BUNJEVČEVIĆ OŠTRO ODGOVORIO KOSANOVIĆU: Čovek više ne liči na sebe
Foto: Dado Đilas

Neka se Milorad dogovori sa Kosanovićem

BUNJEVČEVIĆ OŠTRO ODGOVORIO KOSANOVIĆU: Čovek više ne liči na sebe

Fudbal -

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević oštro je danas odgovorio treneru Radnika Miloradu Kosanoviću, koji je teškim rečima kritikovao sudije i rukovodstvo te organizacije posle poraza od Crvene zvezde.

"Slušam i gledam šta gospodin Kosanović priča, a vidim čoveka koji više ne liči na sebe. Razdražljiv, sa mislima koje lutaju, uvredjen i ljut. Da li s pravom, ne znam, to će da procene relevantni organi FSS koji su zaduženi za analizu sudjenja", rekao je Bunjevčević.

Kosanović je u sredu, posle poraza od Crvene zvezde u Super ligi, oštro kritikovao sudije, nazvao ih lopovima, a za čelnike srpskog fudbala rekao da ne razume zašto se "takvim ljudima", poput sudije Danila Grujića, dozvoljava da rade odgovoran i ozbiljan posao.

Bunjevčević je upitao kome se Kosanović obraćao i koga je nazvao lopovima. On je dodao da je i prvi čovek Radnika Novica Tončev visoki funkcioner FSS-a.

"Pominje FSS, a zaboravlja da je čovek koji ga je angažovao i pomogao da reši neke probleme, Novica Tončev, predsednik kluba, ali i potpredsednik istog tog Saveza. Da li je i on lopov? Može li Milorad da se dogovori sa Kosanovićem i kaže na kojeg Novicu Tončeva je mislio. Da li na predsednika Regiona istočne Srbije? Pa on je po funkciji, takodje, veoma odgovorno lice u sistemu koji tako lako optužuje", naveo je Bunjevčević.

Na Kosanovićevu konstataciju da FSS otvara postupke protiv drugoligaša, a ne i protiv članova Super lige, Bunjevčević je naveo da treneru Radnika smeta što je započeta borba protiv "prljavih radnji" u fudbalu.

"Milorad kaže Kosanoviću da je više od 40 godina u fudbalu. Da li mu zbog toga smeta što je neko konačno rešio da udje u osinjak i suoči se sa nečasnim stvarima u srpskom fudbalu? Što je neko konačno jasno rekao da ima nameštanja i da smo počeli borbu protiv onih koji ovu igru prljavo zloupotrebljavaju. Ali, Milorad se žali Kosanoviću, zašto je to sada ČSK, BSK, a nije neki klub Super lige. Zabrinut je, valjda zbog brzine kojom menja klupske boje jer juče je u Čačku, danas u Novom Pazaru, sutra u Surdulici. Milorade ne brini, Savez je ušao sa jasnom namerom da se obračuna sa svima koji skrnave fudbal u Srbiji", rekao je Bunjevčević.

Takodje, sportski direktor i član Izvršnog odbora FSS-a je kazao da je Kosanović bio u sukobu sa sobom kada je rekao da je zabrinut za budućnost dece u srpskom fudbalu.

"Da li je on kao iskusni trener upoznat sa rezultatima dece koje pominje, zna li Kosanović da su sve selekcije FSS od 16, 17, 18 i 19 godina ove jeseni ostvarile fantastične rezultate. To su deca iz lige u kojoj radi Milorad Kosanović", kazao je Bunjevčević.

Bunjevčević je rekao da ima poštovanje za sve, pa tako i za one koji imaju "samo negativan pogled" i da više neće da govori o Kosanovićevim "pogledima na svet".

"Fudbalska Srbija se nalazi na dobrom putu ka Rusiji, mlada reprezentacija je izborila plasman na EP u Poljskoj, kadetska i omladinska učešće u Elit grupi kvalifikacija za EP. U minulih nekoliko meseci podelili smo na tone opreme nižerazrednim klubovima širom Srbije, otvarali terene sa veštačkom travom, ozbiljno ušli u borbu protiv nečasnih radnji u klupskom fudbalu. I onda vidim Milorada kako se svadja sa Kosanovićem. Neka ne brine, ovo rukovodstvo ima i znanja i snage da se izbori sa svim problemima", rekao je Bunjevčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track