(VIDEO) TRENER PARTIZANA VEĆ IMA PLAN: Evo kako će Nikolić u januaru da pravi tim za Evropu
Foto: Saša Pavlić

U skladu sa finansijskim mogućnostima

(VIDEO) TRENER PARTIZANA VEĆ IMA PLAN: Evo kako će Nikolić u januaru da pravi tim za Evropu

Fudbal -

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je da će klub tokom zimskog prelaznog roka pokušati da napravi tim za Evropu, u koju će crno-beli pokušati da uđu na leto sledeće godine.

"Imamo specifičnu situaciju sa nekoliko igrača i njihovim ugovorima. Moramo u obzir da uzmemo finansijsku situaciju, neko će morati da se proda da bi ostatak tima imao mirnoću u vidu primanja svojih zarada na proleće, što je preduslov dobre atmosfere. Prelazni rok ima i drugu dimenziju. Da se u njemu pravi tim za Evropu. To se ne radi u junu, nego u januaru. One koji budu otišli moraćemo da zamenimo kvalitetnim igračima", rekao je, između ostalog, Nikolić za novo izdanje "Partizanovog vesnika".

Strateg crno-belih je i razradio ideje vezane za zimsku "berzu fudbalera". Kao plan je naveo forsiranje igrača iz omladinske škole, ali i povratak dvojice, trojice fudbalera koji su igrali u Partizanu, kao i dovođenje stranaca ili igrača iz domaće lige u čijem izboru ne sme da bude greške.

Nikolić se osvrnuo i na učinak igrača koji su se našli na meti kritika - Alen Stevanović, Marko Janković i Nikole Đurđića.

"Alen je igrač neospornog kvaliteta i još uvek nestabilne karijere. Imam veliko poverenje u njega, ima izražen karakter koji dolazi do izražaja kad je najvažnije. Marko je igrač koji ima veliki potencijal, i Nikola je dao svoj doprinos, imamo i Uroša i Leonarda koji su dali dosta golova. Na neki način, proširili smo bazu i to je najvažnije, svako ima kvalitet i svačiji kvalitet je potreban Partizanu", dodao je Nikolić.

Ceo intervju možete videti ovde:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track