LUIS IBANJEZ OTVORIO DUŠU POSLE ODLASKA IZ SRBIJE: Patim za Beogradom
Foto: Dado Đilas

Intervju

LUIS IBANJEZ OTVORIO DUŠU POSLE ODLASKA IZ SRBIJE: Patim za Beogradom

Fudbal -

Pamte Skadarliju Mojoj ženi Matei i meni nedostaje vaš glavni grad, voleo bih da se vratim u Crvenu zvezdu, poručio Argentinac

Luis Ibanjez bio je miljenik navijača Crvene zvezde.Za kratko vreme Argentinac je zahvaljujući svom karakteru postao omiljeni igrač u crveno-belom dresu. Od leta je u Trabzonu, gde mu ne cvetaju ruže.Kako pamtiš Crvenu zvezdu i sezonu provedenu u njoj?- Sezonu provedenu u Zvezdi pamtiću ceo život! To je bila moja najbolja sezona do sada u igračkoj karijeri, kako u sportskom tako i ljudskom smislu. Jednostavno nezaboravno - počeo je razgovor za Kurir Luis Ibanjez.Koliko ti znači titula sa Crvenom zvezdom?- Mnogo! Baš mnogo jer je osvojena na jako ubedljiv način pri čemu smo oborili neke stare rekorde i postavili nove.Da li si ostao u kontaktu sa nekim od igrača i zašto se više ne dopisuješ sa grupom preko Vibera?- I dalje sam u grupi, ali ređe šaljem komentare. (smeh) Čujem se i dalje sa nekim igračima.Šta mislis o svom zemljaku Pablu Moučeu i zašto nije uspeo u Zvezdi?- Mouče je kvalitetan igrač i pravi profesionalac. Na žalost mnogo faktora utiče na to kako ćeš se uklopiti u novu sredinu kao što su jezik i sistem igre. Znao sam ga iz Boke, o njemu sam rekao sve najbolje ljudima iz uprave i žao mi je što nije pokazao ni delić onoga koliko ume.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Čuješ li se sa Ugom Vijeirom i zašto je daleko od prošlosezonske forme?- Čujemo se. Ne znam kakvi su mu planovi, ali znam da voli klub i navijače i da bi želeo da ostane. Da li će ostati ili ne to zavisi od ponuda i kretanja na tržištu.

Kako pamtiš direktora Zvezdana Terzića, a kako trenera Grofa Božovića?- Sve najbolje o Terziću jer je klub prema meni bio fer i korektan kao poslodavac. U najtežim trenucima posle ostavke članova uprave on je uvek bio uz nas. Odnos prema treneru Božoviću teško mi je rečima da opišem. Imali smo fenomenalan odnos. Poštovao me je kao igrača i kao čoveka. Verovao je u mene u svakom trenutku i to je uvek i pokazivao. Voleo bih jednog dana da nam se putevi ponovo spoje. To mi je velika želja!

Žališ li što sa Crvenom zvezdom nisi mogao da se domogneš Lige šampiona?- Najviše mi je žao navijača i zvezdaške javnosti! Meni nije bilo suđeno da igram, jer su Zvezda i Trabzon dogovorili transfer. Nesrećno i nespretno smo ispali, ali to je život.Da li je Crvena zvezda mogla da prođe Ludogorec?- Nisu oni bili nešto mnogo kvalitetniji. Mi u revanšu nismo odigrali kako možemo.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kako ti je u Trabzonu?- Nije baš najbolje... Moja situacija nije sjajna, jer ne igram standardno. Ali, nisam nervozan.Kako se tvoja supruga privikla na Tursku, jer je bila zadovoljna životom u Beogradu?- Život u Trabzonu je super, brzo smo se snašli, ali ništa se ne može porediti sa Beogradom... (smeh)Pa, da li vam nedostaje Beograd?- Naravno! U Beogradu se jednostavno sve poklopilo, ali to se događa jednom u životu. Isti jezik, hrana, prelep grad, ali znate kako je... Sve što je lepo kratko traje.Da li bi se vratio u Crvenu zvezdu, ako bi te pozvali?- Ako me klub i navijači budu zvali, naravno da ću se vratiti! Zvezda je veliki klub bez obzira na finansijske poteškoće. Veličina kluba se meri po trofejima, igračkom kadru i navijačima - zaključio je Ibanjez.

PoštovanjeOBOŽAVAM DELIJEKakve su ti emocije prema Delijama?- Na društvenim mrežama i u srpskim medijima vidim da me zvezdaška javnost prati, da me se sećaju, što mi je posebno drago. Obožavao sam Zvezdine navijače. Između mene i njih vladalo je veliko poštovanje i ljubav.

Ispunio obećanjeTETOVAŽA 88 ZA ZVEZDUDa li si istetovirao broj 88, koji si nosio u Crvenoj zvezdi, kako si i obećao?- Jesam! Kako to da ne uradim?! Taj broj će me uvek podsećati na moju Zvezdu! Jer Zvezda je emocija!

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track