(VIDEO) STATUT ILI OSTAVKA: Rukovodstvo Vojvodine objavilo visinu duga i uslovilo Supštinu
Foto: Fkvojvodina.rs

Burno na Karađorđu

(VIDEO) STATUT ILI OSTAVKA: Rukovodstvo Vojvodine objavilo visinu duga i uslovilo Supštinu

Fudbal -

Predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Vojvodina Vojislav Gajić izjavio je da će, ukoliko na sednici Skupštine kluba u utorak ne bude usvojen predlog izmena i dopuna Statuta FK Vojvodina, ceo Upravni odbor na čelu sa njim podneti ostavku.

Gajić je na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj u pres sali na stadionu "Karađorđe" rekao da je UO na sednici u ponedeljak usvojio predlog izmena i dopuna klupskog statuta i da će taj predlog uputiti Skupštini kluba da se o njemu izjasni na sednici koja je zakazana za utorak i koja će se održati na SPENS-u od 19 časova.

Gajić je pojasnio da su izmene i dopune Statuta predložene iz dva razloga – zbog usaglašavanja sa Zakonom o sportu i zbog obezbeđivanja legitimiteta Upravnog odbora, odnosno, kako je kazao, "zbog budućnosti FK Vojvodina".

"Vojvodina u ovom trenutku duguje 5,5 miliona evra bez sudskih sporova. Vrlo brzo ćemo izaći pred poverioce kako bi videli šta može da se uradi po pitanju reprograma duga i to ne možemo učiniti bez jasnog legitimiteta od strane Skupštine kluba" rekao je Gajić.

On je rekao da će se na Skupštini glasati o tom predlogu izmene i dopune Statuta baš kao što će se glasati o svim drugim predlozima Statuta, ako ih bude bilo, i da će klub voditi oni čiji predlog bude podržan.

Gajić je naglasio da će, ukoliko predlog Upravnog odbora ne bude prihvaćen, on podneti ostavku, a isto će učiniti i ostali članovi UO, kao i poslovni tim FK Vojvodina koji okuplja 20 kompanija i na čijem čelu je Dragoljub Zbiljić, direktor kompanije "Energotehnika Južna Bačka".

Dragoljub Zbiljić je rekao novinarima da je predlog UO da po novom Statutu Skupština broji 31, umesto dosadašnjih 55 članova.

Zbiljić je pojasnio da se predlogom ne menja procenat članova skupštine koji daju veterani, navijači, radna zajednica i UO, već da se samo smanjuje njihov broj što će, kako je rekao, povećati operativnost, odnosno funkcionalnost same Skupštine.

Na pitanje novinara da li očekuje da će na sednici Skupštine predlog UO dobiti većinu, Zbiljić je bez uvijanja rekao da veruje da taj predlog neće proći i da će već prekosutra, umesto aktuelnog UO i poslovnog kluba FK Vojvodine, klub voditi neki drugi ljudi.

Kao posebnu zanimljivost predsednik UO Vojislav Gajić novinarima je pročitao spisak igrača Vojvodine koji imaju "obaveze" prema trećim licima (praksa odnedavno zabranjena FIFA regulativama), a na osnovu tog spiska se može zaključiti da u novosadskom superligašu gotovo i da nema fudbalera koji je u stopostotnom vlasništvu kluba.

Govoreći o finansijskoj situaciji u klubu, Gajić je kazao da ne postoji nijedan proknjižen papir od januara meseca do dolaska aktuelne uprave, "kao da se ništa u klubu nije dešavalo, pa je jako teško utvrditi bilo kakav vid poslovanja kluba".

"Siguran sam da su mnogi članovi UO i poslovnog kluba bili upoznati sa svim ovim ne bi ni ulazili u klub. Moram da kažem da Dragoljub Zbiljić nije dva meseca pre formiranja ovog UO ušao u klub sa 400 hiljada evra, Vojvodina bi već odavno bila u bankrotu" rekao je Gajić.

On je precizirao da je na ime sponzorskih ugovora od formiranja nove uprave u FK Vojvodina uplaćeno oko 700 hiljada evra.

Gajić i Zbiljić su na kraju ponovili da je neophodno da se usvoji izmena Statuta kluba kako bi aktuelni UO mogao da vodi klub u punom kapacitetu i na duži period od, kako je rečeno, četiri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track