BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić pred Solnok: Nema mesta opuštanju
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić pred Solnok: Nema mesta opuštanju

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:47 - Američki golman pojačao BrižAmerički golman i dosadašnji fudbaler norveškog Moldea Itan Horvat od danas je novi čuvar mreže belgijskog Briža.Horvat je sa šampionom Belgije potpisao četvorogodišnji ugovor.Američki golman je u Molde došao 2013. godine. Za reprezentaciju SAD je ovaj 21-godišnji golman debitovao prošle godine u duelu protiv Kube.

22:02 - Marelja: Loše smo igrali u odbraniKošarkaš Mega Leksa Aleksandar Marelja rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala loše u odbrani u meču protiv Juventusa u Ligi šampiona."U najvećem delu meča smo loše igrali odbranu dok je Juventus u potpunosti kontrolisao reket. Moramo da nastavimo da treniramo još jače i da se okrenemo pripremama za naredne mečeve koji nas očekuju", rekao je Marelja.Košarkaši Mega Leksa izgubili su večeras u gostima od litvanskog Juventusa sa 78:85 u 11. kolu Grupe D Lige šampiona. Megi je to osmi poraz u Ligi šampiona.Pomoćni trener Mega Leksa Srdjan Flajs je naveo da su ofanzivni skokovi Juventusa i izgubljene lopte Mege ključ poraza njegove ekipe."Pre svega, čestitke Juventusu na zasluženoj pobedi. Nismo odigrali onako kako smo želeli. Dobro su kontrolisali igru dok mi nismo uspeli da sačuvamo reket. Imali su puno ofanzivnih skokova a mi smo gubili lopte u ključnim momentima pa je domaća ekipa na kraju zasluženo došla do pobede", rekao je Flajs.

21:34 - Smernice za ruske atletičare kako bi se takmičili kao neutralni sportistiMedjunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je danas nove smernice i uslove koje ruski atletičari treba da ispune kako bi se takmičili kao neutralni sportisti.IAAF navodi da će prijave ruskih atletičara za takmičenje u neutralnom statusu biti ispitane pomoću kriterijuma koji treba da dokažu da su "čisti".Ti kriterijumi su: da li je neko od pomoćnog osoblja sportiste, uključujući lekare i trenere, bio umešan u kršenje doping pravila, da li je bilo nekih atipičnih nalaza u doping uzorcima ili nedoumica u vezi sa njihovim biološkim pasošima, kao i da li je uzorak dovoljno "odstojao" za konačnu analizu.Medjunarodna atletska federacija je u novembru 2015. godine suspendovala ruske atletičare, kojima nije bilo dozvoljeno da učestvuju na Igrama u Riju prošlog leta, a celom ruskom timu nije dozvoljeno učešće na Paraolimpijskim igrama.

20:06 - FMP pobedio KrkuKošarkaši FMP-a pobedili su večeras na svom terenu slovenačku Krku sa 78:60 (20:15, 19:14, 14:15, 25:16) u poslednjoj utakmici 16. kola Jadranske lige. FMP posle ovog trijumfa ima skor od pet poraza i 11 poraza, a isti učinak ima i Krka.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Apić sa 18 poena, Filip Čović je ubacio 14, dok je Džona Bolden meč završio sa 13 poena. U redovima Krke najbolji je bio Sandi Čebular sa 14 poena. ; Ekipa iz Železnika u narednom kolu gostuje Igokei, dok Krka dočekuje podgoričku Budućnost.

19:23 - Vilfred Ndidi novi fudbaler LesteraFudbalski klub Lester saopštio je danas da je postigao dogovor sa Genkom oko transfera nigerijskog igrača Vilfreda Ndidija.Ndidi je sa Lesterom potpisao ugovor do 2022. godine, a mediji navode da je premijerligaš Genku za taj transfer platio 15 miliona funti.Nigerijac će u novom klubu nositi dres sa brojem 25, navodi se u saopštenju Lestera.Vilfred Ndidi, 20-godišnji centralni vezni fudbaler, u Genku je bio poslednje dve godine.

18:42 - Navijačima Čelsija počelo suđenje u ParizuČetvorici navijača Čelsija, koji se terete za rasno motivisano nasilje, danas je počelo sudjenje u Parizu skoro dve godine nakon što su izazvali incident na stanici metroa u francuskoj prestonici.Incident se dogodio u februaru 2015. godine uoči utakmice Lige šampiona izmedju Čelsija i Pari Sen Žermena.Na snimku se vidi kako su pristalice Čelsija sprečile tampnoputog navijača Sulejmana Sile da udje u pariski metro uzvikivajući: "Mi smo rasisti, mi smo rasisti, tako nam se svidja".Sila je naveo da očekuje da će pravda biti zadovoljena."To su stvari koje obično vidjamo na filmovima, ali nisam verovao da će mi se to dogoditi", rekao je Sila.

18:16 - Lajović poražen u prvom kolu ČenajaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Čenaju, pošto je na početku turnira izgubio od Brazilca Rožeria Dutra da Silve u tri seta 6:7, 6:4, 7:6.Meč Lajovića i Da Silve, 93. i 98. tenisera sveta, trajao je dva i po sata.Brazilski teniser će u narednom kolu igrati sa Robertom Bautistom Agutom iz Španije, koji je bio slobodan u prvom kolu.

17:53 - Pol Kliment novi trener SvonsijaFudbalski klub Svonsi potvrdio je danas da je Pol Kliment novi trener tog kluba.Kliment je u Svonsi došao iz Bajerna iz Minhena gde je bio prvi pomoćnik Karlu Ančelotiju, a sa novim klubom je potpisao ugovor na dve i po godine.Kao bivši pomoćni trener u Real Madridu, Bajernu iz Minhena i Čelsija, 44-godišnji Kliment u Svonsi stiže sa velikim iskustvom na najvišem nivou, navodi se u saopštenju kluba.Kliment, rodjen u Redingu, karijeru je počeo u Čelsijevoj akademiji, bio je i selektor mlade fudbalske reprezentacije Irske, a radio je i u Blekburnu, Pari Sen Žermenu i Derbi Kauntiju.On je tako postao treći trener Svonsija u ovoj sezoni, pošto je početkom oktobra otpušten Italijan Frančesko Gvidolin, a krajem decembra i Amerikanac Bob Bredli, posle samo 85 dana.Svonsi je na poslednjem mestu tabele Premijer lige, sa samo 12 bodova, a večeras igra protiv Kristal Palasa u gostima.

16:32 - Džikić pred Solnok: Nema mesta opuštanjuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da njegovi igrači ne smeju da se opuštaju ili misle da će unapred pobediti protiv Solnoka u 11. kolu Lige šampiona."Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu...i to će sigurno doneti novi kvalitet njihovoj igri u napadu...Igraju i mnogo agresivnije u fazi odbrane, sa mnogo kontaktna i pomaganja. Kada se sve to podvuče, nema mesta nikakvom opuštanju ili 'unapred upisanim bodovima', jer ako ne udjemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije", rekao je Džikić za sajt kluba.Partizan trenutno ima šest pobeda, a Solnok jednu. Crno-beli su u poslednjih mesec i po dana imali mnogo problema sa povredama, koji i dalj traju."Zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna. Treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu", rekao je Džikić.Utakmica Partizan-Solnok igra se u sredu od 20.00. Prodaja ulaznica počinje tri sata pre početka meča na blagajni dvorane "Aleksandar Nikolić". Cena ulaznice za tribine je 300 dinara, dok je parter 500 dinara.15:00 - Subašić: PSŽ je ništa bez IbrahimovićaGolman Monaka Danijel Subašić objasnio je zašto Pari Sen Žermen ove sezone ne izgleda dominantno u Francuskoj kao prethodnih – nema Zlatana Ibrahimovića. "Sveci" su četvorostruki uzastopni šampioni, ali na polovini tekuće sezone zaostaju pet bodova za liderom Lige 1 Nicom, a ispred njih je i Monako. "Šta se desilo sa PSŽ? Nema Ibrahimovića, nema ni zabave. Ne morate da ga volite, ali 30 golova i 15 asistencija po sezoni, to morate da poštujete. Prošle sezone PSŽ je imao 30 bodova više od nas, da je Ibra igrao za Monako, mi bismo bili šampioni", rekao je Subašić.

14:00 - Vicel: Nisam mogao da odbijem ponuduBelgijanac Aksel Vicel istakao je da je prihvatio ponudu iz Kine jer je morao da misli i na budućnost porodice. Vezni igrač je mesecima pričao da će iz Zenita preći u Juventus, ali je na kraju otišao u Kinu. "Bila je teška odluka, želeo me veliki klub. Juventus je sjajan tim, ali s druge strane, dobio sam ponudu koju nisam mogao da odbijem kada sam uzeo u obzir i budućnost porodice", rekao je Vicel. Belgijanac će karijeru nastaviti u Tjanđinu, a dobio je četvorogodišnji ugovor vredan oko 80 miliona evra.

13:15 - Jovetić prelazi u Šalke?Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić mogao bi karijeru da nastavi u Bundesligi u Šalkeu. Jovetićev menadžer Falji Ramadani, koji zastupa i Nastasića, ima dobar odnos sa čelnicima kluba iz Gelzenkirhena, pa se očekuje da iskoristi to i izvuče plejmejkera iz Intera. Crnogorac je u drugom planu kod "neroazura", koji već mesecima pokušavaju da ga prodaju, ali ne mogu da nađu klub koji je spreman da plati skoro 15 miliona evra za bivšeg napadača Fiorentine i Mančester sitija. Šalkeu to ne bi trebalo da bude problem, a dobra stvar za Jovetića je i što je "kraljevsko plavima" neophodan napadač. Nemački tim je tek 11. u Bundes ligi posle jesenjeg dela sezone, ali je izborio nokaut fazu Lige Evrope. Osim Šalkea, za Jovetića su navodno zainteresovani još Fenerbahče, Valensija, Sevilja i Spartak, mada su Moskovljani dogovorili dolazak Luiza Adrijana iz Milana, pa im verovatno nije potreban novi napadač.

12:40 - PSŽ doveo DraksleraFudbaler Volfsburga Julijana Drakslera iz Volfsburga potpisao je ugovor sa PSŽ-om vredan oko 40 miliona evra. Nemac je sa "svecima" potpisao ugovor do leta 2021. za oko pet miliona evra godišnje. "Ponosan sam na novu etapu svoje karijere, dolaskom u klub koji je postao bitan u Evropi, koji dovodi sjajne igrače", rekao je Draksler. Draksler je pre Volfsburga igrao za Šalke, a za ova dva nemačka tima je postigao 38 golova na 215 utakmica. Ima 27 nastupa i tri pogotka za Nemačku, s kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

11:50 - Federer: Zbog ovoga se igra tenis

11:25 - Gvardiola: Bliži se kraj moje karijereMenadžer Mančester sitija Žozep Gvardiola neočekivano je izjavio da razmišlja o kraju trenerske karijere. Španac je to izjavio nakon pobede nad Barnlijem 2:1, u 20. kolu engleske Premijer lige. Gvardiola je letos postao menadžer Sitija, a prethodno je bio trener minhenskog Bajerna i Barselone, s kojom je osvojio sve što se može osvojiti, uključujući dva puta Ligu šampiona. "Biću u Mančester Sitiju u naredne tri sezone, možda i duže, ali se bližim kraju svoje trenerske karijere, u to sam siguran. Neću biti na klupi sa 60 ili 65 godina. Osećam da sam već započeo svoj proces opraštanja", rekao je Gvardiola. Gvardila ima 45 godina, a bivši fudbaler Barselone, Breše i Rome je trener od 2008.

10:50 - Marina Maljković podnela ostavkuSelektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je podnela ostavku zbog emotivnog i fizičkog pražnjenja."Nakon mnogo neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam tešku odluku da ne budem više selektorka reprezentacija srbije. Jedini i osnovni razlog je neko i normalno emotivno i fizičko pražnjenje potpuno. Ne volim reč umor, jer je ne dozvoljavam ni svojim košarkašicama. Potreban je odmor", rekla je Maljkovićeva. Maljkovićeva je reprezentaciju preuzela u avgustu 2011. godine. Sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016. "Izvinjavam vam se (novinarima) što se nisam javljala na telefon, ni odgovarala na poruke. Odluku koju sam donela sam saopštila jednom jedinom čoveku, a to je (predsednik KSS Predrag) Saša Danilović. Iz poštovanja prema njemu i ovoj kući, odakle je sve krenulo 2011. godine, rešila sam da dođem iz Istanbula, da ne radimo ovo preko saopštenja i preko papira", rekla je Maljkovićeva.Selektorka je pričala drhtavim glasom na ivici suza. Ona je zahvalila svima u savezu, "od operativaca i ljudi iz senke" do funkcionera, kao i svom stručnom štabu i svim košarkašicama sa kojima je radila. Opširnije OVDE

10:11 - Venger: Engleski treneri ne dobijaju mnogo prilika za radTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger ocenio je da engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika za rad i pohvalio trenera Bornmuta Edija Haua što je iskoristio svoju šansu. Hau je jedan od samo četiri engleska trenera u Premijer ligi. On je pomogao Bornmutu da se ustali u ligi otkako je 2015. godine iz Čempionšipa ušao u elitu. "Kada sam došao (1996) stranim trenerima nije pružena šansa, tada sam bio jedini. Sada su se stvari preokrenule i engleski treneri ne dobijaju dovoljno prilika. Hau je jedan od suprotnih primera, mlad je i perspektivan, iskoristio je šansu i učvrstio je poziciju kluba kao redovnog premijerligaša. On je primer svim mladim engleskim trenerima da ako dobro rade i ako se probiju kroz klub, mogu da dobiju šansu u Premijer ligi", rekao je Venger. "Čak i u drugoj ligi, ne treba zaboraviti da su tada imali neverovatnu sezonu, postigli su više od 100 golova. Ne samo da su opstali, već imaju i pozitivan stil igre. Zbog toga mu se predviđa svetla budućnost", dodao je francuski trener. Venger je rekao da želi da njegova ekipa u 2017. ostvari bolje rezultate nego prethodne godine, u kojoj nije osvojila nijedan trofej.09:38 - Lajpcig pojačava napad iz ČempionšipaNemački Bundesligaš Lajpcig planira da dovede napadača Brentforda Skota Hogana za 20 miliona evra. Hogan ima 24 godine, veći deo karijere je proveo u nižim rangovima engleskog fudbala, a u tekućoj sezoni je postigao 14 golova na 26 utakmica. Lajpcig je najveće iznenađenje u ligama "petice", jesenji deo sezone u Bundesligi je završio na drugom mestu sa svega dva boda iza mihenskog Bajerna. Prvi strelac Red Bulovog tima je Timo Verner sa devet golova na 16 mečeva, dok je pet postigao Šveđanin Emil Forsberg. Sezona u Nemačkoj nastavlja se 20. januara, a Lajpcig dan kasnije dočekuje Ajntraht iz Frankfurta.09:10 - Janko Tipsarević startovao pobedom u BangkokuSrpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo čelendžera u Bangkoku. Tipsarević je u prvom kolu pobedio Estonca Jirgena Copa 2:0, po setovima 6:4, 6:1. Naš teniser će u drugom kolu igrati protiv Nemca Sedrika-Marsela Stebea.08:50 - Rajan Babel u BešiktašuBivši fudbaler Liverpula Rajan Babel karijeru nastavlja u Turskoj, pošto je potpisao dvoipogodšnji ugovor sa Bešiktašem. Babel u Istanbul stiže iz Deportiva po isteku ugovora sa klubom iz La Korunje, gde je proveo poslednjih šest meseci. Kako prenose turski mediji, on je od Bešiktaša dobio pet miliona evra. Babel je već igrao u Turskoj, proveo je dve sezone u redovima Kasimpaše. Krilni napadač je karijeru počeo u Ajaksu, posle Liverpula je igrao za Hofenhajm i Al Ain, te jednom se vraćao u Amsterdam. Nastupio je 43 puta za Holandiju i postigao pet golova.

08:25 - Golden Stejt pobedio DenverKošarkaši Denvera izgubili su na gostovanju Golden Stejtu 127:119, a odličnu partiju u poraženom timu ponovo je pružio reprezentativac Srbije Nikola Jokić, koji je meč završio sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija za 25 minuta u igri. Klej Tompson postigao je 25, a Stef Kari 22 poena, dok je Kevin Durent dodao 21. Drejmond Grin zabeležio je novi "tripl-dabl" sa 15 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Voriorsima je ovo bila 30. pobeda u sezoni, uz pet poraza, tako da su i dalje ubedljivo prvi na Zapadu. Denveru je ovo bio drugi uzastopni poraz i sada ima učinak 14/20. Vilson Čendler takodje je postigao 21 poen za poraženi tim, dok je Danilo Galinari dodao 19. Rezultati utakmica igranih izmedju ponedeljka i utorka: Klivlend - Nju Orleans 90:82, Milvoki - Oklahoma 98:94, Bruklin - Juta 89:101, Njujork - Orlando 103:115, Čikago - Šarlot 118:111, Hjuston - Vašington 101:91, Golden Stejt - Denver 127:119 i LA Klipers - Feniks 109:98.

08:10 - Troicki na Vavrinku u drugom kolu BrizbejnaSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Brizbejnu. Troicki je u prvom kolu savladao Japanca Jošišito Nišioku 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Rival srpskom teniseru u drugom kolu biće Švajcarac Stan Vavrinka, koji je bio slobodan u prvom kolu. ATP turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 495.630 dolara.08:05 - Bilić: Crveni karton nas je "ubio"Menadžer Vest Hema Slaven Bilić izjavio je da su sudije pomogle Mančester junajtedu da pobedi "čekićare" u 20. kolu Premijer lige. Biliću se zamerio Majk Din zbog isključenja Sofianea Fegulija u 15. minutu, te njegov pomoćnih zbog ofsajda kod drugog gola gostiju. "Ono nije bio crveni karton, bio je isti start obojice igrača, a faul je napravio Džouns. Dobio je loptu, ali je uklizao makazicama. Feguli nije visoko podigao nogu. To je bila ključna odluka koja nas je ubila. Nije fer prema nama. Kod drugog gola je bio veliki ofsajd. Kada su igrači u sprintu sudijama je teško da dobro vide, ali je on sada hodao. Morali su to da primete", rekao je Bilić i nastavio: "Zadovoljan sam igrom, borili smo se jako, dali sve od sebe. Rekao sam igračima da ako budemo stalno igrali ovako doći ćemo do dobre pozicije na tabeli. Teško je sa desetoricom protiv ovakvog tima, a mi smo imali šanse. To moraš da iskoristiš, to bi nas podiglo. Razočaran sam rezultatom, porazom, ali sam ponosan na igrače".08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track