KURIR TV ZVEZDA PROSLAVILA 25 GODINA OD SVETSKE TITULE Popović: Motivacijom smo došli do trofeja
Foto: Printskrin

Crveno-belo veče

KURIR TV ZVEZDA PROSLAVILA 25 GODINA OD SVETSKE TITULE Popović: Motivacijom smo došli do trofeja

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda je proslavio 25 godina od istorijskog uspeha odnosno osvajanja titule svetskog šampiona.

1 / 14 Foto: Saša Pavlić

Na današnji dan, pre tačno 25 godina, Crvena zvezda je postala prvak sveta!Prilikom večerašnje svetkovine uručena su i brojna priznanja. Za najboljeg fudbalera Crvene zvezde u 2016. godini proglašen je Aleksandar Katai. Najlepši gol u 2016. godini postigao je Predrag Sikimić u 151. večitom derbiju koji je odigran na stadionu Rajko Mitić.U okviru mlađih Zvezdinih selekcija, svi mladi fudbaleri su u svojoj generaciji glasanjem birali najboljeg. Tako je za najboljeg mlađeg pionira (2003) od strane svojih saigrača izabran Mateja Bačanin. Najbolji pionir (2002) je Filip Vasilijević, najbolji mlađi kadet (2001) Edin Ajdinović, najbolji kadet (2000) Milan Savić, a najbolji omladinac (1998-99) Lazar Romanić.Počasni predsednik Crvene zvezde i treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić, još jednom se osvrnuo na istorijsku utakmicu u Tokiju."To je bez sumnje najveći uspeh srpskog i jugoslovenskog fudbala. Nažalost, teško da će se ovako nešto ponoviti, druga su vremena, ali treba nastojati uvek tome. Ponosan sam što sam bio deo tog tima i što smo uspeli da pobedimo jer to ostavlja nezaboravan utisak. Kada smo počeli da gradimo tim, nikada nismo očekivali da može baš sve ovako da se dogodi. Fudbal je nepredvidiv. Ko se bavi fudbalom a ne veruje u ovakve stvari, ne treba ni da se bavi fudbalom. Imali smo već iza sebe veliki trofej i igrali smo psihološki rasterećeni. Najvažnije je to da se nismo nikoga plašili i da smo znali da možemo sa svima da igramo. Kada imaš dobar tim, nikoga se ne plašiš", rekao je Dragan Džajić.

Šef stručnog štaba Miodrag Božović takođe je govorio o Zvezdinog uspehu."Pamtim i Bari i Tokio, ali sam utakmice gledao na televizoru. Bila su to lepa vremena, ovakav uspeh teško da će se ponoviti jer se danas sve vrti oko novca i jako je malo bitna ljubav prema klubu. Ovo je jedan od najvećih klubova u Evropi i klub koji se najviše voli", naveo je Božović.

Generalni direktor Zvezdan Terzić je rekao."Iza nas je zaista veliki uspeh kojeg se svi rado sećamo. Ali, danas razmišljamo o tome kako ćemo u budućnosti da dođemo u situaciju da se ponovo približimo ovakvom uspehu. Trenutno imamo šest bodova prednosti, trudićemo se i da uvećamo tu razliku, a onda da ostvarimo ono što svi od nas i očekuju", istakao je Terzić.

Zvezda je predstavila novu pesmu Nek se nebo otvori opet

&feature=youtu.be20:45 - Program vode Milan Kalinić i Dragan VujićSvečanost vode poznati srpski glumci koji su i veliki zvezdaši Milan Kalinić i Dragan Vujić

20:15 - Počelo je svečano obeležavanje 25 godina od Zvezdine svetske titule20:05 - Vladica Popović: Silnom motivacijom smo došli do svetske titule!Vladica Popović koji je 1992. godine kao trener sa Zvezdom osvojio svetsku titulu kaže da je ponosan na igrače sa kojima je radio. "Imao sam tim u rukama koji je školovan četiri godine. Taj tim je igrao zajedno 4 godine. To je bila čvrsta grupa koja je želela da napravi veliki uspeh. Iako smo ostali sa igračem manje osvojili smo svetsku titulu. Bili smo silno motivisani i nije bilo šanse da ne dođemo do trofeja. Utakmica je rešena u prvih 45 minuta, a iznenadili su me kako su se ponašali do kraja utakmice. Titule sa Zvezdom su mi najdraže u karijeri, a pogotova ova iz Tokija", rekao je Popović.

Foto: printskrin
Foto: printskrin

19:55 - Poznati glumci uz Zvezdu

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

19:50 - Vlada Stosić: Zvezda bi svake godine trebalo da slavi ovaj danČlan šampionske generacije Zvezde Vlada Stosić kaže da je ponosan na veliki uspeh. "Prošlo je 25 godina od kada je Zvezda najviše sijala. Naravno da se sećam svih detalja iz Japana. Mi smo možda pre utakmice imali neku dilemu da li ćemo da dobiti tu utakmicu. Kada je krenula utakmica dominirali smo od početka do kraja. Fenomenalno smo proslavili, jer smo postali šampioni sveta. Ja imam kontakte sa saigračima iz te zlatne generacije. Ovo bi trebalo da Zvezda slavi svake godine, jer je to najveći uspeh u istoriji kluba. Jedva čekam da se vidim sa nekadašnjim saigračima", rekao je Stošić

19:40 - Mijailović: Ponosan sam na ovaj danPredsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović izjavio je da je ponosan na svetsku titulu. "Ponosan sam kao i svih proteklih godina. Zvezda se uvrstila među 11 klubova koji su nosioci evropske i svetske titule. Teško da možed a se ponovi taj uspeh, ali Zvezda ne bi bila Zvezda da ne pokuša da dostigne taj rezultat. Ovo nije samo podsećanje već i služi mladim generacijama za inspiraciju", rekao je Mijailović i prisetio se atmosfere sa tog meča

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Crvena zvezda je 8. decembra 1991. u Tokiju u finalu tadašnjeg Interkontinentalnog kupa pobedila čileanski Kolo Kolo 3:0. Dva gola za crveno-bele postigao je Jugović, a jednom se u strelce upisao Pančev. Uspeh ekipe dobio je na težini ako se zna da je od 43. minuta Crvena zvezda igrala s igračem manje, pošto je isključen Dejan Savićević. Tim povodom večeras će biti održana svečana akademija pod nazivom "Crveno-belo" veče.

Posle osvajanja Kupa evropskih šampiona u Bariju 29. maja 1991, crveno-beli su svom klubu doneli još jedan prestižni trofej. Ekipa je pretrpela određene promene, otišli su asovi poput Prosinečkog, Stojanovića, Marovića, Šabanadžovića, Binića, kao i trener Ljupko Petrović. Tim je preuzeo Vladica Popović, a došli su neki novi igrači kao što su Ratković, Vasilijević, Ivić, Leković i Tanjga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track