BLOG UŽIVO, VIDEO: Vengeru četiri meč suspenzije
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Vengeru četiri meč suspenzije

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:03 - Čaušić za bod Osasuni protiv MalageFudbaleri Osasune i Malage odigrali su večeras 1:1 u prvoj utakmici 20. kola španske Primere, a strelac za domaći tim bio je srpski internacionalac Goran Čaušić.Malaga je bila bliža pobedi protiv "fenjeraša", ali je Majkl Santos promašio penal u 18. minutu meča. Posle toga se igralo izjednačeno, sve do 76. minuta, kada je posle gužve u šesnaestercu gostiju lopta došla do bivšeg igrača Rada, koji je zakucao u mrežu.Osasuna se, medjutim, nije dugo radovala, pošto je Ignasio Kamačo samo tri minuta kasnije glavom izjednačio.Osasuna je tako ostala na samo jednoj pobedi u sezoni i ima 10 bodova, koliko ima i Granada, ali meć manje. Malaga je trenutno 13. sa 22 boda.

22:38 - Ajntraht slavio u Gelzenkirhenu posle skoro 18 godinaFudbaleri Ajntrahta pobedili su danas u gostima Šalke sa 1:0 u prvoj utakmici 18. kola Bundeslige, i tako barem privremeno došli na treće mesto na tabeli.Tim iz Frankfurta slavio je u ujednačenom meču golom u 33. minutu, koji je postignut posle velike nepažnje domaće odbrane.Makoto Hasebe je izveo slobodan udarac sa desne strane šesnaesterca, u ravni s linijom penala. On je mirno poslao loptu po zemlji koja je neometano došla do potpuno samog Aleksandera Majera i on je mirno zakucao u mrežu.Ovo je inače bila prva pobeda Ajntrahta u Gelzenkirhenu posle skoro punih 18 godina, odnosno posle 13 utakmica.Ajntraht sada ima 32 boda, jedan više od Hofenhajma i dva više od Dortmunda i Herte, koji svi imaju po putakmicu manje. Šalke je ostao na 10. mestu sa 21 bodom.

22:19 - Olimpijakos bolji od Bamberga, pobede i CSKA i BaskonijeKošarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na svom terenu Bamberg sa 83:77 u 20. kolu Evrolige, i tako ostvarili svoj 14. trijumf u takmičenju.Olimpijakos je vodio sve vreme, a Bamberg je u finišu meča smanjio razliku. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Vasilis Spanulis i Kem Birč sa po 15 poena. Srpski internacionalac Nikola Milutinov proveo je oko pet minuta u igri i za to vreme postigao je dva poena.Olimpijakos je treći na tabeli sa 14 pobeda, jednom manje od lidera, CSKA, ali i dve više od Fenerbahčea, Crvene zvezde i Baskonije, koja je ranije danas u gostima pobedila Barselonu sa 93:79. Moskovski tim je danas pobedio Efes sa 80:77.Žalgiris je ostvario drugu uzastopnu pobedu, pošto je u gostima pobedio Darušafaku sa 69:66. Litvanski tim sada ima dve pobede manje od svog današnjeg rivala, koji je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.

21:38 - Vengeru četiri meč suspenzijeFudbalski savez Engleske kaznio je trenera Arsenala Arsena Vengera sa četiri meča zabrane vodjenja tima i 25.000 funti zbog svadje sa četvrtim sudijom tokom utakmice u prošlom kolu.Venger će propustiti subotnji duel sa Sautemptonom u FA Kupu, a onda i prvoligaške mečeve sa Votfordom, Čelsijem i Halom.Arsenal se neće žaliti na odluku.Venger je ranije ove nedelje prihvatio optužbe za nesportsko ponašanje. On je zbog svoje svadje sa sudijom tokom utakmice s Barnlijem isključen. Trener Arsenala je navodno koristio uvredljiv i pogrdan rečnik prema sudiji nakon što je u nadoknadi vremena dosudjen penal za protivnički tim.Venger je probao da odgleda ostatak utakmice iz tunela, i tada je počeo da se raspravlja sa četvrtim sudijom, a onda ga je odgurnuo.

20:57 - Novi Pazar predstavio sedmoricu fudbaleraFudbalski klub Novi Pazar predstavio je danas sedmoricu novih igrača, medju kojima su povratnik iz litvanske Suduve i nekadašnji kapiten ekipe Admir Kecap i bivši štoper Partizana Srdja Knežević."Želim da pomognem u teškoj situaciji, da vratimo publiku na tribine i ponovo budemo tvrd orah za timove iz gornjeg doma. Priznajem da nisam u trenažnom ritmu, pauzirao sam zbog povrede, ali verujem da ću biti u timu u najvažnijim borbama za opstanak", rekao je Kecap.Knežević, koji je kao i Kecap s Novopazarcima potpisao šestomesečni ugovor, poslednji angažman imao je u grčkom Agrotikosu."Atmosfera u Pazaru je posebna. Igrao sam tu utakmice, radi se o fudbalskoj sredini i ambijent je za primer. Borićemo se da ostanemo u eliti, mislim da ovaj klub i grad zaslužuju superligaša", naveo je Knežević.Novopazarci su do kraja sezone angažovali i štopera Aleksandra Tasića iz jermenskog Alaškerta, vezne igrače Miloša Plavšića (ČSK Čelarevo) i Luku Sindjića (Kolubara), kao i napadače Petra Ilića (Proleter Novi Sad) i Nenada Perovića (TSC Bačka Topola).

19:56 - Mešter i Dugalić novi potpredsednici OSSOdbojkaški savez Srbije (OSS) imenovao je Veroljuba Dugalića i Djulu Meštera za potpredsednike, saopšteno je danas iz te organizacije."Zahvaljujem profesoru Dugaliću i Djuli Mešteru što su spremni da deo svog vremena posvete napretku odbojke u Srbiji", rekao je predsednik OSS Zoran Gajić.Skupština OSS-a je promenila Statut, za šta je Gajić rekao da je veoma zadovoljan jer je tome prethodila "veoma plodna" javna rasprava."Mnogo delegata, klubova i prijatelja odbojke se javljalo posle transparentnog objavljivanja predloga Statuta s korisnim sugestijama. Mnogo toga je usvojeno, pojašnjeno, uz mnogo dobronamernih saveta", kazao je Gajić.On je zahvalio svim predlagačima koji su, kako je rekao, svojom stručnošću pomogli da se napravi dobar Statut koji je uskladjen sa Zakonom o sportu.Skupštini je prisustvovalo 40 od ukupno 50 delegata. Za novi Statut glasalo je 39, dok je jedan bio uzdržan.Najavljeno je da će se sledeća sednica održati u junu i na njoj će biti izabran predsednik Skupštine OSS.

19:17 - Partizan utakmicu u Podgorici ne vidi kao presudnuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je utakmica protiv Budućnosti važna, ali da ima još da se igra u Jadranskoj ligi."Utakmica jeste važna, ali nema razlike u bodovima osvojenim ili izgubljenim protiv bilo kog protivnika. Ima još dosta toga u Jadranskoj ligi", rekao je Džikić za klupski sajt po dolasku u Podgoricu.Partizan će u subotu gostovati ekipi Budućnost u derbiju 20. kola Jadranske lige. Srpski klub je drugi na tabeli sa 15 pobeda, a crnogorski četvrti sa dve manje."Došli smo bez startera na poziciji četiri, gde je domaćin izuzetno kvalitetan i moraćemo da nadjemo način da taj nedostatak smanjimo", kazao je Džikić.Košarkaš crno-belih Uroš Luković rekao je da očekuje borbenu utakmicu u hali "Morača"."I oni i mi ćemo sigurno pokušati da pružimo svoj maksimum u svim fazama igre. Prva utakmica koju smo odigrali je bila veoma teška a znamo da sutra neće biti ništa lakše", rekao je Luković.Utakmica će se igrati sutra od 19.00.

18:44 - Efes povlači dres sa brojem sedam koji je nosio Petar NaumoskiTurski klub Anadolu Efes povući će dres sa brojem sedam u čast makedonskom košarkašu Petru Naumoskom, objavio je danas dnevnik Nova Makedonija. Naumoski, koji je sada predsednik Košarkaškog saveza Makedonije, nosio je broj sedam tokom šest sezona koje je proveo u Efesu. To je prvi put da je, kako se navodi, jednom makedonskom košarkašu ukazano takvo priznanje. "Ovo je za mene velika čast. Zahvaljujem svima u klubu u kojem sam postigao velike rezultate. Ovo je nešto najveće i najlepše što može da se desi bivšem košarkašu", rekao je Naumoski.Naumoski je bio plemejker i lider kada je tim iz Istanbula osvojio jedinu evropsku titulu, Kup Radivoja Koraća 1996. Godine. Svečana ceromonija povlačenja dresa sa brojem sedam planirana je da se održi 9. februara pred utakmicu Evrolige izmedju Efesa i Milana u Istanbulu. ; Petar Naumoski je tokom karijere igrao za brojne klubove poput Splita (Jugoplastika), Rabotničkog, Treviza i Milana, a bio je i dugogodišnji reprezentativac Makedonije.

18:14 - Džikić: Moglo je lakše, dobro je što je Solun relativno blizuTrener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je na žrebu bilo lakših rivala od PAOK-a, ali da je dobro što Solun nije daleko."Od eventualnih protivnika, najveća imena i tradiciju imaju Aris i PAOK. Žrebom smo dobili šansu da se odmerimo sa solunskim crno-belima. S jedne strane, žreb je mogao da bude lakši što se kvaliteta tiče, s druge je dobro što je Solun relativno blizu", rekao je Džikić za klupski sajt.Partizan je na žrebu u Ženevi dobio PAOK za rivala u prvoj rundi plej-ofa Lige šampiona. Prvi meč igraće se u Solunu, a revanš u Beogradu.Pobednik dvomeča izmedju Partizana i PAOK-a sastaće se u šesnaestini finala sa španskim klubom Tenerife.

17:55 - Hamad Medjedović u polufinalu TarbaTeniser Srbije Hamad Medjedović plasirao se danas u četvrtfinale turnira za dečake mladje od 14 godina u francuskom Tarbu, pobedom nad Derikom Čenom iz Velike Britanije sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).Međedović (13) je treći nosilac na takmičenju koji važi za nezvanično prvenstvo sveta za tenisere i teniserke mladje od 14 godina, dok je Čen bio 10. favorit.Ovaj Novopazarac će u meču za finale igrati protiv osmog nosioca Aleksandra Bernarda iz SAD, koji je rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 6:1) savladao drugog "kosturaša" Danca Elmera Melera.U drugom polufinalu snage će odmeriti prvi nosilav Holger Rune iz Danske i Italijan Luka Nardi, koji je postavljen za četvrtog favorite.

17:33 - Nadal: Nezaboravni trenuci, nisam se nadaoŠpanski teniser Rafael Nadal rekao je danas da doživljava nezaboravne trenutke na Otvorenom prvenstvu Australije i da nije očekivao da će ponovo igrati finale grend slema. "Presrećan sam, uživao sam u meču. Ovo su nezaboravni trenuci za mene, prošao sam ovakav duel i to mi mnogo znači", rekao je Nadal posle meča u Melburnu. Nadal je u polufinalu Australijan opena posle velike borbe i skoro pet sati igre pobedio Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima.Kako je rekao, veoma je umoran posle "odličnog meča", a bugarski teniser je igrao "neverovatno". Nadal je u poslednje vreme imao mnogo problema sa povredama, kao i njegov protivnik u finalu Rodžer Federer. "Bilo je teško kada sam rano završavao turnire. Mnogo sam radio, ali nisam ni sanjao da ovo može da se dogodi, da ponovo igram finale Australijen opena. Tu sam, srećan sam i zadovoljan", kazao je Nadal. Govoreći o finalu, trenutno deveti teniser sveta je rekao da se nada da će se dobro oporaviti za taj duel. "Za mene je privilegija što ću igrati finale protiv Federera. Posebna je stvar za obojicu što ćemo ponovo biti u finalu velikog turnira, nismo ni razmišljali da će se ovo ponovo dogoditi", rekao je Nadal. Meč izmedju Rafaela Nadala i Rodžera Federera u finalu Otvorenog prvenstva Australije igraće se u nedelju od 9.30.

17:02 - Srpski biatlonci bez značajnijeg rezultata u sprintu na EPReprezentativac Srbije u biatlonu, Sjeničanin Edin Hodžić zauzeo je danas 85. mesto u trci sprinta na 10 kilometara na Evropskom prvenstvu u poljskom Dušniki Zdroju. Od ostalih članova državnog tima, Dejan Krsmanović bio je 99, Ajlan Rastić 102, dok je Dženis Avdić završio na 104. mestu u konkurenciji 122 biatlonaca. Prvak Evrope postao je Bugarin Vladimir Ilijev, srebrom se okitio Aleksandar Loginov, a bronzom još jedan bugarski reprezentativac Krasimir Anev. I žene su danas u Dušniki Zdroju nastupile u sprintu, gde je jedina predstavnica Srbije Maida Drndić na stazi dugoj sedam i po kilometara ušla u cilj kao 74. od 90 biatlonki. Zlato je pripalo Ukrajinki Juliji Džimi, a srebrno i bronzano odličje osvojile su Svetlana Slepcova i Irina Starih iz Rusije.16:38 - Milojević: Pobeda nad MZT-om bi mnogo značila u borbi za opstanakTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da bi pobeda nad MZT-om mnogo značila u borbi za opstanak, a da je za to potrebna agresivna odbrana tokom cele utakmice. "Potrebno je da igramo agresivno u odbrani tokom celog meča ako želimo da dođemo do pobede koja bi nam puno značila u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju", rekao je Milojević u najavi utakmice. Mega će sutra u 17.00 gostovati MZT-u u Skolju, u 20. kolu Jadranske lige, u kom će pokušati da ostvari sedmu pobedu u regionalnom takmičenju. Trener kluba iz Sremske Mitrovice je istakao da njegove košarkaše ne sme da zavara loša pozicija na tabeli MZT-a, koji posle 19 utakmica poslednja na tabeli sa samo pet pobeda. Milojević je naveo da je MZT "veoma iskusna i kvalitetna" ekipa, a da njegov tim mora da što pre zaboravi utakmicu protiv Tenerifa u Ligi šampiona, u kojoj je po njegovoj oceni "potpuno podvacio". Mega će biti oslabljena neigranjem povređeniih Radovana Đokovića, Stefana Glogovca i Ognjena Čarapića, a neće biti spreman i novi košarkaš tog kluba Predrag Samardžiski.15:25 - Stefanović i Zatrić: Vreme je za prvu pobedu nad Crvenom zvezdomTrener odbojkaša Novog Pazara Saša Stefanović rekao je danas da je vreme za prvu pobede njegove ekipe nad Crvenom zvezdom, koju će dočekati u 13. kolu Superlige. "Pazar dugo čeka na pobedu protiv Zvezde, a mislim da sada imamo motiv, oružje i igrače koji mogu da im se suprotstave. Očekujem kvalitetan meč, pošto su i oni u dobrom ritmu i puni samopouzdanje posle preokreta i uspeha u evropskom Kupu CEV", rekao je Stefanović. Utakmica u dvorani Pendik igraće se sutra od 18.00. Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli sa 10 pobeda i dva poraza, dok je Pazar treći sa odnosom 9/2 i utakmicom manje. "Imaćemo novi spektakl. Biće ih još, jer dobili smo i finale Kupa Srbije. Pozivam publiku da dođe i uživa, neka pobedi bolji, a verujem da su to moji momci. Voleo bih da sreća, koja je u prvom meču bila na strani crveno-belih, ovog puta bude uz nas", naveo je Stefanović.Kapiten Pazaraca Hamza Zatrić, koji je svojevremeno igrao i za Crvenu zvezdu, najavio je da ta ekipa ulazi u seriju teških utakmica. On je izrazio očekivanje da će forma njegovog tima biti maksimalna tokom završnice Kupa Srbije, 25. i 26. februara.

15:00 - Rafael Nadal posle velike borbe u finalu AOŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske. Nadal je pobedio posle velike borbe sa 3:2 u setovima (6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4) , za četiri sata i 56 minuta igre. Protivnik u finalu biće mu švajcarski teniser Rodžer Federer. Federer je dan ranije u polufinalu izbacio sunarodnika Stanislasa Vavrinku, tako što ga je pobedio sa 3:2 u setovima. Nadal će pokušati da osvoji svoju 15. grend slem titulu, a drugu u Australiji. Federer ima 17 titula, od čega četiri u Melburnu. Žensko finale singla na Otvorenom prvenstvu Australije činiće Amerikanke, sestre Serena i Venus Vilijams, koje će se sastati u subotu.

Rafael Nadal, Melburn, foto: Reuters
Rafael Nadal, Melburn, foto: Reuters

14:51 - Partizan protiv PAOK-a u Ligi šampionaKošarkaši Partizana igraće protiv grčkog PAOK-a u prvoj rundi plej-ofa Lige šampiona, odlučeno je žrebom u Ženevi.Prva utakmica igraće se 7. februara u Solunu, dok je revanš 14 dana kasnije u Beogradu. Partizan je grupnu fazu takmičenja koje organizuje FIBA završio na trećem mestu, sa osam pobeda i šest poraza.14:32 - Vasiljević: Vreme je da Osasuna počne da pobeđujeTrener Osasune Petar Vasiljević rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da počnu da pobeđuju kako bi imali pravu šansu za opstanak Primeri. "Vreme je da pobedimo. Moramo da smislimo najbolji plan da počnemo to da ostvarujemo pozitivne rezultate, posebno da smanjimo greške, a potrebna nam je i doza sreće. Mislim da se tim poboljšava", rekao je Vasiljević španskim medijima. Osasuna je poslednja na tabeli španskog prvenstva posle 19 kola sa samo devet bodova, devet manje od Leganesa, koji je na bezbednom mestu. Vasiljević je treći trener Osasune ove sezone, a ekipa koja je poslednju pobedu ostvarila još u oktobru, još nije trijumfovala pod njegovim vođstvom. "Imamo obavezu da idemo utakmicu po utakmicu. Znam da tu frazu ponavlja mnogo trenera, ali je svaka utakmica za nas kao finale kupa. Moramo da budemo agresivni, pokažemo timski duh i borimo se do kraja", kazao je srpski stručnjak na klupi španskog kluba.

14:05 - Superligaški fudbaleri Srbije doputovali u SAD da steknu novo iskustvoReprezentacija Srbije sastavljena od fudbalera iz Super lige doputovala je posle skoro 20 sati puta u San Dijego, gde će se sastati sa selekcijom SAD. "Ovde ćemo imati zaista dobre uslove za trening zbog prijatnog vremena koje nas je dočekalo. Takodje, nema sumnje da će utakmica mnogo da znači našim momcima kako bi osetili internacionalnu scenu i, naravno, stekli neprocenjivo iskustvo koje im samo može pomoći u razvoju i karijerama", rekao je selektor Slavoljub Muslin po dolasku u San Dijego. Muslin je kazao da će praktično svi igrači dobiti priliku u utakmici koja će se igrati u nedelju od 22.00 po srednjoevropskom vremenu, s obzirom na to da ima pravo na šest izmena. Reprezentativci Srbije zbog vremenske razlike od devet sati, ali i velike razlike u temperaturi neće imati mnogo vremena za aklimatizaciju. Igrači su, ipak, najavili da im to neće predstavljati problem i da će se dobro spremiti za utakmicu na Kvalkom areni u San Dijegu. Srbija će u Americi imati dva treninga pred utakmicu.

13:45 - FIFA: Fudbalski klubovi u 2016. potrošili 4,8 milijardi dolaraFudbalski klubovi širom sveta u 2016. godini potrošili su najviše novca za transfere u istoriji, čak 4,8 milijardi dolara, objavila je danas FIFA. U odnosu na 2015. godinu klubovi su za 14,3 odsto bili aktivniji u prelaznim rokovima, a ukupno je ostvaren 14.591 transfer. "Jasno je da je fudbal postao globalniji nego ikad. Zanimljivo je videti kako se tržište razvija i širi iz godine u godinu", rekao je generalni menadžer FIFA Kimberli Moris. Velikom transfer porastu značajno su doprinela ogromna ulaganja klubova iz Kine, koji su izdvojili 451,3 dolara za dolaske fudbalera, što je za čak 17 puta više nego 2013. godine. Logično, najviše transfera ostvareno je u Evropi, odnosno pod okriljem UEFA - 8.346.

13:25 - Super liga počinje na vreme, pomeren derbiProlećni deo fudbalske Super lige Srbije počeće kako je i planirano 18. februara, ali su promenjeni termini odigravanja utakmica 24. i 25. kola, rekao je direktor lige Vladimir Bulatović. "Da, počinjemo po rasporedu, 18. februara. Čekali smo do danas u 10.00 izveštaj meteorološkog zavoda i uklapamo se po vremenskim uslovima", rekao je Bulatović. Bulatović je poslao dopis svim klubovima u kojem se navodi da će, ako se vremenski uslovi pogoršaju, početak prolećnog dela prvenstva biti pomeren za 25. februar. U dopisu se navodi i da su promenjeni termini odigravanja utakmica 24. i 25. kola.Umesto u sredu, 1. marta, utakmice 24. kola će biti odigrane u subotu, 4. marta. Što se 25. kola tiče, ono će biti odigrano u sredu, 8. marta. "Razlog pomeranja je bio taj što je derbi između Crvene zvezde i Partizana trebalo da se igra u sredu, pa je generalni sponzor lige tražio da to korigujemo. I da nije tražio, mi bismo to promenili. Nije primerno da se derbi igra u sredu", rekao je Bulatović. Ovo pomeranje znači da će 153. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana biti odigran na stadionu "Rajko Mitić" baš na Zvezdin 72. rođendan. Zvezda je nakon jesenjeg dela šampionata i 21 odigrane utakmice prva na tabeli sa 54 boda, odnosno ima šest više od drugoplasiranog Partizana.

12:57 - Čukarički danas putuje na KiparFudbaleri Čukaričkog danas putuju na Kipar na dvonedeljne pripreme pred nastavak Super lige Srbije, a na put će krenuti 29 igrača. Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je moguće da se tokom prve nedelje priprema neko od igrača vrati u Beograd ukoliko ne zasluži poverenje trenera Nenada Lalatovića. "Ostajemo dve nedelje, gledaćemo treninge i utakmice jer je odavno upaljen crveni alarm. Zato smo i doveli trenera od koga očekujemo da digne maksimalno ekipu. Probaćemo da u Kup Srbije dodjemo što je dalje moguće, a borićemo se i za plasman u plej-of dok god postoji neka mogućnost da to postignemo", rekao je Matijašević. Kako je dodao, trener će odlučiti da li su ekipi potrebna pojačanja, kao i da su prvotimci koji nisu na spisku za pripreme ili slobodni igrači ili će promeniti klub. "Pregovori se vode o Alenu Mašoviću, odnosno za njega čekamo i nadam se u narednih par dana da će promeniti klub. Piasentinu Lukasu ističe ugovor u junu i trenutno je slobodan u izboru sredine kao i Darko Bulatović, a Branislav Janković pregovara sa dva-tri kluba", rekao je Matijašević. Čukarički će na Kipru odigrati sedam kontrolnih utakmica. Na sisku igrača koji putuju na pripreme su: Golmani: Nikola Petrić, Filip Pajović i Mihailo Karadžić; Odbrambeni igrači: Petar Jovanović, Stefan Živković, Boris Kopitović, Djordje Bašanović i Sava Radić; Vezni igrači: Igor Matić, Dragoljub Srnić, Dušan Lagator, Erhan Mašović, Djordje Djurić, Marko Docić, Marko Tomić, Asmir Kajević, Petar Bojić, Obeng Regan, Zehrudin Mehmedović i Nemanja Milojević; Napadači: Saša Jovanović, Beko Ismael Fofana, Darko Zorić, Ognjen Ožegović, Nemanja Obradović, Aleksandar Jevtić, Staniša Mandić, Marko Šarić i Milutin Vidosavljević.

12:30 - Roben: Možemo ponovo do tri trofejaFudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben rekao je da njegova ekipa ima sve što je potrebno za osvajanje tri trofeja ove sezone. Bavarci su u sezoni 2012/13. osvojili Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke, a Roben je optimista kada su u pitanju šanse da se taj istorijski uspeh ponovi i ove godine. "Osvajanje Lige šampiona je veliki izazov i zaista me to motiviše. Ali, daćemo sve od sebe da osvojimo i titulu u Bundesligi i Kup. Imamo kvalitet da to ostvarimo", rekao je Roben za Bild. Bajern je trenutno prvi na tabeli Bundeslige sa tri boda prednosti u odnosu na Lajpcig. "Trka za titulu će biti tesna do samog kraja. Mi igramo tri takmičenja dok Lajpcig ima samo Bundesligu", rekao je Roben.

Arjen Roben, foto: Reuters
Arjen Roben, foto: Reuters

11:46 - Domaćin fajnal-fora Lige šampiona jedan od učesnikaPrvi fajnal-for košarkaške Lige šampiona igraće se na terenu jednog od četiri učesnika tog turnira, preneo je danas portal Sportando. FIBA je odličila, kako navodi Sportando, da primeni formulu koja se već koristi za Euročelendž i FIBA Evrokup. Fajnal-for Lige šampiona igraće se od 28. do 30. aprila.

11:29 - Olimpijakos pristao, Milivojević za 15 miliona ide u PalasSrpski reprezentativac Luka Milivojević na putu je da postane novi fudbaler Kristal Palasa jer je Olimpijakos dao zeleno svetlo za transfer vredan 15 miliona evra. Grčki "Sportfm.gr" prenosi da je uprava kluba iz Pireja prihvatila ponudu engleskog premijerligaša za najboljeg fudbalera ove sezone i da će se sav posao završiti u narednih nekoliko dana. Kristal Palas je pojačao ponudu posle najave menadžera Hala Marka Silve da želi Milivojevića po svaku cenu, pobedivši u konkurenciji još i Lester. Šestostruki uzastopni prvak Grčke doveo je 25-godišnjeg vezistu 2014. iz Anderlehta za 2,3 miliona evra, što se pokazalo kao veoma dobar potez jer je Milivojević kasnije zavredeo i kapitensku traku, ali je i klub zaradio čak 6,5 puta više na transferu. Olimpijakos je kao njegovu zamenu već označio Pajtima Kasamija, kojeg će vratiti sa pozajmice iz engleskog drugoligaša Notingem Foresta.

Luka Milivojević, foto: Dado Đilas
Luka Milivojević, foto: Dado Đilas

11:06 - Mediji: I VBA zainteresovan za IvanovićaFudbalski klub Vest Bromvič Albion zainteresovan je da u januarskom prelaznom roku na pozajmicu dovede srpskog fudbalera i igrača Čelsija Branislava Ivanovića. Pored tog premijerligaša, za Ivanovića je zainteresovan i ruski Zenit. Kako navode britanski mediji, Ivanovićeva plata je prevelika za VBA, ali je moguće da presudi želja srpskog fudbalera da ostane blizu Londona i svoje porodice. Ivanoviću ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone. Kapiten reprezentacije Srbije je na Stamford bridžu od 2008. godine. On je sa Čelsijem osvojio dve titule u Premijer ligi, tri FA kupa, Ligu šampiona 2012. i Ligu Evropa godinu dana kasnije.

10:50 - Đovinko: Ne želim da skupljam lopte u Barseloni, idem u KinuItalijanski fudbaler Sebastijan Đovinko jedan je od retkih igrača koji ne želi da pređe u Barselonu, ali je izrazio spremnost da prihvati bogatu ponudu iz Kine. Mediji na Apeninima saznali su da kineski Tjanđin Kvanžan, koji sa klupe vodi Italijan Fabio Kanavaro, nudi Đovinku 12 miliona evra po sezoni u naredne četiri godine, što ga je po svemu sudeći zadovoljilo. "Transfer tržište u Kini je veoma zanimljivo. Čuo sam da postoji interesovanje, pričam sa ljudima iz Toronta i videćemo šta će se desiti. Menadžer mi je preneo da postoji ponuda, ali ne i kog kluba", rekao je Đovinko. Omaleni napadač priznao je da ga i Barselona htela, ali nije hteo da bude rezerva Lionelu Mesiju, Nejmaru i Luisu Suarezu. "Nisam želeo da skupljam lopte u Barseloni. Pored njih trojice ne bih uopšte mogao da igram. Nejmar, Mesi i Suarez čak i sa jednom nogom prave razliku na terenu i moj prelazak tamo ne bi imao smisla", iskren je popularni "Atomski mrav". Đovinko je osvežio karijeru u MLS ligi od odlaska iz Juventusa pre dve godine, bio je čak i MVP finala 2015. godine, a ukupno je u SAD postigao 45 golova na 72 utakmice.

10:30 - Mirza i Dodig u finalu miks dubla u MelburnuU finale mešovitog dubla na Otvorenom prvenstvu Australije danas su se plasirali Indijka Sanja Mirza i Hrvat Ivan Dodig, odnosno Amerikanka Abigejl Spirs i kolumbijski teniser Huan Sebastijan Kabalj. Mirza i Dodig su u prvom polufinalu pobedili domaće tenisere Sema Grota i Samantu Stosur sa 6:4, 2:6, 10:5. Indijska teniserka će imati šansu da osvoji svoju drugu titulu u mešovitom dublu na Australijan openu, pošto je 2009. godine slavila u paru sa zemljakom Mahešom Bupatijem. Ako trijumfuju u finalu, Mirza će osvojiti svoj četvrti trofej u miks dublu na grend slem turnirima, a Dodig prvi. Spirs i Kabalj su u drugom polufinalu bili bolji od Ukrajinke Eline Svitoline i Australijanca Krisa Gučionija sa 7:6, 6:2. Finale mešovitih dublova na programu je u nedelju ujutru.

10:11 - Simonović: Spavali na klupama, pa dobili PanatinaikosKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je da se ekipa pobedom nad Panatinaikosom (72:71) u Evroligi izdigla iznad umora i neispavanosti, čime je još jednom pokazala karakter. "Prethodna utakmica u Vitoriji bila je jako teška, a potom smo imali problema sa putom i avionom. Pribojavali smo se ove duela sa Atinjanima, jer su bili odmorniji pošto su prošlo kolo igrali kod kuće, spavali i imali kasnije direktan let, za razliku od nas. Tačnije, spavali smo po klupama... Panatinaikos je vrhunska ekipa, vratili su se posle našeg vođstva, ali smo na kraju pokazali karakter i kvalitet", rekao je Simonović. Crveno-beli su nastavili fantastičan niz u elitnom takmičenju, sedmom pobedom zaredom, što posebno raduje srpskog reprezentativca. "Bravo za ceo tim, ali ne razmišljamo o tome, samo da na svakom meču damo maksimum, bez obzira da li je ABA liga ili Evroliga", naveo je Zvezdin trojkaš, uz konstataciju da još uvek ne razmišlja o plasmanu u četvrtfinale Evrolige, iako je to jako izvesno. Košarkaši Crvene zvezde u 21. kolu Evrolige dočekuju Anadolu Efes 3. februara.09:45 - Titula za Matek-Sends i Šafaržovu u dublu Američka teniserka Betani Matek-Sends i Čehinja Lucje Šafaržova osvojile su danas titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u konkurenciji dublova. Matek-Sends i Šafaržova su u finalu pobedile češko-kineski par Andrea Hlavackova i Šuaj Peng sa 6:7, 6:3, 6:3. Ovo je četvrta grend slem titula za američko-češki dubl. Njih dve su prethodno zajedno osvojile Australijan open i Rolan Garos 2015. godine, odnosno Ju Es open prošle godine. Na drugoj strani, Hlavackova i Peng, koje do finala nisu izgubile nijedan set, ostale su bez svoje prve zajedničke titule na grend slem turnirima.

09:10 - Pet Keš najavio polufinale između Nadala i Dimitrova

08:36 - Jokić blistao u pobedi Denvera pa se povredioSrpski košarkaš Nikola Jokić ponovo je prošle noći predvodio Denver do pobede u NBA ligi, ali je u finišu utakmice protiv Finiksa povredio kuk. Denver je na svom terenu pobedio Finiks sa 127:120, a Jokić je za 36 minuta na terenu postigao 29 poena i upisao 14 skokova, osam asistencija, dve blokade i jednu ukradenu loptu. Denver je noćas upisao šestu pobedu u poslednjih osam utakmica, a pored Jokića istakao se i Danilo Galinari koji je ubacio 23 poena. U redovima Finiksa najbolji je bio Erik Bledso sa 28 poena. Košarkaši Indijane su slavili protiv Minesote sa 109:103 i tako prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Rasel Vestbruk je prošle noći postigao 45 poena i predvodio je Oklahomu do pobede protiv Dalasa sa 109:98. Košarkaši Jute su slavili protiv Los Andjeles lejkersa sa 96:88. Gordon Hejvord je bio najbolji u pobedničkom timu sa 24 poena, dok se u Lejkersima istakao Lu Vilijams sa 20 poena.

08:15 - Lazić: Nismo očekivali ovakvu seriju pobeda Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da ekipa nije očekivala da će ostvariti sedam uzastopnih pobeda u Evroligi i dodao da je najbitnije da su crveno-beli ciklus od pet utakmica za 11 dana završili pobedom protiv Panatinaikosa. "Niz stvarno deluje nerealno. Nismo očekivali da ćemo napraviti ovakav niz, a čak smo i lako dolazili do pobeda. Sinoć je bila teška utakmica zbog putovanja i svega što smo prošli. Najbitnije je da smo izvukli iz sebe maksmimum i ovaj ciklus završili na najbolji način", rekao je Lazi' u svlačionici posle utakmice. Košarkaši Zvezde pobedili su juče uveče u Beogradu Panatinakos sa 72:66 u 20. kolu Evrolige i tako ostvarili sedmi uzastopni trijumf u najjačem evropskom takmičenju. Lazić, medjutim, nije želeo da prognozira dokle će trajati serija pobeda. "Saznaćete do kad traje niz - kada budemo izgubili. Nas sada čeka dan odmora, pa se spremamo da nastavimo niz uspeha, čeka nas Mornar. Moramo da razmišljamo tako, ne možemo da mislimo o nekoliko meseci u napred. Tako se ponašamo od početka sezone, idemo od utakmice do utakmice i baš zato smo i napravili ovaj niz uspeha, jer nismo razmišljali o Top 8 ili nečem drugom, već o svakom narednom izazovu", rekao je jedan od ključnih Zvezdinih igrača u odbrani.07:45 - Moja uveren u pobedu NadalaTrener Rafaela Nadala Karlos Moja rekao je da je njegov pulen blizu nivoa na kojem je bio pre nekoliko godina, ali da to ne znači siguran trijumf u polufinalu. Nadal će se boriti za finale Australijan opena sa Grigorom Dimitrovim iz Bugarske. "Da biste došli do polufinala morate da patite, igrate dobro i budete hrabri u teškim situacijama. To je nešto što svako ko želi da pobedi mora da radi. Sada je ostao samo jedan protivnik u situaciji do koje smo želeli da stignemo", rekao je Moja. On je istakao da je Nadal spreman i da je to dokazao u dosadašnjem toku turnira. "Ne postoji ali, tokom turnira ćete imati uspone i padove jer je ovo bitka u kojoj najjači opstaju. Rafa je bio bolji u svakom meču koji je igrao – bilo je trenutaka kada je morao da bude hrabar kako bi preokrenuo i to je činio. Draže mi je što je do ovde stigao na način na koji jeste, a ne da je svaki meč dobijao sap o 3-0".07:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track