ČUDNI TRANSFERI U VOJVODINI: Poklonili stotine hiljada evra menadžerima!
Foto: Saša Pavlić

Sumnjivo

ČUDNI TRANSFERI U VOJVODINI: Poklonili stotine hiljada evra menadžerima!

Fudbal -

Bojan Nastić i Dominik Dinga napustili klub bez trening kompenzacije, od čega su najveći profit imali agenti igrača

Finansijska situacija u Vojvodini nije dobra, nije krila to ni prošla, a ne krije ni sadašnja uprava s predsednikom Dušanom Mijićem na čelu. Jedan od ključnih problema već dugo godina je nesavesno poslovanje.Novosađani su nerezonskim raskidima ugovora s igračima i odricanjem prava na trening kompenzacije napravili ozbiljne gubitke. Konkretno, nekadašnji kapiten Bojan Nastić je iz Vojvodine prešao u Genk kao slobodan igrač, budući da mu je istekao ugovor, ali su čelnici Voše odlučili da se odreknu nekoliko stotina hiljada evra koje im pripadaju po propisima FSS i FIFA.U pitanju je već pomenuta trening kompenzacija, koja se odnosi na mlade igrače i određuje se u zavisnosti od toga koliko je igrač godina proveo u mlađim kategorijama kluba, kao i od toga u koju zemlju odlazi. Nastić je u Vojvodini proveo sedam godina i klub je po svakoj sezoni trebalo da dobije između 50.000 i 100.000 evra, čega su se u Novom Sadu odrekli pravdajući se činjenicom da su time želeli da spasu karijeru svom bivšem igraču pošto nije bilo kluba spremnog da izdvoji toliki novac. Pitanje je samo da li bi se tih para odrekli da je Vojvodina privatan klub i da pomenuta suma treba da se slije na njihov račun.

I on po sporazumu otišao za džabe... Dominik Dinga
I on po sporazumu otišao za džabe... Dominik Dinga

Drugi primer u Vojvodini je slučaj Dominika Dinge, koji je takođe dobio „slobodne papire“ bez trening kompenzacije i koji je, samo nekoliko dana nakon raskida, potpisao ugovor s ruskim Uralom, a trenutno je kapiten mlade reprezentacije Srbije. Ni bivše ni aktuelno rukovodstvo kluba nije želelo da komentariše razloge za ovako loš potez, već su samo poručili kako je „sportski sektor procenio da on nije igrač za Vojvodinu, a sam fudbaler je bio nezadovoljan statusom“.Međutim, ovakva politika ostavlja mnogo prostora za sumnju, budući da u slučaju kad fudbaler potpisuje ugovor s klubom, koji ne mora da plati ništa osim njegovih ličnih uslova, onda menadžeri za sebe uzimaju daleko veći procenat.

Novac otišao Dragoslavu VukovićuSPORNIH 760.000 EVRA OD OŽEGOVIĆAJoš jedna sumnjiva stvar u Vojvodini je odlazak Ognjena Ožgovića u kineski Čančung Jataj. Prema tvrdnjama zaposlenih u klubu, kineski klub je na devizni račun Novosađana uplatio 760.000 evra, a tadašnji čelnici „lala“ su novac konvertovali na dinarski račun, koji je bio u blokadi i cela suma je otišla Dragoslavu Vukoviću, koji je u sudskom sporu s Vojvodinom, ali to nije bila prepreka da pre neki dan bude imenovan na mesto predsednika NO kluba. U toku jučerašnjeg dana nismo uspeli da dobijemo komentar od Vukovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track