LJUBOMORA UBIJA KRALJEVE: Barsa neće uzeti trofej na Realovom stadionu, evo i zašto
Foto: AP

Gde će se igrati finale Kupa kralja

LJUBOMORA UBIJA KRALJEVE: Barsa neće uzeti trofej na Realovom stadionu, evo i zašto

Fudbal -

Predsednik fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Peres rekao je danas da finale Kupa kralja ne može biti održano na Santjago Bernabeuu jer će se u to vreme obavljati gradjevinski radovi.

"Finale Kupa ne može da se održi na Bernabeuu, jer su za tad planirani radovi. Jedino je to u pitanju, ne postoji drugi problem", rekao je Peres za španske medije.

U finalu Kupa kralja sastaće se branilac titule, Barselona i Alaves.

Barselona je prošle godine osvojila to takmičenje pobedom nad Seviljom, a meč je odigran na stadionu Atletiko Madrida pošto je Realov stadion otpao zbog koncerta Brusa Springstina.

I ove godine je Santjago Bernabeu ponovo pominje kao potencijalni domaćin finala Kupa kralja, uz Visente Kalderon i stadion Atletik Bilbaa, San Mames.

Prema navodima španskih medija, želja Barselone je ponovo bio Realov stadion, dok Alaves želi da se utakmica igra u Bilbau.

Vlasnik Alavesa Hosean Kereheta rekao je da bi San Mames bio savršen za navijače tog baskijskog kluba.

"San Mames je najbliži, tako da će dosta naših navijača moći da dodje. To je moderan stadion i jedan od glavnih obeležja Baskije. Kapacitet Kalderona i San Mamesa je sličan, ali je San Mames moderniji. Verujem i da bi navijači Atletik Bilbaa bili oduševljeni da baskijski tim igra finale na njihovom stadionu", rekao je Kereheta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track