EKSKLUZIVNO ZA NJUZVIK Vođa navijača Belivuk: Znam ko je ubio Saleta! Niko ga nikad nije zvao Mutavi
Foto: Zorana Jevtić

Vođa navijača Partizana otvorio dušu

EKSKLUZIVNO ZA NJUZVIK Vođa navijača Belivuk: Znam ko je ubio Saleta! Niko ga nikad nije zvao Mutavi

Fudbal -

Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni. Udružili se protiv nas, kaže drug ubijenog Aleksandra Stankovića

Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana, prihvatio je razgovor za Njuzvik iako „ovo za novine baš ne volim, ali sam svestan da moramo da se pojavimo i nešto kažemo“.Veruje da unapred zna kakvi će biti komentari jer o navijačima, pogotovo navijačima Partizana, „svi misle da su probisveti, narkomani, alkoholičari... A ja imam ženu i dvoje dece, radim normalno kao i drugi, ide mi staž, plaćam poreze državi“, kaže za Njuzvik.Ružno je da tako pišuO navodnom nadimku svog stradalog druga Aleksandra Stankovića još na početku dodaje:

- Pa, ko je njega zvao Mutavi? Jeste to pominjano, ali ko je za njegovog života smeo da mu se tako obrati? Ubijen Mutavi! Najblaže rečeno, mnogo je ružno da tako pišu - kaže Belivuk.Nismo nevini, ali ni lošiNemoguće je drugačije početi nego od Saletovog ubistva, o čemu, objašnjava, može samo delimično da govori:- Nismo mi nevini, ne mogu to da kažem... Da nas iz čista mira povlače po novinama. Ali nismo ni toliko loši. I Sale je imao vrline i mane. Da znamo šta se desilo sa Saletom, znamo, nismo budale. Mnogima smo stali na žulj, mnogima koji su neispravni, mnogi su se udružili protiv nas i desilo se to što se desilo. Ima stvari o kojima moram dobro da razmišljam šta pričam. Ne zato što se nekoga bojim, nego zato što imam neke principe. Ali da je poznato zbog čega je ubijen, poznato je.

VELJA NEVOLJA STRAHUJE ZA ŽIVOT: Prete da će ga oteti i tući do smrti!

O tuči ispred stadionaKUMBUROVIĆ JE ODLIČNO PROŠAOBelivuk opisuje i famoznu tuču ispred stadiona Partizana, kad je pretukao radnika obezbeđenja Božu Kumburovića:- Znači, rukom ga pomerim i on tada izgovara: „Ma, nemoj da vas razbucam, da vam j...“ Kako mi je pomenuo majku, istog trenutka... Pišu, udario ga na kvarno. Udariti na kvarno je kad nekom priđete s leđa i udarite ga. A ja da šaljem „telegram“ bokseru koji je nastupao za reprezentaciju da ću da ga udarim, od toga nema ništa. Iskreno da vam kažem, on je dobro prošao. On je odlično prošao.

Vavić ih maltretiraoFUDBALERI SU NAJGORI LJUDI!Vođa navijača crno-belih optužio je bivšu ekipu grupe Alkatraz oko Vavića da su maltretirali ljude na tribini i da su otimali novac od igrača:- Znate kako, fudbaleri su, po mom mišljenju, najgori ljudi ubedljivo. Ima nekoliko izuzetaka, svaka im čast. Imate Saleta Ilića, pa Božinova, većeg Srbina od pola ovih ovde što igraju. Ali određeni fudbaleri su voleli da izađu na splav, da se slikaju s tim Vavićem, da se voze blindiranim kolima... Zašto? Promašili su profesiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track