BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE SLAVEN BILIĆ: Da nije bilo rata, igrao bih za Zvezdu!
Foto: Beta, Profimedia

Vladimir Cvetković otkrio strogo čuvanu tajnu

BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE SLAVEN BILIĆ: Da nije bilo rata, igrao bih za Zvezdu!

Fudbal -

Hrvatski trener priznao nekadašnjem funkcioneru crveno-belih da bi 1991. došao na Marakanu da se Jugoslavija nije raspala

Slaven Bilić, nekadašnji hrvatski fudbaler i selektor, danas trener engleskog Vest Hema, želeo je da igra za Crvenu zvezdu, otkrio je Vladimir Cvetković.Legendarni direktor crveno-belih iz zlatnog perioda tog kluba, kad je krajem prošlog veka bio prvak Evrope i sveta, objasnio je da je Crvena zvezda u to vreme bila magnet za najbolje igrače iz regiona. Tada Zvezda nije imala problema s novcem, a fudbaleri i zaposleni su plate dobijali tačno u dan.Posebno zanimljive priče vezane su za hrvatske fudbalere i Crvenu zvezdu. Da nije bilo raspada Jugoslavije, Robert Prosinečki sigurno ne bi bio jedini Hrvat u redovima crveno-belih.

- Znam da su Šuker i Bokšić bili sigurno blizu Zvezde. Na utakmici Jugoslavija - Hrvatska (1999, op. aut.), kad je na Zvezdinom stadionu nestalo struje, Slaven Bilić i ostali rezervisti bili su kod mene u kancelariji. Onda je Bilić pogledao sliku s našim peharima i rekao - da nije rata, svi bismo mi bili u Crvenoj zvezdi - otkrio je Vladimir Cvetković u razgovoru za portal CZBGTV.Vladimir Cvetković tako je još jednom potvrdio ono što su Dragan Džajić i Ljupko Petrović govorili proteklih decenija, a vezano je za najbolje igrače iz Hrvatske - Bobana, Jarnija, Bokšića, Šukera, a evo sada i Bilića.

- Pregovarao sam s Bobanom dok je služio vojsku u Beogradu, ali nisam uspeo da ga slomim. I ranije, pre njih, bili su nam zanimljivi igrači iz Hrvatske. I Cico Kranjčar je bio u Beogradu na pregovorima - pričao je Džajić.Iz Dinama su u Zvezdu prešli Tomislav Ivković, Milivoj Bračun i Goran Jurić, Bora Cvetković i Rajko Janjanin, a iz Hajduka Vladimir Beara, Miloš Bursać i Rade Tošić.

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track