(VIDEO) VALJAK PREGAZIO JAVOR: Đurđević i Leonardo zagrejali Grobare, Partizan drži korak za Zvezdom
Foto: Saša Pavlić

13. pobeda crno-belih u Superligi

(VIDEO) VALJAK PREGAZIO JAVOR: Đurđević i Leonardo zagrejali Grobare, Partizan drži korak za Zvezdom

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su Javor 2:0 (1:0) u Humskom u poslednjoj utakmici 19. kola Superlige Srbije.

1 / 5 Foto: Partizan.rs

Golove za domaćina postigli su Uroš Đurđević u 31. i Leonardo u 47. minutu.

Partizan je ostao na deobi drugog mesta prvenstvene tabele sa Vojvodinom, sa po 42 boda, što je šest manje od lidera Crvene zvezde.

Javor je zaustavljen posle pet uzastopnih pobeda u Superligi. Zadržao se na osmom mestu sa 26 bodova.

Crno-beli su sve vreme diktirali ritam i zasluženo došli do 13. pobede u šampionatu. Istina, nisu stvorili mnogo šansi, ali su i ono malo prilika iskoristili i iskontrolisali utakmicu od prvog do poslednjeg minuta.

Pritisak koji su vršili izabranici trenera Marka Nikolića isplatio im se u 31. minutu kada je Nemanja Miletić, inače bivši igrač Javora, šutirao, a Đurđević uklizao, promenio lopti pravac i poslao je u mrežu.

Leonardo je na početku drugog poluvremena stavio tačku na meču. Deseti prvenstveni gol, kojim se učvrstio na vrhu liste strelaca Superlige, postigao je na asistenciju Valerija Božinova, preciznim udarcem sa sedam metara.

Domaćin je u finišu preko Leonarda i Đurđevića mogao i do ubedljivije pobede, ali su promašili velike prilike.

Inače, na današnjoj utakmici povredio se Alen Stevanović. Vezista Partizana je teren napustio posle nesmotrenog, oštrog starta Alekse Amanovića.

Crno-beli su seriju nepobedivosti u Superligi produžili na 13 uzastopnih mečeva, a ovo im je bila 11. pobeda u tom periodu.

Utakmicu je sa tribina gledalo svega 1.500 promrzlih navijača, čime je nastavljen trend slabe posete na stadionu u Humskoj.

U preostala dva kola jesenjeg dela sezone Partizan će gostovati Čukaričkom i dočekati Spartak, dok će Javor oba meča igrati u Ivanjici, sa Vojvodinom i Napretkom.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

TOK MEČA:

KRAJ - 2:0!

90. minut - PREČKA! Milisavljević je probao šut sa 18 metara, ali je pogodio prečku.

86. minut - Leonardo je izašao, na terenu je Vlahović.

82. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Sada je i Đurđević pokušao da ponovo zatrese mrežu Javora, ali nije uspeo.

80. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Mihajlović je izašao sam pred Đogatovića, ali nije šutirao, već je proigrao Leonarda, koji je iz zicer pozicije poslao loptu preko gola.

78. minut - Polsednja izmena kod Javora: Sević je ustupio mesto Jordanu Jovanoviću.

73. minut - Kod Partizana je Mihajlović zamenio Božinova.

70. minut - Druga izmena kod gostiju - Milisavljević umesto Cvetkovića.

65. minut - Janković je ušao umesto Stevanovića.

59. minut - Povredio se Alen Stevanović! Amanović je startovao i povredio Partizanovog vezistu, koji je morao da napusti teren. Fudbaler Javora je dobio žuti karton.

55. minut - ŠANSA za JAVOR! Sević je probio po levom krilu i poslao oštar centaršut, a ispred napadača Javora intervenisao je Ostojić i sprečio siguran gol.

53. minut - Prva izmena na meču, Eliomara je zamenio Mfutila.

52. minut - Žuti karton za Stevanovića, koji je pomoćnom sudiji rekao: "Sram te bilo, gde gledaš".

49. minut - JOŠ JEDAN PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Ovaj put nije bilo dileme. Božinov je bio u ofsajdu kada je primio loptu upućenu posle prekida, a koju je zatim Miletić poslao u mrežu.

47. minut - GOOOLLL - 2:0 - LEONARDO! Miletić je centrirao sa leve strane, Božinov je iz duela sa gostujućim defanzivcem uspeo da doda loptu do Leonarda, koji je sa šest, sedam metara postigao svoj deseti prvenstveni gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0!

36. minut - Cvetković je snažno šutirao iz prekida sa leve strane, Kljajić je izboksovao loptu, pa je Javor dobio prvi korner.

35. minut - Kapiten Partizana Vulićević oštro je startovao na Amanovića, pa je dobio žuti karton.

31. minut - GOOOLLL - 1:0 - ĐURĐEVIĆ! Bivši igrač Javora Miletić je šutirao iz daljine, Đurđević je na sedam metara od gola uklizao, promenio pravac lopti i poslao je u mrežu.

30. minut - Posed lopte je 61-39 u procentima u korist crno-belih.

29. minut - Partizan pritiska, ali se Javor organizovano brani i ne dozvoljava domaćinu ni priliku da napravi.

24. minut - Prvi žuti karton na meču, zaradio ga je igrač Javora Đokić, zbog oštrog starta.

22. minut - Peti korner za crno-bele, gosti nisu izveli nijedan.

17. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Leonardo je šutirao iz gužve u gostujućem šesneastercu, ali je Đogatović odlično odbranio.

14. minut - PONIŠTEN GOL ĐURĐEVIĆA! Božinov je sjajno, kroz odbranu Javora, poslao loptu ka Đurđeviću, koji je savladao Đogatovića, ali je sudija Kiš Čepegi, na asistenciju pomoćnika Stojanovića, poništio gol zbog ofsajda, iako su se crno-beli bunili smatrajući da njihov napadač nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

8. minut - Na tribinama je oko 1.500 gledalaca. Trend male posete u Humskoj se nastavlja.

4. minut - Posle prekida sa leve strane Božinov je bio u velikoj šansi, Đogatović je odbranio, ali je opravdano dosuđen ofsajd pozicija Bugarina.

1. minut - Utakmica je počela...

SASTAVI:

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Jevtović, Everton, Leonardo, Stevanović Alen, Đurđević, Božinov.

JAVOR: Đogatović, Karišik, Tomanović, Eliomar, Sević, Đokić, Milović, Terzić, Amanović, Bjedov, Cvetković.

17:59 - Milović i Vulićević stari prijatelji

Foto: printscreen
Foto: printscreen

17:57 - Veselinović: Imamo pravo da budemo optimisti"Serija od pet mečeva koje smo dobili daje nam za pravo da budemo optimisti, ali kao teret imamo neprijatnu tradiciju, jer Javor nikad nije pobedio Partizan. Hoćemo da pokažemo da smo napredovali", izjavio je trener Javora Miloš Veselinović.

17:56 - Nikolić: Bez praznih minuta"Da odigramo utakmicu bez praznih minuta i osvojimo tri boda", rekao je između ostalog trener Partizana Marko Nikolić za TV Arenu sport uoči meča.

17:48 - Zagrevanje

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

17:45 - Oba rivala u dobroj formiOba rivala su u odličnoj seriji. Javor nije izgubio još od 2. oktobra, kada je poražen od Zvezde, a onda je dva puta remizirao, da bi u poslednjih pet mečeva vezao isto toliko pobeda! Dakle, za poraz ne zna u prethodnih sedam kola. Crno-beli su neporaženi u 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica, od kojih su deset dobili, a nerešeno su igrali sa niškim Radničkim i Vojvodinom u prošlom kolu.

17:35 - Javor nikad nije pobedio PartizanJavor odgovara Partizanu. Savladao ga je u prethodnih pet međusobnih duela, odnosno osam puta u poslednjih deset susreta, u kojima su Ivanjičani dva puta izvukli remi. Početkom ove sezone u Ivanjici bilo je 0:2. Javor nikad nije pobedio Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track