SRBIN BLIZU NAGRADE: Dragan Đukanović kandidat za najboljeg trenera Indonezije
Foto: Privatna Arhiva

Uspešan i cenjen

SRBIN BLIZU NAGRADE: Dragan Đukanović kandidat za najboljeg trenera Indonezije

Fudbal -

Srpski fudbalski trener Dragan Đukanović, postigao je veliki uspeh za manje od godinu dana koliko je u klubu Pusamania Borneo iz Bangladeša.

Nakon istorijskog uspeha koji je Đukanović ostvario u Indoneziji, gde je ekipu odveo u Ligu šampiona, nedavno je izglasan sa još dva trenera Rene Albertsom i Angel Verom za nagradu za najboljeg trenera ove sezone.

Na sednici Fudbalskog saveza Indonezije koja će biti prvog dana Nove 2017. godine glasanjem će se doneti odluka ko će osvojiti laskavu titulu.

- Ponosan sam na svoj tim. Završili smo na 9. poziciji u debitantskoj sezoni od 18. klubova!Najefikasnija smo ekipa sa 62 postignuta gola!Ja kao trener Pusamania-Borneo u svojoj 1. sezoni u Indoneziji sam izglasan sa još 2 trenera za nagradu najboljeg trenera ove sezone. Za mene to predstavlja veliku čast. Činjenica je i ta da sam jedini trener iz Srbije u Indoneziji u poslednjih nekoliko godina. Pre mene to je bio moj kolega Sosa Babić, pre tačno sedam godina.Svojim rezultatima sam široko otvorio vrata za naše kolege i fudbalere – poručuje Đukanović.

Đukanović je imao kvalitetnu igračku karijeru (OFK Beograd, Omonija, Erebro, Pariz Rasing, Istr, Fukuoka, Etnikos…), trenerski put počeo je upravo na Staroj Karaburmi, da bi posle Sinđelića otišao u Aziju gde se potpuno pronašao. Srbin nije uspešan samo na poslovnom nego i na privatnom polju. On je oženjen Ivanom Đukanović, jednom od najlepših žena iz Crne Gore sa kojom ima troje dece – dve ćerke Inu i Saru i naslednika Uroša, koji uveliko trenira fudbal.

Kurir sport / Balkannow.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track