(VIDEO) MURINJO I IBRA STIŽU U BEOGRAD: Mančester junajted dolazi u goste Crvenoj zvezdi
Foto: AP

Spektakl na Marakani

(VIDEO) MURINJO I IBRA STIŽU U BEOGRAD: Mančester junajted dolazi u goste Crvenoj zvezdi

Fudbal -

Crvena zvezda će pozvati Mančester junajted na prijateljsku utakmicu u Beogradu, rečeno je danas novinarima na Kipru.

"Nikada od 1991. godine na ovamo nije odigrana ta druga utakmica Super kupa. Zainteresovani su, doći će, ali treba da nađu vreme u zgusnutog kalendaru", rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Šampion Evrope iz 1991. godine Crvena zvezda i tadašnji osvajač Kupa pobednika kupova Mančester junajted trebalo je da se tada sastanu u dvomeču Super kupa. Prva utakmica u Mančesteru završena je 19. novembra pobedom engleskog kluba sa 1:0, a revanš nije odigran zbog političke nestabilnosti u Jugoslaviji.

Terzić je naveo da je želja da Junajted dodje u Beograd 2018. kada će biti obeležena 60-godišnjica tragedije u Minhenu. To znači da bi beogradska publika mogla da vidi Žozea Murinja i Zlatana Ibrahimović, ako produži ugovor sa "crvenim đavolima", što je realno očekivati...

"Želja je da dođu sledeće godine jer će se tada obeležavati 60 godina od tragedije. Nadam se da ćemo naići na pozitivan odgovor", kazao je Terzić.

Avion sa delegacijom Junajteda koji se vraćao iz Beograda sa utakmice protiv Crvene zvezde srušio se u Minhenu 6. februara 1958. godine i tada je poginulo 23 ljudi, uključujući osam fudbalera i tri člana stručnog štaba engleskog kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track