BLOG UŽIVO, VIDEO: FMP pobedio Cibonu
Foto: FMP/ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: FMP pobedio Cibonu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:08 - Egipat u polufinalu Kupa afričkih nacijaFudbalska reprezentacija Egipta plasirala se u polufinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto su u večeras u četvrtfinalu pobedili Maroko sa 1:0.Egipat je do pobede u Port Žentilu došao tek u 87. minutu, a strelac je bio Kahraba koji se dobro snašao u šesnaestercu posle kornera s leve strane.Utakmica je od početka bila vrlo neizvesna i "tvrda", ekipu su uglavnom bile koncentrisane na odbranu, a čak je Maroko bio bliži trijumfu, ali i pored inicijative nije uspeo da dodje do gola.Egipat će se u polufinalu sastati sa Burkinom Faso, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Tunisa sa 2:0.U drugom polufinalu sastaju se Kamerun i Gana, koja je ranije danas sa 2:1 pobedila Demokratsku Repbuliku Kongo.

21:01 - FMP pobedio CibonuKošarkaši FMP-a pobedili su večeras u Železniku Cibonu sa 84:75 (19:21, 26:20, 22:13, 17:21) u 20. kolu Jadranske lige.FMP je do pobede predvodio odlični Filip Čović sa 30 poena, sedam asistencija i četiri skoka za indeks korisnosti od 34. Džona Bolden postigao je 12 poena, uz devet skokova, dok su Djordje Davidovac i Nikola Žižić dodali po 10.U ekipi Cibone istakao se Luka Zorić sa 14 poena, jedan manje ubacio je Paolo Marineli, dok je Marin Rozić postigao 12.Cibona je dobro počela utakmicu, sredinom druge deonice imala je i dvocifrenu prednost, ali je potom usledio veliki pad u igri, ali i sjajna igra FMP-a, koji se serijom 8:0 vratio u meč.Ekipa iz Železnika je do poluvremena uspela i da preokrene, a potom na početku treće deonice serijom 14:2 praktično reši utakmicu. Stečenu prednost FMP je lako sačuvao do kraja i tako došao do četvrte pobede na poslednjih pet utakmica, a Ciboni nanese treći uzastopni poraz kojim su ih udaljili od plej-ofa.Cibona je peta na tabeli Jadranske lige sa 11 pobeda i devet poraza, dok je FMP osmi sa skorom 8/11.Ranije danas Krka je na gostovanju pobedila Zadar sa 83:77, dok se večeras od 21.00 sastaju Olimpija i Karpoš sokoli.

20:23 - Međedović bez titule u TarbuTeniser Srbije Hamad Medjedović nije uspeo da osvoji turnir za dečake do 14 godina u francuskom Tarbu, pošto je u današnjem finalu poražen od Italijana Luke Nardija u dva seta, 2:6 i 5:7.Treći nosilac Medjedović imao je prednost brejka početkom drugog seta, ali je Nardi, koji je važio za četvrtog favorita, uspeo da do kraja meča dva puta oduzme servis 13-godišnjem Novopazarcu.Medjedović je treći teniser iz Srbije u finalu Tarba, posle šampiona tog takmičenja iz 2009. godine Nikole Milojevića i Momira Kecmanovića, koji je pre četiri godine poražen u meču za trofej.Najbolja na ovom turniru u konkurenciji devojčica bila je Ruskinja Marija Timofejeva. Druga "kosturašica" je danas u finalu pobedila Dašu Lopatetskaju iz Ukrajine sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:3).

19:42 - Majnc do boda protiv Borusije DortmundFudbaleri Majnca i Borusije Dortmund igrali su danas nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici 18. kola nemačke Bundeslige.Borusija je do vodjstva stigla već u trećem minutu pogotkom Marka Rojsa i tu prednost je čuvala sve do samog kraja utakmice.Majnc je u 83. minutu izjednačio preko Danija Lace i tako postavio konačan rezultat utakmice.Borusija današnjim remijem nije uspela da se vrati na treće mesto na tabeli Bundeslige i sada je četvrta sa 31 bodom, dok je Majnc 10. sa 22.Ranije danas Frajburg je sa 2:1 pobedio Hertu. Golove u trijumfu Frajburga bili su Janik Harber u 39. i Nils Petersen u 87. Strelac jedinog pogotka za Hertu bio je Julijan Šajber u 88.

19:27 - Gana u polufinalu Kupa afričkih nacijaFudbalska reprezentacija Gane plasirala se danas u polufinale Kupa afričkih nacija u Gabonu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Demokratsku Republiku Kongo sa 2:1.Kongo je u prvom poluvremenu na utakmici u Oemu u potpunosti nadigrao Ganu, ali je vicešampion Afrike uspeo da sačuva svoju mrežu.Drugo poluvreme donelo je u potpunosti drugačiju sliku, Gana je kontrolisala ritam utakmice i napadala, a do prednosti je stigla u 63. minutu pogotkom Žordana Ajua.Kongo je posle pet minuta stigao do izjednačenja golom Pola-Žozea M'Pokua, ali je Gana ipak u 78. ponovo povela i kasnije se ispostavilo rešila pitanje pobednika. Strelac drugog gola za Ganu bio je Andre Aju iz jedanaesterca.Gana će se u polufinalu Kupa afričkih nacija sastati sa Kamerunom koji je juče posle boljeg izvodjenja jedanaesteraca eliminisao Senegal.Večeras će se od 20.00 u poslednjoj utakmici četvrtfinala KAN sastati Egipat i Maroko. Pobednik tog duela u polufinalu igraće protiv Burkine Faso koja je u četvrtfinalu bila bolja od Tunisa sa 2:0.

19:03 - Zvezda poziva navijače na utakmicu s MornaromKošarkaški klub Crvena zvezda apelovao je danas na navijače da u što većem broju podrže crveno-bele u predstojećoj utakmici protiv Mornara u Jadranskoj ligi, protiv kog će nastupiti bez povredjenih Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića."Napori kojima su izloženi izabranici Dejana Radonjića su ogromni, posebno nakon novog ciklusa u kome su crveno-beli za samo osam dana igrali četiri utakmice, od toga tri u Evroligi. Crvena zvezda apeluje na pristalice crveno-belih da u ponedeljak dodju u dvoranu 'Aleksandar Nikolić' i pruže glasnu podršku timu protiv Mornara", navodi se u saopštenju Zvezde.Crvena zvezda dočekaće sutra barski Mornar u 20. kolu Jadranske lige. Ekipi Dejana Radonjića će to biti 40. takmičarska utakmica u sezoni, iako nije ni polovina aktuelne sezone.U saopštenju Zvezde dodaje se da je neizvestan nastup Jovića na utakmici s Efesom narednog petka u Beogradu.Utakmica 20. kola Jadranske lige izmedju Crvene zvezde i Mornara igraće se sutra od 18.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

18:22 - Jovetić dao gol, ali Sevilja izgubila od EspanjolaFudbaleri Espanjola pobedili su danas na svom terenu Sevilju sa 3:1 u 20. kolu španske Primere i tako okončali seriju od pet uzastopnih trijumfa ekipe iz Andaluzije.Utakmica je počela veoma loše za Seviju, koja je već na isteku prvog minuta ostala s desetoricom igrača na terenu, pošto je Nikolas Pareha u šesnaestercu faulirao Pabla Pjatija i dobio crveni karton.Hose Antonio Rejes je dva minuta kasnije bio siguran izvodjač jedanaesterca i tako doveo Espanjol do prednosti.Sevilja se nije u potpunosti povukla posle primljenog gola, šta više imala je veći posed lopte i kako je vreme prolazilo, sve više je pritiskala rivala, a do izjednačenja je stigla u 20. minutu pogotkom Stevana Jovetića, kom je to bio drugi gol za Sevilju.Espanjol je do poluvremena ipak uspeo da dodje do novog gola, a strelac je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena bio Mark Navaro.U drugom poluvremenu Espanjol je uglavnom bio koncentrisan na odbranu svog gola, ali su u 71. minutu stigli i do trećeg gola, a strelac je bio Gerard Moreno.Sevilja je današnjim porazom propustila priliku da makar do večeras "izbije" na prvo mesto Primere i sada sa 42 boda zauzima treće mesto, koliko ima i drugoplasirana Barselona, dok je Real Madrid prvi sa 43. Espanjol je deveti sa 29 bodova.

18:07 - Velinger trijumfovao u VilingenuNemački ski skakač Andreas Velinger pobednik je današnjeg takmičenja u Vilingenu u okviru Svetskog kupa.Velinger je do druge pobede u karijeri, a prve u sezoni došao skokovima od 147,5 i 135 metara, odnosno 242,3 boda.Drugo mesto zauzeo je Austrijanac Štefan Kraft sa 0,3 boda zaostatka, pošto je ostvario skokove od 148,5 i 135,5 metara, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov sunarodnik Manuel Fetner koji je ostvario skokove od 144,5 i 136 metara i tako osvojio 241 bod.Takmičenje u nemačkom Vilingenu obeležio je jak vetar u prsa, koji je često menjao intenzitet i tako napravio velike razlike u koeficijentu prilikom bodovanja.Na četvrtom mestu našao se drugoplasirani u generalnom plasmanu Norvežanin Danijel Andre Tande sa 240,4 boda, dok je lider u Svetskom kupu Poljak Kamil Stoh zauzeo peto mesto.U generalnom plasmanu Stoh je vodeći sa 978 bodova, drugi je Tande sa 853, dok je Slovenac Domen Prevc, koji je na današnjem takmičenju zauzeo 25. mesto, treći sa 786.Svetski kup nastaviće se narednog vikenda, kada je na programu takmičenje u ski letovima u nemačkom Oberstdorfu.

17:44 - Za 30. Beogradski maraton do sada prijavljeno 4.000 takmičara iz 53 zemljeZa učešće na 30. Beogradskom maratonu, koji će biti održan 22. aprila, privaljeno je do sada skoro 4.000 maratonaca iz 53 zemlje, saopštio je danas Beogradski maraton.To je za 50 odsto više takmičara nego prošle godine, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je danas trenirao na Adi Ciganliji sa gradjanima koji se pripremaju za učešće na maratonu.Predstojeći maraton, dodao je, biće rekordni i još jedna prilika za promociju Beograda i Srbije, ali i zdravlja i sporta.Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić očekuju, po broju učesnika ali i tehničkoj organizaciji, do sada najbolji maraton."Po broju prijavljenih za maraton i polumaraton i po broju zemalja iz kojih dolaze, ali i u smislu tehničke organizacije, očekujemo najbolji maraton, dobru promociju Beograda i povećan turistički promet", rekao je Nikolić.

17:09 - Naporan dan za Zvezdine fudbalere na KipruFudbaleri Crvene zvezde imali su danas dva treninga na pripremama na Kipru, što je retko kod trenera Miodraga Božovića.Prvi trening bio je naporan, a trajao je sat i 45 minuta. Radjena je stabilizacija, pa su uvežbavane napadačke akcije četiri na četiri na pola terena, a potom i medjusobna utakmica, takodje na pola terena.Na popodnevnom treningu je 45 minuta vežbana završnica posle centaršuta, potom su na malom prostoru radjene tehničke vežbe, a završeno je novom medjusobnom utakmicom na celom terenu.Novi napadač Nemanja Milić propustio je jutarnji trening zbog prehlade, dok je uveče normalno radio.Zvezdini fudbaleri zadovoljni su uslovima na Kipru."Dočekalo nas je lepo vreme i imamo sve preduslove da se dobro spremimo za nastavak sezone", rekao je desni bek crveno-belih Marko Petković.Zvezda će do kraja priprema trenirati uglavnom jednom dnevno, a u Pafosu će igrati četiri ili pet utakmica.

16:33 - Stuhec najbrža u superveleslalomuSlovenačka skijašica Ilka Stuhec pobedila je danas u superveleslalovu, trci koja je u sklopu Svetskog kupa vožena u italijanskoj Kortini d'Ampeco.Stuhec je tako upisala svoju prvu pobedu u superveleslalomu u Svetskom kupu.Ona je do trijumfa stigla za minut i 19,81 sekundu i iza sebe ostavila Italijanku Sofiju Godju i Anu Feninger iz Austrije.Trenutni lider u Svetskom kupu, Amerikanka Mihaela Šifrin bila je četvrta, dok aktuelna pobednica tog takmičenja Lara Gut iz Švajcarske nije završila trku.U generalnom plasmanu supervelesloma prva je Gut sa 300 bodova, Tina Vajrajter iz Lihtenštajna je druga sa 256 bodova, dok je Stuhec treća sa 190 bodova.Kada je reč o Svetskom kupu, Šifrin je prva u ukupnom poretku sa 1.103 boda, Lara Gut je druga sa 1.023, dok je Godja treća sa 789 bodova.

16:04 - Crveno-beli oslabljeni na MornarTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će crveno-beli u predstojećem meču protiv Mornara u Jadranskoj ligi igrati bez Stefana Jovića, Nemanje Dangubića i najverovatnije Ognjena Kuzmića, ali da će i pored toga pokušati da odigraju dobru utakmicu pred svojim navijačima."Igraćemo ovaj meč bez Jovića, najverovatnije i Kuzmića, od ranije je poznato da ni za ovaj meč nećemo moći da računamo na Dangubića, ali i sa tako sraćenom rotacijom želimo da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima", rekao je Radonjić za sajt kluba.Zvezda sutra od 18.00 u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuje Mornar u utakmici 20. kola regionalnog takmičenja. Zvezda je prva na tabeli Jadranske lige sa maksimalnim učinkom, dok Mornar ima skor od sedam pobeda i 12 poraza.Radonjić je podsetio da je Mornar u prethodnom kolu slavio protiv Budućnosti, a da njegova ekipa meč dočekuje posle četiri utakmice u samo osam dana i napornih putovanja."Ekipa Mornara je od našeg prvog meča, koji smo odigrali u Baru, značajno promenila tim, ostvarili su nekoliko važnih pobeda i doveli sebe u poziciju koja zadovoljava njihove ambicije, a to je da izbegnu začelje tabele", rekao je Radonjić.Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić je naveo da njegova ekipa i pred meč sa Mornarom ima isti cilj - pobedu."Izuzetno naporan ciklus je iza nas, ova tri dana do utakmice sa Mornarom iskoristili smo da se koliko-toliko osvežimo i treniramo. Veliki hendikep predstavljaće nam odsustvo nekoliko igrača na predstojećem duelu, ali naš cilj kao i uvek se zna, da odigramo dobru utakmicu, i da uz podršku naših navijača ostvarimo cilj, a to su bodovi", rekao je on.

15:45 - Zvanično: Paje se vratio u MarsejDosadašnji fudbaler Vest Hema Dmitri Paje od danas je ponovo fudbaler francuskog Marseja, potvrdio je engleski klub.Paje se tako vraća u Marsej iz kojeg je i došao u Vest Hem u leto 2015. godine."Vest Hem može da potvrdi da je danas dogovorio transfer Pajea u Marsej za 25 miliona funti", navodi se u saopštenju tog premijerligaša.To je najveći transfer u istoriji tog francuskog kluba, podseća agencija AFP.Paje bi danas trebalo da prodje lekarske preglede, a potom će potpisati ugovor do juna 2021. godine, prenose francuski mediji.Dmitri Paje je u Marseju igrao od 2013. do 2015. godine, a pre toga je nosio dres Lila, Sent Etjena i Nanta.

14:49 - Remi Torina i AtalanteFudbaleri Torina i Atalante odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici 22. kola Serije A.Prednost Torinu doneo je Jago Falke u 16. minutu, a izjednačio je Andrea Petanja u 67. minutu.Atalanta je šesta na tabeli Serije A sa 39 bodova, dok je Torino deveti sa osam bodova manje. Ekipa Siniše Mihajlovića je produžila niz na četiri utakmice bez pobede u šampionatu.Ekipa Atalante u narednom kolu dočekuje Kaljari, a Torino ide u goste Empoliju.

14:14 - Suares doneo bod Barseloni protiv BetisaFudbaleri Betisa i Sevilje odigrali su danas nerešeno 1:1 u utakmici 20. kola španske Primere.Barselona je, posle šestog remija od početka sezone, druga na tabeli Primere sa 42 boda, odnosno ima bod manje od Real Madrida koji ima dva meča manje. Na drugoj strani, Betis je na 13. poziciji sa 23 boda.Betis je poveo na današnjoj utakmici golom Aleksa Alegrija u 75. minutu, a izjednačenje i bod Barseloni doneo je Luis Suares u 90. minutu na asistenciju Lionela Mesija.U narednom kolu Barselona dočekuje Atletik Bilbao, dok Betis gostuje Deportivu.

13:25 - Federer osvojio Australijan open, 18. grend slem tituluŠvajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je danas 18. grend slem titulu, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedio Španca Rafaela Nadala posle velike borbe u pet setova - 6:4, 3:6, 6:1, 3:6 i 6:3.Federeru je ovo peta titula na Australijan openu, prva od 2010. godine. On je tako postao prvi teniser koji je tri najveća turnira osvajao pet i više puta.Nadal je propustio šansu da osvoji drugu titulu na Austalijan openu, a 15. grend slem trofej u karijeri.Današnje finale Australijan opena bio je 35. duel Federera i Nadala. Švajcarac je upisao 12. trijumf. Ovo je bilo njihovo deveto grend slem finale, prvo posle šest godina.Rekorder po broju osvojenih grend slem titulu je poslednji trofej na nekom od najvećih turnira osvojio 2012. godine. Federer će od ponedeljka vratiti medju deset najboljih tenisera sveta.Obojica tenisera u su prvih šest gemova meča bila sigurna na svoj servis, a odlučujući je bio sedmi gem.Federer je uz nekoliko sjajnih bekhend paralela došao do dve vezane brejk prilike, a Nadal je potom bekhend poslao u aut i pomogao Švajcarcu da povede sa 4:3.Švajcarski teniser je naredni gem dobio sa nulom, a u desetom, u kom je servirao za set, odigrao je kao u najboljim danima. Odličnim servisima nije dao Nadalu ni promil šanse, a set je završio asom.Federer je u prvom setu izgubio samo četiri poena na svoj servis, a taj deo igre dobio je za 34 minuta.Nadal u prvom setu nije bio ni blizu brejka, ali se sve promenilo na početku drugog pošto je napravio dva brejka i poveo sa 4:0.Kada je izgledalo da je set rešen, Federer se "probudio", a osvojio je naredna dva gema i smanjio na 4:2. Medjutim, Nadal je ostao hladnokrvan i uspeo je da privede set kraju i izjednači na 1:1 posle 40 minuta igre.Sličan scenario vidjen je u trećem setu, ali su uloge bile zamenjene. Federer je u prvom gemu, koji je trajao osam minuta, spasio tri brejk lopte, a zatim je potpuno preuzeo kontrolu na terenu.On je poveo sa 4:1, a treći set je i definitivno rešen kada je Švajcarac odličnim riternom uzeo drugi brejk u šestom gemu.Nadal je u četvrtom gemu četvrtog seta napravio brejk, koji je na kraju bio i dovoljan da meč odvede u peti, odlučujući set.U prva četiri seta teniser koji je prvi došao do brejka je i osvojio set, ali to se promenilo u petom setu. Nadal je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Federer uspeo da se vrati i da do kraja dva puta oduzme servis Špancu.

13:01 - Miloš Raović ispunio normu za EPSrpski atletičar Miloš Raović ispunio je normu za predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani u disciplini 400 metara i tako postao deseti predstvnik Srbije na šampionatu u Beogradu.Raović je na prvom takmičenju u sezoni, mitingu koji je održan u Beču, uspeo da ostvari normu na 400 metara i trku istrči za 47,32 sekundi. Ujedno, Raović je postavio i novi lični rekord.Kvalifikaciona norma u ovoj disciplini je 47,35 sekundi.On je naveo da se nada da će u najboljem svetlu predstaviti Srbiju na šampionatu koji će se od 3. do 5. marta održati u Beogradskoj areni."Iskreno, nisam očekivao lični rekord odmah prvu trku, ali super je sve ispalo. Prethodne dve godine imao sam problema sa povredama i sada sam mnogo srećan što je to iza mene. Imam još dovoljno vremena da se pripremim za EP koje nas očekuje u martu u Areni i nadam se da ću uspeti u najboljem svetlu da predstavim Srbiju", rekao je Raović, prenosi Atletski savez Srbije.Pored Miloša Raovića norme za EP su do sada ispunili i Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš, Milan Ristić, Lazar Anić, Strahinja Jovančević, Amela Terzić, Tamara Salaški i Biljana Cvijanović.Norme za EP atletičari imaju pravo da ostvare do 26. februara.

12:21 - Bojan Krkić do kraja sezone u MajncuFudbaler Stouka Bojan Krikić igraće do kraja sezone na pozajmici u Majncu, saopštio je danas taj nemački klub."Čast mi je što mi je Majnc dao priliku da se dokažem u Bundesligi, jednoj od najjačih liga u Evropi", rekao je Krkić za sajt kluba.Španski fudbaler je karijeru počeo u Barseloni, a igrao je još i za Romu, Milan i Ajaks pre prelaska u Stouk 2014. godine. U Premijer ligi je odigrao 52 utakmice i postigao 14 golova.

11:42 - Selektor Hrvatske Željko Babić: Moji igrači su bili mrtvi, nisu mogli ni da hodaju

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Željko Babić rekao je da je za poraz njegove ekipe u meču za bronzu na Svetskom prvenstvu protiv Slovenije presudan bio umor. ; "Presudio je umor, moji igrači su bili mrtvi, više nisu mogli ni da hodaju... Igrali smo odlično 40 minuta, a potom smo fizički jako pali. Nismo se vraćali u odbranu i Slovenci su to iskoristili. Napad nije bio problem, samo odbrana. U završnici se i te kako osetio umor od utakmice s Norveškom, kao i mladost mojih igrača", rekao je Babić, prenosi agencija Hina.Rukometaši Hrvatske izgubili su sinoć u Parizu od Slovenije sa 30:31 u utakmici za treće mesto na Svetskom prvenstvu."Nismo uzeli medalju, ali smo igrali u polufinalu. Ono što je vredno jeste da smo u Francuskoj promovisali neke mlade igrače, koji će s onom dvojicom-trojicom koji su otpali zbog povreda, činiti odličnu reprezentaciju za Evropsko prvenstvo za godinu dana u Hrvatskoj. Ne moramo da se brinemo za budućnost hrvatskog rukometa", kazao je Babić.Na pitanje da li će ostati na klupi Hrvatske, on je kratko odgovorio: "Razgovaraću sa suprugom".Rukometaš Hrvatske Domagoj Duvnjak za poraz nije krivio umor zbog utakmice s Norvežanima u polufinalu."Mislim da nije presudio umor. Ne znam, u šoku sam. Igrali smo odlično 40 minuta, a onda smo neobjašnjivo stali u napadu i primili nekoliko lakih golova iz kontri i polukontrii. Trebalo je više da uradimo, imali smo priliku", rekao je Duvnjak.Za titulu prvaka sveta večeras će se boriti rukometaši Francuske i Norveške. ;

11:03 - Vatanabe oborio svetski rekord na 200 prsnoJapanski plivač Ipei Vatanabe postavio je danas novi svetski rekord na 200 metara prsno s vremenom dva minuta i 6,67 sekundi na takmičenju u Tokiju.Vatanabe je tako oborio rekord svog zemljaka Akihira Jamagučija, koji je 2012. godine tu deonicu isplivao za dva minuta i 7,01 sekundi."Veoma sam iznenadjen, nisam očekivao da mogu da oborim svetski rekord. Želim da postanem plivač koji može da nastavi da obara rekorde", rekao je 19-godišnji Japanac.Vatanabe se na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru takmičio na 100 metara prsno, ali nije uspeo da se plasira u finale. On je u Riju u disciplini 200 metara prsno oborio olimpijski rekord u polufinalu, ali je u finalu zauzeo tek šesto mesto.

10:29 - Bjelica tri poena, pobeda Denvera bez JokićaKošarkaši Minesote savladali su prethodne noći u NBA ligi Bruklin 129:109, uz još jednu priličnu bledu partiju Nemanje Bjelice.Srpski reprezentativac postigao je samo tri poena za 14 minuta na parketu, a zabeležio je i jednu asistenciju.Denver je bez povređenog Nikole Jokića slavio protiv Feniksa 123:112, dok Boban Marjanović nije dobio šansu u porazu Detroita u Majamiju 116:103.

09:58 - Muslin: Meč sa SAD - neprocenjivo iskustvo za igračeSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin ocenio je danas da će predstojeći prijateljski meč protiv selekcije SAD za igrače iz Super lige predstavljati neprocenjivo iskustvo."Momci su koncentrisani, imaju želju da ispune sve ono što se tiče mojih zahteva. Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bi ga uostalom stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju", rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, igra večeras od 22.00 po srednjoevropskom vremenu u San Dijegu prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD."Znam da smo imali kritike posle onog meča u Dohi protiv Katara, ali ja se na to ne obazirem, jer pokušavam da plan koji imamo s predsednikom saveza, odnosno strukom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, tehnički sprovedem i zbog toga će biti još mečeva ovog tipa. Igrači, ponavljam, samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji", rekao je Muslin.Problem srpskoj reprezentaciji može da predstavlja činjenica da će prvi put izaći u tom sastavu na teren, a tu je devetočasovna razlika u vremenu, odnosno promena klime. Muslin je, medjutim, naveo da njegova ekipa ne treba da se na to obazire."Znali smo kada smo prihvatili meč sa kojim ćemo se sve problemima susresti. I reprezentaciju smo sastavili iz gotovo svih klubova naše lige, a sama ta činjenica govori da ništa nije lako. Nećemo, medjutim, da tražimo izgovore, meni je važno da momci budu bogatiji za jedno novo, veliko iskustvo i da se navikavaju na zahteve koji se traže u dresu reprezentacije", rekao je Muslin.Selektor ne krije da se ne plaši činjenice da će prvi put na teren izvesti jedan potpuno novi tim."I za mene je sve ovo izazov, jer znam da bi igrač naučio neku lekciju, on mora i da pogreši. Volim da dam nešto ovim mladim igračima i sigurno je ovo još jedan od načina, pored onog reprezentativnog dvogleda, kako možemo, izmedju ostalog, da podignemo i kvalitet fudbala u našoj zemlji", rekao je Muslin.Tim koji će početi meč je poznat, a šansu će dobiti praktično svi igrači, jer dozvoljeno je šest izmena. ; Na terenu će od prvog minuta biti Filip Manojlović, Nikola Ćirković, Nemanja Miletić, Nemanja Ćalasan, Nikola Maraš, Stefan Panić, Jovan Djokić, Aleksandar Paločević, Srdjan Plavšić, Saša Jovanović, Marko Gobeljić."Kapiten je Aleksandar Paločević, svojim ponašanjem i igrama zaslužio je to priznanje", rekao je Muslin. ;

09:22 - Atletiko opet bez pobede, trijumi Selte i ViljarealaFudbaleri Atletiko Madrida odigrali su danas 0:0 u gostima sa Alavesom u 20. kolu Primere i tako propustili priliku da uhvate priključak za vodećim timovima.Alaves je danas dominirao i stvarao šanse, ali nije uspeo da razbije odbranu Atletika, kome je ovo bio drugi uzastopni remi i sada je četvrti na tabeli sa 36 bodova. Barselona ima utakmicu manje i 42 boda na trećem mestu, dok šesti Real Sosijedad ima 35 bodova i meč manje.Selta je u gostima pobedila Leganes 2:0 i došla na sedmo mesto tabele, sa 30 bodova. Viljareal je prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede pošto je danas kod kuće pobedio Granadu sa 2:0 i tako zadržao šesto mesto sa 34 boda.Eibar je pobedio Deportivo sa 3:1 i ostao u sredini tabele, a tim iz Korunje ostavio je na 16. mestu sa 19 bodova, šest manje od Hihona, koji je u zoni ispadanja, i koji ima meč manje.Granada je ostala poslednjana, a Osasuna pretposlednja na tabeli. Obe ekipe imaju po 10 bodova.

09:00 - Spirs i Kabalj osvojili trofej u mešovitom dubluAmerička teniserka Abigejl Spirs i Kolumbijac Huan Sebastijan Kabalj osvojili su titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u mešovitom dublu, pošto su u finalu pobedili indijsku teniserku Sanju Mirzu i Ivana Dodiga iz Hrvatske.Oni su u današnjem finalu na Rod Lejver Areni slavili sa 6:2, 6:4 posle 63 minuta igre.Spirs i Kabalj su osvojili svoj prvi grend slem trofej na tek drugom zajedničkom nastupu na najvećim turnirima. Pre Australijan opena igrali su jedino na prošlogodišnjem Rolan Garosu i poraženi su u prvom kolu.Na drugoj strani, Mirza i Dodig izgubili su i svoje drugo grend slem finale, posle prošlogodišnjeg finala Otvorenog prvenstva Francuske. Dodig je ostao na jednoj grend slem tituli osvojenoj u muškom dublu 2015. godine s Brazilcem Marselom Melom, a Mirza na šest trofeja, tri osvojena u ženskom i tri u miks dublu.Američko-kolumbijski par je odlično počeo meč, pošto je uz dva brza brejka poveo sa 4:0 i za 26 minuta osvojio prvi set. ; Mirza i Dodig su u drugom setu uzvratili istom merom, poveli su sa 3:0, potom i sa 4:1, ali nisu uspeli da tu prednost sačuvaju do kraja. Indijska teniserka je pri vodjstvu od 4:2 izgubila svoj servis, a dva gema kasnije to je učinio i Dodig.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track