BLOG UŽIVO, VIDEO: Goleada u Novom Sadu, Vojvodina pobedila Rad
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Goleada u Novom Sadu, Vojvodina pobedila Rad

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.21:31 - Ismael i Volfsburg sporazumno raskinuli ugovorNemački bundesligaš Volfsburg i dosadašnji trener Valerijan Ismael sporazumno su raskinuli ugovor, saopšteno je večeras na sajtu kluba.Kako se navodi u kratkom saopštenju na sajtu Volfsburga, odluka je donesena posle "intezivne analize" poraza od Verdera, koji je bio peti poraz u poslednjih šest utakmica."Smatramo da je sporazumni raskid ugovor najbolje rešenje da se vratimo na pravi put. Odluka nije donesena samo zbog poraza od Verdera, već i zbog rezultata u poslednje vreme", navodi se u saopštenju Verdera.Naslednik Ismaela na klupi Volfsburga biće saopšten sutra tokom dana.Valerijan Ismael je u Volfsburg došao u oktobru umesto Ditera Hekinga, ali klubu nije doneo mnogo uspeha, pošto ekipa zauzima 14. mesto sa 22 boda, dva više od prve ekipe u zoni ispadanja.20:41 - Juniori Zvezde ponovo na završnom turniru EvroligeJuniori Košarkaškog kluba Crvena zvezda pobednici su "ANGT" turnira Evrolige održanog u Beogradu, pošto su u finalu pobedili ekipu Mega Bemaks sa 74:61. Najbolji u ekipi Zvezde, koju sa klupe predvodi Slobodan Klipa, najbolji je bio Aleksa Uskoković, koji je imao učinak od 20 poena i 6 asistencija, dok je Vuk Đorđević ubacio koš više. U poraženom sastavu Vlade Vukoičića najraspoloženiji je bio Goga Bitadze sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i čak 18 skokova. Tim Crvene zvezde je ovom pobedom ponovo izborio odlazak na finalni turnir Evrolige, koji će biti održan u Istanbulu od 18. do 21. maja.

20:08 - SP u biatlonu za mlade i juniore: Maida Drndić 45. u poteriMlada reprezentativka Srbije u biatlonu Maida Drndić zauzela je danas 45. mesto u trci potere na 7,5 kilometara na Svetskom prvenstvu za mlade i juniore u slovačkim Osrbljama.Ona je u tom slovačkom ski centru ostvarila vreme od 33 minuta, 32 sekunde i 40 stotinki, a bez boljeg plasmana ostala je zbog čak 10 promašaja na strelištu (1+2+4+3).Pobednica Irena Lardšnajder iz Italije stazu je prešla za 26:57,10 minuta, uz četiri netačna hica (0+0+2+2).Druga je bila Lu Loran Žanmono iz Francuske sa 24,4 sekunde slabijim vremenom i jednim promašajem (0+0+1+0), a treća Italijanka Samuela Komola sa 1:08,5 minuta zaostatka i dve greške u gadjanju (1+0+1+0).Svetsko prvenstvo za mlade i juniore u Osrblju završava se 28. februara, a u preostala dva dana na programu su štafetne trke.

19:32 - Hofenhajm bodom u gostima do četvrtog mestaFudbaleri Hofenhajma odigrali su danas 1:1 u gostima sa Šalkeom i tako zadržali četvrto mesto tabele u Bundesligi posle 22 kola.Šalke je poveo već u 6. minutu, kada je Gvido Burgštaler posle brze akcije sa leve strane šesnaesterca uputio loptu u sredinu do Alesandra Šopfa, koji je uspeo da primiri loptu i smesti je u mrežu izmedju odbrambenih igrača gostiju. Hofenhajm je izjednačio u 80. kada je Stiven Cuber pokupio dugačku loptu i u šesnaestercu je poslao na drugu stranu. Na nju je natrčao Sebastijan Rudi i glavom je smestio u mrežu.Hofenhajm je četvrti sa 38 bodova, dva manje od trećeplasiranog Dortmunda i jednim više od Herte. Šalke je sada 12. sa 27 bodova.Ranije danas, Borusija Menhengladbah pobedila je u gostima Ingolštat 2:0.

19:04 - Goleada u Novom Sadu, Vojvodina pobedila RadFudbaleri Vojvodine pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Rada sa 3:2 u poslednjoj utakmici 23. kola Super lige, i tako zadržali priključak za Partizanom na tabeli.Golove za Vojvodinu postigli su Dejan Meleg u četvrtim, Siniša Babić u 37. i Filip Malbašić u 58. minutu. Strelci za Rad bili su Aleksandar Lutovac u 55. i Lazar Milošev u 76. minutu.Vojvodina je ostvarila tri vezane pobede u drugom delu sezone i sada ima 51 bod, tri manje od drugoplasiranog Partizana i devet manje od lidera Crvene zvezde. Radu je ovo bio treći prolećni poraz, tako da je sada na 11. mestu sa 24 boda, osam manje od Javora na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.18:10 - Barselona u finišu do pobede protiv AtletikaFudbaleri Barselone pobedili su danas Atletiko Madrid sa 2:1 u derbiju 24. kola Primere, što ih je makar do večeras dovelo na prvo mesto prvenstva Španije sa dva boda više od Real Madrida koji ima dve utakmice manje. Barselona je povela u 64. minutu golom Rafinje, da bi izjednačenje Atletiku u 70. doneo Dijego Godin, a konačan rezultat postavio je Lionel Mesi u 87. Barselona na prvom mestu Primere ima 54 boda, dva više od Sevilje i Real Madrida, koji ima dve utakmice manje, dok je Atletiko četvrti sa 45.

17:33 - Menhengladbah siguran protiv IngolštataFudbaleri Borusije Menhengladbah pobedili su danas u gostima Ingolštat sa 2:0, u 22. kolu Bundeslige i tako došli na 10. mesto tabele.Gladbah je slavio golovima u drugom poluvremenu, Oskara Venta u 60. i Mahmuda Dahuda u 91. i tako došao do svoje četvrte pobede u poslednjih 10 utakmica. Ingolštat je ostao na pretposlednjem mestu tabele.Kasnije danas igra se još jedna utakmica 23. kola, u kojoj Šalke dočekuje Hofenhajm.

17:13 - Minimalne pobede iz penala Lacija i MilanaFudbaleri Lacija i Milana zabeležili su danas minimalne pobede golovima iz penala, u 26. kolu Serije A i tako nastavili trku za mestima koja vode u evropska takmičenja.Lacio je do pobede u meču sa Udinezeom došao golom Ćira Imobilea u 71. minutu, iz penala koji je dosudjen zbog igranja rukom.Milan je pobedio u gostima Sasuolo 1:0, takodje iz penala, koji je dosudjen u 22. minutu, i koji je izazvao burnu reakciju domaćih igrača i publike, jer je delovalo kao da nije bilo prekršaja. Karlos Baka je sigurno izveo jedanaesterac. Isti igrač je ponovo zatresao mrežu, u 42. minutu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.Lacio sada ima 50 bodova i nalazi se na petom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu. Inter ima dva boda manje, a on kasnije danas igra protiv drugoplasirane Rome. Milan ima 47 bodova i trenutno je sedmi.U ostalim današnjim mečevima, Kjevo je pobedio "fenjeraša" Peskaru 2:0 i tako zadržao 11. mesto na tabeli. Kaljari je posle preokreta u gostima pobedio pretposlednji Krotone 2:1, iako je domaćin u finišu meča imao nekoliko dobrih prilika. Sasuolo je pao na 13. mesto, i sada ima bod manje od Kaljarija.Bolonja je u gostima pobedila Udineze 1:' i izbila na 14. mesto, pretekavši svog današnjeg rivala.

16:44 - Kejnov het-trik za ubedljivu pobedu TotenhemaFudbaleri Totenhema pobedili su danas na svom terenu Stouk sa 4:0, u 26. kolu Premijer lige i tako izbili na drugo mesto tabele.Junak pobede bio je Hari Kejn, koji je postigao het-trik golovima u 14, 32. i 37. minutu, dok je strelac četvrtog gola bio Dele Ali u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Totenhem je bio dominantan, a u drugom poluvremenu je redjao šanse, ali nije postigao više golova.Totenhem sada ima 53 boda na drugom mestu, 10 manje od vodećeg Čelsija, i jednim više od Mančester sitija, koji ima meč manje.Stouk je ostao 10. na tabeli, sa 32 osvojena boda.

16:30 - Crvena zvezda pobedila Mokru GoruFudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas niželigaša Mokru Goru 5:2 u prijateljkoj utakmici odigranoj na stadionu Rajko Mitić. Zvezda je nastupila u rezervnom sastavu, odnosno onom koji nije igrao juče protiv Bačke (3:0), ne računajući pojedince sa umanjenom minutažom iz Bačke Palanke. Istakli su se Vujaklija i Orlandić sa po dva gola, jedan je dao Milić, dok je za goste pogađao Sedlarević. Crvena zvezda u narednom kolu Superlige igra protiv Partizana na svom terenu u subotu.

16:00 - Mihajlović žestoko odgovorio na kritikeTrener Torina Siniša Mihajlović sve češće je kritikovan u italijanskim medijima, ali kako kaže prihvata kritike, ali ne i uvrede. "Prethodnih dana pročitao sam neke loše stvari o Torinu i ljudi misle da su ovde ostale samo ruševine. Istina je da smo imali nekonstantne rezultate, ali vraćamo se na pravi put. Otkad se za pobedu daju tri boda, ovo je jedna od najboljih sezona Torina u Seriji A", rekao je Mihajlović i dodao: "Naravno, moramo da se poboljšamo, ali ovaj tim stvoren je da napada i ne sme da se plaši. U Torinu nema podela, ujedinjeni smo, a na kraju sezone videćem gde smo. Siguran sam da ćemo tada zaključiti da smo imali dobru sezonu u kojoj su pormovisani brojni mladi fudbaleri". Torino u ponedeljak od 20.45 igraju protiv Fiorentine, meč 26. kola Serije A.15:12 - Pakjao i Kan se bore u apriluJedan od najvećih boksera svoje generacije i šampion velter kategorije Meni Pakjao sastaće se krajem aprila sa britanskom zvezdom Amirom Kanom, objavili su predstavnici obe strane rano jutros. Pakjao, Kan i njihovi predstavnici objavili su ranije ove nedelje da je dogovor o velikom obračunu blizu realizacije, a jutros su obojica to objavili na društvenim mrežama, nakon čega su vest potvrdili i promoteri. "Pregovori izmedju tima Pakjao i tima Kan završili su se uspešno i dogovorena je borba za 23. april. Ovo je ono što su navijači želeli", napisao je 38-godišnji Pakjao. Ovaj datum je nedelja, što nagoveštava da bi borba mogla da se održi van SAD, tako da se vremenski poklopi večernjim terminom za emitovanje u američkom večernjem terminu, najpopularnijem za "plati pa gledaj" borbe. Pakjaov promoter Bob Arum potvrdio je ranije da je finansijska grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila 38 miliona dolara da se borba održi tamo. Pakjao i Kan se vrlo dobro poznaju. Nekada su zajedno trenirali u klubu "Vajld kard" u Holivudu, a obojicu je trenirao jedan legendarni Fredi Rouč. Kan je 2012. napustio klub i angažovao trenera Virdžila Hantera.

14:50 - Remi Palerma i SampdorijeFudbaleri Palerma i Sampdorije igrali su bez pobednika, 1:1 u meču 26. kola Serije A. Palermo je poveo golom Nestorovskog u 31. minutu, a izjednačio je Kvaljarela u 90. Filip Đuričić je bio u startnoj postavi Sampdorije, a zamenjen je u 53. minutu. Palermo je 18. na tabeli sa 15 bodova, dok je Sampdorija deseta sa 35.14:35 - Espanjol pobedio OsasunuFudbaleri Espanjola pobedili su na svom terenu ekipu Osasune 3:0 u meču 24. kola španskog prvenstva. Golove za Espanjol postigli su Kaisedo u 17, Hurado u 46. i Moreno u 91. minutu. Kaisedo u 29. minutu nije iskoristio penal za Espanjol. Ekipa Osasune, koju sa klupe vodi bivši trener Partizana Petar Vasiljević, igrala je od 27. minuta sa fudbalerom manje. Espanjol je osmi na tabeli sa 35 bodova, dok je Osasuna poslednja sa samo 10.

14:20 - Čanak: Biće teško protiv MegePomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da će njegovim košarkašima biti teško u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa, ali da će tim pokušati da nametne svoj ritam. Partizan ima velikih problema sa zdravljem igrača, koji traju desetak dana. Crno-beli su u petak pobedili Zadar sa praktično sedam igrača na terenu. Osim igrača, i trener je bolestan, zbog čega će ovo Čanku biti šesta utakmica koju vodi. "Zdravstveni bilten nije bolji, igraćemo u istom sastavu kao protiv Zadra. Mega u poslednje vreme igra mnogo bolje, fizički, atletski. Odlična su ekipa, mlada, i ako nametnu svoj ritam igre, biće nam teško, s obzirom na naše brojno stanje. Pokušaćemo da uspostavimo kontrolu igre, uvedemo utakmicu u naš ritam i dodjemo do pobede kojom bismo potvrdili treće mesto i ostali u igri za drugo", rekao je Čanak za sajt kluba. Adin Vrabac je takodje najavio borbu. "Situacija je takva kakva je. Igraćemo u skraćenoj rotaciji i pokušati da učinimo sve kako bismo nadomestili odsustvo svih onih koji sutra neće biti sa nama. Znamo da će biti teško, ali nema odustajanja", rekao je Vrabac. Utakmica Mega Leks-Partizan igra se u ponedeljak od 21.00.

13:55 - Zagorac: Spremni smo za PartizanMega Leks u ponedeljak od 21 čas nastavlja takmičenje u ABA ligi pošto će u okviru 24. kola u Sremskoj Mitrovici dočekati ekipu Partizana NIS. Izabranici Dejana Milojevića su vezali tri pobede u ABA ligi i u dobrom raspoloženju dočekuju goste iz Beograda. Trener Mega Leksa na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Vlatka Čančara i Ognjena Čarapića. "U ponedeljak nas očekuje meč sa Partizanom sa kojim smo igrali pre nešto više od nedelju dana u kupu. Mi smo sa tri vezane pobede obezbedili opstanak u ABA ligi, što nam omogućava da preostale mečeve odigramo bez grča i pritiska sa te strane. Želimo da dobijemo što više utakmica do kraja lige i time dodatno poboljšamo naš položaj na tabeli. Moramo da odgovorimo Partizanu energetski jako i agresivno u odbrani ukoliko želimo da zabeležimo pobedu. U kom god oni sastavu budu izašli u ponedeljak, moramo maksimalno ozbiljno da priđemo meču od samog početka. Samo tako možemo da dođemo do pobede koja bi nam ulila dodatno samopouzdanje pred borbe koje nas očekuju do kraja sezone", izjavio je Milojević. Rade Zagorac je istakao da ekipa spremna dočekuje Partizan. "Utakmica je od velike važnosti za obe ekipe. Nedavno su nas ubedljivo nadigrali u Nišu. Partizan je skup iskusnih, kvalitetnih i dokazanih igrača čiji je lider Novica Veličković. Imaju jako dobru sezonu trenutno. Mi smo dobro trenirali i meč dočekujemo spremni, sa željom da nastavimo sa pobedama u ABA ligi i na pravi način da završimo sezonu u regionalnom takmičenju", izjavio je Zagorac.13:30 - Spanulis neizvestan i za MakabiBek Olimpijakosa Vasilis Spanulis mogao bi da propusti duel sa Makabijem u 24. kolu Evrolige. Pirejski tim gostuje u Tel Avivu 2. marta, u važnom meču u borbi za vrh tabele pred plej-of elitnog takmičenja. Spanulis je povredio mišić levog primicača u domaćem prvenstvu protiv Rodosa pre desetak dana, zbog čega je propustio derbi sa Fenerbahčeom u tekućoj nedelji, koji je njegov tim izgubio. Olimpijakos ima skor 16-7 na trećem mestu, pobedu manje od CSKA, a dve od lidera EL Reala. U međuvremenu, u ekipu grčkog tima vraća se američki centar Patrik Jang. Makabi s druge strane verovatno neće moći da računa na Kvinsija Milera i Džoa Aleksandera, ali Izraelci verovatno nisu previše zabrinuti jer sa skorom 8-15 imaju samo teoretsku šansu da se domognu Top 8 faze. U prvom delu sezone Makabi je iznenadio u Pireju 80:73.

13:00 - Konte: Potrebno nam je još 29 bodova za tituluMenadžer Čelsija Antonio Konte posle smatra da je "plavcima potrebno još 29 bodova za titulu u Premijer ligi. Čelsi je u subotu nadigrao Svonsi 3:1, pa 12 kola pre kraja sezone ima 11 bodova više od Mančester Sitija, uz meč više od "građana". "Nije istina da imamo 11 bodova prednost i ostali timovi moraju da odigraju svoje mečeve. Radije bih rekao da nam je potrebno još 29 bodova kako bi osigurali titulu. Ako toliko osvojimo, bićemo šampioni", rekao je Italijan. Londonski tim je imao dosta problema dok je slomio Velšane na Stamford Bridžu u subotu. "Ostalo je 12 utakmica i najvažnije je da se nastavi ovako i da imamo privržene igrače kao što su moji. Što se tiče meča protiv Svonsija igrali smo dobro i stvarali prilike, dok od protivnika nisam video ništa na ovoj utakmici”, završio je Konte.12:15 - Zidan: Verujem u NavasaTrener Reala Zinedin Zidan nema nameru da menja golmana samo zbog pritiska medija i navijača. Kostarikanac Kejlor Navas je pod velikim pritiskom javnosti posebno nakon neočekivanog poraza Madriđana u Valensiji (2:1) tokom nedelje. "Imam veliko poverenje u Navasa, to je najvažnije. Ne mogu da kontrolišem šta ljudi pišu, ali mogu njega. Svi možemo bolje, on, ja i ostali igrači. Verujem u Kejlora, kao i u ostale igrače, ali znam da se ne može uvek pobeđivati", rekao je Zidan. Rezervni golman Reala je Kiko Kasiola, a već mesecima se spekuliše da "kraljevski" klub želi golmana Čelsija Tiboa Kurtou.

11:32 - Sin Muhameda Alija ispitivan na ulasku u SADSin Muhameda Alija, koji ima isto ime kao veliki bokser, zadržan je na aerodromu u Floridi i ispitivan o svom poreklu i veri, rekao je jedan porodični prijatelj.Muhamed Ali Mladji vraćao se sa Jamajke sa svojom majkom Kalilom Kamačo Ali kada su pozvani na stranu i odvojeni jedno od drugog 7. februara na imigracionom punktu na aerodromu u Fort Loderdejlu, na Floridi, rekao je Kris Mansini, porodični prijatelj i advokat.Njegova majka Kamačo Ali puštena je ubrzo zatim kada je pokazala sliku sa svojim suprugom, bivšim bokserskim šampionom, rekao je Mansini. Medjutim, Ali Mladji nije nosio sliku svog svetski poznatog oca, dobitnika izmedju ostalog i Predsedničke medalje slobode.Muhamed Ali Mladji (44), koji je potvrdio svoju muslimansku veru, zadržan je oko dva sata, iako je rekao da je sin slavnog boksera i rodjeni Amerikanac, rekaoje Mansini.Ovo je prvi put da su Ali Mladji i njegova majka ikad pitani da li su muslimana pri povratku u SAD, rekao je on."Prema načinu kako se prema njima ophodilo i šta im je rečeno, ne mogu da dodju ni do jednog drugog racionalnog objašnjenja sem da su upali u program profilisanja koji vodi carina, i čiji cilj je da dobiju informacije od bilo koga ko kaže da je musliman. Jasno je da je njegovo privodjenje podstaknuto njegovim arapskim imenom i njegovom verom", rekao je Mansini u telefonskom intervjuu za AP.Portparol američke Carine i granične zaštite Danjel Hetlidž potvrdio je sinoć da su carinici zadržali Alija Mladjeg na ispitivanju, ali je rekao da to "nije zato što je musliman i nije zato što ima ime koje zvuči arapski".Carinska i granična služba saopštila je da njeni zaposleni procesuiraju više od 1,2 miliona medjunarodnih putnika na dan sa "pažnjom i prema zakonu" i da oni ne diskriminišu na osnovu "vere, rase, etničkog porekla ili sekualne orijentacije". Mansini je rekao da Ali Mladji i njegova majka često putuju, i da porodica povezuje ovo ponašanje prema njima s nastojanjima predsednika Donalda Trampa da ograniči imigraciju posle poziva tokom izborne kampanje za zabranu ulaska muslimanima u SAD.On je rekao da im se ovo nikad ranije nije desilo, i da su oni izričito pitani o svojim arapskim imenima, kako su ih dobili i da li su muslimani."Ne treba mnogo da se ovo poveže sa onim što Tramp radi", rekao je Mansini.Kamčo Ali i Ali Mladji žive na Floridi i od tada nisu napuštali zemlju, Mansini je rekao i dodao da razmišljaju o tome da podnesu tužbu.

10:53 - Bogdan Bogdanović od naredne sezone u NBA ligiSrpski košarkaški reprezentativac i šuter Fenerbahčea Bogdan Bogdanović od naredne sezone igraće u NBA ligi za ekipu Sakramenta, potvrdio je potpredsednik Kingsa Vlade Divac.Divac je poručio da je dolazak Bogdanovića predstojećeg leta jedan od razloga zašto se odrekao iskusnog Meta Barnsa."Dobra stvar je što imamo nekoliko veoma dobrih zamena i odličnih šutera. Dolazi nam Bogdanović sledeće sezone i moramo da mu otvorimo prostor", rekao je Divac za lokalni "Sacramento Bee".Kingsi polažu prava na Bogdanović posle trejda sa Finiksom, koji ga je 2014. godine izabrao kao 27. pika prve runde na NBA draftu.Boganović igra drugu sezonu u timu iz Istanbula i u Evroligi prosečno beleži 11,7 poena, 3,3 skoka i tri asistencije.

09:47 - Raspoloženi Bjelica dao 10 poena u porazu MinesoteSrpski košarkaš Nemanja Bjelica upisao je sinoć 10 poena u porazu Minesote od Hjustona 142:130 u nastavku NBA lige.Bjelica je za 13 minuta u Hjustonu imao odlične procente šuta (2/2 za dva, 2/3 za tri), uz jedan skok.Rokitse je do 42. trijumfa ove sezone vodio Džejms Harden sa 24 poena i 10 asistencija, Rajan Anderson dodao je 18, Lu Vilijams 17, dok je kod Minesote standardno najbolji bio Karl-Entoni Tauns sa 37 koševa i 22 skoka.Minesota je sada na tri pobede daleko od plej-ofa na Zapadu sa skorom 23-36, dok je Hjuston treći na Istoku sa 42-18.Košarkaši Čikaga ubedljivo su savladali šampiona Klivlend i to u gostima 117:99, uz fantastičnu partije Džimija Batlera i Dvejna Vejda.Batler je zabeležio tripl-dabl sa 18 poena i po 10 uhvaćenih lopti i asistencija, dok je Vejd bio na korak istog jer je upisao 20 pogodaka, 10 asistencija i devet skokova.Kod Kavsa, koji su igrali bez Lebrona Džejmsa, Kajri Irving je završio meč sa 34 koša.Ostali rezultati: Orlando - Atlanta 105:86 Njujork - Filadelfija 110:109 Majami - Indijana 113:95 Dalas - Nju Orleans 96:83 Golden Stejt - Bruklin 112:95

08:08 - Predao se sin čuvenog Pelea,odslužiće 13 godina u zatvoru

Sin bivšeg brazilskog fudbalskog reprezentativca, čuvenog Pelea, predao se policiji pošto je sud odlučio da mora da odsluži 13 od 33 godine zatvorske kazne, izrečene zbog krijumčarenja droge i pranja novca.

Bivši golman Peleovog kluba "Santos", Edinjo (46) proglašen je krivim za ta krivična dela 2005. godine, od kada je uložio niz žalbi.

Sudija je u četvrtak smanjio zatvorsku kaznu na 12 godina i 10 meseci, a Edinjo se predao vlastima sledećeg dana.

"Frustriran sam jer sam optužen za pranje novca, a to nikada nisam uradio, za to nema dokaza", rekao je Edinjo novinarima u Santosu, pre nego što se predao.

"Argument se odnosio na moje prijateljstvo sa drugim optuzenim i to nikada nisam porekao, ali nisam se bavio pranjem novca", tvrdi Edinjo, prenele su agencije.

Smatra se da je njegov otac Pele (76) najveći igrač svih vremena koji je Brazilu pomogao da osvoji tri titule Svetskog kupa.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track