SELEKTOR POSETIO ORLIĆE: Evo kako je Muslin savetovao mlade reprezentativce pred baraž s Norveškom
Foto: FSS

Važno predavanje

SELEKTOR POSETIO ORLIĆE: Evo kako je Muslin savetovao mlade reprezentativce pred baraž s Norveškom

Fudbal -

Selektor najbolje srpske reprezentacije Slavoljub Muslin posetio je hotel "M" u kome boravi mlada repezentacija i u društvu kolege Tomislava Sivića, poželeo Maksimoviću, Đurđeviću i momcima sreću u predstojećim baraž duelima sa Norveškom.

Prvi stručnjak "A" reprezentacije održao je govor u kome je upozorio na sve zamke, ali i ulog, koji nose ovakvi mečevi kao što je baraž iskušenje.

"Došao sam da vam poželim sreću, ali da znate da je ovaj poslednji stepenik najteži. Uvek kada mislite da ste blizu, taj poslednji korak zna da bude veoma težak. Vi ste, međutim, dokazali da imate kvalitet i nemoj da imate ni malo sumnje u sebe, ali upamtite da morate da date sto odsto kako bi na kraju uspeli i ostvarili cilj", rekao je Slavoljub Muslin i nastavio.

"Na ovom nivou greške se plaćaju i važno je da ne bude oscilacija. Ritam mora da bude isti tokom svih 90 minuta, bez opuštanja, kao onda u Novom Sadu protiv Republike Irske. Mladi ste, imate ogroman kvalitet, verujete u svoje mogućnosti i zato se opustite, ali na ovom nivou i stepeniku to ne sme da se ponovi".

Selektor je rekao da u perspektivi računa na one najbolje, a da bi mnogi već dobili poziv...

"Da ste već overili plasman verovatno bi neko od vas bio sada sa 'A' reprezentacijom, ali svi imate potencijal i sve zavisi samo od vas. Biće još utakmica gde će mnogi od vas dobiti moj poziv, sada želim da vam poželim sreću i budete na visini zadatka protiv Norveške. Plasman na Evropsko prvenstvo mnogo znači za svakog igrača, a da ne govorim za vas koji ste bili i prvaci saveta i prvaci Evrope. Sve to stoji negde zapisano a mnoga velika imena u fudbalu ne mogu da se pohvale trofejima ili učešćima na velikim takmičenjima. Ponavljam, važno je da date sve od sebe da ne bi kasnije žalili, jer sećam se kada smo vaš mentor Vladimir Petrović i ja igrali finale Kupa UEFA 1979. i bili poraženi, ali smo znali da smo u tom trenutku dali sve od sebe. Ovo vam govorim zbog toga da ne dođe jun iduće godine i Evropsko prvenstvo u Poljskoj, a vi da kažete, mogli smo i mi da budemo tamo da smo dali sve od sebe u baražu. Ne, imate znanja i kvalitet, imate i srce, i svi verujemo da ćemo vas gledati na Evropskom prvenstvu. Srećno momci", rekao je selektor Slavoljub Muslin "orlićima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track