(KURIR TV) FUDBALERI SRBIJE PRVI IDU U SAD: Donalde, stižemo, spremaj doček!
Foto: Fonet/AP, Nebojša Mandić

Slavoljub Muslin okupio neke nove „orlove“

(KURIR TV) FUDBALERI SRBIJE PRVI IDU U SAD: Donalde, stižemo, spremaj doček!

Fudbal -

Srbija prva šalje fudbalsku reprezentaciju u Ameriku posle izbora Trampa za predsednika SAD. Selektor „orlova“ očekuje da najbolji igrači iz domaćih klubova pokažu kvalitet

Reprezentacija Srbije sastavljena od najboljih igrača domaće Superlige biće prvi nacionalni tim koji će gostovati selekciji SAD od dolaska na mesto predsednika Donalda Trampa.Teško je, ipak, poverovati da će se najmoćniji čovek planete naći na stadionu u San Dijegu 29. januara, kad se „orlovi“ budu sastali s „jenkijima“, ali njegov izostanak neće umanjiti želju igrača i selektora Slavoljuba Muslina da naprave čudo u Kaliforniji.Krem Superlige- Oni nisu naši najbolji igrači, ali jesu najbolji koji nastupaju u našoj ligi. Svesno ulazim u rizik igrajući protiv Amerikanaca s najjačim sastavom, ali to je deo mog posla i moja želja da i na ovaj način podignemo kvalitet domaćeg fudbala - rekao je Muslin.

Idealan tim Superlige Srbije na okupu
Idealan tim Superlige Srbije na okupu

Tim se birao po principu „jedan klub - jedan igrač“, Zvezda, Partizan i Vojvodina dozvolili po dvojici svojih članova da se odazovu reprezentaciji.Formacija 4-3-3- Ne treba da budemo strogi prema ovom timu. Okupljamo se da bismo ih videli kako će se adaptirati na sistem rada u reprezentaciji. Što da ne, ako neko zasluži igrom i ponašanjem, možda dobije i poziv za meč s Gruzijom. Igraćemo u formaciji 4-3-3, jer smo procenili da većina naših klubova igra u ovom rasporedu, pa će se i igrači lakše privići na svoje zadatke.

Visoka ekipaMUSLIN RAČUNA NA BASKETAŠENa prvi pogled tim okupljen oko Slavoljuba Muslina više liči na neku rukometnu ili vaterpolo ekipu, jer gledajući visinu igrača, oko desetak ih ima blizu ili više od 190 cm. Nema nižih od 180 cm, dok se timu ne pridruži Srđan Plavšić iz Crvene zvezde.- Stvarno su visoki, fizički izuzetno snažni, verovatno je ovo tim s najvišim igračima koje sam imao u karijeri. Imamo visoke igrače i u A timu, nadam se da će to dobro izgledati i na utakmici sa SAD - rekao je Muslin.

NaređenjeBEZ TELEFONA U RESTORANUPo dolasku igrača Muslin je sa svojim stručnim štabom održao kratki sastanak.- Molim vas, većina vas je upoznato s pravilom svojih klubova, ali, eto, da i sad kažem - ne želim da vidim telefone za vreme ručka - obratio se Muslin igračima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track