(VIDEO) SRBIJA VOLI DRAMU: Orlići kroz pakao Norveške stigli do Evropskog prvenstva
Foto: Saša Pavlić

PORAZ KAO POBEDA

(VIDEO) SRBIJA VOLI DRAMU: Orlići kroz pakao Norveške stigli do Evropskog prvenstva

Fudbal -

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Dramenu od Norveške 0:1 u revanšu baraža, ali se plasirala na Evropsko prvenstvo, jer je u prvom meču u Beogradu pobedila 2:0.

"Orlići" predvođeni selektorom Tomislavom Sivićem biće učesnici kontinentalnog šampionata za mlade reprezentacije, koji će se održati u Poljskoj od 16. do 30. juna 2017. godine. Naše nade su prošle kroz dramu u Dramenu, ali su iz nje izašli visoko podignutih ruku.

Srbija je na severu Evrope, uz veliku podršku s tribina, uspela da sačuva prednost stečenu četiri dana ranije u Humskoj, i domogne se Poljske. A drame nije moralo da bude, da su "orlići" iskoristili jednu od brojnih šansi koje su stvorili u Dramenu.

Domaćin je u 70. minutu iskoristio uspavanost srpske odbrane i preko Eljunusija prepolovio "beogradski minus". Međutim, za više od toga nije imao ni snage ni znanja. U finišu su se prilike ređale pred norveškim golom, a u tom periodu najviše ih je imao rezervista Ognjen Ožegović. Na kraju, nikome među "orlićima" nije bilo žao što su one propuštene, jer su se posle 180 minuta baraža plasirali na EVRO 2017.

Dakle, evropski prvaci iz 2013. i svetski šampioni iz 2015. imaće još jednu priliku za dokazivanje i najavu svetle budućnosti srpskog fudbala.

U isto vreme, Španija i Austrija su revanš baraža odigrale bez golova, pa će u Poljsku i "crvena furija" jer je u prvom meču postigla gol u gostima - 1:1.

TOK MEČA:

KRAJ - 1:0!

90+3. minut - CRVENI KARTON! Trondsen je s leđa faulirao Ožegovića i dobio direktan crveni karton.

86. minut - ŠANSA za SRBIJU! Ponovo prilika posle kornera, lopta je pogodila Ožegovića, ali umesto u praznu mrežu, otišla je preko gola.

82. minut - ŠANSA za SRBIJU! Gaćinović je izveo korner, a Milinković-Savić sa šest metara glavom loptu poslao pored gola.

75. minut - Ponovo je Ožegović zapretio i ponovo je Rosbah bio na visini zadatka.

74. minut - ŠANSA za SRBIJU! Ožegović je šutirao iz dobre pozicije, ali je Rosbah odlično intervenisao.

72. minut - Druga izmena kod "orlića" - Ožegović umesto Đurđevića.

72. minut - Sve veća je nervoza na obe strane, žute kartone su dobili Čavrić i Eljunusi, obojica zbog oštrih startova.

70. minut - GOOOLLL - 1:0! ELJUNUSI! Haraldseid je centrirao sa leve strane, Eljunusi je usamljen sa pet, šest metara zatresao mrežu.

68. minut - Odegard je tukao, ali je Vanja Milinković-Savić siguran.

67. minut - Žuti karton za Vanju Milinković-Savića zbog prigovora.

65. minut - U beležnici sudije našao se i Antonov.

59. minut - Gužva pred domaćim golom, ali ništa...

54. minut - ŠANSA za SRBIJU! Kontra "orlića", Đurđević je izašao pred domaćeg golmana Rosbaha, ali je otišao previše iskosa sa leve strane, pa je njegov šut desnom nogom bio bezopasan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Sivić je izvršio prvu izmenu, Gaćinović je zamenio Živkovića.

Kraj prvog poluvremena - 0:0!

45. minut - Požuteo je Odegard posle prekršaja nad Čavrićem.

36. minut - VELIKA ŠANSA za NORVEŠKU! Posle greške Lazića, Eljunusi se našao u prilici, izašao je sam pred golmana Milinković-Savića, poslao loptu preko njega, ali je Lazić stigao da se iskupi izbacivši je sa gol-linije.

33. minut - Žuti karton za Živkovića zbog faula na sredini terena.

23. minut - Sada sa tribina dopire i "Marš na Drinu".

20. minut - Domaćin je preuzeo inicijativu...

19. minut - ŠANSA za NORVEŠKU! Eljunusi je uklizao na "drugoj stativi", ali nije uspeo da ubaci loptu u mrežu.

13. minut - Prva opasnost po gol Srbije, Zahid je šutirao, a Jovanović izblokirao.

11. minut - ŠANSA za SRBIJU! Čavrić je uzeo loptu rivalima, sjurio se do gol-aut linije i poslao loptu pred gol, Đurđević je bio prebrz...

6. minut - ŠANSA za SRBIJU! Antonov je odlično centrirao sa leve strane, a Sergej Milinković-Savić glavom poslao loptu zamalo pored gola.

4. minut - "Svi u napad, ajmo, ajde", ori se sa tribina stadiona u Dramenu.

3. minut - Uzdasi srpskih navijača! "Orlići" su pritisli domaćina u uvodnim minutima, a šut Grujića iz daljine delovao je da ide u gol... Ipak, lopta je odletela pored gola.

SASTAVI:

Selektor Srbije Tomislav Sivić napravio je tri promene. U prvi tim je uvrstio Marka Grujića, koji nije igrao u prvom meču jer je bio rovit, zatim Andriju Živkovića, koji je u Humskoj u igru ušao sredinom drugog poluvremena, i Aleksandra Čavrića. Na klupi je ostavio Sašu Lukića, Mijata Gaćinovića i Nikolu Ninkovića.

NORVEŠKA: Rosbah - Haralsajd, Grener, Selnes, Meling - Zahid, Trondsen, Fosum, Deli - Odegard, Eljunusi

SRBIJA: Vanja Milinković-Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Antonov - Maksimović, Grujić - Živković, Sergej Milinković-Savić, Čavrić - Đurđević

18:57 - Intoniranje himni

18:56 - "Orlići" imaju veliku podršku s tribina

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

18:54 - Ovo je deseti susret naše reprezentacije (SFRJ, SRJ, SCG i Srbija). Naši su dobili šest mečeva, uz jedan remi i dva poraza.

18:52 - Glavni arbitar je Slovak Ivan Kružlijak.

18:49 - "Biće drugačija utakmica nego prva, jako teška. Protivnik je stvarno dobar, ima kvalitet i tehniku i želi da igra. Očekujemo otvoren meč. Imamo prednost i idemo na pobedu", rekao je Andrija Živković.

18:43 - EP igraće se od 16. do 30. juna naredne godine, a učesnici će biti podeljeni u tri grupe od po četiri reprezentacije. Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa će se plasirati u polufinale. Pored domaćina Poljske, učešće su kao prvoplasirani u kvalifikacionim grupama obezbedili Portugal, Danska, Nemačka, Engleska, Slovačka, Češka, Italija i Makedonija. Pored Srbije i Norveške, plasmanu na EP se kroz baraž nadaju i Španci i Austrijanci, koji takođe danas igraju revanš. U prvom meču u Austriji bilo je 1:1.

18:37 - Srpski selektor Tomislav Sivić je odmah posle pobede u prvom meču istakao da njegov tim mora da postigne gol u revanšu kako bi osigurao odlazak na EVRO 2017.

18:34 - U Dramenu je trenutno šest stepeni Celzijusa.

18:30 - Podsetite se golova iz prve utakmice između Srbije i Norveške:

18:20 - "Orlići" osetili teren sa veštačkom podlogom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track