TOMOVIĆ: Čast je nositi kapitensku traku Fiorentine
Foto: Profimedia

Srpski defanzivac predvodio Fiorentinu do četvrtfinala Kupa Italije

TOMOVIĆ: Čast je nositi kapitensku traku Fiorentine

Fudbal -

Fudbaleri Fiorentine pobedom nad Kjevom u Kupu Italije započeli su takmičenje u 2017. godini, a još jednu odličnu partiju prikazao je Nenad Tomović.

Fiorentina je sa 1:0 slavila protiv tima iz Verone u veoma zanimljivoj utakmici, koju su obe ekipe završile sa po desetoricom igrača na terenu. Tomović i saigrači su do pobede došli u nadoknadi vremena iz penala, koji je precizno izveo Filipo Bernardeski.

Prema prvobitnom planu, Fiorentina je prvu utakmicu ove godine trebalo da odigra u nedelju, ali je njeno gostovanje Peskari odloženo zbog snežnih padavina.

- Uvek su najteže prve utakmice posle pauze, posebno što je zbog odložene u prvenstvu, prva došla u Kupu, gde je nemate pravo na grešku. Važno je da smo startovali pobedom, a još važnije da smo prošli u četvrtfinale. Za nas je ta utakmica već prošlost, imamo vremena da se dobro pripremimo za utakmicu sa Napolijem, koji nam je poslednjih godina veliki dužnik – naglasio je Tomović.

Srpski fudbaler je na poslednje tri utakmice nosio kapitensku traku Fiorentine, što je velika čast za svakog fudbalera.

- Ovo mi je već peta utakmica na kojoj nosim traku, a treća u nizu. Mnogo mi znači, za mene je ogromna čast biti jedan od kapitena Fiorentine. Prvi kapiten je Gonsalo, drugi je Borha Valero, a treći sam ja – otkriva Tomović.

Naredna utakmica koja čeka fudbalere Fiorentine jeste veliki derbi sa Juventusom, koji je na programu u nedelju od 20.45 u Firenci. Pred taj duel, 'Stara dama' drži čelo tabele sa 45 bodova, dok je Fiorentina na devetoj poziciji sa 27.

- Za naše navijače je to jedna od najbitnijih utakmica u sezoni, s obzirom na to da se zna koliki je rivalitet dva kluba. Juve je favorit u ovom meču, ali i generalno prvi favorit za titulu. Mislim da i mi imamo svoje šanse u nedelju i siguran sam da ćemo uspeti da napravimo pozitivan rezultat – kaže srpski fudbaler.

Tomović boje Fiorentine brani od 2012. godine i od tada je upisao više od 100 nastupa. Prethodno je igrao za Crvenu zvezdu, Rad, Đenovu i Leće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track