BLOG UŽIVO, VIDEO: Olimpijakos pobedio Barselonu u Evroligi
Foto: Euroleague.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Olimpijakos pobedio Barselonu u Evroligi

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:29 - Vest Hem će kazniti Pajea ako nastavi štrajkLondonski fudbalski klub Vest Hem kazniće svog igrača Dimitrija Pajea sa 250.000 funti ako nastavi štrajk, nakon što je obavestio upravu kluba da želi da ode.Trener Vest Hema Slaven Bilić rekao je danas da je Paje obavestio klub da želi da ode, a sajt Gol preneo je da je londonski klub odbio ponudu Marseja od 20 miliona funti za francuskog reprezentativca.Kako se navodi, ako Paje nastavi štrajk, Vest Hem će ga kazniti maksimalnom kaznom koju propisuje Udruženje profesionalnih fudbalera - oduzimanjem dvonedeljne plate.Paje želi da se vrati u Marsej, odakle je 2015. godine prešao u Vest Hem.On neće biti u sastavu za utakmicu sa Kristal Palasom za vikend, ali bi Bilić mogao da ga pozove u tim za naredne duele.Ako Vest Hem ne prihvati neku ponudu za Pajea, fudbaler bi do kraja sezone mogao da bude kažnjen i do dva miliona funti, ako nastavi sa neispunjavanjem ugovorenih obaveza da igra za klub kada to trener odredi.

23:01 - Olimpijakos pobedio Barselonu u EvroligiKošarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na gostujućem terenu Barselonu sa 69:67 (17:20, 12:13, 27:21, 13:13), u utakmici 17. kola Evrolige i ostvarili 12. pobedu.U ekipi Olimpijakosa svi igrači su se upisali medju strelce, a najefikasniji je bio Jorgos Printezis sa 16 poena i devet skokova. Pobedu atinskom klubu doneo je Vangelis Mancaris pošto je pogodio oba slobodna bacanja. On je utakmicu završio sa šest poena.Peteri Koponen postigao je 16 poena za Barselonu, a Tajris Ris 15, ali je u poslednjim trenucima promašio koš za produžetak.Olimpijakos sada na drugom mestu na tabeli ima 12 pobeda i pet poraza a Barselona je posle drugog vezanog poraza 12. na tabeli skorom od sedam pobeda i 10 poraza.U 18. kolu Barselona će igrati na svom terenu protiv Efesa, a Olimpijakos u Atini protiv Baskonije.

21:32 - Juventus doveo Kaldaru iz Atalante za 25 miliona evraFudbaler Atalante Matija Kaldara poptisao je danas petogodišnji ugovor sa Juventusom vredan 25 miliona evra, ali će ostati na pozajmici u klubu iz Bergama još jednu i po sezonu.Juventus je saopštio da će platiti transfer 15 miliona evra, a da će bonuse od šest miliona i podsticaje od četiri miliona isplatiti tokom Kaldarinog boravka u Atalanti. Klub iz Torina želi da 22-godišni Kaldara bude jedan od glavnih defanzivaca koji bi na pravi način mogao da zameni igrače kakvi su Djordjo Kjelini, Andrea Barzalji i Leonardo Bonuči.Zbog brojnih igrača iz svoje škole fudbala Atalanta je ove sezone jedno od najvećih iznenadjenja, pošto posle 19 kola zauzima šesto mesto na tabeli sa 11 pobeda.Atalanta je pre dva dana prodala Interu Roberta Galjardinija za 28 miliona evra.

20:37 - Darušafaka pobedila BaskonijuKošarkaši Darušafake pobedili su večeras na svom terenu u Istanbulu Baskoniju sa 98:89 (20:24, 27:22, 30:22, 21:21), u utakmici 17. kola Evrolige i prekinuli niz od dva poraza.Darušafaku je predvodio Dairis Bertans sa 29 poena i pet asistencija. Pobedi je doprineo Bred Vonamejker sa 21 poenom, a Skoti Vilbekin dodao je 17. Adrijan Moerman postiao je 15 poena uz devet skokova, a Vil klajburn 14 poena i devet skokova.U španskom timu Adam Hanga bio je najefikasniji sa 19 poena.Posle 17 kola Darušafaka ima devet pobeda i osam poraza, a Baskonija, koja je prekinula niz od dve pobede, sada ima 11 pobeda i šest poraza.

20:12 - MOK oduzeo tri zlatne olimpijske medalje kineskim dizačicama tegovaMedjunarodni olimpijski komitet (MOK) kaznio je danas zbog dopinga tri kineske dizačice tegova i oduzeo im zlatne medalje koje su osvojile na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.Medalje su oduzete Cao Lej u kategoriji do 75 kilograma, Džen Sjesje u kategoriji do 48 kilograma i Liju Džuong do 69 kilograma. One su bile pozitivne na hormon rasta GHRP2, naveo je MOK.Takodje, MOK je beloruskoj bacačici kugle Nadežji Ostapčuk oduzeo bronzanu medalju zbog dopinga, osvojenu u Pekingu.Njoj je prethodno, u odvojenom slučaju, oduzeta zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. MOK je kaznio te četiri sportistkinje u sklopu programa ponovljenih analiza doping uzoraka sa Igara u Pekingu i Londonu.

19:37 - Lengford srušio BambergKošarkaši Uniksa pobedili su večeras na svom terenu u Kazanju nemački Bamberg sa 63:58 (13:20, 17:16, 16:11, 17:11), u utakmici 17. kola Evrolige.Kit Lengford predvodio je ruski tim do pobede sa 27 poena, 10 skokova i pet asistencija. Osim njega jedini sa dvocifrenim brojem poena u Uniksu bio je Latavijus Vilijams sa 13 poena.Takodje i u Bambergu samo dvojica igrača postigli su dvocifreni broj poena Janis Strelnijeks 13 poena, uz sedam skokova i šest asistencija i Darijus Miler 12 poena.Uniks je ostvario četvrti trijumf u poslednjih pet utakmica i sada ima skor od sedam pobeda i 10 poraza, koliko ima i Bamberg, koji je prekinuo niz od tri pobede.

19:17 - Šniderlin potpisao ugovor sa EvertonomDosadašnji fudbaler Mančester junajteda Morgan Šniderlin potpisao je danas ugovor na četiri i po godine sa Evertonom za početnu sumu od 24,5 miliona dolara.Šniderlin će tako ponovo raditi sa trenerom Ronaldom Kumanom, sa kojim je dve godine saradjivao u Sautemptonu, odakle je u julu 2015. godine otišao u Mančester junajted."Ovde poznajem trenera. Znam da iz mene može da izvuče najbolje, znam njegov stil i znam kako voli da igramo fudbal", rekao je 27-godišnji Šniderlin. Šniderlinu su u Junajtedu rekli da može da napusti klub, pošto ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu kod trenera Žozea Morinja. On je ove sezone igrao samo 11 minuta u Premijer ligi. "Morgan zaista želi da pokaže koliki kvalitet poseduje i želi da igra pošto je to najbolja stvar za fudbalera. Fudbaleri su rodjeni da igraju utakmice, a ne da sede na klupi ili da budu van ekipe. Ali ovo je za njega novi korak, nova budućnost", rekao je Kuman. Sa početnih 24,5 miliona evra Šniderlinov transfer mogao bi da dostigne 29,3 miliona dolara.

18:59 - Poketino: Dele Ali je srećan u TotenhemuTrener Totenhema Mauricio Poketino rekao je danas da taj klub ne može fudbaleru Dele Aliju da ponudi novi ugovor svaki put kada se pojave glasine o njegovom prelasku u Real Madrid ili Barselonu.Za 20-godišnjeg Alija su zainteresovani brojni evropski klubovi, medju kojima i Real i Barselona, a britanski mediji spekulisali su da će Totenhem svom igraču ponuditi poboljšani ugovor od skoro 115.000 evra po sezoni kako bi ga zadržao na Vajt Hart Lejnu.Ali je 2016. godine potpisao dva ugovora, poslednji put u septembru pa će ostati u klubu do 2022. godine."Nije trenutak da se priča o tome, on je zadovoljan. Ne želim da govorim o glasinama ali najvažnija stvar je da je on srećan, prirodan i da dobro igra. Ne treba na par meseci postavljati pitanja o poboljšanom ugovoru ili o većoj plati. On igra dobro, postiže mnogo golova i pomaže ekipi da ostvari ciljeve", rekao je Poketino, preneo je sajt Gol.Ali je postigao 10 golova u Premijer ligi ove sezone, od koga oba u pobedi nad vodećim Čelsijem (2:0), 4. januara."Ljudi mnogo pričaju o njemu u poslednjih nekoliko nedelja i tako treba da bude pošto je igrao fantastično", dodao je Poketino.Posle 20 kola u Premijer ligi Totenhem zauzima treće mesto na tabeli sa 42 boda, sedam manje od vodećeg Čelsija.

17:13 - Milik trenira sa ekipom, za dve nedelje može da igraPoljski fudbaler Arkadijuš Milik počeo je da trenira sa ekipom Napolija, posle višemesečne pauze zbog povrede, saopštio je danas italijanski klub."Dobrodošao nazad", pozdravio je Napoli na društvenim mrežama povratak Milika posle povrede ligamenata kolena.Milik bi trebalo da bude u sastavu za utakmicu koju će Napoli 29. januara igrati protiv Palerma u Seriji A.

14:59 - Tavamba doputovao u Beograd i priključio se saigračimaNovi fudbaler Partizana Leandre Tavamba doputovao je u Beograd, posle odlaganja zbog lošeg vremena u Istanbulu, i odmah se priključio ekipi na pripremama u sportskom centru Teleoptik. "Od ponedeljka do danas sam bio u Istanbulu. Zaista je bilo teško, jer sam svaki dan očekivao da ću krenuti za Beograd, ali situacija nije obećavala. Bio sam smešten u hotelu blizu aerodroma, tako da sam uspevao nekako da prekratim vreme. Sada je sve lakše i srećan sam što sam stigao", rekao je Tavamba. On će se na popodnevnom treningu upoznati sa saigračima. "Svi koji su me dočekali bili su izuzetno ljubazni i prijatni i nadam se da će tako biti ubuduće. Sam centar kao centar je prelep. Uspeo sam da se odmorim dvadesetak minuta i sada idem na uobičajne preglede koje je tim već prošao. Još nisam dobio cimera, ali sam čuo da su momci super, da svi govore engleski, tako da problema nema", rekao je Tavamba. Ovaj 26-godišnji napadač je iz Kameruna, ali je rekao da mu sneg ne smeta. "Ništa novo za mene pošto sam igrao u Slovačkoj. Ako mene pitate, napolju je sada prelepo! Nema vejavice, sneg je prestao i baš je lepo", rekao je on.

13:23 - Čelzi dobio dozvolu za renoviranje stadionaFudbalski klub Čelzi dobio je dozvolu da renovira svoj stadion Stamford bridž, koji će posle radova imati kapacitet od 60.000 mesta i dobiti brojna druga unapređenja. Opština Hamersmit i Fulam odobrila je plan posle tri sata većanja, a gradonačelnik Londona Sadik Kan sada ima dve nedelje da traži dodatno preispitivanje plana ako tako odluči. Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cena iznositi 500 miliona funti. "Zahvalni smo što je odobren na plan. Ova odluka, medjutim, ne znači da ćemo odmah početi radove. Potrebne su nam mnoge druge dozvole, a ovo je samo poslednji u nizu koraka koje smo do sada napravili. Doduše, ovo je vrlo značajan korak", navodi se u saopštenju Čelzija. Trenutni kapacitet Stamford Bridža je 41.663, što znači da je deveti najveći klupski stadion u Engleskoj. Ispred njega su Mančester junajted, Arsenal, Vest Hem, Mančester siti, Liverpul, Sanderlend, Njukasl i Aston Vila. Klub je odlučio da renovira stadion umesto da izgradi novi, ali realizacija ovog projekta znači da će klub morati da pronadje privremeni dom, zbog složenosti radova. Biće potrebno da se borilište spusti, a moraće da se rade i dubinski radovi i dodatna iskopavanja.

12:05 - Paje zatražio odlazak iz Vest Hema, Arsenal čekaFrancuski fudbaler Dimitri Paje ne želi više da igra za Vest Hem i zatražio je mu klub omogući odlazak u januarskom prelaznom roku. Menadžer "čekićara" Slaven Bilić otkrio je da odlični 29-godišnji vezista ne trenira sa ekipom, ali i pored toga nema nameru da ga pusti u drugi klub. "Rekli smo mu da nemamo nameru da prodajemo najbolje igrače, ali Paje neće više da igra za nas. Stručni štab i igrači dali su mu sve, bili uz njega, ali on nas je izneverio. Jako sam ljut", rekao je Bilić na konferenciji za medije pred duel sa Kristal Palasom u Premijer ligi. Paje je prošlog februara, samo nekoliko meseci od dolaska iz Marselja, potpisao novi petoipogodišnji ugovor i postao najplaćeniji fudbaler u istoriji Vest Hema sa 8,5 miliona evra godišnje. Posle sjajnih partija na Evropskom prvenstvo u Francuskoj, Paje nije uspeo da ponovi prošlosezonska izdanja, ali uprskos tome Arsenal nije umanjio interesovanje.Veruje se da je upravo Arsenal najveći razlog njegovog zahteva od čelnika Vest Hema.

11:37 - Žiru, Košćelni i Kokelan produžili ugovore sa ArsenalomFrancuski fudbaleri Olivije Žiru, Loran Košćelni i Frensis Kokelan stavili su danas potpise na novi ugovor sa Arsenalom, objavio je londonski klub.Menadžer Arsenala Arsen Venger odlučio je da zadrži trojicu sunardonika i ponudi im finansijski bolju saradnju, ali nije objavljeno na koliko dugu vernost su se obavezali."Prezadovoljni smo što smo potpisali tri veoma važna igrača za budućnost. Košćelni je ključan naš igrač i jedan od najbolji štopera sveta, Kokelan je mnogo napredovao tehnički poslednjih godina, dok Žiru ima veliko iskustvo i postao je kompletan napadač", rekao je Venger za klupski sajt.Na francuskom stručnjaku je sada da produži ugovore sa dvojicom najboljih u timu - Aleksisom Sančezom i Mesutom Ozilom, što neće biti lako jer brojni klubovi stoji u redu za njihov transfer.Fudbaleri Arsenala nalaze se na petom mestu na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, osam manje od lidera Čelsija.

11:05 - Đoković drugi nosilac, možda na Federera u trećem koluSrpski teniser Novak Djoković i zvanično je drugi nosilac na Otvorenom prvenstvu Australije, dok je Britanac Endi Marej prvi put u svojoj karijeri prvi nosilac na nekom grend slem turniru.Organizatori Australijan opena objavili su danas listu nosilaca za prvi grend slem sezone. Španac Rafael Nadal nalazi se na devetom mestu, dok je četvorostruki šampion Rodžer Federer tek 17. nosilac, što znači da bi već u trećem kolu mogao da se sastane sa Marejom ili Djokovićem. Švajcarac nije igrao takmičarski tenis još od Vimbldona prošle godine.Medju nosiocima se nalazi još jedan reprezentativac Srbije – Viktor Troicki, koji se nalazi na 29. mestu.Žreb će se održati u petak, 13. januara, a prvi mečevi prvog kola igraju se u noći izmedju nedelje i ponedeljka po centralnoevropskom vremenu.Lista nosilaca za Australijan open 2017. u muškom singlu: 1. Endi Marej (Britanija) 2. Novak Djoković (Srbija) 3. Miloš Raonić (Kanada) 4. Stan Vavrinka (Švajcarska) 5. Kei Nišikori (Japan) 6. Gael Monfis (Francuska) 7. Marin Čilić (Hrvatska) 8. Dominik Tim (Austrija) 9. Rafael Nadal (Španija) 10. Tomaš Berdih (Češka) 11. David Gofen (Belgija) 12. Žo-Vilfrid Conga (Francuska) 13. Roberto Bautista Agut (Španija) 14. Nik Kirjos (Australija) 15. Grigor Dimitrov (Bugarska) 16. Luka Puij (Francuska) 17. Rodžer Federer (Švajcarska) 18. Rišar Gaske (Francuska) 19. Džon Izner (SAD) 20. Ivo Karlović (Hrvatska) 21. David Ferer (Španija) 22. Pablo Kuevas (Urugvaj) 23. Džek Sok (SAD) 24. Aleksander Zverev (Nemačka) 25. Žil Simon (Francuska) 26. Albert Ramos-Vinolas (Španija) 27. Bernard Tomić (Australija) 28. Felisijano Lopes (Španija) 29. Viktor Troicki (Srbija) 30. Pablo Careno Busta (Španija) 31. Sam Kveri (SAD) 32. Filip Kolšrajber (Nemačka)

10:36 - Srbija pala na FIFA listi na 45. mestoFudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za jednu poziciju i sada je 45. na najnovijoj FIFA rang listi. Srbija je zadržala isti broj bodova u odnosu na prošli mesec - 647, ali se progurala Australija, ispred državnog tima su Grčka i Češka, dok su iza Japan, Danske i Saudijska Arabija. Od rivala izabranika Slavoljuba Muslina iz kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal u Rusiju, Vels je ostao 12. selekcija sveta, Republika Irska je 23, Austrija 31, Gruzija je pala za tri mesta na 121, dok je Moldavija zadržala 164. poziciju. U vrhu nije bilo promena, Argentina i dalje drži čelo liste, drugi je Brazil, a do Top10 redom slede Nemačka, Čile, Belgija, Kolumbija, Francuska, Portugalija, Urugvaj i Španija. Naredna FIFA lista izlazi 9. febuara.

09:45 - Evandro blizu prelaska u HalNekadašnji fudbaler Crvene zvezde Evandro Goebel na korak je od prelaska u redove engleskog premijerligaša Hala.Vezista Porta prvobitno će doći na pozajmicu među "tigrove", sa opcijom trajnog ugovora ukoliko Hal izbori opstanak, a ceo posao košataće oko dva miliona evra. Na transferu insistira lično menadžer Marko Silva, koji je uspešno sarađivao sa Evandrom dok su bili u portugalskom Eštorilu. "Radimo sve što možemo da ga dovedemo jer će doneti nešto novo timu. Fudbaleri iz Portugalije nisu jeftini, ali poznajem dobro tamošnje tržište i verujem da ću uskoro moći da računam na Evandra", rekao je Marko Silva. Brazilski fudbaler nije u prvom planu u Portu, ove sezone odigrao je samo jedan meč u Kupu Portugalije i dva u Evropi, pa je odlazak logično rešenje. Evandro je član Crvene zvezde bio u sezoni 2010/2011, dao je veliki doprinos osvajanju nacionalnog kupa, a ostaće upamćen i po promašenom penalu u 141. večitom derbiju.

08:46 - Tipsarević lako do novog polufinala u BangkokuSrpski teniser Janko Tipsarević izborio je drugo polufinale u Bangkoku u kratkom periodu, posle pobede nad Francuzem Akselom Mišonom 6:2, 6:2.Tipsarević je do osmog trijumfa u Bangkoku, računajući i turnir koji je osvojio prošle nedelje u istom gradu, došao posle sat i 34 minuta igre u meču u kojem je napravio čak šest brejkova.Srpski broj četiri u narednoj rundi igra protiv 18-godišnjeg Nemca Danijela Altmajera, trenutno 378. na ATP listi.Turnir na Tajlandu igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.

08:00 - Pobeda Bjelice, poraz Klivlenda, dominacija Vestbruka, tuča u BostonuKošarkaši Minesote pobedili su na svom terenu Hjuston sa 119:105, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica doprineo je trijumfu sa osam poena i sedam skokova za 21 minut proveden u igri.Bjelica je ušao kao rezerva. On je iz igre šutirao 0/4 za tri, 2/7 za dva i pogodio je sva četiri penala. Ovom učinku dodao je i jednu asistenciju. Minesoti je ovo bila druga uzastopna pobeda posle četiri vezana poraza, a Vulfsi su ovim trijumfom prekinuli seriju od devet pobeda Hjustona.Ekipu su do trijumfa predvodili Endru Vigins sa 28 poena, Karl-Entoni Tauns sa 23 poena i 18 skokova, kao i Šabaz Muhamed sa 20 poena. Plejmejker Minesote Riki Rubio izjednačio je lični rekord karijere sa 17 asistencija, a uz to je imao i 10 poena.Najefikasniji u Hjustonu bio je Džejms Harden sa 33 poena i 12 skokova. Uprkos porazu, Roketsi su zadržali drugi najbolji učinak u ligi, pošto imaju 31 pobedu i 10 poraza.Šampion Klivlend pretrpeo je i drugi uzastopni poraz pošto je danas izgubio u Portlandu 102:86. Blejzerse su do trijumfa predvodili Si-Džej Mekolum sa 27 poena, i Andre Krab sa 24 poena. Dejmijen Lilard dodao je 14, a Moris Harkls 13 poena za Portland, koji sada ima dve pobede više od Sakramenta na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of."Velika trojka" Klivlenda nije imala svoje najbolje veče. Lebron Džejms završio je utakmicu sa 20 poena i 11 skokova, Kevin Lav sa 17 poena i osam skokova, a Kajri Irving sa 11 poena i tri skoka. Uprkos porazu, Kavalirsi su zadržali prvo mesto Istoka, ali sada imaju samo tri pobede više od Toronta.Uzbudljivo je bilo u Bostonu, u kome su domaći Seltiksi pobedili Vašington 117:108, ali je posle meča bilo najžešće. Domaći tim je ostvario petu pobedu u šest utakmica i prekinuo seriju gostiju od tri uzastopne pobede u meču koji je bio vrlo fizički snažan.Posle utakmice domaći igrač Džej Krauder uperio je prst u lice Džona Vola iz Vašingtona, zbog čega su se oni pokoškali. Vol je probao da ga udari, ali je delovalo da je promašio, nakon čega su igrači usmereni ka svlačionicama. Moris Smart iz Bostona je tokom cele utakmice provocirao goste, a isto je činio i posle meča. Stvari su se toliko zaoštrile da je policija morala da stoji izmedju dve svlačionice i tako spreči eventualni nastavk okršaja.Što se tiče terena, Ajzea Tomas je predvodio Boston sa 38 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji u Vašingtonu bio Bredli Bil sa 35 poena.Rasel Vestbruk je zabeležio svoj 18. "tripl-dabl" učinak u sezoni u pobedi svoje Oklahome kod kuće nad Memfisom od 103:95. Plejmejker Tandera je loše šutirao iz igre: pogodio je samo šest od 19 šuteva za dva, kao i svih svojih sedam šuteva za tri poena, ali je utakmicu završio sa 24 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Ovo mu je bio 55. "tripl-dabl" u karijeri.On je ovako već izjednačio svoj ukupni učinak iz prošle sezone, iako ova nije došla ni do polovine. Vestbrukov učinak iz prošle sezone bio je najbolji u NBA još od kada je Medžik Džonson u 1981/82. 18 puta zabeležio "tripl-dabl".Oklahoma ove sezone ima učinak od 15 pobeda i tri poraza kada Vestbruk zabeleži "tripl-dabl", odnosno ima skor od 33:3 u protekle dve sezone."Ljudi se često opterećuju brojevima i o tome pričaju, ali brojevi ne prikazuju pobede. Kada Rasel beleži svoje ‘trip-dablove’, mi pobedjujemo. To je ono na šta treba da se fokusiramo, prema mom mišljenju", rekao je trener Oklahome Bili Donovan.Enes Kanter doprineo je pobedi sa 19 poena i 13 skokova. Najefikasniji u Memfisu bio je Majk Konli sa 22 poena.Najuzbudljiviji meč večeri odigran je u Filadelfiji, gde je domaći tim gubio 10 poena razlike dva i po minuta pre kraja utakmice, ali je na kraju slavio 98:97 pogotkom Ti-Džej Mekonela uz zvuk sirene.Kasnu seriju Siksersa pokrenuo je Džoel Embid, koji je utakmicu završio sa 21 poenom i 14 skokova. Filadelfija je u ovoj utakmici gubila i 17 poena u poslednjoj četvrtini, a ovo joj je bila četvrta pobeda u poslednjih pet utakmica."Vreme je za plej-of, bejbi", rekao je Embid posle utakmice.Njujorku nisu pomogli ni 28 poena Karmela Entonija ni 25 poena Derika Rouza, pošto mu je ovo bio deveti poraz u poslednjih 10 utakmica.Los Andjeles Klipersi pobedili su kod kuće Orlando sa 105:96 i tako zabeležili svih pet pobeda u novoj godini. Ekipu je do trijumfa predvodio Džej-Džej Redik sa 22 poena. Najefikasniji u poraženom timu bio je Aron Gordon sa 28 poena.Rezultati utakmica igranih u noći izmedju srede i četvrtka: Filadelfija – Njujork 98:97 Boston – Vašington 117:108 Minesota – Hjuston 119:105 Oklahoma – Memfis 103:95 LA Klipers – Orlando 105:96 Portland – Klivlend 102:86

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track