ŠOK U ZVEZDI: Miodrag Božović napušta crveno-bele?!
Foto: Saša Pavlić

(Ne)očekivano

ŠOK U ZVEZDI: Miodrag Božović napušta crveno-bele?!

Fudbal -

Uprkos tome što je obezbedio jesenju titulu crnogorski trener Miodrag Božović kovertirao je ostavku na mesto šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Decembarski dani odluke, na našem najvećem stadionu, lagano dobijaju konačne obrise.

Crvena zvezda je suvereno prigrabila i ovogodišnje jesenje počasti, kolo pre kraja obezbedila prvo mesto, ali će u nastavak sezone, po svoj prilici, uploviti sa novim trenerom!

Odavno se, oko Zvezdinog stadiona i kuloarima, šuška da je Miodrag Grof Božović, nezadovoljan opštom klimom u srpskom fudbalu, rešen da donese radikalnu odluku o raskidu saradnje.

Kako se jesen bliži kraju, sve su glasnije potvrde da je crnogorski stručnjak napokon prelomio i rešio da napusti Srbiju.

Na rasplet, kako tvrde dobro obavešteni, ne bi trebalo dugo da se čeka. Navodno, Božović je planirao da, odmah posle gostovanja u Surdulici, javno obelodani odluku, a dan kasnije, na konferenciji za medije, definitivno objasni razloge za povlačenje.

Posle svega, izvesno je da će Grof, sa najbližim saradnicima Vojislavom Ćalovom i Sašom Petrovićem, otići iz Crvene zvezde sa oreolom pobednika i jednih od najuspešnijih trenera u klupskoj istoriji.

Pritisnut svakojakim problemima, čak i egzistencijalne prirode, naš najveći klub sa crnogorskim trenerom na klupi, ipak, nije uspeo da ovog leta ostvari jedan od prioritetnih ciljeva – plasman u ligašku fazu evropskih klupskih takmičenja.

Sjajan šampionski niz, iz prošle sezone, jesenas je garniran prvim mestom i posle svega, uz snažnu podršku javnosti, Božoviću će vrata najvećeg kluba, u kojem je gradio i igračku karijeru, uvek biti otvorena...

Do tada, ostavka je već kovertirana i za tri dana trebalo bi da bude otvorena...

(Sportski Žurnal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track