BLOG UŽIVO, VIDEO: Budućnost pobedila Cibonu u Zagrebu
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Budućnost pobedila Cibonu u Zagrebu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:04 - Granada upisala drugu pobedu u PrimeriFudbaleri Granade pobedili su večeras na svom terenu ekipu Las Palmasa sa 1:0 u utakmici 21. kola španske Primere.Jedini gol na utakmici postigao je Andreas Pereira u 17. minutu.Granadi je ovo tek druga pobeda od početka šampionata, sa 13 osvojenih bodova se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli. Las Palmas je na 11. poziciji sa 28 bodova.Fudbaleri Granade u narednom kolu gostuju Eibaru, dok Las Palmas dočekuje Sevilju.

22:19 - Dva meča kazne za Ikardija i PerišićaFudbaleri Intera Mauro Ikardi i Ivan Perišić suspendovani su na dva meča zbog crvenih kartona zaradjenih na utakmici protiv Juventusa.Inter je juče poražen u "Derbiju Italije" sa 1:0, a protiv Empolija i Bolonje će igrati bez Ikardija i Perišića.Perišić je u finišu meča u Torinu zaradio crveni karton, dok Ikardi nije na terenu dobio karton već nakon utakmice. On je, naime, u znak protesta šutnuo loptu ka sudiji Nikoli Ricoliju.Kapiten Intera je kažnjen i novčano sa 10.000 evra.Inter je naveo da tek treba da odluči da li će se žaliti na te kazne ili ne.

21:52 - IAAF: Rusi i dalje pod suspenzijom, preskaču i SPRuski atletičari propustiće i ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Londonu, pošto je Medjunarodna atletska federacija (IAAF) danas odlučila da produži suspenziju toj zemlji zbog dopinga.Pojedini ruski atletičati će, medjutim, moći da se takmiče kao neutralni sportisti ako zadovolje kriterijume testiranja.Rusija je sa svih medjunarodnih takmičenja suspendovana novembra 2015. godine posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu. Atletičari te zemlje nisu učestvovali ni na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Predsednik IAAF Sebastijan Kou je posle sastanka u Monaku rekao da ukidanje suspenzije Rusiji ne treba očekivati pre novembra.Svetsko atletsko prvenstvo odražeće se u avgustu u Londonu.Na sastanku u Monaku je, takodje, odlučeno i da se "zamrznu" promene državljanstava atletičara. Kou je naveo da sadašnja pravila "više ne odgovaraju svrsi".Odluka o zabrani transfera je doneta nakon pritužbi da je počeo da raste broj atletičara koji menjaju državljanstva i nastupaju za zemlju sa kojom prethodno nisu imali veze.Ta odluka neće uticati na 15 zahteva koji su u procesu obrade.

20:17 - Budućnost pobedila Cibonu u ZagrebuKošarkaši Budućnosti pobedili su večeras u Zagrebu ekipu Cibone sa 94:87 u poslednjoj utakmici 21. kola Jadranske lige.Budućnost je četvrta na tabeli sa 15 pobeda i šest poraza, ima isti skor kao i trećeplasirana Cedevita, odnosno trijumf manje od Partizana.Cibona je na petom mestu sa 11 pobeda i 10 poraza. Ekipi iz Zagreba ovo je bio četvrti poraz u nizu u regionalnom takmičenju.Podgoričku ekipu su do pobede vodili Suad Šehović i Bojan Subotić sa po 17 poena, dok su Aleksa Ilić i Oven Klasen dodali pio 14. U poraženom timu najbolji su bili Skot Rejnolds i Luka Žorić sa po 17 poena.Budućnost u narednom kolu dočekuje Karpoš, a Cibona gostuje Crvenoj zvezdi.

19:59 - Fonjini odveo Italiju u četvrtfinaleTeniska reprezentacija Italije plasirala se u četvrfinale Dejvis kupa, pošto je u Buenos Ajresu pobedila aktuelnog šampiona, selekciju Argentine sa 3:2.Odlučujući, treći poen Italiji danas je doneo Fabio Fonjini koji je slavio protiv Gvida Pelje u pet setova 2:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:2 posle više od četiri sata igre.Taj meč je trebalo da se igra juče, ali je odložen zbog lošeg vremena.Italija je posle prvog dana duela imala prednost od 2:0, Argentina je uspela da izjednači, ali ne i da preokrene rezultat.Argentina je deseta selekcija od 1972. godine koja je godinu po osvajanju trofeja u Dejvis kupu eliminisana u prvom kolu takmičenja.Reprezentacija Italije će u četvrfinalu početkom aprila igrati protiv Belgije.Parovi četvrfinala Dejvis kupa: Srbija - Španija Italija - Belgija Australija - SAD Francuska - Velika Britanija(VIDEO) NAJBOLJI SEDMERAC IKADA: Pogledajte šta je u petoj deceniji uradio ovaj Francuz.

19:21 - Miloš Trifunović se vratio u RadničkiDosadašnji fudbaler Vojvodine Miloš Trifunović potpisao je ugovor sa Radničkim iz Niša, saopštio je danas taj klub."Drago mi je što se vraćam u klub, koji mi je dosta pomogao u karijeri. Poznajem većinu u stručnom štabu, kao i igrače, tako da mi neće biti teško da se prilagodim. Činjenica je da je Radnički napravio dobar tim za nastavak prvenstva tako da očekujem da dodjemo do vrha tabele i da ćemo igrati i u Evropi", rekao je Trifunović za sajt kluba.Trifunović je dres Radničkog nosio 2015. godine, a pre povratka u Niš on je Vojvodinu postigao dva gola u deset utakmica.Karijeru je počeo u Ribnici iz Mionice, a osim za Radnički igrao je i za Crvenu zvezdu, Beograd, Jedinstvo BP, kao i za Borac iz Čačka. Tokom karijere nastupao je i za Budjonkor, Liaoning, Atirau, Njukasl Džetse, Ordabasi i za švedski Karlštad.

18:52 - Anćeloti: Alkantara spreman za svih 90 minutaTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Karlo Anćeloti potvrdio je danas da je Tijago Alkantara spreman da se vrati u startnu postavu za predstojeći meč Kupa Nemačke protiv Volfsburga.Alkantara tek treba da upiše prvi nastup u 2017. godini nakon što se povredio tokom priprema u Kataru prošlog meseca.Bajern sutra dočekuje Volfsburg u osmini finala Kupa Nemačke.Anćeloti je naveo da je nekadašnji fudbaler Barselone spreman za 90 minuta."Tijago može da nam pomogne svojim kvalitetom. On je spreman i da može da igra 90 minuta. On će biti u startnoj postavi", rekao je trener Bajerna za nemačke medije.Ančeloti je naveo da će za sutrašnji meč biti spreman i Jošua Kimih."Kimih je trenirao danas, on je spreman i nema više problema. Svi ostali igrači su u dobroj formi", rekao je Anćeloti.

18:41 - Barselona želi da nastavi dobru seriju protiv AtletikaTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas da se nada da će njegova ekipa i nakon meča u utorak ostati neporažena na Kamp Nou u duelima s Atletiko Madridom.Da bi stigao do finala Kupa kralja, Atletiko mora da uradi nešto što nije više od jedne decenije - da pobedi Barselonu na Kamp Nou. Atletiko, pored toga, mora i da sustigne prednost Barselone iz prvog meča od 2:1."Nadam se da će proći najmanje još jedna godine pre nego što nas pobede na Kamp Nou", rekao je Enrike.Barselona se bori za četvrti uzastopni plasman u finale Kupa kralja, a za to će joj biti dovoljan i remi ili poraz od 1:0."Oni moraju da pobede, moraju da postignu bar dva gola, pa ćemo možda videti Atletiko koji više rizikuje. Verovatno ćemo videti neke nove situacije", rekao je Enrike."Rezultat prvog meča je dobar, ali mislim da ne postoji nijedan igrač u našem timu koji misli da je sve gotovo. Bilo bi smešno misliti da će biti lako", dodao je on.Atletiko je dva gola na Kamp Nou poslednji put postigao u septembru 2009. godine u porazu od 5:2. Ekipa iz Madrida je u Barseloni poslednji put slavila februara 2006. godine.Revanš utakmica polufinala Kupa kralja igra se sutra od 21.00.

16:50 - Červar demantuje da je pregovarao o preuzimanju hrvatske reprezentacijeSelektor rukomentne reprezentacije Makedonije Lino Červar demantovao je da je pregovarao da preuzme nacionalnu selekciju Hrvatske. Na konferenciji za novinare Metalurga, čiji je trener, Červar je rekao da "nikada i ni u jednom trenutku sa Hrvatskom nije imao službene razgovore", negirajući medijske napise da se nudio da bude hrvatski selektor. "Da se nudim Hrvatskoj sa 66 godina to bi bila sramota. Verovatno me neko želi sa svim tim medaljama, ali mislim da je ponižavajuće za moju profesiju da se sam nudim", rekao je Červar. Napisi u medijima da bi Červar ponovo mogao da preuzme hrvatsku rukometnu selekciju pojavili su se nakon Svetskog prvenstva, kada je Hrvatska posle poraza u borbi za treće mesto ostala bez selektora. Bivši dugogodišnji selektor hrvatske reprezentacije Červar, poslednjih osam godina vodi rukometni klub Metalurg iz Skoplja, a prošle godine je izabran za selektora rukomentne reprezentacije Makedonije.

16:25 - Rusija povećala budžet za Svetski kup 2018. za 325 miliona dolaraRusija je povećala iznos državnih sredstava za Svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. za 19,1 milijardu rubalja (325 miliona dolara) bez objašenjenja. Ukupni predviđeni troškovi te manifestacije su tako porasli na 638,8 milijardi rubalja (10,8 milijardi dolara), a dodatni iznos biće iz saveznog budžeta. Iz saveznog budžeta se sada obezbeđuje gotovo 55 odsto ukupnih troškova za Mundijal 2018. Povećanjem se poništava ono što je pokušano da se uštedi smanjenjem broja luksuznih hotela u izgradnji i redukcijom troškova za druge infrastrukturne projekte. Organizacioni odbor Svetskog fudbalskog prvenstva nije komentarisao razloge povećanja troškova, navedene u dopunjenom zakonu o budžetu koji je objavljen na vladinom sajtu. Navodi se da će dodatna sredstva najvećim delom biti upotrebljena za izgradnju ili opremanje objekata za takmičenje, bez navođenja konkretnih projekata.

16:01 - Ruis srećan zbog nove pobedeFudbaler Crvene zvezde Džon Ruis rekao je danas da je srećan što se konačno pridružio timu i da je spreman za nove pobede. "Konačno sam se priključio timu i veoma sam srećan zbog toga. Bio sam sa reprezentacijom pa nisam mogao ranije da dodjem. Sada sam tu i spreman za nove pobede", rekao je Ruis u Pafosu. Ruis je u subotu doputovao na Kipar, trenirao je već u nedelju, a u ponedeljak je igrao deo utakmice protiv Arisa i bio strelac. On je naveo da je zadovoljan igrom u svojoj prvoj pripremnoj utakmici, u kojoj je igrao celo drugo poluvreme. "Zadovoljan sam, iako je u pitanju bio prijateljski meč. Dao sam gol, dobro je za početak. Najvažnije je to što smo igrali dobro kao tim", kazao je Ruis. Krilni fudbaler iz Kostarike je rekao da očekuje da Zvezda odbrani titulu. "Prvi smo na tabeli i očekujem da će tako biti i na kraju šampionata", istakao je Ruis.

15:45 - Ristić povredio članak, pauzira tri nedeljeFudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić pauziraće oko tri nedelje zbog povrede članka. Ristić je povredio ligamente članka desne noge na današnjem treningu na pripremama na Kipru. On nije osećao bol od kako se povredio na terenu, pa je trenirao još sat vremena posle toga. Ristiću je stavljena longeta na desnoj nozi.15:20 - Šlirencauer pauzira zbog povrede kolenaAustrijanac Gregor Šlirencauer odsustvovaće iz takmičenja zbog povrede desnog kolena, posle pada tokom takmičenja u skijaškim skokovima u Svetskom kupu u Oberstdorfu. Austrijska skijaška federacija saopštila je danas da je Šlirencauer oštetio ligamente kolena i da je zadobio modrice po grudima i desnoj butini, ali da nije povredio prednje ukrštene ligamente koje je operisao. "U ovom trenutku se ne može proceniti koliko će pauzirati i da li će učestvovati na Svetskom prvenstvu", navodi se u saopštenju. Šestostruki svetski šampion povredio se u nedelju kada su mu se ukrstile skije po "sletanju" nakon skoka od 201,5 metara. On se u januaru vratio takmičenjima posle jednogodišnje pauze zbog povrede.

14:50 - Ranijeri: Imam podršku igračaTrener Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da ima podršku svojih fudbalera, posle navoda medija da je izgubio kontrolu u ekipi. "Novinari pitaju za igrače, da li su zadovoljni i mogu vam reći da jesu. Zajedno smo, imam puno poverenje u igrače, a i oni u mene. Inače nikada ne odustajemo, ali trenutno, samopouzdanje nam nije na najvišem nivou", rekao je Ranijeri. Lester je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, ali se sada bori za opstanak, pošto je posle 24 kola 16. na tabeli i nalazi se na bod od zone ispadanja. "Važno je zaboraviti. Prošla sezona je bila izvanredna. Sada moramo da se borimo. Mi smo Lester i borimo se", dodao je italijanski trener. Lester je u nedelju izgubio na svom terenu od Mančester junajteda sa 0:3 i pretrpeo četvrti uzastopni poraz u prvenstvu, gde je pobedio samo dva puta u poslednjih 15 utakmica.

14:23 - Rozberg: Želeo sam da me Alonso zameni u MercedesuŠampion Formule 1 Niko Rozberg rekao je da je želeo da ga u ekipi Mercedesa zameni Fernando Alonso. Rozberg je prošlog novembra osvojio prvu šampionsku titulu u Formuli 1, a pet dana kasnije iznenada je saopštio da je završio karijeru. Mercedes je tražio zamenu za Rozberga i na kraju je doveo Valterija Botasa iz Vilijamsa, koji će u ekipi voziti zajedno sa Luisom Hamiltonom.Upitan da li bi više voleo da je u ekipu došao Alonso, Rozberg je odgovorio potvrdno. "Svi kažu Alonso, a isto kažem i ja pošto bi tada bio vatromet sa Hamiltonom. Kao navijač, to bi bilo lepo, ali mislim da za ekipu to ne bi išlo", rekao je Rozberg.14:00 - Kaseresa pregledi dele od prelaska u SautemptonUrugvajski defanzivac Martin Kaseres ukoliko prođe lekarske preglede postaće novi fudbaler Sautemptona. Kaseres se okrenuo prelasku u Premijer ligu nakon što mu je pre nekoliko dana propao transfer u Milan zbog njegovih visokih finansijskih zahteva. Ovaj 29-godišnji univerzalac čak je prošao medicinske preglede u Milanu, ali je klub bio spreman da mu da samo pola od traženih 1,5 miliona evra do kraja sezone. Kaseresu su ranije propali transferi u Trabzon i Fiorentinu upravo iz medicinskih razloga, pa Sautempton pre potpisa želi da se uveri da je spreman za najveće napore. On je od letos bez kluba kada mu je istekao ugovor sa Juventusom.

13:40 - Real i Valensija igraju 22. februaraFudbaleri Real Marida i Valensije igraće utakmicu 16. kola Primere u ponedeljak, 22. februara. Španska liga saopštila je danas da će utakmica, koja je trebalo da bude odigrana u decembru, ali je odložena zbog učešća Reala na svetskom klupskom prvenstvu, biti odigrana na Mestalji 22. februara. Real će tako odigrati osam utakmica za 25 dana, uključujući i duele osmine finala Lige šampiona sa Napolijem. Real je u nedelju trebalo da igra protiv Selte, ali je ta utakmica otkazana iz bezbednosnih razloga, pošto je zbog velikog neveremena oštećen krov stadiona Balaidos. Španska liga još nije našla termin za tu utakmicu.

13:28 - Marinković: Zvezda nije nepobediva, vidimo se u NišuKošarkaš Partizana Vanja Marinković, jedan od najzaslužnijih za trijumf u večitom derbiju, izjavio je da je njegova ekipa pokazala da Crvena zvezda nije nepobediva, ali da ne sme da "poleti" posle jučerašnje utakmice. Partizan je prekinuo niz Crvene zvezde od svih 20 pobeda ove sezone u ABA lige pobedom 86:81 u dvorani "Aleksandar Nikolić", kao nominalni domaćin. "Bitna pobeda za nas, zbog borbe za drugo mesto. Bili smo veoma motivisani, Zvezda je bolja ekipa od nas i u sjajnom je ritumu. Utakmicu smo dobili na veliku borbu i zalaganje", rekao je Marinković novinarima posle utakmice u kojoj je postigao 13 poena. On nije želeo sebe da stavlja u prvi plan, iako je bio zadovoljan svojom partijom, istakavši da je ceo tim odigrao na visokom nivou. Na pitanje da li misli da bi pobeda u derbiju mogla da bude prekretnica za Partizan ove sezone, mladi šuter je odrično odgovorio. "Jučerašnja utakmica ništa ne znači sa te strane. Ne mislim da je Zvezda nepobediva, ali danas smo mi slavili, sledeći put će možda oni... Videćemo šta će biti na sledećem derbiju, možda već za dve nedelju u Nišu", aludirao je Marinković na mogući sudar u finalu Kupa Radivoja Koraća.13:10 - Nejmar želi da osvoji Svetsko prvenstvo sa BrazilomFudbaler Barselone Nejmar rekao je danas da ima mnogo titula koje bi želeo da osvoji, ali da mu je najveća želja da osvoji Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Brazila. Nejmar je prošlog leta u Rio de Žaneiru sa Brazilom osvojio zlatnu olimpijsku medalju, a dve godine ranije nastupao je za državni tim na Mundijalu u Brazilu. On je zbog povrede propustio polufinalnu utakmicu sa Nemačkom, koju je Brazil izgubio sa 1:7. On se sa Barselonom bori za trofeje u Španiji i Ligi šampiona, ali već ima planove za Mundijal u Rusiji 2018. godine. "Za mene bi bila velika čast i san da nastavim da igram za reprezentaciju, da postižem golove i pomognem ekipi na najbolji način. Nisam nestrpljiv ni zabrinut, ali već razmišljam o Svetskom prvenstvu. Svakodnevno sanjam, ne mogu da prestanem da zamišljam kako bi bilo osvojiti Mundijal. Naporno ću raditi, kako bih spreman dočekao 2018", rekao je Nejmar. Nejmar je dodao da ne želi da se takmiči sa ostalim igračima, već da svakoga dana napreduje.12:51 - Rajan: Samo da sam izbacio onu loptuKvorterbek Atlanta Falkonsa Met Rajan je od heroja postao tragičar 51. Superboula, a posebno žali zbog jedne situacije. Bio je to verovatno ključni trenutak meča kada je sredinom poslednjeg perioda dozvolio defanzivcima Nju Inglanda da ga obore i izbiju mu loptu, u trenutku kada je tim bio u zoni fild-gola kojim je mogao biti rešen meč. "Voleo bih da sam pronašao način da izbacim loptu i ne izgubim te jarde. To je bio vrlo važno za nas. Taj "drajv", kada smo bili na 20 jardi od end-zone, a posle prilika posle "onsajd kika", to su dve situacije zbog kojih sam razočaran", rekao je Rajan.12:31 - Londro ogorčen na ŠapovalovaMartin Londro, kapiten Dejvis kup selekcije Kanade, poručio je Denisu Šapovalovu da mora da nauči lekciju posle ispada koji je napravio. Šapovalov je u petom meču osmine finala Dejvis kupa u besu pogodio sudiju lopticom u glavu, zbog čega je njegova ekipa diskvalifikovana. "Uvek postoji lekcija koju možete da naučite, iz dobrih i loših trenutaka. Ako želi da se takmiči na visokom nivou, mora da nauči da zadrži bes za sebe. Kontrola emocija je najveći faktor u tenisu. Mora da nauči lekciju i nadam se da će se istom voditi do kraja karijere", rekao je Londro. On je istakao da nije dobro video šta se dogodilo u areni u Otavi. "Nisam video taj trenutak, meč je završen i samo sam čuo da se publika odjednom utišala. Znao sam da nešto nije dobro, otišao sam do sudije da vidim o čemu je reč i on je bio u centru dešavanja. Izgleda da će biti dobro i to je najvažnije. Iznenađen sam kao svi ostali, velika je šteta", dodao je selektor Kanade.

12:10 - Inerhofer završio sezonuItalijanski skijaš Kristof Inerhofer završio je sezonu zbog povrede leve noge, saopštio je danas Skijaški savez Italije. Inerhofer zbog povrede leve potkolenice neće učestvovati na Svetskom prvenstvu koje počinje danas u Sent Moricu. "Opasno je takmičiti se kada imate takvu vrstu povrede", rekao je 32-godišnji Inerhofer.

11:50 - I Ernandes odlazi u Kinu, dobio sedam miliona od HebeijaBrazilski fudbaler Ernandes napustiće Juventus zbog bogate ponude kineskog Hebei Forčuna, potvrdio je sportski direktor "Stare dame" Bepe Marota. Kinezi će samo za obeštećenje platiti 10 miliona evra Juventusu, dok će 31-godišnji vezista dobiti platu od sedam miliona godišnje. Ernandes je odlučio da ode iz torinskog kluba jer nije odigrao nijedan takmičarski meč još od 27. novembra, kao i zbog toga što nije prijavljen za nastup u nokaut fazi Lige šampiona. Njega će u novom timu sačekati dva fudbalera sa kojima se takmičio u Seriji A, bivši krilni napadači Rome i Napolija, Žervinjo i Ezekijel Laveci. Ernanes je trenutno poslednje respektabilno ime iz Evrope koje je došlo u Kinu ove zime, posle Oskara, Odiona Igala, Aksela Vicela, Alešandra Pata, Džona Obija Mikela...11:25 - Ćirković očekuje uspešnu polusezonu VoždovcaFudbaler Voždovca Nikola Ćirković rekao je da očekuje uspešnu polusezonu u Super ligi Srbije i plasman u plej-of. Ćirković se nedavno priključio ekipi, nakon što se vratio iz SAD, gde je igrao za reprezentaciju Srbije protiv SAD. "Ekipa se pojačala sa nekoliko kvalitetnih igrača. Imamo dobre uslove za rad na pripremama u Turskoj i to nam olakšava da ispunimo sva očekivanja šefa stručnog štaba. Očekujem da će nastavak sezone biti veoma uspešan i da ćemo uspeti da obezbedimo plej-of, a posle toga, možda nam se otvori i put za Evropu", rekao je Ćirković za klupski sajt. Posle jesenjeg dela prvenstva Voždovac je deveti na tabeli sa 27 bodova, a u plej-ofu igraće prvih osam. Prolećni deo prvenstva počinje 18. februara, a Voždovac će igrati u Kruševcu protiv Napretka.11:08 - Poketino: Spremni smo da budemo među najboljima na svetuMenadžer Totenhema Maurisio Poketino smatra da je pitanje vremena kada će njegov tim početi da osvaja trofeje i postane jedan od najboljih na svetu. Ekipa iz Londona i ove sezone igra odlično, trenutno je druga na tabeli Premijer lige, ali sa devet bodova zaostatka za liderom Čelsijem. "Nekoliko pehara bi bio odličan početak. Potrebno je vreme da se napravi jak sastav i pobednički mentalitet, a u uskoro se završava novi stadion. Gledajući sada, spremni smo za velike domete i status jednog od najboljih na svetu", rekao je Poketino. Poketino je 2014. godine seo na klupu Totenhema i od tada je počeo rezultatski uspon, konstantno su u vrhu i vratio je klub u Ligu šampiona. Ujedno, promovisao je fudbalere iz omladinske škole poput Harija Kejna, Delea Alija i Erika Dajera koji su oslonac tima.10:50 - Entoni Hamilton osvojio prvu titulu u 45. godiniEngleski igrač snukera Entoni Hamilton osvojio je prvu titulu u karijeri, pošto je u finalu Mastersa u Nemačkoj u Berlinu pobedio Alistera Kartera sa 9:6. Hamilton je sinoć gubio sa 2:5, ali je ipak uspeo da nadoknadi zaostatak i pobedi Kartera. To je prva titula koja se boduje za svetsku rang-listu za 45-godišnjeg Hamiltona i to posle 26 godina karijere.Hamilton je sinoć igrao prvi put u finalu nekog turnira od 2002. godine i Otvorenog prvenstva Kine, kada je izgubio od Marka Vilijamsa sa 8:9. Na putu do finala u Berlinu Hamilton je, između ostalih, pobedio prvog i drugog igrača sveta Marka Selbija i Stjuarta Bingama. "Ovo je bila fantastična nedelja i ne mogu da tražim više od toga. Ne znam šta da radim sa trofejom, pošto ga do sada nikada nisam osvojio", rekao je Hamilton.

10:33 - Britanci u četvrtfinalu Dejvis kupa posle diskvalifikacije ŠapovalovaTeniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je u petom odlučujućem meču diskvalifikovan teniser Kanade Denis Šapovalov, nakon što je lopticom pogodio glavnog sudiju u lice.Britanija je noćas u Otavi pobedila sa 3:2, posle diskvalifikacije 17-godišnjeg Šapovalova.On je u petom meču igrao protiv Kajla Edmunda i gubio je sa 3:6, 4:6, 2:1, kada je, posle jednog poena i izbacivanja loptice u aut, snažno udario lopticu i pogodio glavnog sudiju u lice.Sudija Arno Gabas se uhvatio za lice, na kome je bila vidljiva velika modrica i posle razgovora sa selektorima oba tima, odlučeno je da se prekine duel Velike Britanije i Kanade i da se diskvalifikuje Šapovalov."Lekcije mogu da se nauče iz dobrih i iz najgorih trenutaka. Ako želi da se takmiči na visokom nivou, Šapovalov mora da bude miran. Emotivna kontrola je najvažniji faktor u tenisu. On mora da izvuče pouke koje će mu koristiti do kraja karijere", rekao je selektor Kanade Martin Lorendo.

10:00 - Tošić: Van Persi provocirao, oprostite što sam naseoSrpski fudbaler Duško Tošić izvinio se navijačima zbog nesmotrenog poteza u duelu sa Fenerbahčeom i kritikovao Robina Van Persija. Tošić je isključen već u 41. minutu meča zbog udaranja napadača Fenera, koji je odlučio derbi golom u 72. minutu i izbacio šampiona iz takmičenja. "Izvinjavam se svim navijačima, svojim saigračima i žao mi je zbog svih zaposlenih u klubu. Bio je to potez koji sebi ne sme da dozvoli iskusan igrač poput mene. Bešiktaš mi je u srcu i izvinjavam se svima", napisao je Tošić i dodao: "Poštujem Van Persija i sve što je uradio u karijeri, bez sumnje je veliki igrač, ali ponašanje na terenu je bilo provokativno i iznenadio me je. Nadam se da ćete mi svi oprostiti i ja ću nastaviti da budem uz vas. Najveći Bešiktaš".

09:30 - Aguero: Siti odlučuje da li sam mu potrebanNajbolji strelac Mančester Sitija Serhio Aguero nije odbacio mogućnost da na kraju sezone napusti "građane", nezadovoljan minutažom u poslednje vreme. Argentinac je drugi meč zaredom ostao na klupi za rezerve, u pobedi Sitija nad Svonsijem 2:1, a upravo je Gabrijel Žezus, napadač koji ga je istisnuo iz najboljih 11, postigao dva gola. "U naredna tri meseca trudiću se da pomognem klubu, a onda će Siti odlučiti da li ima mesta za mene ili ne. Želim da ostanem, ugovor mi ističe da tri godine i srećan sam. Čekam šansu, a videćemo na kraju sezone šta će se desiti", rekao je Aguero. Aguero je letos produžio ugovor sa Sitijem, ove sezone je sa 18 golova najproduktivniji fudbaler ekipe, ali se spekuliše da je u "tihom ratu" sa menadžerom Pepom Gvardiolom. On je treći najbolji strelac kluba ikada, ukupno je postigao 154 pogotka, među kojima je najčuveniji onaj iz 2012. godine za titulu u sudijskoj nadoknadi protiv Kvins Park Rendžersa u poslednjem kolu.

08:37 - Vestbruk dao 42 poena u pobedi Oklahome, emotivno veče PirsaKošarkaši Oklahome savladali su na svom terenu ekipu Portlanda 105:99 u nastavku NBA lige, uz 42 poena Rasela Vestbruka.Vestbruk je novoj odličnoj šuterskoj večeri dodao osam asistencija i četiri skoka, čime je bio najzaslužniji za prekid lošeg niza Oklahome od tri poraza, istakao se i njegov saigrač Viktor Oladipo sa 24 koša i 13 uhvaćenih lopti, dok je na suprotnoj strani najbolji bio Demijan Lilard sa 29.Sinoćnje utakmice u NBA ligi obeležio je povratak Pola Pirsa u Boston, sada kao član Los Anđeles Klipersa.Pirs, koji igra poslednju sezonu u karijeri, dočekan je ovacijama navijača Bostona, gde je sa velikim uspehom proveo čak 15 godina, na šta nije ostao imun jer je zaplkao.Boston je slavio 107:102, a baš je Pirs postavio konačan rezultat trojkom u poslednjoj sekundi.U preostalom meču, Toronto je u gostima nadigrao Bruklin 103:93.

08:01 - Končita Martines: Nadam se da će Nadal igati protiv SrbijeSelektorka Dejvis kup reprezentacije Španije Končita Martines rekla je danas da se nada da će Rafael Nadal igrati četvrtfinale tog takmičenje protiv Srbije.Španija se danas plasirala u četvrfinale Dejvis kupa pobedom nad Hrvatskom od 3:2, dok je Srbija u prvom kolu bila bolja od Rusije sa 4:1.Četvrtfinalni meč se igra početkom aprila, a domaćin je Srbija."Mnogo toga može da se dogodi do aprila. Nadam se da će biti sposoban i da želi da igra. Biće to još jedan težak meč. Nadam se da će Nadal igrati", rekla je ona u Osijeku, prenosi Hina.Španija je u poslednji dan duela sa Hrvatskom ušla sa zaostatkom od 1:2, ali Končita Martines nije sumnjala da su njeni izabranici spremni za preokret."Verovala sam da imamo dobre šanse da dobijemo oba meča. Veorvala sam u igrače, a oni me nisu izneverili", izjavila je selektorka Španije.Nakon što je Bautista Agut savladao Franka Škugora, za potpuni preokret se pobrinuo Pablo Karanja Busta pobedom nad Nikolom Mektićem.Končita Martines je priznala je da se njena ekipa namučila u Osijeku više nego što je očekivala, pogotovo sa Frankom Škugorom."Iskreno, Škugor je igrao neverovatno. Ne samo jedan set, nego cele mečeve. Bio je odličan. Ništa nam nije bilo lako. Gledaoci su bili glasni kad je trebalo, ali naši su igrači ostali fokusirani", rekla je ona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track