(VIDEO) ARSENAL SLAVIO NAD HALOM: Sančezova BOŽIJA RUKA spasila Tobodžije!
Foto: Reuters

Premijer liga se zahuktava

(VIDEO) ARSENAL SLAVIO NAD HALOM: Sančezova BOŽIJA RUKA spasila Tobodžije!

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu Hal sa 2:0 u 25. kolu Premijer lige i tako zabeležili trijumf posle dva vezana poraza.

Arsenal je ovako makar privremeno izbio na treće mesto tabele, sa istim brojem bodova kao Totenhem i bodom više od Mančester sitija, koji imaju meč manje. Ovo je "tobdžijama" bila prva pobeda posle poraza od Votforda i Čelsija.Arsenal je poveo golom Aleksisa Sančeza u 34. minutu, koji je priznat, iako je postignut rukom. Posle jedne gužve u šesnaestercu Hala, lopta je došla do prvog strelca Premijer lige, koji je šutnuo sa oko tri metra. Lopta je pogodila golmana, odbila se od njega i pogodila u ruku Sančesa i onda otišla u mrežu. Sudije nisu nisu ništa signalizirale.

Meč je bio prilično ujednačen, ali je Arsenal stvarao više šansi. Tačka na ovaj duel stavljena je u nadoknadi vremena. Sem Klukas je u 91. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, zbog čega je dobio crveni karton, a Arsenal penal, koji je izveo Sančes za konačnih 2:0.

Hal je posle ovog poraza ostao u zoni ispadanja sa 20 bodova. Ako kasnije danas pobede Kristal Palas i Sanderlend, Hal će pasti na dno tabele.

Sančez je sada prvi strelac lige sa 17 golova do sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track