Rekordna kazna fudbaleru Herte
Foto: REUTERS

napao sudiju

Rekordna kazna fudbaleru Herte

Fudbal -
Do incidenta je došlo 15. maja na utakmici Herte i Fortune (2:2) u plej-ofu za mesto u Bundesligi. Tako je gruzijski fudbaler zaradio najdužu suspenziju u istoriji nemačkog fudbala

BERLIN - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) izrekla je rekordnu kaznu od sedam i po meseci neigranja za Levana Kobijašvilija iz berlinske Herte jer je napao sudiju Volfganga Štarka na meču sa Fortunom.

Do incidenta je došlo 15. maja na utakmici Herte i Fortune (2:2) u plej-ofu za mesto u Bundesligi. Tako je gruzijski fudbaler zaradio najdužu suspenziju u istoriji nemačkog fudbala.

"Prihvatam ovu kaznu jer želim da se u budućnosti vratim na teren. Zbog svega ovoga smo trpeli moja porodica i ja u poslednje vreme. Zato mi je drago što je ovaj postupak gotov", kazao je Kobijašvili nemačkim medijima.

Napadnuti sudijska Štark je dobio udarce u leđa i glavu i podneo je tužbu protiv fudbalera Herte.Na pomenutoj utakmici desio se još jedan incident, kada su navijači utrčali na teren, pa je duel bio prekinut na 20 minuta.Fortuna je na kraju eliminisala Hertu i plasirala se u Bundesligu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track