BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: I Partizan i Cedevita pod velikim pritiskom
Foto: Fonet/Fiba

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Džikić: I Partizan i Cedevita pod velikim pritiskom

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:12 - Fiorentina pobedila UdinezeFudbaleri Fiorentine pobedili su večeras na svom terenu Udineze sa 3:0, u utakmici 24. kola italijanskog prvenstva.Fiorentina je povela u 42. minutu golom Borhe Valera, a vodjstvo je udvostručio Kuma Babakar u 62. minutu. Konačan rezultat postavio je Federiko Bernardeski u 80. minutu iz jedanaesterca.Klub iz Firence ostvario je 11. pobedu u prvenstvu i zauzima osmo mesto na tabeli sa 40 bodova, a Udineze, koji je u poslednje dve utakmice bez pobede, sa 29 bodova zauzima 12. mesto.

22:45 - Novi Pazar izgubio od Rudara u prijateljskoj utakmiciFudbaleri Novog Pazara izgubili su danas u prijateljskoj utakmici u Ulcinju od Rudara iz Pljevalja sa 0:1.Jedini strelac za crnogorskog prvoligaša bio je Draško Božović u 38. minutu iz jedanaesterca."Uprkos porazu, odigrali smo najbolji meč u dosadašnjem delu pripremnog perioda", rekao je pomoćni trener Novog Pazara Dejan Dimić.Novopazarci se iz Ulcinja vraćaju sutra, a 19. februara očekuje ih gostovanje Crvenoj zvezdi u 22. kolu Super lige Srbije.

22:17 - Barselona i Alave osudili nerede navijačaFudbalski klubovi Barselona i Alaves osudili su nerede navijača uoči današnje prvenstvene utakmice dva kluba u Vitoriji.Španski mediji preneli su danas da su se potukli navijači u Vitoriji, a na video snimcima se vidi kako pristalice Alavesa palicama napadaju gostujuće navijače."Fudbalski klub Barselona žali i osudjuje incidente koji su se dogodili danas u Vitoriji pre utakmice sa Alavesom. Klub odbacuje nasilničko ponašanje navijača i veruje da će nadležni organi biti u stanju da što pre identifikuju odgovorne za incidente", navodi se u saopštenju Barselone, koja je pobedila Alaves sa 6:0.Fudbalski klub Alaves saopštio je da će saradjivati sa policijom kako bi se pronašli počinioci."Alaves snažno osudjuje nasilje koje se dogodilo jutros u univerzitetskom delu grada izmedju navodnih navijača Alavesa i Barselone. Klub se stavio na raspolaganje vlastima i ako se ispostavi da su učesnici nereda navijači, Alaves će proceniti koje mere će preduzeti", navodi se u saopštenju.

21:59 - Odbojkaši Novog Pazara pobedili NišOdbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras ekipu Niša sa 3:1 u setovima (25:21, 17:25, 25:22, 25:16) u utakmici 15. kola Superlige Srbije.Domaćina je do prve pobede nad Nišlijama u elitnom rangu takmičenja, predvodio Irfan Hamzagić sa 18 poena, dok su po 13 dodali Dušan Lopar i Marko Radosavljević.Najbolji u redovima gostiju bio je Danilo Pavlović sa 17 poena, Milan Stojković dodao je 11, a Milan Mijalković dva poena manje.Meč u dvorani Pendik trajao je 91 minut, a pratilo ga je oko 500 gledalaca.Novi Pazar je zadržao drugo mesto na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, dok je Niš šesti sa šest trijumfa i devet izgubljenih mečeva.Izabranici Saše Stefanovića će u narednom kolu gostovati u Ljigu ekipi Spartaka, a Niš će biti domaćin kraljevačkoj Ribnici.

21:17 - Budućnost se plasirala u plej-of pobedom protiv KarpošaKošarkaši Budućnosti plasirali su se u plej-of Jadranske lige, pošto su večeras na svom terenu u Podgorici pobedili Karpoš sokoli sa 95:61 (35:15, 23:18, 17:12, 20:16), u utakmici 22. kola regionalnog takmičenja.Crnogorski tim je do pobede predvodio Džej Ar Rejnolds sa 18 poena i četiri asistencije, Nemanja Gordić postigao je 14 poena uz šest asistencija, a 14 poena dodao je i Oven Klasen.U ekipi Karpoša najefikasniji je bio Dragan Labović sa 16 poena, a Kendrik Peri postigao je 15 poena.Budućnost je već posle prve četvrtine obezbedila pobedu, pošto je tu deonicu dobila sa 20 poena prednosti (35:15) i do kraja je uvećala razliku.Budućnost se tako, pored Crvene zvezde i Partizana plasirala u plej-of, a od rezultata do kraja regularnog dela znaće se sa koje pozicije.Podgorički tim sada ima 16 pobeda i šest poraza i drugi je na tabeli. Partizan na trećem mestu ima 16 pobeda i pet poraza, ali i utakmicu manje, pošto će u nedelju u Zagrebu igrati protiv četvrtoplasirane Cedevite, koja ima 15 pobeda i šest poraza.

20:55 - Šalke pobedio HertuFudbaleri Šalkea pobedili su večeras na svom terenu Hertu sa 2:0, u utakmici 20. kola Bundeslige i popeli se na 11. mesto na tabeli.Šalke je poveo u 41. minutu golom Gvida Burgštalera, a konačan rezultat postavio je Leon Gorecka 62. minutu. Kod oba gola asistent je bio Nabil Bentaleb.Ekipa iz Gelzenkirhena ostvarila je sedmu pobedu u prvenstvu i 11. je na tabeli sa 25 bodova, a Herta zauzima šesto mesto sa 33 boda.Ranije danas šampion Nemačke Bajern pobedio je Ingloštat sa 2:0 i iskoristio poraze prvih pratilaca Lajpciga, Ajntrahta i Borusije iz Dortmunda da se "odlepi" na sedam bodova prednosti na prvom mestu na tabeli.

20:33 - Mane doneo pobedu Liverpulu protiv TotenhemaFudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu Totenhem sa 2:0, u utakmici 25. kola Premijer lige i prekinuli niz od pet mečeva bez pobede.Dvostruki strelac na Enfildu bio je Saido Mane, u 16. i 18. minutu. Kod prvog gola asistent mu je bio Žoržinjio Vajnaldum, dok je kod drugog pogotka Mane uspeo da zatrese mrežu posle pokušaja Adama Lalane i Roberta Firmina.Liverpul je bio bolji tokom cele utakmice, imao je više prilika, uglavnom preko Roberta Firmina, Manea i Kutinja. Sa druge strane, najbolju priliku za Totenhem propustio je Hung Min Son.Liverpul je tako ostvario prvu prvenstvenu pobedu u 2017. godini."Najvažniji je tim. Imali smo nekoliko teških nedelja, ali to se dešava u fudbalu. Zaslužili smo pobedu. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja", rekao je Mane za Bi-Bi-Si (BBC).Ekipa Jirgena Klopa je ostvarila 14. pobedu u prvenstvu i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 49 bodova.Liverpul je na neki način ovom pobedom pomogao vodećem Čelsiju, pošto je drugolasirani Totenhem ostao na 50 bodova, pa ako Čelsi sutra pobedi Barnli, "pobeći" će na 12 bodova.

19:37 - Zimonjić i Troicki u finalu dublova u SofijiSrpski teniseri Nenad Zimonjić i Viktor Troicki plasirali su se u finale turnira u Sofiji u konkurenciji dublova, posle pobede nad slovačko-poljskom kombinacijom Martin Kližan/Marijuš Firstenberg 3:6, 7:6 (7:5), 10:8. Srpski dubl u borbi za titulu u glavnom gradu Bugarske igraće protiv Rusa Mihaila Elgina i Andreja Kuznjecova. Nagradni fond turnira u Sofiji iznosi 482.060 evra.

19:21 - Srniću ne prija da igra desnog bekaFudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić rekao je danas da mu ne prija pozicija desnog beka, posebno zbog tri primljena gola protiv Volgara. "Ne bih da igram više desnog beka. Primili smo tri gola i nisam baš zadovoljan što se tiče toga", rekao je Srnić. On je nastupio za rezervni tim Zvezde u remiju 3:3 u prijateljskoj utakmici protiv ruskog drugoligaša Volgara. Trener Crvene zvezde Miodrag Božović ga vidi kao alternativu Marku Petkoviću na desnom beku, a Srnić je rekao da je "tu" što se tiče toga. "Svaka pohvala prija, ali samo trener zna kako sam igrao i on će dati sud", naveo je Srnić. Kada je reč o utakmici protiv Volgara, Srnić je rekao da mu je žao što je ekipa ispustila pobedu u poslednjim minutima. "Ostaje žal što pripreme nismo završili trijumfom. Tek počinje ono pravo i nadam se da ćemo pobedjivati i osvojiti titulu", kazao je Srnić. Povratnik u Zvezdu Nenad Milijaš bio je strelac trećeg gola za Zvezdu protiv ruskog kluba. On je pogodak postigao iz slobodnog udarca. "Rezultat nije ispao kako je trebalo da bude, zbog dva jeftina gola na kraju, ali je bitno da smo se istrčali. Što se tiče gola, lep je početak, dobro sam šutnuo", rekao je Milijaš. Fudbaleri Zvezde će se u ponedeljak vratiti u Beograd, posle više od dve nedelje provedenih na pripremama na Kipru.

Slavoljub Srnić, foto: FK Crvena zvezda
Slavoljub Srnić, foto: FK Crvena zvezda

18:24 - SP u biatlonu: Krsmanović 97, Hodžić 99. u sprintu, zlato za DolaBiatlonci Srbije Dejan Krsmanović i Edin Hodžić zauzeli su danas 97. i 99. mesto u trci sprinta na 10 kilometara na Svetskom prvenstvu u austrijskom Hohfilzenu.Krsmanović je postigao vreme od 28 minuta, šest sekundi i šest stotinki, uz četiri greške na strelištu, dok je Hodžić bio 20,7 sekundi sporiji i imao je promašaj više.U konkurenciji 102 takmičara, pobedio je Nemac Benedikt Dol ostvarenjem od 23 minuta, 27 sekundi i četiri desetinke, bez promašenog hica.Besprekorno je gađao i drugoplasirani Johanes Tingnes Bo iz Norveške, koji je u cilj ušao 0,7 sekundi posle Dola, dok je treće mesto pripalo Francuzu Martanu Furkadu sa kašnjenjem od 23,1 sekunde i dva promašaja.Svetsko prvenstvo u Hohfilzenu završava se 19. februara.

17:39 - Džikić: I Partizan i Cedevita pod velikim pritiskomKošarkaši Partizana doputovali su danas u Zagreb na meč sa Cedevitom u 22. kolu Jadranske lige, a trener crno-belih Aleksandar Džikić rekao je da će tim igrati u kompletnijem sastavu nego na prethodnim utakmicama."Utakmica sa Cedevitom je važna za oba protivnika, što znači da će oba tima igrati sa dodatnim pritiskom. Mi ćemo biti u kompletnijem sastavu nego na prošlim utakmicama", rekao je Džikić za sajt kluba.Cedevita je u prvom meču pobedila u Beogradu sa 97:87, ali je Partizan trenutno drugi na tabeli, sa pobedom više od Zagrepčana."Ne samo sutra, već u svakom meču do kraja regularnog dela lige moramo biti na maksimalnom nivou, jer će borba za što bolju poziciju pred početak plej-ofa biti neizvesna do kraja", rekao je plejmejker Partizana Branislav Ratkovica.Utakmica Cedevita-Partizan igra se u nedelju u zagrebačkom Domu sportova od 19.00

16:57 - Arsenal pobedio posle dva gola Sančesa, od čega je prvi bio rukomFudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Hal sa 2:0 u 25. kolu Premijer lige i tako zabeležili trijumf posle dva vezana poraza. Arsenal je ovako makar privremeno izbio na treće mesto tabele, sa istim brojem bodova kao Totenhem i bodom više od Mančester sitija, koji imaju meč manje. Ovo je 'tobdžijama' bila prva pobeda posle poraza od Votforda i Čelsija. Arsenal je poveo golom Aleksisa Sančesa u 34. minutu, koji je priznat, iako je postignut rukom. Posle jedne gužve u šesnaestercu Hala, lopta je došla do prvog strelca Premijer lige, koji je šutnuo sa oko tri metra. Lopta je pogodila golmana, odbila se od njega i pogodila u ruku Sančesa i onda otišla u mrežu. Sudije nisu nisu ništa signalizirale. Meč je bio prilično ujednačen, ali je Arsenal stvarao više šansi. Tačka na ovaj duel stavljena je u nadoknadi vremena. Sem Klukas je u 91. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, zbog čega je dobio crveni karton, a Arsenal penal, koji je izveo Sančes za konačnih 2:0. Hal je posle ovog poraza ostao u zoni ispadanja sa 20 bodova. Ako kasnije danas pobede Kristal Palas i Sanderlend, Hal će pasti na dno tabele. Sančes je sada prvi strelac lige sa 17 golova do sada.

15:49 - Janković uspešna na startu kvalifikacija u DohiNajbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo kvalifikacija turnira u Dohi, pošto je savladala Nao Hibino iz Japana 7:5, 4:6, 6:3. Janković je uspela da slavi iako je u trećem setu gubila sa 3:0, uz dva brejka 102. igračice sveta, ali je vezala čak šest gemova i došla do velikog preokreta posle dva sata i 22 minuta. Ona se u narednoj rundi kvalifikacija sastaje sa još jednom teniserkom iz Japana Risom Ozaki, 98. na WTA listi. Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.

Jelena Janković, foto: Profimedia
Jelena Janković, foto: Profimedia

14:21 - Štafetni polumaraton na 30. Beogradskom maratonuNa 30. Beogradskom maratonu, po treći put, biće organizovan štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima. Na sajtu Beogradskog maratona počelo je prijavljivanje za štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima gde se mogu pronaći i sve informacije o tehničkoj organizaciji i propozicijama. Svaku takmičarsku ekipu odnosno štafetu čine 4 takmičara i mogu da budu muške, ženske ili mešovite (dva muška i dva ženska takmičara). "Osim Trke zadovoljstva na (5 km), polumaratona (21,1 km) i maratona (42,2 km), koji su tradicionalno sastavni deo maratona i ove godine ćemo organizovati štafetni polumaraton za srednje škole, za visoke škole i fakultete i za zaposlene u korporacijama, državnim institucijama i diplomatskim predstavništvima u okviru jubilarnog 30. Beogradskog maratona", izjavio je, ovim povodom, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona. "Štafetno trčanje polumaratona i maratona je izuzetno popularno u svetu i značajno je doprinelo razvoju trkačkog pokreta koji sada broji desetine miliona ljudi širom sveta. Popularizacija trčanja i zdravog življenja i veći broj učesnika u okviru Beogradskog maratona bili su i najvažniji razlozi da se i ove godine na Beogradskom maratonu organizuje štafetni polumaraton", završio je svoju izjavu Dejan Nikolić. 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila.

13:26 - Treneri Vaterpolo kluba Partizan apelovali da se pomogne klubuTreneri Partizana apelovali su da se nađe način da se pomogne tom vaterpolo klubu, koji je u jako teškoj materijalnoj situaciji. Šampion Srbije i sedmostruki evropski prvak naveo je na svom sajtu da je "kao posledica svega onoga što se oko kluba dešava poslednjih godina" dovelo do toga da je temperature voda na Banjici sada takva da ne može da se trenira. "Treneri, društveno odgovorni ljudi, smatraju da je rad sa preko 300 mladih vaterpolista pre svega društveno korisna i vaspitno-pedagoška, a tek onda trenažno selektivna aktivnost. Dugogodišnji vrhunski rad trenera VK Partizan iznedrio je veliki broj sjajnih, uspešnih, samopouzdanih ličnosti i plejadu vrhunskih sportista, olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona. Po broju osvojenih klupskih trofeja važimo za jedan od najuspešnijih vaterpolo klubova u svetu. Gotovo sva najznačajnija reprezentativna dostignuća su osvojili igrači i treneri koji su potekli iz škole VK Partizan ili su u jednom periodu svoje karijere vaterpolo veštine usavršavali u našem klubu", navodi se u saopštenju Partizana. "Kontinuitet i uspostavljeni sistem u radu sa mladima u Partizanovoj vaterpolo školi od škole je stvorio brend. Vaterpolo klub Partizan je vremenom postao sinonim uspeha u vaterpolu i kao takav je prepoznatljiv u Srbiji, Evropi i širom sveta. Danas se slobodno može reći da je VK Partizan sa svojom prepoznatljivom omladinskom vaterpolo školom jedan od najboljih, ako ne i najbolji sportsko-vaspitni vaterpolo kolektiv na svetu", naveli su crno-beli. Koliko je teška situacija govori i to što je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar ove nedelje da je klub pred gašenjem. Šampion Srbije u januaru tri nedelje nije imao grejanje i morao je da se seli po beogradskim bazenima. Sličnu ocenu izneli su i treneri u zajedničkom saopštenju."Generacije vrhunskih ljudi i sportista stasavale su trenirajući u Partizanu, reprezentovali i proslavili zemlju širom sveta i bili uzor mladima. Gašenjem vaterpolo kluba Partizan naneće se neprocenjiva i nepovratna šteta celom vaterpolo sportu i društvu kako kod nas tako i šire, a o pedagoško-sociološko-psihološkom aspektu gubitka za decu koja treniraju i koja bi ubuduće trenirala, ne možemo ni da zamislimo posledice. Treneri VK Partizan apeluju da se učine dodatni napori kako bi se stvorili uslovi da klub nesmetano radi, da se sačuva brend koji su generacije stvarale, i da se omogući da klub nastavi svoju tradiciju i značajnu društvenu misiju, kako bi i ubuduće u omladinskoj školi VK Partizan stasavali vrhunski ljudi i igrači", navodi se u saopštenju.

12:33 - Treneri: Gašenje VK Partizan šteta za ceo sport i društvoTreneri vaterpolo kluba Partizan apelovali su danas da se učine dodatni napori i spreči gašenje kluba usled loše finansijske situacije.Treneri jednog od najtrofejnijih klubova Evrope podsetili su da su u omladinskoj školi Partizana stasali mnogi vrhunski igrači i pozvali da se sačuva brend i nastavi svetla tradicija kluba."Ukazujemo na tešku situaciju u klubu zbog nedostatka osnovnih uslova za rad, nastalu kao posledica svega onoga što se oko kluba dešava poslednjih godina, a na kraju je rezultiralo, nažalost, i temperaturom vode u kojoj ne može da se sprovodi trening. Treneri, društveno odgovorni ljudi, smatraju da je rad sa preko 300 mladih vaterpolista pre svega društveno korisna i vaspitno-pedagoška, a tek onda trenažno selektivna aktivnost", navodi se na zvaničnoj internet stranici Partizana.Iz Partizana navode da je dugogodišnji rad trenera VK Partizan iznedrio olimpijske, svetske i evropske šampione, kao i da su gotova sva najznačajnija reprezentativna dostignuća osvojili igrači i treneri koji su bili deo crno-belih."Gašenjem VK Partizan naneće se neprocenjiva i nepovratna šteta celom vaterpolo sportu i društvu kako kod nas tako i šire, a o pedagoško-sociološko-psihološkom aspektu gubitka za decu koja treniraju i koja bi ubuduće trenirala, ne možemo ni da zamislimo posledice", zaključuju sa Banjice.

11:53 - Anto Vasović: Uspesi su proces i plod kvalitetnog radaPredsednik Stručnog saveta Vaterpolo saveza Srbije Anto Vasović ocenio je da je devet uzastopnih zlatnih medalja reprezentacije na velikim takmičenjima plod kvalitetnog i napornog rada i uspostavljenog sistema."To nije plod samo ljudi koji sada rade. Kada pričamo o fenomenu vaterpola na ovim prostorima, on nije nastao slučajno, već kao rezultat sistema koji je postavljen odavno, još u vreme Vlaha Orlića i svih onih koji su radili posle Nikole Stamenića, (Nenada) Nene Manojlovića. Za ovaj neverovatan niz zlatnih medalja, velike zasluge pripadaju Neni Manojloviću, koji je u radu primenio dosta stvari koji su ranije bile utemeljene i dodao nešto svoje i zatim uputio Dejana Savića i Vladimira Vujasinovića u trenerski zanat. Oni su posle toga dali svoj pečat i sve to dodatno nadgradili. Ono što je dobro u svemu ovom je i da će se za nekoliko godina videti i u rezultatskom smislu sigurno naplatiti sadašnji kvalitetan rad selektora Savića. To tako funkcioniše", rekao je Vasović u intervjuu agenciji Beta.On je istaao da je osvajanje medalja rezultat procesa i istakao je svoj optimizam za naredni olimpijski ciklus."Činjenica je da radimo više i kvalitetnije od drugih, imamo pažljivu selekciju igrača od malih nogu. Niko ne sme da se zavarava, uspesi ne dolaze preko noći. Osvajanje zlatne medalje na velikom takmičenju je proces, a ne dogadjaj. Zato sa velikom dozom sugurnosti mogu da kažem da smo, što se tiče dobrih rezultata, pokriveni u naredne četiri godine", rekao je Vasović.Predsednik Stručnog saveta VSS objasnio je zašto veruje u dalje uspehe nacionalnog tima."Prva zvanična utakmica posle Olimpijskih igara bila je protiv Rumunije u Kragujevcu i već u tom meču je bila primetna neverovatnu želja sa kojom su ti momci pristupali obavezama i pored činjenice da su osvojili sve što se moglo osvojiti. Već tu sam video da mi bojazni ne treba da imamo. Oni su ušli u novi takmičarski ciklus, potpuno rešeni da nastave u istom ritmu ako ne i još odlučniji nego pre. Fantastično je da posle svih zlatnih medalja koje su osvojili oni imaju veliku želju za pobedom bez obzira na ime protivnika i zainteresovani su da i dalje budiu najbolji", rekao je Vasović."To je osnovni pokretač za uspeh u sportu, a ono što je najbolje za nas u svemu tome je što će oni takvim pristupom zaraziti mladje igrače, koji će i posle njih nastaviti da gaje takav ambijent u reprezentaciji", dodao je on.Anto Vasović je pohvalio i rad predsednika VSS Miloarda Krivokapića, ocenivši da savez sada ima "odredjenu finansijsku stabilnost", a istakao je i pomoć države u funkcionisanju."Kada je reč o reprezentaciji, mi smo predstavnici države. Podršku i finansijsku pomoć koju dobijamo smo zaslužili vrhunskim rezultatima. Zahvalni smo državi i minstru sporta Vanji Udovičiću jer je ispunjeno sve ono što je bilo obećano VSS-u u finansijskom smislu. Imamo kontinuiranu pomoć države i ministartsva omladine i sporta, tako da ne razmišljamo oko finansiranja priprema svih naših takmičarskih selekcija i to je jako važno", rekao je Vasović.Nekadašnji proslavljeni reprezentativac osvajač dva zlata na svetskim prvenstvima i dvostruki klupski šampion Evrope nalazi se tri i po godine na čelu Stručnog saveta, a rekao je da ima jasnu viziju za budućnost."Koordinacija na liniji Stručni savet, Savez, klubovi mora biti još prisnija. Takođe, smatram da bi Stručni savet trebalo da bude uključen u rad svih klubova i mi smo apsolutno spremni da pomognemo pre svega u edukaciji i stručnoj nadgradnji trenera. To je ključ. Suočavamo se sa velikim odlivom igrača, ali i trenera. Moramo da pronađemo modalitet da to zastavimo i sačuvamo struku. U rukovodstvu saveza imamo ljude koji znaju da postave i vode organizaciju, ali i vrhunske trenere za osposobljavanje mladih igrača, a tu mislim na Nenada Vasilovskog, koordinatora rada mlađih selekcija. To nas izdvaja od drugih", rekao je Vasović.On je nabrojao stvari koje je Stručni savet uradio za dalje unapredjenje vaterpola u Srbiji."Napravili smo kvalitetan pravilnik za licanciranje trenera koji je prilagođen novom Zakonu o sportu. Inicirali smo da se na nivou Vaterpolo saveza izradi pravilnik za licienciranje i davanje dozvola za rad klubovima. Uspeli smo da očuvamo regionalno takmičenje, odnosno da se naši klubovi i dalje igraju u Jadranskoj ligi iako je bilo razmišljanje da se od toga odustane. To je jako važno jer to je najveći rang takmičenja u kome naši klubovi mogu da budu konkurentni. Da smo se zatvorili, potpuno bi se izgubio interes, a ovako smo dobili veći broj kvalitetnih utakmica", rekao je on.Vasović je kazao da postoji problem u animiranju dece da se bave vaterpolom."Nije problem njih dovesti na bazen, već kako ih zadržati. Tu nismo uhvatili korak sa drugim sportovima. Sve se, uglavnom, svelo na kvantitet, na članarine, plivanje po stazama, a ne na kvalitetan rad. Jasno je da je opstanak klubova ugrožen ako nemaju članova, da visina članarine odredjuje plate trenera, ali tu se dosta vrtimo u krug i jurimo sopstveni rep. Društveni sistem se promenio, a nismo promenili sistem funkcionisanja", rekao je Vasović.

11:19 - Angola: Poginulo 17 osoba u stampedu na fudbalskom stadionuNajmanje 17 osoba, među kojima ima i dece, poginulo je danas u stampedu na stadionu na severu Angole, a na desetine je povređeno, saopštila je policija.Panika se proširila na fudbalskom meču u Angoli u pokrajini Ujiže u toku utakmice između klubova "Santa Rita de Kasija" i "Rekreativo de Libolo" u okviru domaće lige, prenosi AFP."Na ulazu stadiona "4. januar" nastala je gužva koja je izazvala masovne zrtve - 17 mrtvih i 56 povređenih, koji su hospitalizovani", izjavio je portparol policije Orlando Bernardo.On je dodao da među žrtvama ima i dece, ali da se ne zna tačan broj.Hiljade gledalaca pokušale su da uđu na prepunjeni stadion kako bi pratili utakmicu, izazivajući gužvu usled koje su ljudi padali na zemlju, a uzrok smrti poginulih bilo je gaženje ili gušenje u toj gužvi, saopštila je policija.Loša kontrola publike u Abidzanu pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2010, dovela je do 19 smrtnih slučajeva, a u stampedu 2001, na stadionu "Akra" u Gani, poginulo je 127 osoba.

10:34 - Meloun: Jokić je već sada zvezda NBA ligeNova sjajna partija košarkaša Denvera Nikole Jokić i postignutih 40 poena protiv NJujorka (131:123) u NBA ligi oduševila je njegove saigrače i trenera Majka Melouna.Jokić je postao tek drugi igrač u istoriji Nagetsa koji je dao više od 40 poena u najpoznatijoj hali u NBA - Medison Skver Gardenu, posle Davida Tompsona koji je to učinio davne 1978. godine."Jokić nije zvezda u nastajanju, već je to sada. Njegove brojke sada sve govore. Velike stvari radi protiv sjajnih igrača, čak onih sa Ol-Stara. Dobiće sve što bude hteo jer zaslužuje svojim radom i ponašanjem", rekao je trener Majk Meloun.Pohvale na račun srpskog reprezentativca izneli su i saigrači Derel Artur i Geri Heris."On je neverovatan. I prošle godine sam rekao da će biti zvezda. Težak je za čuvanje, čak 10 puta jači smo u napadu kada je on na terenu. Svakog saigrača pravi boljim, sjajan je, a tek mu je 21. godina", naveo je Artur, a potom se Heris nadovezao."Jokić ide u svom ritmu, a mi ga sledimo. Igra sa velikom lakoćom", poručio je Heris.

10:03 - Fantastični Jokić pomera granice, dao 40 u NjujorkuSrpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je novi fantastičan meč i sa 40 poena, što mu je lični rekord u NBA ligi, vodio Denver do pobede u NJujorku 131:123.Jokić je u Medison Skver Gardenu imao neverovatno veče, šutirao je iz igre 17/23 (74 odsto), a dodao je devet skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte i tako nastavio da pomera svoje granice.Denver je imao čak još šest košarkaša sa dvocifrenim učinkom, Vilsom Čendler ubacio je 19, Džamir Nelson 16, dok je na drugoj strani bivši igrača Nagetsa Karmelo Entoni dao 40 pogodaka.U noći između petka i subote razloga za zadovoljstvo nisu imali preostala dva srpska igrača u NBA ligi Boban Marjanović i Nemanja Bjelica.Marjanović je ponovo bio bez prilike da izađe na teren, odlukom trenera Detroita Stena van Gandija, sada u porazu od njegovog nekadašnjeg kluba San Antonija 103:92, dok se Bjelica nije upisao u strelce u porazu Minosote od NJu Orleansa 122:106.Bjelica je za 12 minuta imao tri skoka i asistenciju, uz dve promašene trojke.Ostali rezultati: Bruklin - Majami 99:108 Memfis - Golden Stejt 107:122 Milvoki - LA Lejkers 114:122 Vašington - Indijana 112:107 Finiks - Čikago 115:97 Sakramento - Atlanta 108:107

09:15 - Trijumf Galatasaraja u BarseloniKošarkaši Galatasaraja pobedili su u gostima ekipu Barselone sa 69:62 (10:16, 16:12, 19:22, 24:12), u utakmici 22. kola Evrolige. Turska ekipa je stigla do sedme pobede u Evroligi i nalazi se na 14. mestu na tabeli, dok Barselona sada ima skor od osam pobeda i 14. poraza i zauzima 12. poziciju. Najzaslužniji za pobedu Galatasaraja u Španiji bio je Aleks Tajas sa 19 poena, a najbolje su ga pratili Blejk Šilb sa 16 poena, odnosno Džon Dibler sa 14 poena. U katalonskom timu istakao se Aleksandar Vezenkov sa 18 poena, dok je Peteri Koponen dodao 15. Njih dvojica su bili i jedini igrači Barselone sa dvocifrenim učinkom. Galatasaraj u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi, dok Barselona ide u goste Armaniju.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track