SUPERLIGAŠI ZADOVOLJILI U SAN DIJEGU: Prešli pola sveta i odoleli duplo skupljem domaćinu
Foto: AP

Nije loše

SUPERLIGAŠI ZADOVOLJILI U SAN DIJEGU: Prešli pola sveta i odoleli duplo skupljem domaćinu

Fudbal -

S igračima iz domaćeg prvenstva naš nacionalni tim nije primio gol od 28. selekcije sveta, ali, ruku na srce - nije ga ni dao.

"Orlovi“ su do San Dijega leteli 9.839 kilometara, 20 sati sa presedanjem u Londonu, promenili su devet vremenskih zona, savladali temperaturnu razliku od dvadesetak stepeni i posle samo dva dana za privikavanje istrčali su na teren pred iskusnijeg rivala da bi odigrali remi - 0:0.

U istim uslovima javnost u Srbiji morala bi da bude zadovoljna da je takav rezultat ostvarila prva ekipe Srbije predvođena Ivanovićem i Tadićem, a kako su 28. tim sa FIFA rang-liste zaustavili igrači iz Superlige, onda je taj poduhvat Muslinovog tima jednak pravom fudbalskom herojstvu.

- Zadovoljan sam igrom i rezultatom, a ponoviću ono što sam rekao i pre meča - momcima iz naše lige mnogo znače ovakve utakmice. Pokazali su da vrede i da zaslužuju šansu, a mi samo na ovaj način možemo da dižemo naš fudbal na viši nivo i afirmišemo domaću ligu - rekao je Muslin.

Osećaj da su igrači bili motivisani, željni dokazivanja, za stratega „orlova“ je vredniji od postignutog rezultata.- Iskreno, meni je to bilo najvažnije - pristup, želja, disciplina. Treba da se zna da smo radili samo pet dana, a dobra stvar je da smo sada imali više vremena nego pred meč sa Katarom. Videlo se na kraju da nedostaje i snage, ali to je normalno ako se zna da su momci došli s priprema. I pored toga svaki dogovor su ispoštovali i nema sumnje da zaslužuju čestitke za ono što su ovde pokazali - rekao je selektor Slavoljub Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track