BLOG UŽIVO, VIDEO: Mane tragičar Senegala, Kamerun posle penala u polufinalu AKN
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mane tragičar Senegala, Kamerun posle penala u polufinalu AKN

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:07 - I Cedevita preti PartizanuKošarkaši Cedevite ponovo su se ozbiljno uključili u borbu za drugo mesto na tabeli Jadranske lige pošto su u Zagrebu savladali Igokeu sa 89:78 (21:24, 16:20, 30:19, 22:15) u meču 20. kola. Ovo je Zagrepčanima bila 14 pobeda, koliko ima i podgorička Budućnost, a jednu više zabeležio je Partizan koji je večeras poražen u crnogorskoj prestonici. Najefikasniji kod Cedevite bio je Rašad Džejms sa 19 poena, Marko Arapović postigao je 16, a Miro Bilan 15 poena. Robinson je bio prvi strelac Igokee sa 14 poena.

22:49 - Mane tragičar Senegala, Kamerun posle penala u polufinalu AKNFudbaleri Kameruna igraće u polufinalu Afričkog kupa nacija, jer su u četvrtfinalu eliminisali prvog favorita Senegal boljim izvođenjem penala 5:4. Posle 120 minuta golova nije bilo. Jedini neprecizan s "bele tačke" bio je Saido Mane, prva zvezda Senegala i jedan od glavnih igrača Liverpula.Kamerun će se u polufinalu sastati sa pobednikom sutrašnjeg duela DR Konga - Gana. U drugom polufinalu igraće Burkina Faso, koja je danas sa 2:0 savladala Tunis, i bolji iz meča Egipat - Maroko.22:37 - Inter nastavio sa pobedama, iskoristio poraz LacijaFudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu Peskaru sa 3:0, ostvarili svoj sedmi uzastopni trijumf u Seriji A i izbili na četvrto mesto tabele.Inter je bio siguran protiv "fenjeraša" u 22. kolu prvenstva i slavio je golovima Danila D'Ambrozija u 23, Žoaa Marija u 43. i Edera u 73. minutu meča. "Nerazuri" sada imaju 42 boda, dva više od Lacija, koji je danas na svom terenu izgubio od Kjeva.Peskara je ostala na dnu tabele sa devet bodova.Lacio je bio veliki favorit protiv Kjeva, koji je u Rim došao nakon četiri uzastopne pobede i pada na tabeli. "Leteći magarci" su slavili golom Roberta Inglezea u 90. minutu meča, tako da sada imaju 28 bodova na 10. mestu.Preostale utakmice 22. kola igraju se u nedelju.

22:01 - Odbojkaši Novog Pazara ubedljiv protiv Zvezde u derbiju kolaOdbojkaši Novog Pazara savladali su večeras Crvenu zvezdu sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:23) u derbi meču 13. kola Super lige Srbije.Domaćina su do trijumfa predvodili Irfan Hamzagić i Marko Radosavljević sa 20, odnosno 18 poena, a Srećko Ristić je dodao devet.Najefikasniji u redovima gostiju bio je Dušan Stojsavljević sa 15 poena, dok su Nemanja Mašulović i Aleksandar Blagojević upisali po osam.Meč u dvorani Pendik trajao je 76 minuta, a pratilo ga je oko 1.100 gledalaca.Prvom pobedom nad beogradskim timom u istoriji, Novi Pazar je preuzeo drugo mesto na tabeli sa 10 pobeda i dva poraza, dok je Crvena zvezda na trećem mestu sa porazom više.Novi Pazar će u narednom kolu gostovati lideru prvenstva Vojvodini, dok će Crvena zvezda dočekati kraljevačku Ribnicu.

21:11 - Partizan poražen u Podgorici od BudućnostiKošarkaši Partizana izgubili su večeras u Podgorici od ekipe Budućnosti 74:68 (23:17, 17:14, 18:20, 16:17), u derbiju 20. kola Jadranske lige.Partizan je ostao na drugom mestu sa 15 pobeda, sada jednom više od Budućnosti i dve više od Cedevite, koja kasnije večeras igra protiv Igokee.Partizan je imao svoje šanse, ali ih nije koristio. Crno-beli su u Podgorici igrali bez suspendovanog Stefana Birčevića.Budućnost je meč počela vodjstvom 11:0 i 14:2, i vodila je od početka do kraja meča. Beogradska ekipa imala je svoje šanse u drugoj i poslednjoj četvrtini, ali je imala previše grešaka da napravi preokret.Najefikasniji u Partizanu bio je Novica Veličković sa 15 poena i osam skokova, dok je Uroš Luković dao 14 poena i 10 skokova, a Mihajlo Andrić 14 poena. Budućnost su predvodili Džejms Renolds sa 19 i Oven Klasen sa 16 poena.Novajlija u timu Partizana Džamont Gordon proveo je oko šest minuta na parketu, ali bez učinka.

20:31 - Menhengladbah gubio 0:2, a onda pobedio u LeverkuzenuFudbaleri Borusije Menhengladbah zabeležili su danas prvu prvenstvenu pobedu ove godine, pošto su u gostima posle preokreta pobedili Bajer Leverkuzen sa 3:2.Bajer je u meču 18. kola poveo golovima Džonatana Taha i Ćićarita u razmaku od tri minuta u prvom poluvremenu, ali se Gladbah nije predavao. Kapiten gostiju Lars Štindl prvo je smanjio na 2:1 u 52. minutu, a onda je šest minuta kasnije doneo izjednačenje.Konačni rezultat postavio je Rafael u 71. minutu.Ovo je Menhengladbahu bila druga pobeda u poslednjih 13 prvenstvenih utakmica, pošto je od početka oktobra do sada ubeležio jedan trijumf u decembru. Borusija sada ima 20 bodova, odnosno pet više od ekipa koje se bore za opstanak. Leverkuzen je ostao na 24 i sada je osmi na tabeli.

19:20 - Mega izgubila u neizvesnoj završnici u SkopljuKošarkaši Mega Leksa izgubili su večeras u Skoplju 75:74 od MZT-a, direktnog rivala u borbi za opstanak u Jadranskoj ligi.Oba tima sada imaju po šest pobeda, koliko imaju i Krka i Zadar, ali i utakmicu manje. Mornar, FMP i Karpoš Sokoli imaju po sedam pobeda.MZT je uglavnom vodio tokom utakmice, ali je Mega u samom finišu, kada je prvo Nikola Rebić doveo tim na dva poena zaostatka, a onda je Vlatko Čančar postigao trojku za vodjstvo gostiju 74:73.U poslednjim sekundama Šarlon Klof je pogodio jedno od dva bacanja i izjednačio, nakon čega Mega nije iskoristila napad, da bi i samoj završnici Ksavijer Tejms postigao jedno bacanje za konačnih 75:74.Radosav Spasojević postigao je 14 poena za Megu, dok je Rade Zagorac dodao 13, a Alfa Kaba 12, uz devet skokova. Najefikasniji u MZT-u bio je Džoš Skot sa 17 poena.

19:11 - Burkina Faso prvi polufinalista Afričkog kupa nacijaFudbaleri Burkine Faso savladali su u prvom četvrtvinalnom susretu Kupa afričkih nacija selekciju Tunisa 2:0 (0:0) i u polufinalu čekaju boljeg iz duela Egipta i Maroka (igraju sutra). Prvi gol postigao je Banse iz slobodnog udarca u 81, a samo četiri minuta kasnije Nakulma je postavio konačan rezultat. U preostalim četvrtfinalima sastaju Senegal - Kamerun (večeras) i DR Kongo - Gana (sutra).

18:22 - Ronaldinjo: Ne želim u upravu Pari Sen ŽermenaLegendarni brazilski fudbaler Ronaldinjo rekao je danas da ne želi da bude član uprave Pari Sen Žermena, ali da se smatra počasnim ambasadorom tog kluba."Nemam nameru da se priključim upravi svog bivšeg kluba. To nije za mene, ja to ne volim, ne planiram tako nešto", rekao je Ronaldinjo za radio RMC.Upitan da li bi prihvatio ulogu počasnog ambasadora Pari Sen Žermena, on je odgovorio da bi mu to bilo zadovoljstvo, ali da se već oseća kao amasador kluba."Oslovljavaju me kao bivšeg igrača Pari Sen Žermena", dodao je tridesetšestogodišnji Ronaldinjo, poznat po širokom osmehu, ali i brzim nogama."Lepo je videti u kakvoj je situaciji sada klub. Ovo su druga vremena, klub je pretrpeo velike promene (dolaskom novih vlasnika iz Katara 2011), ali kada sam bio u Pari Sen Žermenu, bio sam veoma srećan", naveo je Ronaldinjo.On će prisustvovati sutrašnjoj utakmici Pari Sen Žermena i Monaka, a brazilski mediji preneli su da će dobiti počasni trofej pariskog kluba.Ronaldinjo je igrao za Pari Sen Žermen od 2001. do 2003. godine, a pre toga karijeru je počeo u Gremiju. Igrao je još za Barselonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Keretaro i Fluminense.Trenutno pregovara sa brazilskim klubom Koritiba.Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola, osvojio je Svetsko prvenstvo 2002. godine, Kup Amerike (1999) i Kup konfederaija (2005). Zlatnu loptu osvojio je 2005. godine i izabran je medju 100 najboljih fudbalera sveta.

16:55 - Klop preuzeo odgovornost za blamažu LiveprulaTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa danas odigrala veoma loše protiv Vulverhemptona i preuzeo je odgovornost za poraz od tog drugoligaša u FA kupu."Bili smo veoma loši. Počeli smo loše i nismo se popravljali. To su svi videli. Ne mogu reći mnogo dobrih stvari o utakmici. Teško je objasniti. Ja sam odgovoran za sastav i ne treba kriviti nijednog igrača. Naravno, posle ovakvih situacija možete mnogo da naučite o njima, ali ja sam odgovoran", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.Vulverhempton se danas plasirao u osminu finala FA kupa pošto je na Enfildu pobedio Liverpul sa 2:1.Drugoligaš je poveo već u prvom minutu golom Ričarda Stirmana, a vodjstvo je udvostručio Andreas Vajman u 41. minutu. Oba puta asistirao je Helder Košta. Jedini gol za Liverpul postigao je Divok Origi u 86. minutu. Trener Liverpula Jirgen Klop izveo je rezervni sastav, a njegova ekipa pretrpela je treći poraz u poslednjih osam dana."Golom na samom početku dobili su na samopouzdanju, a mi nismo bili spremni. Imali smo loptu, gubili je, a onda prekršaj, slobodan udarac, pali su golovi, mi smo pokušavali, ali ne dovoljno dobro", rekao je nemački trener.Liverpul je u sredu ispao iz Liga kupa, a upitan koliko ovih nedelju dana mogu da budu štetni za sezonu, Klop je odgovorio: "Videćemo"."Koštali smo sebe pobede, ali ne treba zaboraviti da su oni odigrali zaista dobro. Trebalo je da igramo bolje, rezultat je realan. Ljut sam, ali to nije dovoljno. Moramo da se saberemo, oporavimo i uzvratimo", rekao je Klop.Trener Vulverhemptona Pol Lambert rekao je da će svi u klubu uživati u pobedi."Dobro smo počeli i išli na kontranapade. Pritiskali smo kada je trebalo i branili se kada smo morali, imali smo dobar plan. Poslednjih nekoliko minuta utakmice su bili užasni i moram to da priznam. Trčali smo na prazno. Na Enfildu sam bio nekoliko puta i ovo je najbolji rezultat koji sam ostvario. Imali smo neverovatnu podršku navijača, tako je i na našem stadionu", rekao je Lambert.

16:14 - Viljareal pobedio GranaduFudbaleri Viljareala pobedili su danas na svom terenu Granadu sa 2:0, u utakmici 20. kola španskog prvenstva i prekinuli niz od tri utakmice bez pobede.Viljareal je poveo u 42. minutu golom Bruna Sorijana, a konačan rezultat postavio je Alvaro Gonzales u 73. minutu.Viljareal je posle devete prvenstvene pobede ostao na šestom mestu na tabeli i ima 34 boda. Granada je pretrpela 12. poraz, ; četvrti u poslednjih pet utakmica i sa samo jednom pobedom zauzima poslednje mesto na tabeli sa 10 bodova. U timu Viljareala nije bilo napadača Alešandra Pata, koji pregovara o transferu s kineskim Tjencinom.

15:43 - Paločević kapiten u SAD: Uzbuđen samFudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević sa kapitenskom trakom predvodiće reprezentaciju Srbije, sačinjenu od igrača iz Superlige, u prijateljskom meču protiv SAD u San Dijegu, istakavši da je počastvovan što je dobio takvu ulogu."Za mene je to neverovatna stvar, istina na meču prijateljskog karaktera, ali za nas svakako od velikog značaja. Priznajem da sam i malo uzbuđen, veoma počastvovan", rekao je Paločević za sajt FŠ.On je pohvalio atmosferu u reprezentaciji i poručio da je sve na visokom nivou."Sve deluje veoma profesionalno i odgovorno, ne postoji ni najmanja zamerka. Svaki član stručnog štaba čini sve da nam pomogne kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas očekuje", poručio je Paločević.Odlični vezista naglašava da je selekcija SAD veoma kvalitetan protivnik, dok Srbija, u ovom sastavu, još uvek nije uigrana."Normalno je da to nije na nivou koji želimo s obzirom da smo tek nekoliko treninga odradili zajedno. Međutim, radimo i razgovaramo pred svaki trening i nadam se da će selektor uspeti sve da ukomponuje. Važno je da delujemo kao tim, budemo kompaktni, mislim da ćemo uspeti u tome", poručio je Paločević.NjJegov saigrač iz reprezentacije Srđan Plavšić ističe da se ekipa još prilagođava na vremensku razliku i temperaturu u SAD."Ima nas mnogo mladih u selekciji i duel protiv jednog ozbiljnog rivala kakav je SAD, predstavlja ogromno iskustvo za sve nas. Meni je ovo, posle Katara, druga utakmica u reprezentaciji i nadam se da ću ispuniti očekivanja selektora Muslina", rekao je Plavšić.Najiskusniji igrač Enver Alivodić spreman da ponese najveći teret protiv Amerikanaca."Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način reprezentujemo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, naprotiv, ali zato i jesmo ovde da pokažemo da srpska liga ima kvalitet", zaključio je Alivodić.Prijateljska utakmica između SAD i Srbije igra se sutra od 22 sata po sređeevropskom vremenu.

15:11 - Švajcarkinja Gut pobedila u spustu u KortiniŠvajcarska skijašica Lara Gut pobedila je danas u spustu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u italijanskoj Kortini d'Ampeco.Aktuelna pobednica Svetskog kupa pobedila je za 1:37,08 minuta i ostvarila 23. pobedu u Svetskom kupu. Drugo mesto zauzela je domaća skijašica Sofija Godja, sa zaostatkom od 0,05 sekunde, dok je treća kroz cilj prošla Ilka Štuhec iz Slovenije sa 0,47 sekundi zaostatka."Nema boljeg načina da dočekam Svetsko prvenstvo", rekla je Gut, koja je ostvarila prvu pobedu u spustu u Kortini.Amerikanka Lindzi Von pala je i udarila u zaštitnu ogradu, na istom mestu na kome je pala i u petak na treningu. Ona je do sada 11 puta pobedila u Kortini, a takmičenjima se vratila početkom godine posle pauze od skoro godinu dana zbog povreda kolena i ramena. U generalnom plasmanu spusta prva je Štuhec sa 437 bodova, druga je Gut sa 360, dok je treća Godja sa 300 bodova.U ukupnom poretku Svetskog kupa Amerikanka Mihaela Šifrin je prva sa 1.053 boda, ispred Gut sa 1.023 i Godje sa 709 bodova.

14:38 - Kontinen i Pirs osvojili Australijan open u dublu pobedom protiv braće BrajanFinsko-australijski teniski dubl Henri Kontinen i Džon Pirs osvojili su danas Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu, pošto su u finalu pobedili Amerikance, braću Boba i Majka Brajana, posle dva seta, 7:5, 7:5.Četvrti nosioci Kontinen i Pirs pobedili su za sat i 15 minuta. Oni su tri puta oduzeli servis trećim nosiocoma braći Brajan, koji su napravili jedan brejk.To je prva grend slem titula za Kontinena i Pirsa. Oni su počeli da igraju zajedno od prošlogodišnjeg Australijan opena, a u 2016. godini osvojili su pet titula. Njih dvojica nemaju poraz u tri meča protiv braće Brajan, ; najtrofejnijeg dubla u istoriji.Brajani su pokušavali da osvoje sedmu titulu u Melburnu, a ukupno 17. grend slem trofej i izjednače rekord Džona Njukomba. ;

14:00 - Kuzmić u najboljoj petorci 20. kola EvroligeCentar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić našao se u najboljoj petorci 20. kola Evrolige u izboru specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohups.Kuzmić je u sedmoj uzastopnoj pobedi Crvene zvezde u Evroligi protiv Panatinaikosa, svog bivšeg kluba, učestvovao sa 10 poena (4/6 za dva, 2/3 slobodna bacanja) i čak 14 skokova.Pored njega u idealnom timu prethodne runde našli su se plej Baskonije Šejn Larkin, najkorisniji košarkaš kola, Serhio Ljulj (Real Madrid), Jan Veseli (Fenerbahče) i Kem Birč (Olimpijakos).Za najboljeg trenera drugo kolo u nizu proglašen je Šarunas Jasikevičijus, čiji je Žalgiris slavio u Istanbulu protiv Darušafake 69:66.

13:32 - Fudbaleri Partizana od sutra na pripremama na KipruFudbaleri Partizana otputovaće sutra na Kipar, gde će obaviti drugi deo priprema uoči početka prolećnog dela Super lige Srbije.Kako se navodi u današnjem saopštenju na klupskom sajtu, stručni štab i fudbaleri otputovaće u nedelju uveče u Limasol, gde će se pripremati do 12. februra.Ekspedicija Partizana se u četvrtak vratila sa prvog dela priprema u Portorožu, posle čega su igrači dobili slobodno do nedelje 30. januara.Trener crno-belih Marko Nikolić će na put povesti 26 igrača, a ekipi će se kasnije priključiti Nemanja Miletić i Marko Jevtović, koji su sa reprezentacijom Srbije u San Dijegu.Nikolić namerava da u tih 13 dana obavi najmanje 15 treninga i da ekipa odigra šest test utakmica. Dogovoreni su i protivnici, osim za 6. februar, kada je bio predvidjen meč sa Apoelom, ali će ih verovatno zameniti neki ukrajinski klub.Fudbaleri Partizana će 2. februara igrati dve utakmice, protiv poljske Korone i nemačkog Kikers Ofenbaha. Dva dana kasnije igraće protiv litvanskog Atlantasa, dok se za 6. februar planira utakmica protiv nekog ukrajinskog ligaša.Partizan će 8. februara igrati protiv Levskog, a poslednju test utakmicu 11. februara protiv ruskog Urala.

13:01 - Kovačević se vratio u Vojvodinu sa pozajmice iz SpartakaFudbaler Vojvodine Nikola Kovačević vratio se u taj klub sa pozajmice iz Spartaka i priključio se ekipi na pripremama u Budvi, saopšteno je danas.Kako se navodi na klupskom sajtu, posle Miodraga Todorovića i Marija Maslaća, ekspediciji crveno-belih pridružio se i 22-godišnji Kovačević, koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Spartaku.On je ove sezone odigrao jednu utakmicu za Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, posle čega je prosledjen na pozajmicu u Spartak, za koji je prethodne jeseni odigrao 14 prvenstvenih utakmica.Kovačević je danas doputovao u Budvu, ali neće biti u konkurenciji za sastav za današnju prijateljsku utakmicu protiv Grblja. Ako igrači Vojvodine dobrom partijom zasluže da u nedelju dobiju slobodan dan od trenera Dragana Ivanovića, Kovačević će se treninzima priključiti od ponedeljka, piše na sajtu Vojvodine.

12:24 - Serena Vilijams: Bez Venus ne bih uspela da osvojim 23 grend slem tituleAmerička teniserka Serena Vilijams rekla je da je presrećna zbog osvajanja Otvorenog prvenstva Australije, 23. grend slem titule u karijeri, i dodala da to ne bi mogla da postigne bez starije sestre Venus, koju je pobedila u današnjem finalu u Melburnu.Serena Vilijams je osvojila sedmu titulu na Australijan openu u Melburnu, pošto je u finalu pobedila stariju sestru Venus posle dva seta, 6:4, 6:4. ; Ona se tako vratila na prvo mesto WTA liste, koje joj je prošlog septembra preuzela Andželik Kerber iz Nemačke.Serena Vilijams je tako osvojila 23. grend slem titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši legendarnu Štefi Graf.Više grend slem titula od nje ima samo Margaret Kort, 24, ali ih je ona osvojila pre početka novog načina bodovanja, Open ere 1968. godine."Bilo je teško tokom celog turnira, ali igrala sam i molila se bogu za uspeh. Čestitam Venus, ona je fantastična osoba, ne bih osvojila 23 grend slem titule bez nje. Ona je jedini razlog zbog kojeg stojim ovde danas. Hvala ti Venus što me inspirišeš da budem najbolja teniserka, zbog tebe postižem ovakve rezultate. Bez nje ne bi ni postojale sestre Vilijams", rekla je Serena Vilijams po dobijanju trofeja.Dodala je da veruje da će njena starija sestra sledeće godine osvojiti Australijan open, trofej koji do sada nije osvojila, i zahvalila svom timu i porodici na podršci."Ne volim kada kažu da se vratila. Ona nije ni odlazila iz tenisa", navela je 35-godšnja Serena Vilijams.Serena Vilijams je danas ostvarila 316. pobedu na grend slem turnirima, najviše u Open eri u ženskoj i muškoj konkurenciji.Venus Vilijams je rekla da je ponosna i čestitala je mladjoj sestri na osvojenoj 23. grend slem tituli "Zahvalna sam bogu koji mi je omogućio da se vratim, da budem ovde. Srećna sam što sam imala priliku da igram ovde danas. Serena je moja sestrica, čestitam joj 23. grend slem titulu. Igrale smo, pretrpela sam neke čudne poraze od tebe, ali je sjajno imati taj rivalitet. Tvoja pobeda je moja pobeda. Kada ja nisam uspela da osvojim titulu, ti si bila tu da to uradiš umesto mene. Veoma sam ponosna na Serenu", rekla je 36-godišnja Venus Vilijams.

11:44 - Raonić ne igra u Dejvis kupu protiv Velike BritanijeTreći teniser sveta Miloš Raonić zbog povrede neće igrati za Kanadu u predstojećem meču protiv Velike Britanije, u prvom kolu Dejvis kupa, saopšteno je danas.Raonić je pre nekoliko dana povredio primicač, u meču protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.On će zbog toga propustiti meč protiv Velike Britanije, koji se igra od 3. do 5. februara u Otavi."Tužan sam i razočaran, ali nisam u stanju da se takmičim", rekao je Raonić.Kanada u svom timu tako neće imati nijednog igrača iz prvih 100 na ATP listi, pošto je Piter Polanski 132. igrač sveta, a Vesek Pospišil 135. U ekipi je i juniorski šampion Vimbldona Denis Šapalov, kao i veteran Danijel Nestor, koji se takmiči u dublu.U britanskom timu neće biti prvog tenisera sveta Endija Mareja, koji nije pozvan jer mu je selektor Leon Smit dozvolio da se odmori posle Australijan opena.Sinlgove će igrati 46. igrač sveta Kajl Edmund i 51. na ATP listi Danijel Evans, dok će u dublu nastupiti Džejmi Marej i Dominik Inglot.Pobednik duela Kanade i Velike Britanije će u četvrtfinalu Dejvis kupa, u aprilu, igrati protiv pobednika meča Japana i Francuske.

11:08 - Serena Vilijams osvojila sedmi Australijan open, pretekla Štefi GrafAmerička teniserka Serena Vilijams osvojila je danas sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u finalu pobedila stariju sestru Venus posle dva seta, 6:4, 6:4.Serena Vilijams je tako osvojila 23. grend slem titulu u karijeri i postavila novi rekord Open ere, prestigavši legendarnu Štefi Graf.To je bio deveti put da sestre Vilijams igraju u finalu nekog grend slem turnira a Serena je pobedila sedmi put. One su danas prvi put od 2003. godine igrale u finalu Australijan opena i ponovo je pobedila Serena.U prva četiri gema prvog seta obe su napravile po dva brejka, a posle toga uspele su da sačuvaju svoje servise za rezultat 3:3. Serena Vilijams je zatim u sedmom gemu ponovo oduzela servis starijoj sestri i povela sa 4:3. Ona je do kraja sačuvala tu prednost i posle 41 minuta povela u meču.Teniserke su u drugom setu osvajale gemove na svoj servis sve do sedmog, kada je Serena Vilijams ; napravila brejk i povela sa 4:3. Ona je zatim bez izgubljenog poena osvojila naredni gem, prednost je sačuvala do kraja i posle sat i 23 minuta ušla u istoriju Open ere sa 23 grend slem titule.

10:47 - Poznato je koliko će Nikola Jokić odsustvovati sa terenaKošarkaš Denvera Nikola Jokić nije ozbiljnije povredjen i odsustvovaće sa terena nekoliko dana, dok se ne oporavi od povrede kuka, preneli su danas američki mediji.Posle pregleda magnetnom rezonancom utvrdjeno je da je srpski reprezentativac istegao levi kuk, zbog čega će propustiti najmanje dve utakmice u NBA ligi. Kako se navodi, to je najbolji mogući ishod za Jokića, s obzirom na to kako je pao na parket u završnici utakmice sa Finiksom.On će sigurno propustiti utakmice na gostovanjima protiv Finiksa i Los Andjeles Lejkersa.Jokić je igrao izuzetno dobro tokom celog januara. Postizao je u proseku 23,9 poena po utakmici i imao je 11 skokova i 4,8 asistencija.

10:12 - Hardenov istorijski tripl-dabl, Majami nastavio nizSjajni košarkaš Hjustona Džejms Harden obeležio je sinoćnje utakmice u NBA ligi, pošto je ostvario tripl-dabl, uz čak 51 poen, u pobedi nad Filadelfijom 123:118.Harden je dodao još po 13 skokova i asistencija, ali i postao prvi igrač u NBA ligi koji je ubacio 50 poena više od jednog tripl-dabla u sezoni.On je prethodno sličan učinak imao u novogodišnjoj noći protiv Njujorka kada je imao 53 poena, 17 asistencija i 16 skokova, a sada se izjednačio sa legendarnim Oskarom Robertsonom jer je došao do petog tripl-dabla sa minimum 40 koševa u sezoni.Veliki doprinos u 35. trijumfu Hjustona imao je centar Nene Ilario sa 21 poenom, četiri manje imao je Klint Kapela, dok je kod Filadelfije odličan bio Džoel Embid sa 32.Majami je slavio šesti put uzastopno, sada u Čikagu 100:88, najviše zahvaljujući 26 poena Gorana Dragića, dok je aktuelni šampion Klivlend savladao najlošiji tim lige Bruklin 124:116, uz 31 koš Lebrona Džejmsa.Ostali rezultati: Portland - Memfis 112:109 Atlanta - Vašington 86:112 Toronto - Milvoki 102:86 Njujork - Šarlot 110:107 Boston - Orlando 128:98 Indijana - Sakramento 115:111

09:36 - Babić: Moramo da se saberemo i uzmemo medaljuSelektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da njegova ekipa mora da se sabere posle poraza u polufinalu Svetskog prvenstva od Norveške i da se iz Francuske vrati sa medaljom.; "Nema tu velike filozofije, došli smo blizu, imali sedmerac u poslednjoj sekundi, ali nismo pogodili. Igrali smo na svom maksimumu celu utakmicu, borili smo se i jako sam ponosan na svoje momke, ali smo nesrećno izgubili", rekao je Babić, prenosi Hina.Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je sinoć u Parizu od Norveške u polufinalu Svetskog prvenstva posle produžetka sa 28:25.Hrvatska je imala šansu da pobedi, ali je Zlatko Horvat u poslednjoj sekundi regularnog dela promašio sedmerac za pobedu. "Vatreni" su u prvom produžetku vodili sa dva gola razlike, ali je Norveška izjednačila i u drugom preokrenula rezultat."Moramo da se saberemo i da probamo da osvojimo bronzu koja bi nam puno značila. Biće teško, Slovenija je imala dan odmora više, ali ponavljam, pokušaćemo sve da osvojimo tu medalju", kazao je Babić.Norvežani će u finalu igrati protiv domaćina i branioca titule Francuske, dok će se Hrvatska za bronzu boriti protiv Slovenije."Tužan sam i nemam reči, ali sam ujedno i ponosan na borbu koju smo pokazali, stvarno smo otišli krvavih kolena s terena. To je sport, nekad pogodiš, nekad ne... Horvat je naša mala mašina, odigrao je turnir fenomenalno, ali eto, Bog ga nije nagradio. Daćemo sve do sebe da iz Francuske odemo s bronzom", kazao je rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak.Utakmica za bronzu igra se večeras od 20.45. Finale je na programu sutra.

08:48 - Čaušić doneo bod Osasuni protiv MalageFudbaleri Osasune i Malage odigrali su večeras 1:1 u prvoj utakmici 20. kola španske Primere, a strelac za domaći tim bio je srpski internacionalac Goran Čaušić. Malaga je bila bliža pobedi protiv "fenjeraša", ali je Majkl Santos promašio penal u 18. minutu meča. Posle toga se igralo izjednačeno, sve do 76. minuta, kada je posle gužve u šesnaestercu gostiju lopta došla do bivšeg igrača Rada, koji je zakucao u mrežu.Osasuna se, medjutim, nije dugo radovala, pošto je Ignasio Kamačo samo tri minuta kasnije glavom izjednačio.Osasuna je tako ostala na samo jednoj pobedi u sezoni i ima 10 bodova, koliko ima i Granada, ali meć manje. Malaga je trenutno 13. sa 22 boda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track