RUŽNA SLIKA SRBIJE U opštoj tuči u Despotovcu razlupane glave fudbalera i sudija,igrač vadio pištolj
Foto: FSS

Skandal u nižerazrednom fudbalu

RUŽNA SLIKA SRBIJE U opštoj tuči u Despotovcu razlupane glave fudbalera i sudija,igrač vadio pištolj

Fudbal -

Utakmica 14. kola međuopštinske lige Jug Pomoravskog okruga između FK Lomnica iz Despotovca i FK Omladinski iz Paraćina prekinuta je u 90. minutu zbog opšte tuče!

Desetak fudbalera obe ekipe i sudija Marko Temeljkovski zadobili su teže i lakše telesne povrede.

-Prekid se dogodio u 90. minutu kod rezultata 1:4. Prema preliminarnom izveštaju delegata u prekidu su učestvovali igrači obe ekipe. Opšta gužva na terenu, a u nekom trenutku je možda ušla u teren i publika iz Lomnice. Došla je policija, jedan od sudija je povređen, zakačen u gužvi, neko ga je dokačio. To je teži prekršaj po novom Zakonu o sportu. Možda je neko od vinovnika incidenta neko sa klupe FK Omladinski, jer je kod četvrtog gola u nadoknadi vremena, neko neprimereno reagovao radujući se golu. To je bilo verovatno varnica za to što se dogodilo, priča prve nezvanične informacije komesar za takmičenje Moma Radunović i dodaje da će zvanične odluke taj savez doneti u sredu.

Predsednici oba kluba su potvrdili da je do incidenta došlo, ali su početak tuče videli na različite načine.

-Nasrnuli su na nas kada smo poveli 4:1. Sramno ponašanje rukovodstva i stručnog štaba domaćina koji su nezadovoljni rezultatom sve vreme vređali naše igrače, kulminiralo je posle četvrtog gola. Posle toga, ulaze u teren i zajedno sa publikom počinju da tuku naše igrače. Četvorica naših igrača zadobili su lake telesne povrede, a sve vreme dok je divljaštvo trajalo kapija igrališta bila je zaključana i bilo nam je onemogućeno da pobegnemo i uputimo se u Despotovac radi ukazivanja pomoći, rekao je predsednik gostujuće ekipe FK Omladinski Miloš Trandafilović.

Predsednik FK Lomnica Rade Jeremić tvrdi da je igrač protivničkog tima vadio pištolj tokom incidenta

-Ne znam šta se događalo na terenu, jer sam u kancelariji štitio delegate i glavnog sudiju. Čuo sam da je neko udario drugog sudiju. Igrač FK Omladinski sa brojem 8 posle njihog četvrtog gola okrenuo se prema našoj klupi i rekao "puni mršu" i neprimereno gestikulirao rukama. Skočio je naš trener, za njim su krenuli i igrači, redari su pokušali da ih razvade, među njima je bilo i publike. Opšta gužva je nastala. Zatim je igrač sa brojem 8, navodno stavio pištolj za pojas, ali to nisam video, to tvrdi publika. Njihov igrač sa brojem 8 je zadobio povredu nosa za vreme igre, kao i ostali igrači, a ne u gužvi, priča predsednik FK Lomnica Rade Jeremić.

(Centralmedija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track