VUKAŠIN JOVANOVIĆ ZA KURIR: Vratio bih se u Zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Spreman za pozajmicu

VUKAŠIN JOVANOVIĆ ZA KURIR: Vratio bih se u Zvezdu

Fudbal -

Defanzivac ruskog Zenita ne bi imao ništa protiv da prolećni deo sezone odigra u crveno-belom dresu

Vukašin Jovanović nema ništa protiv da pojača Crvenu zvezdu.Defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga tiha je patnja uprave i stručnog štaba crveno-belih. U julu je bio nadomak povratka na Marakanu, posle samo šest meseci provedenih u Rusiji, ali do realizacije pozajmice nije došlo. Ove zime priča o povratku ponovo je aktuelna. Posebno ako se zna da klub vapi za kvalitetnim štoperom, jer Stojanović, Fibel, Luković i Rendulić ne ulivaju samopouzdanje navijačima.- Uvek je prijatno kad matični klub, klub koji najviše volim na svetu, želi da me vidi u svojoj ekipi. To je za mene nešto posebno - rekao je Vukašin Jovanović za Kurir i dodao:- Zasad nije bilo razgovora s ljudima iz Crvene zvezde. Lepo je kad znaš da te neko želi i razmišlja o tebi kao opciji. Trenutno sam na pauzi i najvažnije od svega mi je da se dobro odmorim.

Prvih šest meseci u Zenitu nisu bili idealni za Jovanovića, jer je poslat u razvojni mladi tim velikana iz Sankt Peterburga.- Primljen sam stvarno na fantastičan način u Zenitu. Prijatno su me iznenadili, pogotovo igrači prvog tima. Ne smeta mi ni najmanje što nisam u prvom timu. Ja sam tražio da igram za drugu ekipu kako bih imao utakmice u nogama i minutažu. Bilo mi vrlo bitno da igram, najviše zbog reprezentacije. Uopšte mi ne smeta što sam u drugom timu Zenita - rekao je Jovanović, koji se trenutno nalazi u Beogradu.

O RusimaNAUČIO SAM JEZIKO bliskosti između Rusa i Srba Jovanović kaže:- Navijači nas vide kao braću! Oni drugi, običan svet, kad čuju odakle sam, prijatno se iznenade i pozdrave to. Navijači su po tom pitanju mnogo aktivniji. Lično, dobro sam se privikao na Rusiju. Sviđa mi se jezik, lak je i brzo sam ga naučio. Malo je hladno, ali sve ostalo je u najboljem redu - smatra Jovanović.

Alternativa za PetkaJOVIĆ NOVI DESNI BEKUprava Crvene zvezde traži rešenje i na mestu desnog beka, jer nije sigurno hoće li Marko Petković produžiti ugovor i ostati u klubu. Kao alternativa pominje se Slovenac srpskog porekla Boban Jović (25), koji igra za poljsku Vislu iz Krakova, s kojom ima ugovor do juna sledeće godine. U Sloveniji za njega kažu da je bio prodoran i dobar desni bek solidnog centaršuta. U reprezentaciji Slovenije nije bio standardan.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track