SELEKTOR VELSA: Ostao nam je ožiljak od Srbije, ali nećemo da se svetimo
Foto: Fonet

Sećanje na 2013.

SELEKTOR VELSA: Ostao nam je ožiljak od Srbije, ali nećemo da se svetimo

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je danas da zna koliko je važan predstojeći duel sa Srbijom, kao i da će njegov tim želeti ne samo da osvoji bodove, već i da pošalje poruku svima.

Srbija je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. pobedila Vels 6:1 kod kuće i 3:0 u gostima, ali je propustila taj turnir, a onda imala i katastrofalne kvalifikacije za EP, u kojima je Vels blistao.

"Orlovi" su u prva tri kola kvalifikacija osvojili sedam bodova od mogućih devet, dok je Vels osvojio pet.

"Znamo koliko je ovo važno. Imamo još sedam utakmica i ne možemo propuštati prilike da napravimo korak napred. Ako pobedimo, nismo se plasirali, ako izgubimo, nismo ispali iz kvalifikacija. Ali, moramo da pošaljemo poruku, jer nećemo igrati do Božića. Oni su poslednja ekipa koja nas je dobila kod kuće u kvalifikacijama", rekao je Kolman novinarima u Kardifu, a preneli su britanski mediji.

Selektor je kazao da su se stvari promenile u odnosu na 2013.

"Mi smo sada drugačiji tim, ali su i oni. To jeste ožiljak i on ne može da nestane, ali neću govoriti igračima da igraju da bi se svetili. Nema toga više. Itekako smo se iskupili navijačima posle toga i ostavili smo te poraze iza sebe", rekao je Kolman.

Selektor je objavio i da je Aron Remzi spreman da igra i da će biti u startnoj postavi protiv Srbije. Ovaj vezni fudbaler se tek nedavno oporavio od povrede tetive koju j dobio u prvom kolu Premijer lige. On je pauzirao skoro tri meseca, posle čega je odigrao samo 113 minuta za svoj klub Arsenal.

"Spreman je i deluje sjajno. Nije mnogo igrao za Arsenal, ali će, naravno, biti u prvom timu u utakmici koja nas čeka. Igraće koliko bude mogao da izdrži, a ne znamo koliko je to, ali znamo da je on, uopšteno gledano, jedan od najspremnijih igrača u fudbalu. Videćemo gde se trenutno nalazi, ali će početi utakmicu", rekao je Kolman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track