NIŠLIJE TUŽILE ZVEZDU ZA 200.000 EVRA: Dovode tolike igrače, nekorektni su, duguju mnogima...
Foto: Printskrin / You Tube

Crveno-beli pred sudskim organima

NIŠLIJE TUŽILE ZVEZDU ZA 200.000 EVRA: Dovode tolike igrače, nekorektni su, duguju mnogima...

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički iz Niša povukao je radikalan potez protiv Crvene zvezde, te će se uskoro naći pred sudskim organima.

Sa priprema niškog Radničkog u Antaliji stigla je gotovo senzacionalna vest – superligaš sa Čaira tužio je Crvenu zvezdu zbog toga što nije platila obeštećenje za transfer Milana Pavkova.

Golgeter Radničkog, prvih dana zimskog prelaznog roka, napustio je Niš i prešao u Crvenu zvezdu, uz dogovor rukovodstava dva kluba. Prema ugovoru, Zvezda je prihvatila i obavezu da odmah plati Nišlijama obeštećenje od 300.000 evra. Rok nije ispoštovan, pa su ljudi iz Radničkog odlučili da pravdu namire pred redovnim sudom.

Radnički je bio primoran da se odrekne igrača kako bi sredstvima od obeštećenja počeo da rešava nagomilane probleme i lošu finansijsku situaciju. Klub je bio na ivici ambisa, pred gašenjem zbog dugova iz prošlosti, sa praznom kasom i obavezama od skoro 2,5 miliona evra (!?).

Da bi izbegao najgore, odlučeno je da se prihvati Zvezdina ponuda. Čelnici niškog superligaša nisu hteli da prave smetnje mladom fudbaleru da napreduje u većem i jačem klubu i reši egzistencijalno pitanje.

Prema planovima, Zvezda i Radnički se spremaju za nastavak prvenstva, ali i nastoje da se pojačaju. I dok šampion dovodi zvučna fudbalska imena, pripremajući se za proleće i međunarodnu scenu i za to očigledno ima novca, klub sa stadiona "Rajko Mitić" zaboravio je na obavezu da Nišlijama plati dogovoreno.

Možda obeštećenje za Pavkova Zvezdi i ne znači mnogo, ali Radničkom je bukvalno to pitanje života.

Potpredsednik kluba sa Čaira, Dejan Propadalo bio je jasan.

"Hitno mora da se reši novonastala situacija. Dogovoren novac Zvezda nije uplatila, pokušali smo kontaktima sa rukovodstvom beogradskog kluba da izdejstvujemo izmirenje obaveze, ali uzalud. Rokovi su prošli i podneli smo tužbu. Smatramo da je mnogo toga od strane Zvezde neozbiljno i nekorektno – dovode tolike igrače, duguju mnogima, pa i nama i... Nikom ništa! Zar je toliko teško izmiriti obavezu prema Radničkom, da i naš klub može da živi", upitao je Propadalo.

Kako ističu u Radničkom i klub sa Čaira ima obaveze. Ne samo one iz prošlosti, već i nove, prema ove zime angažovanim fudbalerima i pojačanjima. Neregulisana situacija, na relaciji Radnički-Zvezda, donosi veliku neizvesnost u niški klub i sve pada u vodu zbog neodgovornog ponašanja najtrofejnijeg srpskog kluba.

Zvezda pozvala Radnički da poštuje propiseFudbalski klub Crvena zvezda pozvao je danas Radnički iz Niša da spor oko transfera Milana Pavkova reši po definisanim propisima. "Postoje jasni propisi koji regulišu eventualne nesporazume izmedju klubova. Neka Radnički postupi u skladu s njima", rečeno je novinarima u Zvezdi. To se odnosi na stavku ugovora koja predvidja da sporove rešavaju organi Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a ne običan sud. Radnički iz Niša tužio je Zvezdu redovnom sudu zbog toga što beogradski klub nije odmah uplatio 200.000 evra kao prvu ratu za transfer Pavkova. Pavkov je početkom januara potpisao za Zvezdu.

(Sportski žurnal)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - (KURIR TV) KURIR U SOLUNU NA CRNO-BELOJ FEŠTI: Pogledajte kako navijaju GROBARI I PAOKARE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track