(VIDEO) PREMIJER LIGA: Liverpul šesticom do prvog mesta, Pogba i Ibra vratili Murinju osmeh na lice
Foto: Reuters

Sveci pali u Halu

(VIDEO) PREMIJER LIGA: Liverpul šesticom do prvog mesta, Pogba i Ibra vratili Murinju osmeh na lice

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su danas na svom terenu Votford sa 6:1, u utakmici 11. kola Premijer lige, i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Dvostruki strelac u ekipi Liverpula bio je Sadio Mane, koji je postigao golove u 27. i 60. minutu. Golove su još postigli Kutinjo u 30, Emre Džan u 43, Roberto Firmino u 57, kao i Žoržinjo Vajnaldum u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, što je bio njegov prvi gol za "crvene". Jedini gol za Votford postigao je Deril Janmat u 75. minutu.

Ekipa Jirgena Klopa je ostvarila treću uzastopnu pobedu, odnosno nastavila je niz od devet utakmica bez poraza i zauzima prvo mesto na tabeli sa 26 bodova. Votford je prekinui niz od četiri utakmice bez poraza i osmi je na tabeli sa 15 bodova.

Mančester junajted se domogao deobe šestog mesta sa Evertonom sa po 18 boda pošto je kao gost savladao Svonsi 3:1. Tako je tim Žozea Murinja prekinuo niz od četiri uzastopna meča bez pobede.

Pol Pogba je u 15. minutu načeo "labudove", što je bio prvi gol te ekipe u prvenstvu posle 306 minuta, a dokusurio ih je Zlatan Ibrahimović pogocima u 21. i 33. Njegov današnji prvi gol bio je ukupno 25.000. gol u Premijer ligi. Ibrahimović je danas prekinuo niz od šest utakmica bez postignutog gola, što je njegov najgori niz u poslednjih 10 godina.

Čast domaćina spasao je Van der Horn golom u 69. minutu.

Svonsi je na dnu tabele, sa Sanderlendom. Obe ekipe osvojile su pet bodove.

Fudbaleri Hala pobedili su na svom terenu Sautempton sa 2:1 i prekinuli niz od šest poraza, odnosno osam utakmica bez pobede. Sautempton je poveo u šestom minutu golom Čarlija Ostina iz jedanaesterca, a domaći su u periodu od dva minuta postigli dva gola i ostvarili treću prvenstvenu pobedu. Izjednačio je Robert Snodgras u 61. minutu, a pobedu Halu doneo je Majkl Doson u 63. Hal je u zoni ispadanja, na 18. mestu na tabeli sa 10 bodova, koliko ima i Vest Bromvič, koji se ne nalazi u zoni ispadanja i ima utakmicu manje. Sautempton je posle drugog uzastopnog poraza 10. na tabeli sa 13 bodova.

Ranije danas Arsenal i Totenhem odigrali su 1:1, u toku je utakmica Lester-Vest Bromvič.

All Goals & highlights - Swansea City 1-3... by mohtv

All Goals & highlights - Liverpool 6-1 Watford... by mohtv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track