BLOG UŽIVO VIDEO: Mančester junajted srušio Lester
Foto: Fonet AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO VIDEO: Mančester junajted srušio Lester

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.Juventus pobedio InterFudbaleri Juventusa pobedili su na svom terenu ekipu Intera 1:0 u meču 23. kola Serije A. Jedini strelac na utakmici bio je Kvadrado u 45. minutu. Juventus je prvi na tabeli sa 54 boda uz meč manje. Inter je peti sa 42.

23:11 - Ronaldo proslavio 32. rođendan

22:55 - MZT pobedio OlimpijuKošarkaši skopskog MZT-a pobedili su večeras u Ljubljani ekipu Olimpije sa 91:72 u utakmici 21. kola Jadranske lige. MZT je upisao sedmu pobedu u regionalnom takmičenju i "pobegao" sa poslednjeg mesta na tabeli. Olimpija, na drugoj strani, sada ima skor od devet pobeda i 12 poraza i nalazi se na sedmom mestu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ksavijer Tejms sa 21 poenom, a najbolje ga je pratio Djordje Drenovac sa 17. U ekipi Olimpije najbolji je bio Brendon Džeferson sa 16 poena. MZT u narednom kolu dočekuje Krku, dok Olimpija ide u goste FMP-u.

22.40 - Kamerun peti put najbolja selekcija AfrikeFudbaleri Kameruna osvojili su večeras petu titulu na Kupu afričkih nacija, pošto su u finalu pobedili Egipat sa 2:1. Kamerunu je ovo prva titula od 2002. godine, a pre toga su najbolji bili 1984, 1988. i 2000. godine.Egipat, na drugoj strani, nije uspeo da osvoji osmi trofej. Reprezentacija Egipta je na celom šampionatu primila samo jedan gol, ali su u finalu igrači te selekcije dva puta morali da vade loptu iz mreže. Muhamed Alneni je doveo Egipat u vođstvo u 22. minutu, ali je Kamerun u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat. Prvo je Nikolas N'Kulu izjednačio u 60. minutu postigavši gol glavom, da bi pobedu Kamerunu doneo Vensan Abubakar golom u 89. minutu. Abubakar je se odlično snašao među trojicom igrača Egipta i savladao Esama El Hadarija za veliko slavlje svoje ekipe u Gabonu.22:20 - Aguero: Želim da ostanem u SitijuFudbaler Mančester sitija Serhio Aguero rekao je da će njegova budućnost u tom klubu biti odlučena na kraju sezone nakon što je izgubio mesto u prvom timu od Gabrijela Žesusa. Siti je danas pobedio Svonsi sa 2:1, a Aguero je drugi meč za redom počeo na klupi.Aguero je posle utakmice istakao da nije razmišljao o odlasku iz kluba. "Moram da pomognem klubu koliko god mogu u ova tri meseca. Videćemo šta će se desiti sa mnom u budućnosti", rekao je Aguero za britanske medije.Serhio Aguero je u Sitiju od 2011. godine, a do isteka ugovora su mu ostale još tri godine. "Želim da ostanem, naravno", rekao je Aguero. Gabrijel Žesus je i u utakmici protiv Vest Hema imao prednost u odnosu na Aguera, a u ta dva meča je postigao tri gola. Trener Sitija Pep Gvardiola rekao je da je Aguero važan član njegove ekipe i dodao da veruje da argentinskom napadaču sigurno nije lako."On će igrati puno utakmica, sa Gabrijelom ili bez njega", rekao je Gvardiola.

21:55 - Odbojkaši Vojvodine pobedili Novi PazarOdbojkaši Vojvodine savladali su večeras Novi Pazar sa 3:1 (31:33, 25:21, 25:17, 25:20) u derbi meču 14. kola Super lige Srbije, čime je sačuvala lidersku poziciju na tabeli. Domaćina su do pobede predvodili su Petar Premović i Miran Kujundžić sa 24, odnosno 22 poena, a pratili su ih David Mehić sa 13 i Stevan Simić sa dva poena manje. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Irfan Hamzagić sa 22 poena, Srećko Ristić dodao je 17, a Benjamin Daca osam. Utakmica u Maloj dvorani SPC "Vojvodina" trajala je 117 minuta, a pratilo je oko 450 gledalaca. Vojvodina je prva na tabeli sa 13 pobeda i jednim porazom, dok je Novi Pazar ostao drugi sa 10 trijumfa i tri izgubljena meča, uz utakmicu manje. Novi Pazar će u narednom kolu dočekati Niš, dok će Vojvodina gostovati kraljevačkoj Ribnici.

21:30 - Srbija protiv Španije u četvrtfinalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Španije plasirala se danas u četvrfinale Dejvis kupa, pošto je u Osijeku sa pobedila selekciju Hrvatske sa 3:2 u prvom kolu Dejvis kupa. Španija će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, koja je u prvom kolu eliminisala Rusiju. Odlučujuće poene Španiji u duelu sa prošlogodišnjim finalistom Dejvis kupa danas su doneli Roberto Bautista Agut i Pablo Karenjo Busta. Prvo je Bautista Agut slavio protiv Franka Škugora sa 6:1, 6:7, 6:3, 7:6, da bi potom odlučujući poen osvojio Karenjo Busta pobedom nad Nikolom Mektićem sa 7:6, 6:1, 6:4. Prvog dana duela u Osijeku Škugor je pobedio Karenja Bustu, a potom je Bautista Agut bio bolji od Ante Pavića. U meču dublova Marin Draganja i Nikola Mektić su savladali Felisijana i Marka Lopesa. Meč četvrfinala igraće se od 7. do 9. aprila, a domaćin će biti Srbija.

20:35 - Sosijedad pobedio OsasunuFudbaleri Real Sosijedada pobedili su večeras na svom terenu ekipu Osasune sa 3:2 u utakmici 21. kola španske Primere. Sosijedad je posle 12. pobede u šampionatu "popeo" na peto mesto na tabeli i ima 38 bodova, dok je Osasuna pretposlednja sa samo 10 osvojenih bodova. Osasuna je povela golom Kenana Kodroa u 25. minutu, ali je Real Sosijedad ;u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat. Raul Navas je izjednačio u 62. minutu, a prednost domaćoj ekipi doneli su Karlos vela i Huanmi u 72, odnosno 77. minutu. Poraz Osasune ublažio je Serhio Leon u 79. minutu. Sosijedad u narednom kolu gostuje Espanjolu, dok Osasuna dočekuje Real Madrid.

20:00 - Partizan pobedio ZvezduKošarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Crvene zvezde sa 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9) u derbi utakmici 21. kola Jadranske lige. Crno-beli su tako naneli prvi poraz Zvezdi u regionalnom takmičenju od početka sezone. Ekipa Aleksandra Džikića je druga na tabeli sa skorom od 16 pobeda i pet poraza, odnosno ima jedan trijumf više od Cedevite. Zvezda je i dalje ubedljivo prva sa 20 pobeda i jednim porazom. Najefikasniji u Partizanu je bio je Vilijam Hečer sa 20 poena, Stefan Birčević je dodao 16 poena, dok je Vanja Marinković, koji nije igrao mesec dana, utakmicu završio sa 13 poena. Branislav Ratkovica i Novica Veličković su postigli po 11 poena. U redovima Zvezde najbolji je bio Luka Mitrović sa 14 poena, Milko Bjelica je ubacio 11, a Čarls Dženkins 10 poena. Partizan u narednom kolu gostuje Cedeviti, dok Zvezda dočekuje Cibonu. Opširnije OVDE

19:40 - Ajntraht pobedio DarmštatFudbaleri Ajntrahta pobedili su danas na svom terenu Darmštat sa 2:0 u poslednjoj utakmici 19. kola Bundeslige. Domaća ekipa povela je u 74. minutu golom Makote Hasebea iz jedanaesterca, a pobedu Ajntrahta potvrdio je Ante Rebić devet minuta kasnije. Ajntraht je posle desete pobede od početka sezone treći na tabeli sa 35 bodova, dok je Darmštat poslednji sa samo devet osvojenih bodova. Ekipa Ajntrahta u narednom, 20. kolu, gostuje Bajer Leverkuzenu, a Darmštat na svom terenu dočekuje Borusiju iz Dortmunda.

19:10 - Junajted pobedio LesterFudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas u gostima ekipu Lestera sa 3:0 u poslednjoj utakmici 24. kola Premijer lige. Ekipa Žozea Morinja je upisala prvu pobedu posle tri vezana remija, i dalje je šesta na tabeli sa 45 bodova. Lester je vezao i četvrti poraz u Premijer ligi i nalazi se na 16. mestu sa 21 bodom, odnosno samo ga bod deli od zone ispadanja. Henrih Mhitarjan je u 42. minutu doneo prednost Junajtedu. Uzeo je loptu negde na polovini igrališta i pogodio posle odlične solo akcije. Samo dva minuta kasnije na semaforu je pisalo 0:2, a strelac je bio Zlatan Ibrahimović. Antonio Valensija je ubacio loptu u kazneni prostor s desne strane, a Ibrahimović je šutirao iz prve sa 11 metara. Ibrahmoviću je to bio 15. gol u sezoni. Sve dileme oko pobednika na ovom meču razrešio je Huan Mata pogotkom u 49. minutu posle duplog pasa sa Mhitarjanom. Mančester junajted u narednom kolu dočekuje Votford, dok Lester gostuje Svonsiju.

18:50 - Kristina Mladenović osvojila prvu titulu u karijeriFrancuska teniserka Kristina Mladenović osvojila je danas titulu na turniru u Sankt Peterburgu pošto je u finalu pobedila Juliju Putincevu iz Kazahstana sa 6:2, 6:7 (3-7), 6:2. Mladenovićevoj je ovo prva WTA titula u karijeri, a prethodno je izgubila tri finala. Francuska teniserka je u prvom setu dva puta oduzela servis protivnici i povela sa 1:0 posle 40 minuta igre. Ona je u drugom servirala za meč i titulu u 12. gemu, ali je Putinceva uspela da se odbrani i potom dobije taj-brejk. Mladenovićeva je u trećem setu povela sa 5:2 i ponovo je servirala za meč i ponovo nije uspela da završi posao. U tom osmom gemu je propustila tri meč lopte. Ono što joj tada nije pošlo za rukom jeste u desetom gemu kada je iskoristila petu meč loptu i stigla do trofeja posle dva sata i 39 minuta igre.

18:25 - Pobeda Alavesa uz asistenciju KataijaFudbaleri Alavesa pobedili su danas u gostima ekipu Sportinga sa 4:2 u utakmici 21. kola španske Primere. Aleves je upisao šestu pobedu pobedu u španskom šampionatu, a prvu posle pet kola i nalazi se na 12. mestu na tabeli sa 27 bodova. Sporting je na 18. poziciji sa 12 bodova. Ruben Sobrino je doneo prednost Alavesu već u desetom minutu na asistenciju nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Kataija. To je bio jedini pogodak u prvih 45 minuta, da bi u drugom "palo" još pet. Kristian Santos je povisio na 2:0 u 58. minutu, da bi u 70. minutu Edgar Mendes pogodio iz jedanaesterca za ubedljivu prednost gostujuće ekipe. Ekipa iz Hihona je smanjila na 3:1 u 84. minutu pogotkom Lasine Traorea, ali je samo dva minuta kasnije mrežu domaće ekipe pogodio i Aleksis. Konačan rezultat postavio je Karlos Kastro u 90. minutu. Alaves u narednom kolu dočekuje Barselonu, dok Sporting ide u goste Leganesu.

18:00 - Bobadilja doneo pobedu AugsburguFudbaleri Augsburga pobedili su danas na svom terenu Verder iz Bremena sa 3:2 u utakmici 19. kola nemačke Bundeslige. Augsburg je posle šeste pobede od početka šampiona na desetom mestu na tabeli sa 24 boda. Verder je vezao i petu utakmicu bez pobede i nalazi se na 15. mestu sa 16 bodova. Ekipa iz Bremena je povela na današnjem meču golom Teodora Gebrea Selasija u 26. minutu, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio Žonatan Šmid. Maks Kruze je u 65. minutu iz jedanaesterca doneo novu prednost Verderu, ali je Augsburg do kraja meča ipak preokrenuo rezultat i slavio. Prvo je Ku Dja-Čeol izjednačio na 2:2 u 79. minutu, da bi pobedu domaćoj ekipi doneo Raulj Bobadilja u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Augsburg u narednom kolu gostuje Majncu, a Verder dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha.

17:55 - Darsis odveo Belgiju u četvrtfinale Dejvis kupaTeniska reprezentacija Belgije plasirala se u četvrfinale Dejvis kupa, pošto je Stiv Darsis danas pobedio Aleksandera Zvereva sa 2:6, 6:4, 6:4, 7:6(8) i tako doneo svojoj selekciji odlučujući treći poen. Prvog dana duela Belgije i Nemačke Darsis je pobedio Filipa Kolšrajbera, a potom Zvezev doneo izjednačenje Nemačkoj savladavši Trura De Grifa. U duelu dublova bolja je bila Belgija, pa je današnja pobeda Darsisa bila dovoljna za prvu pobedu te selekcije nad Nemačkom iz devetog pokušaja. Belgija će u četvrfinalu igrati protiv bolje selekcije iz duela Argentine i Italije. U četvrfinale Dejvis kupa plasirale su se i Srbija koja je sa 4:1 slavila protiv Rusije, istim rezultatom Francuska je bila bolja od Japana, kao i Australija od Češke. Selekcija SAD je takodje obezbedila plasman u narednu rundu, pošto ima prednost od 3:0 protiv Švajcarske. SAD u četvrtfinalu igra protiv Australije.

17:40 - Parolo dao četiri gola za ubedljivu pobedu LacijaFudbaleri Lacija pobedili su danas u gostima Peskaru sa 6:2, u 23. kolu Serije A i tako ostali među prvih pet na tabeli, što su mesta koja vode u Evropu. Heroj Lacija bio je Marko Parolo koji je dao četiri gola. Lacio je golovima glavom posle prekida Parola u 10. i 14. minutu poveo sa 2:0, da bi Ahmad Benali već u 29. smanjio na 2:1. samo sedam minuta kasnije domaći tim je imao priliku da izjednači, ali je Đanluka Kaprari promašio penal. Već u 41. minutu bilo je 2:2, pošto je Gaston Bruhman posle kornera postigao gol. Četiri gola i promašen penal u prvom poluvremenu nagovestili su šta će se dešavati u drugom. Već u 49. minutu, Sergej Milinković Savić je u šesnaestercu primio pas, spustio je loptu, ali je pogodio prečku, a na odbijenu loptu je naleteo Parolo i smestio je u mrežu za het-trik. Čiro Imobile je već u 57. minutu povećao na 4:2 za Lacio, a onda je u 69. povisio na 5:2 i tako stavio tačku na pitanje pobednika. Konačni rezultat postavio je Parolo golom u 77. minutu posle centaršuta Senada Lulića. Lacio je sada četvrti na tabeli, sa bodom više od Intera, koji kasnije večeras igra u gostima protiv Juventusa, i Atalante, koja je danas savladala Kaljari 2:0. U prvoj nedeljnoj utakmici, Milan je kod kuće izgubio od Sampdorije 1:0, što mu je bio treći uzastopni poraz i sada je osmi na tabeli, sa 37 bodova, pet manje od Atalante i Intera. Peskara je ostala zakucana na dno tabele. U ostalim nedeljnim utakmicama, Kjevo i Udineze su odigrali bez golova, dok su Empoli i Torino odigrali 1:1. Torino je tu imao priliku da pobedi, ali Jago Falke nije iskoristio penal. Sasuolo je u gostima pobedio direktnog rivala Đenovu 1:0, i sada je 14. na tabeli sa 27 bodova, dva više od sovg današnjeg rivala.17:10 - Amela Terzić postavila državni rekord na 800 metaraSrpska atletičarka Amela Terzić postavila je danas nacionalni rekord na 800 metara u dvorani, pošto su na prvenstvu države tu deonicu istrčala za dva minuta, tri sekunde i 27 stotinki. Terzićeva je ubedljivom pobedom na državnom prvenstvu za seniore oborila rekord koji je od 2011. godine držala Marina Munćan (2:05,75). "Očekivala sam ovakav rezultat. Pripremala sam se za ovo i znam da mogu još bolje", rekla je Terzićeva, prenosi Atletski savez Srbije.Pre Evropskog prvenstva u dvorani, ona će se još takmičiti na drugom "Serbian open indoor meetingu" 18. februara, kao i na Balkanijadi 25. februara. Osim Amele Terzić, dobar rezultat postavio je i Lazar Anić u skoku udalj, koji je skočio 7,88 metara. "Ono što je najbitnije, a to je da iz takmičenja u takmičenje skačem što više, tako da imam dobar kontinuitet", rekao je Anić.

16:40 - Mančester siti pobedio SvonsiFudbaleri Mančester sitija izbili su na treće mesto tabele Premijer lige, pošto su danas na svom terenu, u nadoknadi vremena pobedili Svonsi sa 2:1, u 24. kolu Premijer lige. Siti sada ima 49 bodova, jedan manje od drugoplasiranog Totenhema, ali i 10 više od lidera Čelsija. Svonsi je ostao na 21 bodu, odnosano sada ima samo bod više od opasne zone. Oba gola danas postigao je Gabrijel Hesus.

16:20 - Plivači paraolimpijci iz Srbije do zlata na prvenstvu HrvatskeParaolimpijska plivačka reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju u štafeti na 50 metara slobodno na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom, koje je održanom ovog vikenda u Splitu. Medalju su izborili plivači Nemanja Tadić, Nemanja Panović, Stevan Nakić i Nikola Ljubisavljević. "U pojedinačnoj konkurenciji najbliži medalji bio je naš plivač Nemanja Tadić. On je u konkurenciji 32 plivača ostvario četvrto mesto u disciplini 100 metara leđno", rekao je agenciji Beta seklektor reprezentacije Srbije Boris Malešević.Na Otvorenom međunarodnom prvenstvu Hrvatske, dodao je Malešević, takmičilo se 150 najboljih plivača paraolimpijaca iz sedam evropskih zemalja.16:00 - Slavoljub Srnić: Jaka konkurencija je dobra za timFudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić rekao je da ga raduje pojačana konkurencija u timu, kao i da veruje da će ekipa igrati sve bolje kako vreme bude odmicalo. "Ekipa deluje dosta dobro i mislim da će biti sve bolje kako vreme bude odmicalo. Došlo je mnogo igrača. Dobra konkurencija je dobra i za klub i za igrače, dobra je da napreduješ. Igraće onaj koga šef odabere da igra. Nisam uplašen za mesto u timu. Trudim se, dajem sve na svakom treningu", rekao je Srnić. Zvezda se priprema na Kipru za nastavak sezone, 18. Februara. Crveno-beli će već u trećem kolu prolećnog dela šampionata igrati protiv prvog pratioca na tabeli i "večitog" rivala Partizana. "Iskreno, ne razmišljamo o derbiju, već o svakoj narednoj utakmici, kao što smo radili i u prvom delu prvenstva. Prvo imamo Novi Pazar, pa Bačku. Bitno je da pobedimo u te dve utakmice, pa ćemo onda da razmišljamo o derbiju", rekao je Srnić. Zvezda trenutno ima šest bodova prednosti. "Bitno je da je prednost, sad da li je malo...nije kao prošle godine, ali je dobro da imamo prednost. Ne znači to mnogo, pogotovu u ovakvom sistemu takmičenja, ali probaćemo to da povećamo", rekao je Srnić.

15:00 - Dortmund žali zbog nasilja na navijačima LajpcigaFudbalski klub Borusija iz Dortmunda saopštila je da "duboko žali" zbog nasilja nad navijačima Lajpciga, među kojima su bili žene i deca, pred utakmicu ova dva tima u prvenstvu Nemačke. Policija u Dortmundu saopštila je da je podnela 28 prijava zbog kršenja zakona kada su u pitanju pirotehnička sredstva, napad, opasne telesne povrede, oštećenje imovine i kradja. One su podnete pošto su navijače Lajpciga koji su dolazili na stadion huligani gadjali kamenjem i flašama. Povredjena su četiri policajca i policijski pas. "Sve u svemu, ekstremno nasilje i spremnost na nasilje protiv gostiju bili su prisutni kod navijača Dortmunda. Ovo je bilo usmereno na bilo koju osobu koja se mogla identifikovati kao navijač Lajpciga, bez obzira da li je su u pitanju bila mala deca, žene ili porodice", navodi se u saopštenju policije. Borusija je saopštila da duboko žali, kao i da radi sa policijom na rešavanju ovih problema.

14:09 - Borusija Dortmund dovodi štopera iz LeverkuzenaFudbalski klub Borusija Dortmund saopštila je da će se sadašnji štoper Bajer Leverkuzena Omer Toprak priključiti ekipi na leto i da će sa njim biti potpisan četvorogodišnji ugovor. Borusija će platiti obeštećenje Leverkuzenu, tako da će ovaj turski reprezentativac biti član tima za sezonu 2017/18.Toprak je u Bundesligi odigrao 181 utakmicu nastupajući za Frajburg i Bajer Leverkuzen, a postigao je i pet golova. U Ligi šampiona igrao je 23 puta (dva gola), a za reprezentaciju Turske ima 25 nastupa. "Omer Toprak je snažni defanzivac sa reprezentativnim iskustvom i liderskim sposobnostima", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork. Borusija je saopštila da će Toprak ostati potpuno koncentrisan na Leverkuzen do kraja sezone, kao i da klub iz poštovanja prema svom bundesligaškom rivalu neće do kraja sezone komentarisati ovaj transfer.

13:44 - Organizacija BG maratona teče po planuJubilarni 30. Beogradski maraton održaće se 22. aprila 2017. i biće najbolji i najmasovniji u svojoj dugogodišnjoj istoriji, poručuju organizatori.Međutim, ovih dana pojavila se vest u beogradskim medijima kako je zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema učesnicima prethodnih maratona, organizatorima oduzeta licenca i da se ovogodišnja anifestacija neće održati.Tim povodom oglasili su se organizatori i u saopštenju objasnili o čemu se zapravo radi.

Saopštenje prenosimo u celosti:

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

"Već sada, 75 dana pre događaja, prijavljeno je 4500 učesnika maratonske i polumaratonske trke iz 58 zemalja sveta sa svih kontinenata. Očekujemo rekordnih 8000 učesnika, izvanrednu promociju Beograda i Srbije u svetu i značajno povećanje turističkog prometa dolaskom velikog broja samoplatežnih učesnika i gostiju iz inostranstva. Dugogodišnji, osvedočeni neprijatelji Beogradskog maratona - najveće, najmasovnije i najznačajnije tradicionalne međunarodne sportske manifestacije u našoj zemlji - obavestili su domaću javnost o finansijskim problemima koje ima preduzeće Beogradski maraton - zbog čega mu je, navodno, Evropska atletika (EA) „oduzela licencu“. Naprotiv, Beogradski maraton upravo uz potpunu saglasnost i po dogovoru sa Evropskom atletikom i rešava postojeće probleme, a samo održavanje događaja nije dovedeno u pitanje.Nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze. O razlozima za to, kao i o našem planu rešavanja tih problema - upoznati su svi oni kojih se te naše obaveze tiču, uključujući i Evropsku atletiku. Naravno, finansijske obaveze preduzeća Beogradski maraton nisu obaveza Grada Beograda. I ovom prilikom želimo da istaknemo izuzetan značaj Grada Beograda u sistemskom razvoju Beogradskog maratona u svim njegovim segmentima u poslednje 3 godine. Ali jeste vest da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od naših obaveza, da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika i po tom pitanju čekamo sudski epilog, a da se protiv Beogradskog maratona ne vodi ni jedan sudski postupak za naplatu potraživanja. Apsoulutna je laž da preduzeće Beogradski maraton nije pravdalo budžetska sredstva Ministarstvu omladine i sporta kojima je Ministarstvo, u skladu sa svojim mogućnostima, godinama unazad podržavalo Beogradski maraton. Jer, Beogradski maraton nikada ne bi ni dobio tu finansijsku podršku Ministarstva da nije svake godine na potpuno ispravan i zakonit način pravdao dobijena finansijska sredstva.Ali, kreatori lažnih vesti imaju potrebu da manipulišu i obmanjuju domaću javnost jer ne mogu da podnesu uspehe koje sve masovniji Beogradski maraton godinama postiže. Brojna su priznanja koja je Beogradski maraton dobio i od Evropske atletike i od Svetske asocijacije atletskih federacija koja to potvrđuju. Oni svojim saopštenjem za medije nisu uradili ništa novo, jer već godinama, u kontinuitetu, svojim skrivenim i otvorenim delovanjem, Beogradskom maratonu čine ogromnu štetu - i organizacionu i finansijsku. Nažalost, na ovakav način oni čine štetu ne samo atletici, nego i sportu uopšte u Srbiji i Gradu Beogradu.Beogradski maraton nije i neće biti platforma za skrivene, a dobro poznate protagoniste propale politike koja je Beogradskom maratonu 2013. godine nanela ogromnu štetu čije posledice rešavamo i danas. Protiv nekih od njih vode se krivični postupci pred nadležnim sudom, ali očigledno je da će im se zbog nastavka narušavanja poslovnog ugleda preduzeća Beogradski maraton pridružiti i drugi.Beogradski maraton će, kao i do sada, uvek štititi interese atletskog sporta u našoj zemlji, našeg trkačko-rekreativnog pokreta, Evropske atletike, Svetske asocijacije atletskih federacija, Svetskog udruženja maratona i uličnih trka, naših poslovnih partnera, Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda. Dušebrižnicima, javnim i potajnim, poručujemo da konačno počnu nešto da rade, da nešto vredno stvaraju, a ne da uništavaju osvedočene vrednosti u čijem stvaranju nisu ni učestvovali", stoji u saopštenju.

12:15 - Popović postao trener sa najviše pobeda s jednim klubom u NBATrener San Antonija Greg Popović postao je trener s najviše pobeda sa jednim klubom u istoriji NBA lige. Popovićev San Antonio pobedio je Denver sa 121:97, što je treneru bila 1.128. pobeda sa Spursima, čime je pretekao dosadašnjeg rekordera, Džerija Slouna iz Jute. Ovo je Spursima bila poslednja utakmica na domaćem terenu pre serije od osam mečevea u gostima. Najefikasniji u timu bili su Kavaj Lenard sa 19, kao i Toni Parker i Manu Djinobili sa po 18 poena. Džamal Marej postigao je 20 poena za Denver, dok je Nikola Jokić postigao 11 poena za 15 minuta provedenih na terenu.

Greg Popović, foto: Fonet/AP
Greg Popović, foto: Fonet/AP

11:50 - Milijaš i Ruis prvi put trenirali na KipruFudbaleri Crvene zvezde Nenad Milijaš i Džon Ruis prvi put su trenirali sa ekipom, pošto su se naknadno pridržili timu. Oni su u subotu rano ujutro došli na Kipar. Milijaš pošto se drugi put vratio u Zvezdu, dok je Ruis bio s reprezentacijom Kostarike. Trening je zbog problema s ložom propustio Andrija Luković, ali povreda najverovatnije nije ozbiljna. Gelor Kanga je normalno trenirao sa ekipom posle dva dana pauze zbog bolesti. Fudbaleri Zvezde neće popodne trenirati, iako je to bilo planirano. Oni će u ponedeljak igrati treću pripremnu utakmicu u Pafosu. Oni koji će igrati sutra ranije su završili trening, dok su ostali podeljeni na po pet igrača igrali medjusobno, a poraženi su radili sklekove. Zvezda će sutra od 13.00 igrati protiv Aris Limasola. Crveno-beli su prethodna dva susreta pobedili sa po 1:0 madjarsku ekipu Šoprom i rumunsku Olimpiju.

11:29 - Jokić zaustavljen na 11 poena, Bjelica sedamSrpski košarkaš Nikola Jokić nakon što je zabeležio prvi tripl-dabl u NBA karijeri protiv Milvokija prethodne noći u porazu Denvera od San Antonija 121:97 zaustavljen je na samo 11 poena, dve asistencije i jedan skok.Jokić je na parketu proveo samo 15 minuta jer je rano ušao u probleme sa prekršajima. Meč će se pamtiti po tome što je trener Sparsa Greg Popović ostvario 1.128 pobedu i pretekao Džerija Slouna sa najviše trijumfa u jednom klubu. Minesota je poražena od Memfisa 107:99, a Nemanja Bjelica je za 14 minuta ubacio sedam poena i imao četiri skoka i dve asistencije. Treći Srbin u NBA ligi Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu u porazu Detroita od Indijane 105:84.

Nikola Jokić, foto: Fonet/AP
Nikola Jokić, foto: Fonet/AP

10:35 - Američkim rvačima ipak odobrene vize za IranIran je dozvolio američkim rvačima da učestvuju na Svetskom kupu u rvanju slobodnim stilom, objavio je na Tviteru ministar spoljnih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif. Vlada u Teheranu je prethodno zabranila američkim rvačima da dođu na takmičenje u Kermanšahu, kao odgovor na odluku predsednika SAD Donalda Trampa da zabrani izdavanje viza za državljane sedam muslimanskih zemalja, uključujući Iran. Američki sportisti "dobiće vize", tvitovao je šef iranske diplomatije. Apel da se dozvoli dolazak američkih sportista u Iran vlastima su uputila 72 profesora prestižnog univerziteta Šarif u Teheranu. Prema njihovom mišljenju, ne treba na isti "sraman" način odgovoriti na odluku SAD. Portparol ministarstva spoljnih poslova izjavio je u petak da politika nove administracije SAD nije ostavila Iranu drugi izbor nego da zabrani američkim rvačima dolazak u zemlju. Takmičenje u Kermanšahu održaće se 16. i 17. februara. Rvački savez SAD najavio je da će poslati svoj tim na Svetski kup u Iranu, jednom od najprestižnijih takmičenja. Američki rvači se u Iranu takmiče od 1998, dok su se njihove kolege iz Irana od 1990. godine takmičili u SAD.

09:24 - Hrvatska na korak od senzaciju u Dejvis kupu, danas dan odluke

08:18 - Venger: Sve je bilo protiv nasMenadžer Arsenala Arsen Venger kaže da njegovi igrači imaju karakter, iako su olako poraženi od Čelsija. Čelsi je slavio sa 3:1 u derbi meču 24. kola Premijer lige. "Imali smo ispravan stav, ali iskusni igrači nisu odigrali kao što mogu. dali smo sve od eebe, ali falilo nam je zrelosti početkom meča. Čelsi je delovao moćnije, ali to je utisak kada vaš tim pokušava da poveže pasove i tako bude opoasan, a protivnik igra na kontru. Mi imamo karakter, to nije upitno. Danas je jednostavno sve bilo protiv nas", rekao je Venger.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja