ŠOK: Kostić u Zvezdi, igrači u škodi

Privrednik potpredsednik Zvezde

ŠOK: Kostić u Zvezdi, igrači u škodi

Fudbal -

Uštedećemo novac na voznom parku, a u planu je još veća štednja u klubu, poručio novi funkcioner crveno-belih

Crvena zvezda je pojačala upravu, novi potpredsednici su postali ugledni biznismen Milenko Kostić Kole i legenda kluba Jovan Kule Aćimović, dok je zamenik predsednika postao profesor Božidar Cerović.Milenko Kostić (63), generalni zastupnik „Škode“ za Srbiju, otkriva za Kurir da će njegova uloga u klubu biti da poboljša finansijsku situaciju, a uskoro će fudbaleri Crvene zvezde voziti razne modele automobila „škoda“, kao u vreme Dragana Stojkovića, kada su na Marakani bila parkirana „Tojotina“ vozila.- Već godinu dana sam u Crvenoj zvezdi kao član Upravnog odbora, a nedavno sam postao i potpredsednik. Došao sam na poziv prijatelja, predsednika Svetozara Mijailovića. Svi mi koji smo u upravi kluba želimo dobro Zvezdi, pre svega na finansijskom planu - rekao je Kostić i dodao:- Što bi naš narod rekao, pružiš se onoliko koliko si dugačak. Štednja i samo štednja. Crvena zvezda već dve godine ne troši novac koji nema, a da radimo dobro, svedoči i podatak da je dug danas 34, a ne 50 miliona evra. Biće to još bolje, jer ćemo uraditi reprogram, a i neke banke će otpisati određeni dug. Za dve do tri godine dovešće se to na nulu.

Posebno dobro biće za fudbalere Crvene zvezde.- Uštedećemo novac i na voznom parku. Potpisaćemo povoljni rentakar ugovor, po kojem će klub dobiti 15 do 20 vozila marke „škoda“ za igrače. Nadam se da bi od sledeće godine, kada „Škodi“ istekne sponzorski ugovor s Borcem, ona mogla da postane i zvanični sponzor Crvene zvezde. O tome odlučuje sedište fabrike u Češkoj, ali na dobrom smo putu - zaključio je Kostić.

Posle 18 godinaIZAŠAO IZ BORCAMilenko Kostić je dugi niz godina uz fudbal.- Proveo sam 18 godina u Borcu, a poslednje tri godine nisam u tom klubu. Međutim, ostavio sam im dobar sponzorski ugovor. Moj moto je da uspešni privrednici treba da budu uz sportiste, baš onako kako se radi i u najboljim evropskim klubovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track