BLOG UŽIVO, VIDEO: Tošić u Bešiktašu do kraja karijere
Foto: Profimedia

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Tošić u Bešiktašu do kraja karijere

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:08 - Egipat u finalu Kupa afričkih nacijaFudbaleri Egipta plasirali su se večeras u finale Kupa afričkih nacija, pošto su u polufinalu pobedili Burkinu Faso posle boljeg izbodjenja jedanaesteraca.Posle 120 minuta igre rezultat je bio nerešen 1:1. Egipat je poveo golom Mohameda Salaha u 67. minutu, a izjednačio je Aristid Banse pet minuta kasnije.Pitanje pobednika rešeno je posle penala, a rezultat je bio 4:3.Junak Egipta bio je 44-godišnji golman Esam El-Hadari koji je u poslednje dve serije odbranio udarce Kofija Kuakua i Bertrana Traorea.Egipat će se tako boriti za svoju osmu titulu najbolje selekcije Afrike.U drugom polufinalu sutra se sastaju se Kamerun i Gana.Finalna utakmica Kupa afričkih nacija na programu je u nedelju.

22:44 - Fiorentina do pobede u 95. minutuFudbaleri Fiorentine pobedili su večeras u gostima ekipu Peskare sa 2:1 u zaostaloj utakmici 19. kola italijanske Serije A.Peskara je povela golom Djanluke Kaprarija u 15. minutu, ali je Fiorentina u drugom poluvremenu preokrenula rezultat.Strelac oba pogotka bio je Kristijan Teljo. On je prvo pogodio u 68, a potom i u 95. minutu.Fiorentina je, posle desete pobede od početka šampionata, osma na tabeli Serije A sa 37 bodova, dok je Peskara poslednja sa samo devet osvojenih bodova.

22:23 - Pjaćenca ubedljiva protiv VojvodineOdbojkaši Vojvodine izgubili su večeras u gostima od italijanske Pjaćence sa 3:0 (25:20, 25:16, 27:25) u prvoj utakmici osmine finala Kupa CEV.Revanš utakmica se igra u sredu, 15. februara, u Novom Sadu.Po propozicijama CEV-a, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti "zlatni set", koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.Pobednik duela Vojvodina – Pjaćenca će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika dvomača VaLePa Sastamala – Trentino.

22:03 - Vojvodina prekida pripreme u Budvi zbog lošeg vremenaFudbalski klub Vojvodina će se zbog loših vremenskih uslova prekinuti pripreme u Budvi i u četvrtak će se vratiti za Novi Sad, saopštio je večeras novosadski klub.Kiša u Budvi je danas poremetila trenažni proces Vojvodine, a kako se slično vreme očekuje do kraja nedelje, procenjeno je da nema smisla da se ostaje do ranije planiranog datuma, navodi se u saopštenju.Na današnjem prepodnevnom treningu, igrači su imali samo lagano trčanje, dok popodnevnog treninga nije bilo.Crveno-beli iz Novog Sada su u Budvi proveli 10 dana i za to vreme su odigrali četiri prijateljske utakmice.Prolećni deo sezone u Super ligi Srbije počinje 18. februara. Vojvodina je treća na tabeli domaćeg šampionata sa 45 bodova.

21:22 - Entoni Stouks izbegao zatvornu kaznuFudbaler Blekburna Entoni Stouks osudjen je danas na dve godine uslovno zbog fizičkog napada na jednog čoveka u noćnom klubu u Dablinu 2013. godine.Pored toga, Stouks će oštećenom Entoniju Bredliju morati da plati 30.000 evra.Stouks se u novembru izjasnio krivim za napad na Bredlija kojem je polomio nos i nekoliko zuba.Bredli je podneo i privatnu tužbu protiv Stouka, koji je kada se incident dogodio igrao za Seltik.

20:44 - Tošić u Bešiktašu do kraja karijereSrpski reprezentativac Duško Tošić potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa Bešiktašom koji će ga u klubu iz Istanbula zadržati do leta 2020. godine. "Pregovori o novom ugovoru počeli su iznenada i kratko su trajali. Tako je to kad su obe strane zadovoljne", kazao je iskusni štoper, a preneo Sportski žurnal. "Ugovor je takav da bih karijeru mogao da završim u Bešiktašu. Kad istekne imaću 35 godina i mislim da će to biti dobro vreme za odlazak u penziju", dodao je Tošić.Tošić je sa Bešiktašom osvojio titulu prošle sezone, a ekipa je i sada lider na tabeli turskog prvenstva posle 19 kola.

20:13 - Puđioni produžio ugovor sa SampdorijomGolman Sampdorije Kristijan Pudjioni produžio je ugovor sa tim fudbalskim klubom do juna 2019. godine, preneli su večeras italijanski mediji.Pudjioni je ove sezone odigrao sve utakmice pošto je prvi golman kluba Emilijano Vivijano povredjen.Kristijan Pudjioni je prošao omladinsku školu Samdorije, a u karijeri je, izmedju ostalih, igrao za Pjaćencu, Redjinu i Kjevo pre nego što se 2015. godine vratio u Djenovu.

19:46 - Halep i Kuznjecova u četvrfinalu Sankt PeterburgaRumunska teniserka Simona Halep plasirala se danas u četvrtfinale turnira u Sankt Peterborgu pošto je pobedila Hrvaticu Anju Konjuh sa 6:4, 7:6.To je bila prva pobeda Rumunke nakon eliminacije u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.Halep će u četvrfinalu igrati protiv Ruskinje Natalije Vikljanceve koja je u osmini finala slavila protiv zemljakinju Darju Kasatkinu.Ruskinja Svetlana Kuznjecova je danas pobedila Australijanku Dariju Gavrilovu sa 6:1, 6:3, a u u četvrtfinalu će igrati protiv Julije Putinceve. ; Peta nositeljka Elena Vesnina je u prvom kolu pobedila svoju dubl partnerku sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Ekatarinu Makarovu sa 6:3, 6:1. Vesnina će u narednoj rundi igrati protiv Aliz Korne iz Francuske.

18:16 - Azar: Glavni konkurenti su nam Junajted i ArsenalFudbaler Čelsija Eden Azar rekao je danas da su Mančester junajted i Arsenal najveći konkurenti njegove ekipe u borbi za titulu u Premijer ligi."Mislim da su nam Arsenal i Mančester junajted najveći konkurenti za titulu", rekao je Azar za Skaj sport.Ekipa sa Stamford bridža je prva na tabeli Premijer lige sa 56 bodova, odnosno ima devet bodova više od Totenhema i Arsenala koji su na drugom i trećem mestu. Liverpul je četvrti sa 46 bodova, Mančester siti ima 43, dok je Junajted na šestom mestu sa 41 bodom.Glavni adut Junajteda je, prema mišljenju Azara, iskustvo."Junajted je imao loš prvi deo sezone, ali su u poslednjih nekoliko utakmica igrali vrlo dobro. Odigrali su nerešeno protiv Stouka, ali imaju dobre igrače, dobar tim, dobrog trenera... Totenhem je takodje jak, ali je po meni opasniji Junajted. Oni su iskusniji. To je moje mišljenje, možda grešim", rekao je Azar.Čelsi u narednom, 24. kolu, dočekuje Arsenal.

17:07 - Od četvrtka prodaja ulaznica za meč Zvezde i EfesaProdaja karata za utakmicu 21. kola Evrolige izmedju košarkaša Crvene zvezde i Efesa počinje u četvrtak od 10 časova, saopštio je beogradski klub. Kako se navodi u današnjem saopštenju na klupskom sajtu, tek nekoliko hiljada karata prodavaće se u poslovnicama Eventima po nepromenjenim cenama. Ulaznica za tribinu košta 1.300 dinara, dok će se ulaznice za parter 4 i parter B prodavati po ceni od po 2.000 dinara. Ulaz u belu ložu košta 2.500 dinara, u plavu ložu 3.000, a u ložu 3.500 dinara. Iz Zvezde je saopšteno da interesovanje za utakmicu premašuje kapacitet dvorane "Aleksandar Nikolić" i apelovano je na navijače da poštuju bezbednosne protokole i da ne ubaciju predmete u teren, pošto je klub u više navrata dobio velike novčane kazne od Evrolige. Utakmica Zvezde i Efesa igra se u petak od 20.45.

16:35 - Zatvorske kazne za braću KarabatićFrancuski rukometaši braća Nikola i Luka Karabatić osuđeni su danas pred sudom u Monpeljeu na uslovnu zatvorsku kaznu od dva meseca i novčano po 10.000 evra zbog učešća u prevari i nameštanju utakmice 2012. godine. Presuda je stigla tri dana pošto su Karabatići osvojili Svetsko prvenstvo u Francuskoj. Karabatići su se danas zajedno sa 14 optuženiih pojavili pred sudom. Rukometaši su u prvom postupku bili kažnjeni sa 10.000 odnosno 15.000 evra, ali su se žalili na tu presudu i žalbeni postupak počeo je u novembru prošle godine. Sud u Monpeljeu je u julu 2015. godine osudio braću Karabatić i još 14 ljudi za prevaru i nameštanje rezultata utakmice Monpelje-Seson iz 2012. godine. Oni su osudjeni da su namestili rezultat poluvremena utakmice i da je na takav ishod jedna osoba uplatila 100.000 evra, na kvotu 2,9. Monpelje je pre te utakmice osvojio šampionsku titulu, a Seson se borio za opstanak u ligi. Braća Karabatić su igrali za Monpelje. Nikola Karabatić je na sudu tokom žalbe negirao učešće u prevari. On je rekao da se njegova partnerka kladila i da je bez njegovog znanja na laptopu preuzela aplikacije vezane za kladjenje, što je ona i potvrdila. Luka Karabatić je priznao da se kladio sa svojom devojkom i rekao da je to bila "glupost mladog igrača". Francuski rukometaši su predvodjeni Nikolom Karabatićem prošle nedelje osvojili šestu titulu svetskog prvaka, pošto su u finalu pobedili Norvešku sa 33:26.

16:15 - Zvezda kažnjena sa 10.000 evra i dobila poslednje upozorenje od EvroligeDisciplinski sudija Evrolige kaznio je košarkaški klub Crvena zvezda sa 10.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača tokom i po završetku utakmice sa Panatinaikosom i dobila je poslednje upozorenje da će "drastično biti kažnjena zbog konstantnog ponavljanja prekršaja" ulaska publike u teren. Kako se navodi na sajtu Zvezde, klub je kažnjen po dva osnova. Novčanu kaznu od 3.000 evra Zvezda je dobila pošto su njeni navijači palili baklje posle utakmice sa Panatinaikosom 26. januara u Beogradu, kada su crveno-beli pobedili sa 72:66. Novčanu kaznu od 7.000 evra, klub je dobio zbog bacanja upaljača i kovanica u teren tokom poslednje četvrtine i tajm-auta 70 sekundi pre kraja utakmice. Klub je, takođe, dobio i poslednje upozorenje, da će drastično biti kažnjen zbog "konstantnog ponavljanja prekršaja", ulaska publike na teren po završetku utakmice u Evroligi. "KK Crvena zvezda poslednji put apeluje na sve navijače i one koji će doći u petak na utakmicu protiv Efesa, da se primereno ponašaju i ne bacaju ništa u teren, jer klub više nije u stanju da plaća ogromne kazne zbog identičnih prekršaja", navodi se u saopštenju. Takođe, Zvezda je upozorila da svaka nova kazna može dovesti do još teže kazne, a to je igranje utakmice Evrolige bez prisustva publike, ili u dvorani koja je udaljena 300 kilometara od Beograda i podsetila da je ove godine već platila kazne u iznosu od više od 20.000 evra.15:51 - Medalje za OI u Tokiju od recikliranih mobilnih telefonaMedalje koje će dobiti najuspešniji sportisti na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine biće napravljene od recikliranih mobilnih telefona. Kako su danas saopštili organizatori, stanovnici Japana će biti pozvani da doniraju stare mobilne telefone i male aparate kako bi se prikuple dve tone zlata, srebra i bronze za 5.000 olimpijskih medalja. Organizatori se nadaju da će projekat promovisati održivost i da će smanjiti troškove. "Projekat koji će omogućiti stanovnicima Japana da učestvuju u pravljenju medalja je veoma dobar. Recikliranjem takvih stvari ćemo misliti i na okolinu", rekao je sportski direktor organizacionog odbora Kodži Murofuši. U lokalnim kancelarijama i prodavnicama će od aprila biti postavljene kutije u kojima će se sakupljati uredjaji. Gradovi domaćini Olimpijskih igara su do sada tradicionalno dobijali metal od rudarskih kompanija.15:25 - Određen sastav strelaca za EP u MariboruSportski direktor SSS Srećko Pejović odredio je sastav reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru (6 – 12. mart). Upravni odbor SSS je prihvatio Pejovićev predlog, ali spisak, ipak, nije konačan, preostalo je još nekoliko dilema. "Odluku o konačnom sastavu juniorskih timova puškom i ekipe pištoljem za juniorke doneću posle finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, koji će 11. i 12. februara biti održan u Smederevu", rekao je Pejović. Sastavi seniorskih timova su se ranije iskristalisali, a poslednja dilema o seniorskim ekipama rešena je na velikom međunarodnom turniru u Minhenu, održanom minule nedelje. Rezultati u Minhenu su, kako je Pejović i najavio, uticali na sastav ženskog tima pištoljem, u kome će Srbiju u Mariboru predstavljati Zorana Arunović, Bobana Veličković i Jasmina Milovanović. U seniorskim miks timovima gađaće Andrea Arsović i Milutin Stefanović (puška), Zorana Arunović i Damir Mikec (pištolj). Sastav mikseva u juniorskoj konkurenciji Pejović još nije odredio.

15:05 - Čelsi se zahvalio Banetu IvanovićuLider Premijer lige Čelsi zahvalio se Branislavu Ivanoviću na svemu što je u prethodnih devet godina uradio u dresu londonskog kluba i poželeo mu sve najbolje u ruskom Zenitu. "Prava legenda Čelsija", stoji na Tviter profilu Čelsija uz video kojim se podseća na briljantne momente kapitena Srbije u dresu "plavaca" i haštag zahvalnosti. Ivanović je u dresu Celsija odigrao ukupno 376 mečeva, postigao 34 gola i osvojio devet trofeja, uključujući dve titule u Premijer ligi, Ligu šampiona i Ligu Evrope, njegovim pogotkom u 90. minutu finala protiv Benfike.

14:43 - Poslednjeplasirani u Premijer ligi najviše potrošili na transfereŠest poslednjeplasiranih klubova potrošilo je skoro polovinu sume od 270 miliona dolara, koliko su potrošili klubovi iz Premijer lige u januarskom prelaznom roku. U danas objavljenoj analizi revizorsko-konsultantske kuće Dilojt, navodi se da su šest poslednjeplasiranih klubova Midlsbro, Lester, Svonsi, Kristal Palas, Sanderlend i Hal zajedno potrošili skoro 139 miliona dolara. Njih deli samo pet bodova na tabeli, a uložili su mnogo novca u dovođenje novih igrača kako bi opstali u Premijer ligi, najskupljoj ligi sveta. Ove sezone je počeo trogodišnji ugovor o televizijskim pravima premijerligaških utakmica vredan skoro 10,5 milijardi dolara."Klubovi iz donjeg dela tabele su najviše potrošili u januaru, uložili su u svoje ekipe u pokušaju da opstanu u Premijer ligi. To nije iznenađenje, s obzirom na zaradu klubova od televizijskih prava", navodi se u saopštenju.

14:26 - Kanga razočaran rezultatom na KANFudbaler iz Gabona Gelor Kanga rekao je da je razočaran posle Kupa afričkih nacija i da želi da se koncentriše samo na Crvenu zvezdu i osvajanje titule. "Veoma sam razočaran. Vratio sam se u Zvezdu, želim što pre da zaboravim Kup afričkih nacija i da sa svojim klubom osvojim titulu šampiona Srbije", rekao je Kanga na Kipru. Kanga se pridružio klupskim saigračima posle razočaravajućeg učešća na Kupu afričkih nacija, gde je Gabon eliminsan već u grupnoj fazi. Istakao je da je "mnogo tužan" zbog dešavanja na šampionatu Afrike, koji je održan u njegovoj zemlji. "Šampionat se održavao u mojoj zemlji, a ja nisam igrao mnogo, nešto više od 10 minuta. Promenio se selektor pred takmičenje, što je bilo loše za tim. Novi selektor nije dobro poznavao igrače i možda je to razlog što nisam mnogo igrao", naveo je Kanga. Gabon je sve tri utakmice igrao nerešeno, a Kanga je nastupio samo u duelu sa Gvinejom Bisao, kada je ušao u igru u 74. minutu.

14:15 - Makedonska fudbalerka potpisala ugovor sa PSŽNajbolja makedonska fudbalerka Nataša Andonova potpislala je ugovor sa francuskim klubom Pari Sen Žermenom. Kako su preneli makedonski mediji, ugovor je potpisan juče, poslednjeg dana prelaznog roka, a dvadesettrogodišnja Andonova u Pariz dolazi iz švedskog Rosengorda. "PSŽ sa zadovoljstvom može da potvrdi da je potpisao ugovor sa Natašom Andonovom", saopštio je klub, navodeći da će Makedonka nositi dres sa brojem 15. Andonova je ugovor potpisala do kraja sezone, uz mogućnost nastavka saradnje. Makedonka je prvi deo sezone igrala za Rosengord u Ligi šampiona, pa neće moći da nastupa za Pari Sen Žermen u tom elitnom takmičenju, gde će francuski tim u četvrfinalu igrati sa minhenskim Bajernom. Pre Rosengorda ona je igrala za nemački klub Turbine iz Potsdama, sa kojim je osvojila dve titule, a u Makedoniji je nosila dres Tikveša iz Kavadaraca.

13:58 - Darija Klišina na atletskom mitingu u BeograduOrganizatori atletskog mitinga "Srbija open" saopštili su da će na ovogodišnjem izdanju nastupati i ruska skakačica u dalj Darija Klišina. Direktor mitinga Dragutin Topić rekao je danas medijima u Beogradu da će ovo takmičenje najviše koristiti domaćim atletičarima. "Ovo takmičenje će pre svega služiti našim atletičarima, koji će imati priliku da provere i testiraju svoju formu pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u martu. Osim toga, za njih je ovo još jedna prilika za ostvarenje norme. Imaćemo i mnogo stranih atletičara, sa čak tri kontinetna, a medju njima je i Darija Klišina", rekao je Topić. Drugi "Srbija open" održaće se ove godine 18. februara, a takmičari će se nadmetati u 13 disciplina: trka na 60 metara (m/ž), na 60 metara sa preponama (m/ž), trka na 400 metara (m/ž), na 1.500 metara (ž), na 3.000 m (m), skok u dalj (m/ž), skok u vis (m), skok s motkom (m), bacanje kugle (m). Rok za prijavu učesnika je 12. februar. Karte za Miting biće puštene u prodaju od ponedeljka, 6. februara, i prodavaće se na blagajni Atletske dvorane (Bulevar oslobodjenja bb). Cene ulaznica su 100 dinara. Evropsko dvoransko prvenstvo održava se u Beogradu od 3. do 5. marta.

13:46 - De Kolo demantovao prelazak u BarselonuKošarkaš CSKA Nando de Kolo demantovao je da prelazi u Barselonu. Francuski reprezentativac je sa prosekom od 19,4 poena, 5 asistencija i 3,6 skokova po meču predvodio CSKA do titule u Evroligi prošle sezone. On je igrao tokom karijere u Španiji, nastupao je za Valensiju 2009-2012, a u CSKA je stigao iz NBA lige 2014. De Kolo je prošlog leta produžio ugovor na još tri sezone. "Iako nam je "malo" hladno ovde, sviđa mi se život u Moskvi. Ali hvala što brinete za mene", poručio je De Kolo.

13:32 - Vanja Milinković-Savić od leta u Torinu

13:05 - Lars Lagerbek preuzeo NorveškuŠvedski stručnjak Lars Lagerbek novi je selektor fudbalske reprezentacije Norveške, objavio je tamošnji Savez. Lagerbek dolazi na klupu Norvežana posle očajnog starta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i samo tri boda iz četiri utakmice. On na klupi "vikinga" menja Pera-Matijasa Hegma, koji je podneo ostavku u novembru posle poraza u Češkoj (2:1). Lagerbek je dokazani stručnjak u skandinavskim zemljama, uspehe je pravio sa reprezentacijom Švedske i posebno Islanda, sa kojim je izenađujuće došao do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

12:40 - Boaći prvi put trenirao sa ZvezdomFudbaler iz Gane Ričmond Boaći prvi put je danas trenirao sa Crvenom zvezdom, samo dan pošto se pridružio novim saigračima na pripremama. Boaći je radio punim intenzitetom tokom jednočasovnog treninga i pokazao da je na Kipar došao spreman i da je u takmičarskoj formi. Fudbaleri Zvezde koji su u utorak igrali utakmicu protiv Šoprona su imali trening oporavka, dok su ostali radili punim intenzitetom. Reprezentativci Gelor Kanga, Srdjan Plavšić i Filip Manojlović doputovali su u Pafos u noći izmedju utorka i srede i propustili su trening. Mladi Luka Ilić je normalno trenirao. On je u ponedeljak na treningu dobio udarac zbog čega je propustio utakmicu sa Šopronom. Zvezda će sledeću utakmicu igrati protiv rumunskog drugoligaša Olimpije. Crveno-beli su za ponedeljak, 6. februara u 13.00 zakazali prijateljsku utakmicu protiv kiparskog Aris Limasola.

12:25 - Lalatović zadovoljan tokom priprema na KipruTrener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da je zadovoljan radom u Čukaričkom i ocenio je da će njegovi fudbaleri uz dobar rad u prolećnom delu sezone postizati mnogo bolje rezultate. "Posle 20 dana rada u Čukaričkom, mogu da kažem da sam zadovoljan. Došao sam u najorganizovaniji klub u zemlji u kome sam do sada radio. Žao mi je samo što moj tim sada ima samo 20 bodova i što ćemo teško doći do plej-ofa. Mislim da ovaj tim zaslužuje mnogo bolji plasman na tabeli", rekao je Lalatović na Kipru, gde se njegov tim nalazi na pripremama. Čukarički je 12. na tabeli sa 20 osvojenih bodova, 10 manje od Spartaka i Radničkog na sedmom i osmom mestu, poslednjim koje vode u plej-of. "Od mene je traženo da ostanemo u ligi, da osvojimo više bodova nego jesenas i da u kupu doguram što dalje. Tim deluje dobro, ali moramo da popravimo tu defanzivnu igru, jer je Čukarički jesenas primio najviše golova u Super ligi (32, koliko i Borac). Mislim da toliko nije primio u poslednje dve godine. Mora se raditi na toj defanzivi, ali mislim da će sve doći na svoje. Možda nam treba još jedan centralni igrač da bismo opet bili medju prva tri u ligi", rekao je Lalatović. Na pitanje da li je dovoljan samo jedan igrač za pojačanje, trener je odgovorio da je u zimskom prelaznom roku teško dovesti kvalitetna pojačanje. "Jako je teško dovesti kvalitetnog igrača zimi. Ja bih bio zadovoljan jednim sada...Dogovorili smo se o ciljevima za proleće, pa onda da od leta pravimo tim za sledeću sezonu, da opet Čukarički bude u vrhu srpskog fudbala. Mislim da mu je tu i mesto po organizaciji i primanjima, ne velikim, ali redovnim", rekao je Lalatović.

12:00 - Adam Mičel raskinuo ugovor sa ZvezdomFudbalski klub Crvena zvezda raskinula je danas ugovor sa Adamom Mičelom, koji je prošle godine došao u klub, ali nije odigrao nijedan meč za šampiona Srbije. Mičel ima 20 godina, a prošlog leta je došao u Zvezdu iz novozelandskog kluba Vaibop junajted. Iz Zvezde je otišao na pozajmicu u OFK Beograd, gde je zabeležio osam nastupa. Njega Zvezda nije povela na pripreme na Kipar, gde se trenutno nalazi.

11:40 - Američki košarkaši se nadaju da će moći nazad u IranDvojica američkih košarkaša koji igraju u Iranu nadaju se da će moći da se vrate u tu zemlju kako bi završili sezonu, rekao je njihov agent. Pi-Džej Prins i Džozef Džons su trenutno u Dubaiju gde su bili za vreme pauze u prvenstvu Irana i gde ih je zatekla odluka predsednika SAD Donalda Trampa da zabrani ulazak u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja, među kojima je i Iran. Zvaničnici Irana su zapretili uvođenjem recipročnih mera, uključujući i ograničavanje viza građanima SAD. Agent Erik Flešer je rekao da predstavnici iranskog kluba rade na na obnovi viza za Prinsa i Džonsa, koji imaju ugovor do kraja sezone. Njihove vize su istekle tokom sezone, a Flešer je naveo da je odgovornost kluba da svojim igračima obezbedi vize.11:25 - Leverkuzen se pojačao iz GenkaDosadašnji fudbaler Genka Leon Bejli potpisao je ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena do 2022. godine, saopštio je nemački klub. "Ovaj momak bio je na listi želja brojnih evropskih klubova. Zbog toga smo srećniji, što smo mogli da pobedimo tako jaku konkurenciju", rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler. Bejli (19) će moći da igra za Bajer u Ligi šampiona, uprkos tome što je ove sezone igrao za Genk u Ligi Evrope. "Leverkuzen je poznat po tome da pomaže igračima da se razviju. Fudbal koji se igra ovde je atraktivan. Sviđa mi se", rekao je Bejli, koji će u Bajeru nositi dres sa brojem devet.

11:10 - Rusija ostala bez medalje sa OI u LondonuRusija je ostala bez srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012. godine u štafeti 4x400 žene pošto je ustanovljeno da je sprinterka Antonina Krivošapka bila dopingovana, odlučio je danas Međunarodni olimpijski komitet. Ona je bila pozitivna na steroid turinabol, pa će umesto diskvalifikovane Rusije srebro dobiti atletičarke Jamajke, a bronzu Ukrajina, odmah iza zlatnih Amerikanki. Krivošapka se nije takmičila od 2013, odnosno posle Svetskog prvenstva u Moskvi gde je osvojila brozanu medalju. Ujedno, ruska bacačica diska Vera Ganeva i turski bokser Adem Kiliči takođe su bili pozitivni na doping testovima na isti uzorak, pa su i njihovi rezultati izbrisani sa Olimpijskih igara u Londonu.

10:50 - Aramis Naglić preuzeo ZadarKošarkaški klub Zadar imenovao je danas Aramisa Naglića za novog trenera, tako da će on voditi ekipu u preostalih šest kola Jadranske lige. U ugovoru postoji klauzula o nastavku saradnje i posle završetka ove sezone. Naglić je sa Splitom dva puta bio evropski šampion, a sa reprezentacijom Hrvatske je 1992. osvojio je srebrnu olimpijsku medalju. Kao trener je osvojio prvenstvo Slovačke sa Interom iz Bratislave u sezoni 2012/13. "Nakon prekida saradnje s Nevenom Plantakom, kojem zahvaljujemo na korektnosti i svemu što je napravio za Zadar, morali smo brzo reagovati. Dogovorili smo saradnju s Aramisom Naglićem do kraja sezone, s mogućnošću produženja. Vjerujemo da smo u njemu pronašli pravo rješenje i da će on izvući ekipu iz rezultatske krize", rekao je direktor Zadra Boris Skroče, a preneo sajt Jadranske lige.

10:33 - Bonaventura zbog povrede završio sezonuFudbaler Milana Djakomo Bonaventura završio je sezonu zbog povrede prepona.Jedan od najboljih igrača u timu "rosonera", posle povrede na meču protiv Udinezea u nedelju, očekuje operaciju kod čuvenog finskog hirurga Sakarija Orave."Mislim da će se vratiti na teren tek naredne sezone, osim ako se ne desi nešto nepredviđeno. Sličnu operaciju radio sam skijašu Peteru Filu i morao je da pauzira četiri meseca. U fudbalu teško može tako brzo da se vrati", rekao je Orava za Gazeta delo Sport.Biće to težak udarac za Milan jer je Bonaventura bio jedan od najstandarnijih i najkonstantnijih fudbalera, verovatno ključni igrač u veznom redu.

10:10 - Rus suspendovan zbog dopinga, ali mu ostaje zlatoJedan od članova ruskog bob tima, koji je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014, suspendovan je na četiri godine zbog dopinga. Kako je saopštila Antidoping agencija Rusije, Dmitrij Trunenkov, koji je u bobu četvorosedu osvojio zlato u Sočiju, bio je pozitivan na doping prošle godine i tada ga je suspendovala Ruska bob federacija. U saopštenju se ne navodi koju supstancu je Trunenkov navodno uzimao. Uprkos suspenziji njemu neće biti oduzeta zlatna medalja. On je suspendovan prošlog aprila, četiri meseca pre nego što se povukao iz takmičenja. Istraga o njegovom slučaju je odvojena od istrage koja se vodi za sistemski doping, koji je navodno prikrivala i finansirala ruska država na Igrama u Sočiju.

09:34 - Milivojević: Uspešan u Olimpijakosu, tako ću i u PalasuSrpski fudbalski reprezentativac Luka Milivojević rekao je danas da je jako uzbuđen što je došao u Premijer ligu i ekipu Kristal Palasa.Milivojević je stigao na Ostrvo iz Olimpijakosa u transferu vrednom 14 miliona evra, a obavezao se na troipogodišnju saradnju sa premijerligašem iz južnog Londona."Veoma sam uzbuđen što sam došao u Kristal Palas i Premijer ligu, jednu od najboljih na svetu. Daću sve od sebe da pomognem timu ka uspesima, nadam se da ću se brzo adaptirati", rekao je Milivojević za klupsku televiziju u prvom intervjuu po dolasku na Ostrvo.Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Rada opisao je sebe kao igrača koji daje balans timu i trudi se da kontroliše dešavanja na terenu."Pokušaću odmah da donesem svoj kvalitet. Ove sezone sam postigao šest golova na 17 utakmica, što je čudno za mene (smeh prim. aut). Iza mene je uspešna godina u Olimpijakosu, samo sam jednu utakmicu propustio u grčkom prvenstvu zbog suspenzije", poručio je Milivojević.Milivojević će priliku da debituje za Kristal Palas imati već u subotu na svom terenu protiv Sanderlenda u 24. kolu Premijer lige.

08:14 - San Antonio bolji od Oklahome, Denver izgubio od LejkersaKošarkaši San Antonija pobedili su u noći izmedju utorka i srede na svom terenu Oklahomu sa 108:94 u nastavku takmičenja NBA lige, a tim je do pobede predvodio Kavaj Lenard sa 36 poena.San Antonio je ovako prekinuo seriju od dva poraza i zadržao drugo mesto na Zapadu. Tim iz Teksasa uspeo je u potpunosti da zaustavi Rasela Vestbruka iz Oklahome u poslednjoj četvrtini, u kojoj nije dao nijedan poen.Plejmejker Tandera je pre toga postigao 14 poena u trećoj četvrtini i imao ukupan učinak u 27 poena, 14 asistencija i šest skokova.Trener San Antonija Greg Popović zabeležio je 1.126. pobedu u karijeri, što znači da mu fali jedna da izjednači rekord lige po broju pobeda sa istim timom, koji trenutno drži Džeri Sloun iz Jute.

U ostalim mečevima igranim u noći izmedju utorka i srede, Denver je poražen u gostima od Los Andjeles Lejkersa 120:116. Nagetsi su ponovo igrali bez povredjenog centra Nikole Jokića.Denver je na poluvremenu imao četiri poena prednosti, ali su Lejkersi u trećoj deonici napravili preokret, samo da bi gosti poslednju deonicu počeli serijom 11:0.Nakon toga se razvila velika borba, a Nagetsi su nekako čuvali prednost do dva i po minuta pre kraja, kada je 19-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac prvo smanjio na 111:110, a onda je Luis Vilijams doneo Lejkersima minimalnu prednost, samo da bi Zubac novim košem doneo timu iz Los Andjelesa vodjstvo od 114:111, na 100 sekundi pre kraja, što mu je i bilo dovoljno za pobedu.Lejkersi su ovako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza, a Denver je uspeo da sačuva osmo mesto Zapada.Vašington je na svom terenu pobedio Njujork sa 117:101 i tako ostvario svoju petu uzastopnu pobedu i ostao na deobi prvog mesta Jugoistočne divizije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bredli Bil sa 28 poena, dok je Markif Moris dodao 24 poena i 10 skokova.Najefikasniji u Njujorku bio je Karmelo Entoni sa 26 poena.Toronto je kod kuće posle produžetka pobedio Nju Orleans sa 108:106, iako je igrao bez Demara Derozana, a na poluvremenu je gubio 14 poena.Ekipu je, medjutim, poveo Kajl Lauri, koji je utakmicu završio sa 33 poena i 10 asistencija. On je pogodio i pobednički koš 4,3 sekunde pre kraja produžetka.Rezultati utakmica igranih u noći izmedju utorka i srede: Toronto – Nju Orleans 108:106 Vašington – Njujork 117:101 Hjuston – Sakramento 105:83 San Antonio – Oklahoma 108:94 Portland – Šarlot 115:98 LA Lejkers – Denver 120:116

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track