Orlićima teška grupa na EP
Foto: KURIR

Žreb

Orlićima teška grupa na EP

Fudbal -
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igraće na prvenstvu Evrope u grupi sa Francuskom, Engleskom i Hrvatskom, odlučeno je žrebom u Talinu

TALIN - Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, igraće na prvenstvu Evrope u grupi sa Francuskom, Engleskom i Hrvatskom, odlučeno je danas žrebom koji je održan u Talinu.

"Dobili smo tešku grupu, ali smo još i dobro prošli, pošto smo umesto Hrvatske mogli da izvučemo Španiju.. To bi onda bila, kako se se često kaže, "grupa smrti"", rekao je Marić, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

"Na ovakvim takmičnjima sve je moguće. Jednostavno, nema lakih protivnika. Naši igrači imaće veliki motiv i odlične rivale da svima pokažu da vrede", dodao je selektor omladinske reprezentacije.

On je kazao da će igrači imati posebnu inspiraciju pošto će kroz turnir u Estoniji moći da izbore plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

"Konstatovao bih da je mnogo važnije u kom sastavu ćemo da idemo u Estoniju, nego protiv koga ćemo da igramo", dodao je Marić.

Na šampionatu koji će biti održan u Estoniji od 3. do 15. jula u Grupi A pored domaćina Estonije nalaze se još Španija, Portugal i Grčka.

Po dve prvoplasirane reprezentacije iz grupa igraće u polufinalu, a tri provplasirane ekipe na turniru obezbediće učešće na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje će se održati 2013. godine u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja