(KURIR TV) BRAVO, MILORADE: Pljušte pohvale sa svih strana, Mažić odlično obavio najteži posao u LŠ
Foto: AP

Autoritativni Srbin

(KURIR TV) BRAVO, MILORADE: Pljušte pohvale sa svih strana, Mažić odlično obavio najteži posao u LŠ

Fudbal -

Srpski sudija Milorad Mažić odlično je odradio posao na utakmici Lige šampiona između Bajerna i Arsenala.

Očekivalo se da će to biti najteži meč za deljenje pravde od dosadašnjih u osmini finala elitnog takmičenja, a tako je i bilo. Međutim, 43-godišnji Srbin je opravdao poverenje, koje mu je UEFA ukazala.

Bajern je deklasirao Arsenal 5:1, a domaći igrači su čestvo vršili pritisak na Mažića, kome on nije podlegao. Naročito žustri su fudbaleri trenera Karla Anćelotija bili u situacijama kada je Mažić dosudio penal za goste u 29. minutu i dva puta kada su od njega zathevali da pokaže na belu tačku u kaznenom prostoru "tobdžija" zbog igranja rukom, ali naš sudija je ostao dosledan.

Poznati engleski arbitri osrvnuli su se danas na Mažićevo suđenje i imaju samo reči hvale.

"Penal za Arsenal bio je laka odluka za sudiju i bila je ispravna", piše bivši sudija Mark Helsi i dodaje da je i nedosuđen penal za Bajern u finišu prvog poluvremena bio dobra procena:

"Jeste da je Beljerina lopta pogodila u ruku, ali je ona bila u prirodnom položaju, a brzina lopte je bila takva da igrač nije ni mogao da skloni ruku".

Helsi na kraju dodaje da je Mažić možda mogao da dosudi najstrožu kaznu za domaćina u drugom poluvremenu kada je lopta pogodila u ruku Gibsa.

"Možda se sažalio na Arsenal", u šaljivom tonu zaključuje Helsi.

I čuveni Hauard Veb hvali kolegu iz Srbije.

"Mažić je imao potpunu kontrolu na terenu, u najtežim situacijama je bio dobro postavljen, a timski rad je bio izvanredan. Sjajno odrađen posao", rekao je Veb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track