NASTAVLJA SE BORBA ZA VRH: Bajern ne posustaje, Lajpcig naneo prvi poraz Hofenhajmu
Foto: Reuters

Bundesliga

NASTAVLJA SE BORBA ZA VRH: Bajern ne posustaje, Lajpcig naneo prvi poraz Hofenhajmu

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna pobedili su danas u gostima Verder sa 2:1 u 18. kolu Bundeslige, dok je njihov prvi pratilac Lajpcig na tabeli kod kuće pobedio Hofenhajm 2:1 i tako mu naneo prvi poraz u sezoni.

Razlika na tabeli između dva prvoplasirana kluba, Bajerna i Lajpciga, ostala je tri boda (45:42).

Bajern je u prvom poluvremenu poveo golovima Arjena Robena i Davida Alabe, da bi Maks Kruze početkom drugog smanjio na 1:2. Nijedan tim posle toga nije imao izrazite šanse, ali su Bavarci sačuvali pobedu i prvo mesto na tabeli. Ceo meč za Verder odigrao je Miloš Veljković.

Hofenhajm je u Lajpcigu poveo sjajnom akcijom dvojice igrača u polukontri u 18. minutu. Nadim Amiri je prošao do šesnaesterca i dodao je loptu Andreju Kramariću koji je na sebe navukao odbranu i onda vratio u sredinu usamljenom Amiriju koji je mirno sproveo u mrežu. Najbolji strelac Lajpciga Timo Verner izjednačio je u 38. minutu golom posle gužve na ivici šesnaesterca. Domaći tim je u 60. minutu postao brojčano nadmoćniji, pošto je najbolji strelac gostiju Sandro Vagner u jednom duelu zgazio đonom na članak Štefana Ilzaknera i dobio direktni crveni karton. Konačni rezultat postavio je Marsel Zabicer u 77. minutu, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se odbila o odbranu, promenila pravac i ušla u gol. Hofenhajmu je ovo bio prvi poraz u sezoni, tako da je ostao na četvrtom mestu sa 31 bodom, jednim manje od Ajntrahta, koji je u petak pobedio Šalke 1:0. Borusija Dortmund ima 30 bodova, a sutra igra protiv Majnca.

Keln je u velikom stilu prekinuo seriju od šest mečeva bez pobede , pošto je danas u gostima pobedio "fenjeraša" Darmštat 6:1. Gosti su na poluvremenu vodili 3:0, domaćin je smajio iz penala, a onda je su "jarčevi" dali još tri. Peti gol na meču delo je srpskog internacionalca Miloša Jojića.

U derbiju začelja Ingolštat je pobedio Hamburg 3:1 i tako ga pretekao na tabeli, pošto sada ima 15 bodova, dva više od svog današnjeg rivala, koji je sada na pretposlednjem mestu. Poslednji Darmštat ima devet bodova. Srpski reprezentativac Filip Kostić igrao je svih 90 minuta za Hamburg.

Augsburg je u gostima pobedio Volfsburg 2:1 i tako ga pretekao na 12. mestu tabele.

Kasnije danas igraju Bajer Leverkuzen i Borusija Menhengladbah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track