji atletičara prvi je bio svetski šampion Grimaj Gebreslasije iz Eritreje sa 2:07,51 sata."Ponosan sam na ovu pobedu, na to što sam prvi atletičar iz moje zemlje koji je pobedio u Njujorku. Do sada niko iz Eritreje nije pobedio na nekom velikom maratonu", rekao je dvadesetogodišnji Gebreslasije.Drugo mesto osvojio je Kenijac Lukas Rotič sa 2:08,53, a treći kroz cilj prošao je domaći takmičar Abdi Abdirahman rezultatom 2:11,23.

22:48 - Odbojkaši Crvene zvezde u 3. kolu CEV Lige šampionaOdbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u 3. kolo CEV Lige šampiona 2017, pošto su u 2. kolu eliminisali estonski Selver iz Talina posle trijumfa u „zlatnom setu“ od 15:9, posle 14 minuta igre. U regularnom toku meča, odigranom večeras u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici u Beogradu, Crvena zvezda je pobedila Selver sa 3:2, po seotivma 23:25, 18:25, 25:22, 25:11 i 15:12, posle 122 minuta igre.U prvoj utakmici, odigranoj u Talinu, Selver je pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2 (25:21, 25:21, 17:25, 20:25, 19:17).Crvena zvezda će u 3. kolu igrati protiv turskog Arkasa iz Izmira. Prvi meč će se odigrati 16. novembra u Beogradu, a revanš 20. novembra u Izmiru.

21:34 - Veliki preokret MZT-a, pobeda CedeviteKošarkaši MZT Skoplje pobedili su večeras na svom terenu posle velikog preokreta ljubljansku Olimpiju sa 97:96 (19:33, 31:23, 22:24, 25:26), u utakmici osmog kola Jadranske lige i ostvarili drugu pobedu.MZT je do pobede predvodio Danijel Klark sa 22 poena i šest skokova, Gzavije Tams postigao je 19, a Džoš Skot dodao je 18 poena i 11 skokova.U ekipi Olimpije Mirko Mulalić bio je najefikasniji sa 19 poena, Nikola Janković postigao je 15, a Devin Oliver 14 poena.MZT je uspeo da nadoknadi zaostatak od 15 poena u poslednjih šest minuta. Skopski tim je gubio sa 77:92, ali je do kraja utakmice uspeo da se izvuče i pobedi, dozvolivši protivniku da postigne samo četiri poena.Pobedonosni koš postigao je Adam Mekić sa linije za slobodna bacanja u samoj završnici. On je promašio drugo slobodno bacanje. Olimpija je imala poslednji napad ali je Brendon Džeferson promašio "trojku".MZT ima dve pobede i šest poraza, a Olimpija dve pobede i pet poraza, uz utakmicu manje.Košarkaši Cedevite pobedili su večeras u Zagrebu Mornar sa 99:73 (19:25, 26:20, 30:8, 24:20) i ostvarili petu pobedu.Najefikasniji u zagrebačkom timu bio je Pjer Džekson sa 19 poena, uz sedam asistencija, Miro Bilan dodao je 15 poena i 11 skokova, a Luka Babić 14 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Karlo Žganec postigao je 13 poena i imao je 12 skokova.U ekipi Mornara najefikasniji su bili američki košarkaši. Lamont Džons postigao je 20 poena za Mornar, Antabija Voler 19, a Oktavijus Elis 12 poena uz sedam skokova.Cedevita sada ima pet pobeda i tri poraza, a crnogorski tim dve pobede i šest poraza.

21:04 - Klop: Još nemamo razloga za slavljeTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa još nema razloga za slavlje, iako je posle današnje pobede protiv Votforda (6:1), preuzela prvo mesto na tabeli Premijer lige.Dvostruki strelac na Enfildu bio je Sadio Mane, a golove su postigli još Filipe Kutinjo, Roberto Firmino, Emre Džan i Žoržinjo Vajnaldum."Kada rezultat odaje utisak da je bilo lako, znači da mu je prethodio naporan rad. Rezultat je divan, a igra je bila sjajna. Ali, Čelsi nije loš, Mančester siti protiv Barselone nije bilo loš. Tu su Arsenal i Totenhem. Moramo da igramo dobro. Trenutno nemamo šta da slavimo, naša je obaveza da igramo dobro kada obučemo dres Liverpula. Do sada je sve bilo dobro", rekao je Klop za Bi-Bi-Si (BBC).Liverpul je prvi sa 26 bodova, a slede ga Čelsi sa 25 i Mančester siti i Arsenal sa po 21 bodom. U prvenstvima sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine."Dobri rezultati i dobre igre pomažu samopouzdanju. Poslaćemo igrače širom sveta i nadam se da će se vratiti zdravi za veliki izazov protiv Sautemptona", dodao je Klop.Nemački trener je za Skaj Sports rekao da je u odredjenim trenucima uživao u igri, a da je u nekim momentima bilo teško."Igrali smo sjajno 84 minuta, ali poslednjih šest minuta nisu bili lepi, ne zato što smo primili gol, već zato što smo prestali da se trudimo da radimo prave stvari. Mislim da nije potrebno opisivati koliko je bio dobar Kutinjo, mogli ste da vidite, a blizu je bio i Firmino. Mane je odigrao dobro, kao i Džan. Nije lako izabrati tim. Vajnaldum je u dobroj formi, Danijel Staridž je uvek blizu ekipe, Alberto Moreno je u dobroj formi, kao i Simon Minjole", rekao je Klop.

20:34 - Šalke pobedio VerderFudbaleri Šalkea pobedili su večeras na svom terenu Verder iz Bremena sa 3:1, u utakmici 10. kola Bundeslige i nastavili niz od pet mečeva bez poraza.Dvostruki strelac bio je Alesandro Šef, u 35. i 63. minutu, a gol za domaće postigao je i Nabil Bentaleb u 38. minutu. Jedini gol za Verder postigao je Serž Gnabri u 42. minutu iz penala.Šalke sada ima tri pobede u prvenstvu i zauzima 12. mesto na tabeli sa 11 bodova, a Verder je pretrpeo treći uzastopni poraz i nalazi se u zoni ispadanja, na 16. mestu sa sedam bodova.Ranije danas Lajpcig je pobedio Majnc sa 3:1 i izjednačio se s prvoplasiranim Bajernom po broju bodova (24).

20:21 - Inter pobedio Krotone, Ikardi dvostruki strelacFudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu u Milanu Krotone sa 3:0, u utakmici 12. kola italijanskog prvenstva.Inter je golove postigao u završnici utakmice. Prvi gol postigao je Ivan Perišić u 84. minutu posle dodavanja Maura Ikardija, koji je četiri minuta kasnije duplirao prednost iz jedanaesterca. Ikardi je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, na asistenciju Edera, postavio konačan rezultat, svojim drugim golom na meču.Plavo-crni su ostvarili petu pobedu u prvenstvu i popeli se na deveto mesto na tabeli sa 17 bodova, a Krotone je ostao poslednji na tabeli sa pet bodova i prekinuo je niz od dve utakmice bez poraza.Fiorentina i Sampdorija odigrali su 1:1, a večeras igraju Roma i Bolonja.

20:14 - Vest Bromvič pobedio LesterFudbaleri Vest Bromvič Albiona pobedili su večeras u gostima šampiona Engleske Lester sa 2:1, u utakmici 11. kola Premijer lige i prekinuli niz od pet utakmica bez pobede.Vest Bromvič poveo je u 52. minutu golom Džejmsa Morisona, a tri minuta kasnije izjednačio je Islam Slimani. Pobedu ekipi iz Birmingema doneo je Met Filips u 72. minutu.Vest Bromvič je ostvario treću pobedu u prvenstvu, a prvu od 17. septembra i popeo se na 11. mesto na tabeli sa 13 bodova.Lester je izgubio na svom stadionu prvi put posle 14 meseci. Ekipa Klaudija Ranijerija je pretrpela peti poraz u prvenstvu i zauzima 14. mesto na tabeli sa 12 bodova i ima dva više od Hala, koji je u zoni ispadanja.

20:04 - Jovica Cvetković: Igračima ništa ne zameramSelektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da nema šta da zameri svojoj ekipi u večerašnjem porazu od Belorusije, pošto je ostvarila plan osvajanjem dva boda u dve utakmice."Igračima nemam šta da zamerim, mogu samo da čestitam. Imali smo plan da osvojimo dva boda u ova dva meča. Potrebno je vremena da se igrači naviknu na moj sistem rada. Biće to bolje u budućnosti. Prihvatam sve što nije valjalo, a momci su dali sve od sebe", rekao je Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.Rukometaši Srbije izgubili su večeras u Nišu od Belorusije sa 27:36 u drugom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. U prvom kolu 3. novembra Srbija je u Poljskoj pobedila sa 37:32."Čestitam Belorusiji na pobedi i izuzetno dobroj igri. Utakmica u Poljskoj nas je slomila, pokušali smo sve, ali ništa nije išlo od ruke, apsolutno u svim segmentima smo pali. Uzrok toga je umor. Probali smo da se regenerišemo posle Poljske, ali očigledno smo se previše potrošili", naveo je selektor.Kapiten reprezentacije Srbije Žarko Šešum rekao je da je njegova ekipa delovala dezorijentisano."Moramo da spustimo loptu i krenemo polako dalje. Videli smo da ne postoji čarobni štapić i da sa četiri treninga i više hiljada predjenih kilometara ne može sve da se skocka. Belorusi su bili bolji od nas u svim segmentima. Imamo dva boda iz ovog mini ciklusa i prava je šteta što ga nismo završili sa četiri", rekao je Šešum.

18:58 - Partizan pobedio Novi Pazar i vratio se na drugo mestoFudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Novi Pazar sa 4:0, u utakmici 15. kola Super lige Srbije i vratili se na drugo mesto na tabeli.Partizan je poveo u 25. minutu golom Marka Jankovića, vodjstvo je povećao Alen Stevanović u 37, treći gol postigao je Uroš Djurdjević u 54. minutu, a konačan rezultat postavio je Petar Djuričković u 84. minutu Crno-beli su posle 10. prvenstvene pobede drugi na tabeli sa 32 boda, koliko ima i trećeplasirana Vojvodina, dok je Crvena zvezda prva sa šest bodova više. Novi Pazar je poslednje četiri utakmice bez pobede i zauzima 14. mesto sa 12 bodova.Partizan je od početka utakmice imao više loptu u svom posedu i nekoliko poluprilika, a prva prava je stigla u 25. minutu.Alen Stevanović je prošao po levoj strani i ubacio loptu na peterac, a na drugoj stativi se sjajno snašao Janković i postigao svoj prvi gol u crno-belom dresu.Izabranici Marka Nikolića su u 37. minutu duplirali prednost, a posle asistencije Stevanović se upisao u strelce. Ponovo je akcija išla po levoj strani, Stevanović i Nemanja Miletić su razmenili dupli pas a Stevanović je postigao gol za slavlje oko 3.000 navijača na stadionu u Humskoj.Partizan je imao inicijativu i u nastavku, prvo je Janković pogodio stativu u 47. minutu, a treći gol postigao je u 54. minutu. Centrirao je Janković sa desne strane, a loptu je glavom zahvatio Djurdjević i poslao je u mrežu. U prvom trenutku nije bilo jasno ko je postigao gol, pošto je pored Djurdjevića bio i Valeri Božinov, koji je pokušao da zahvati loptu nogom i posle gola počeo da se raduje. Ubrzo je dilema razrešena i gol je pripisan Djurdjeviću.Četvrti gol u 84. minutu postigao je Petar Djuričković, koji je sa dvadesetak metara snažno šutnuo i poslao loptu u mrežu, samo nekoliko minuta pošto je ušao na teren.Posle toga Novi Pazar je imao dve šanse, preko Aleksandra Djokovića i Envera Alivodića, ali je oba puta dobro odbranio golman domaćih Filip Kljajić.Posle utakmica 15. kola sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

17:55 - Lajpcig pobedio Majnc i stigao do vrha BudesligeFudbaleri Lajpciga pobedili su danas na svom terenu Majnc sa 3:1, u utakmici 10. kola Bundeslige i izjednačili se po broju bodova na vrhu tabele s Bajernom iz Minhena.Dvostruki strelac bio je Timo Verner, golovima u trećem i 21. minutu, a gol za domaće postigao je i Emil Forsberg u 31. minutu. Jedini gol za Majnc postigao je Stefan Bel u 74. minutu.To je bila peta uzastopna pobeda Lajpciga.Lajpcig sada ima isti skor kao aktuelni šampion Bajern, ali slabiju gol-razliku, pa je zbog toga drugi na tabeli. Obe ekipe imaju po sedam pobeda i tri remija i zajedno sa Hofenhajmom, jedine su neporažene ove sezone u Bundesligi.Pre početka utakmice policija je evakuisala stadion u Lajpcigu zbog lažnog upozorenja o požaru.Gledaoci su posle poziva spikera da napuste stadion "zbog tehničkih problema" mirno počeli da izlaze, ali se ubrzo ispostavilo da je uzbuna bila lažna.Uprava fudbalskog kluba Lajpcig saopštila je da je detektor požara greškom aktivirao alarm na sedmom nivou stadiona.

15:58 - Javor slavio protiv RadničkogFudbaleri Javora pobedili su danas na svom terenu niški Radnički sa 2:0 u utakmici 15. kola Super lige Srbije.Javor je deseti na tabeli sa 17 bodova, dok je Radnički peti sa 10 bodova više.U narednom kolu ekipa iz Ivanjice dočekuje Radnik, a Radnički ide u goste Čukaričkom.Poslednja utakmica 15. kola domaćeg šampionata igra se kasnije danas, a sastaju se Partizan i Novi Pazar.

15:13 - Ingolštat ostao bez treneraFudbalski klub Ingolštat saopštio je danas da je trener Markus Kaučinski otpušten.Ingolštat, koji je osvojio samo dva bolja iz deset utakmica u Bundesligi, naveo je da je odluka o smeni trenera doneta posle "intenzivnih razgovora" nakon najnovijeg neuspeha posle jučerašnjeg Augsburga."Odlučili smo da je za klub najbolje da krene iz početka. Ovo je bila veoma teška odluka, jer veoma poštujemo Markusa Kaučinskog", rekao je sportski direktor kluba Herald Gentner.Ingolštat je naveo da se u klubu nadaju da će novi trener biti imenovan do utorka.Kaučinski je u Ingolštat stigao ovog leta.Markus Kaučinski je četvrti trener koji je dobio otkaz u Bundesligi od početka sezone.

14:38 - Bejl se raspucao, dao dva gola u pobedi RealaFudbaleri Real Madrida pobedili su danas na svom terenu Leganes sa 3:0 u utakmici 11. kola španske Primere.Real je do osme pobede u šampionatu Španije došao golovima Gareta Bejla u 38. i 46. minutu i Alvara Morate u 76.Ekipa Zidenina Zidana je prva na tabeli sa 27 bodova, odnosno ima pet bodova više od Barselone koja tek treba da odigra svoju utakmicu 11. kola. Leganes je na 17. mestu sa 10 osvojenih bodova.Real u narednom kolu očekuje gradski derbi protiv Atletiko Madrida, a Leganes dočekuje Osasunu.

11:52 - Napoli nudi 20 miliona za MitrovićaItalijanski fudbalski klub Napoli poslao je ponudu Njukaslu vrednu 20 miliona evra za srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, prenosi Dejli Miror.Kako se navodi, Mitrović je izbor Uprave da zameni povređenog Poljaka Arkadijusa Milika, ali i da u budućnosti bude jedan od stubova tima.Mitrović ove sezone u drugoj ligi Engleske nije standardan, postigao je pet golova na sedam utakmica u svim takmičenjima, pa Napolitanci pokušavaju to da iskoriste, pogotovo što nude dva miliona više nego što je Njukasl platio Anderlehtu.

11:01 - Jokić šest, Marjanović dva, Bjelica bez poenaSrpski derbi u NBA ligi između košarkaša Detroita i Denvera pripao je ekipi Bobana Marjanovića 103:86, a gorostosni centar proveo je na parketu samo poslednja dva minuta i nije došlo do direktnog duela sa Nikolom Jokićem.Marjanović je pogodio jedan od dva šuta i upisao dva poena, dok je Jokić za 22 minuta upisao po šest poena i skokova.Na terenu je minule noći bio i Nemanja Bjelica, u porazu Minesote na gostovanju Oklahomi 112:92, ali se za 10 minuta nije upisao u strelce - šutirao je samo dva puta za tri.Rezultati: Oklahoma - Minesota 112:92, Detroit - Denver 103:86, Indijana - Čikago 111:94, Orlando - Vašington 88:86, Filadelfija - Klivlend 101:102, Atlanta - Hjuston 112:97, Milvoki - Sakramento 117:91, San Antonio - LA Klipersi 92:116.

10:12 - Sjajni Ljajić na Mihajlovićevom jubilejuFudbaleri Torina ubedljivo su na svom terenu pobedili Kaljari sa 5:1 u Seriji A, uz još jednu odličnu partiju i gol Adema Ljajića.Ljajić je ponovo pogodio sa ivice kaznenog prostora u 11. minutu, a u strelce su se upisali još Andrea Beloti u 2. i 59, Marko Benasi u 38. i Danijele Baseli u 51. na asistenciju bivšeg fudbalera Partizana.Jedini pogodak za goste je delo Federika Melkijorija u finišu prvog poluvremena.Trener Torina Siniša Mihajlović je juče proslavio svoj 200. meč kao trener u Seriji A, dok je Ljajić (igrao do 70. minuta) upisao peti gol u poslednjih pet utakmica.Torino se ovim trijumfom priključio gornjem domu tabele, na 7. mesto sa 16 bodova.

09:33 - Alaves pobedio, Krstičić igrao četiri minuta, Katai na klupiFudbaleri Alavesa pobedili su danas Osasunu kao gosti sa 1:0, u 11. kolu Primere.Strelac je bio Kristijan Santos u 77. minutu iz penala.Srpski fudbaler Nenad Krstičić ušao je u igru u nadoknadi vremena i igrao je samo četiri minuta, dok je Aleksandar Katai bio na klupi. Aleksandar Pantić nije bio u sastavu zbog povrede.Alaves je pobedom izbio na 12. mesto na tabeli španskog prvenstva sa 13 bodova, dok je Osasuna pretposlednja sa sedam.Las Palmas je na svom stadionu pobedio Ejbar golom Honatana Vijere u 94. minutu iz penala.Las Palmas je sada sedmi sa 16 bodova, jednim više od Ejbara.

09:01 - Mega izgubila od Krke u Sremskoj MitroviciKošarkaši Mega Leksa izgubili su u Sremskoj Mitrovici od Krke sa 96:95, u osmom kolu Jadranske lige.Najefikasniji u poraženom timu bio je Jovan Novak sa 27 poena, dok su Krku sa po 23 predvodili Matec Rebec i Marko Luković.Mega je zabeležila šesti poraz iz osam utakmica i 11. je na tabeli, a Krka je ostvarila četvrtu pobedu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track