BLOG UŽIVO, VIDEO Grujić se oporavio od povrede posle tri meseca
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Grujić se oporavio od povrede posle tri meseca

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:00 - Tehnologija srušila nadu PSV-a za tituluFudbaleri PSV Ajndhovena su porazom od direktnog rivala Fejenorda umanjili šansu za titulu šampiona Holandije, a kao jedan od razloga je tehnologija na gol-liniji. "Učinio sam sve što sam mogao da sprečim loptu da predje liniju. Prema podacima iz sistema, prešla je za jedan milimetar", rekao je golman PSV-a Jeren Zoet za klupski televiziju. Zoet je odbranio šut glavom fudbalera Fejenorda u 82. minutu, ali je potom držao loptu na gol liniji i neobjašnjivo povukao ruku, posle čega je priznat gol. Kada je lopta prešla gol-liniju, upalilo se svetlo na zglobu sudije Basa Nijhuisa. Arbitar je pogledao i video da na ekranu piše "gol", posle kog je Fejenord ostvario pobedu sa 2:1. "Srećom, imamo tehnologiju na gol-liniji. Gol je gol. Tehnologija ne laže", rekao je strelac gola Jan-Ari Van der Hejden. Fudbaleri PSV-a su protestovali, okružili sudiju, ali su posle prihvatili odluku i rekli da je trebalo da daju više za pobedu. "Svi će profitirati ako fudbal postane pošteniji, a sudijske odluke tačnije. Istina je pobednik", rekao je portparol Fudbalskog saveza Holandije Bas Tišeler. Stadion De Kujp u Roterdamu jedini, na nesreću PSV-a, ima tehnologiju u drugom delu sezone holandskog prvenstva. U prvom delu su kamere bile postavljene na Amsterdam areni. Fejenord se pobedom približio titulu, prvoj još od 1999. godine, dok su PSV-u značajno umanjene šanse da prestigne rivala iz Roterdama. PSV je treći sa 11 bodova manje od Fejenorda, 10 kola pre kraja. Ajaks zauzima drugo mesto sa pet bodova zaostatka za liderom.22:30 - Arpad Šterbik odlazi u penziju?Golman Vardara Arpad Šterbik razmišlja da se penzioniše na kraju 2018. godine. Šterbik ima ugovor sa Vardarom do kraja 2018, a on je tim povodom istakao da postoji mogućnost da mu to bude i poslednja sezona u karijeri. Šterbik je igrao u Jugoviću, potom se preselio u Vesprem gde je proveo tri godine, a onda je usledio odlazak u Španiju. Branio je osam godina za Sijudad Real, a potom i Barselonu iz koje je prešao u Vardar za neverovatnih 800.000 evra obeštećenja. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je dve bronzane medalje na Svetskom prvenstvu, dok je sa Španijom postao prvak planete 2013. godine.

21:44 - Viljareal bez prvog golmana do kraja sezoneGolman fudbalskog kluba Viljareal Serhio Asenho propustiće ostatak sezone zbog povrede kolena, preneli su danas španski mediji.Asenho je povredio ligamente levog kolena posle duela sa Karimom Benzemom na utakmici protiv Real Madrida u nedelju, zbog čega je ranije morao da izadje iz igre.Lekarski pregledi su pokazali da je povreda ozbiljna i da će morati da pauzira bar do kraja sezone.Asenhu (27) je to četvrti put da ima sličnu povredu u karijeri.Trener Viljareala Fran Eskriba će do kraja sezone od golmana na raspolaganju imati Andresa Fernandesa i Marijana Barbosu.Viljareal posle 24 kola zauzima šesto mesto u španskom prvenstvu sa 39 bodova i sledi mu velika borba za plasman u evropska takmičenja sledeće sezone.

21:00 - Legenda Arsenala na klupi VolfsburgaAndries Jonker postao je novi trener Volfsburga, saopšteno je na sajtu kluba. Legenda Arsenala na klupi "vukova" zameniće Valerijana Ismaela koji je dobio otkaz u nedelju. "Iznenadilo me je interesovanje Volfsburga, iako sam u kontaktu s ljudima u klubu. Ovo je veliki izazov", rekao je Jonker koji je u nemački klub došao posle posla u akademiji Arsenala. Volfsburg je trenutno na 14. mestu Bundeslige samo dva boda iznad zone ispadanja.

20:30 - Radonjić: Imamo dosta povređenih košarkašaTrener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ga posle duela sa Olimpijom brine to što ima mnogo povredjenih košarkaša i da još ne zna kada će se popraviti situacija. "Nije dobro kada vidimo onoliki broj igrača pored terena. Ali, svakog dana ćemo gledati šta može da se očekuje. Novi duel je već za dva dana, imaćemo dva treninga i šta može da se desi, koliko može da se popravi situacija i utiče na kvalitet igre", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice. Zvezda je u Beogradu pobedila Olimpiju sa 88:67, u utakmici 24. kola Jadranske lige. Radonjić je odmarao Stefana Jovića i Marka Gudurića, a Nemanja Dangubić nije igrao zbog povrede. Gudurić je u svlačionici pred utakmicu "stavljen na spisak povredjenih" igrača i detaljni pregledi će pokazati o kakvoj se povredi radi. "Povreda je zahtevala da ne bude u timu. Nezahvalno je reći šta i kako dalje, a da budem precizan. Navikli ste da budem precizan, pa mora ovako. Sutra je trening i videćemo šta će da bude. Nije ništa strašno, strašno je da je stalno nešto. On će sigurno biti dobro za nekoliko dana, ali govorim o nečem drugom", kazao je Radonjić.

20:10 - Trener Olimpije oduševljen ZvezdomTrener košarkaškog kluba Olimpija Gašper Okorn rekao je danas da je Zvezda "priča za sebe" u Jadranskoj ligi i da nema mnogo toga da zameri svojim košarkašima. "Zvezda je priča za sebe u Jadranskoj ligi, tako da nećemo da pravimo dramu od ove utakmice. Ali, ne mogu da budem zadovoljan time što nismo ni pokušali. Problem je što igrači nisu verovali da mogu nešto da urade i to je rezultiralo brzom razlikom koju je Zvezda napravila", rekao je Okorn. Zvezda je pobedila Olimpiju sa 88:67 u 24. kolu Jadranske lige. Crveno-beli su lako trijumfovali, pošto su već na početku poveli sa 12:0 i rutinski utakmicu priveli kraju. "Utakmica nije završena posle prve četvrtine, već posle 30 sekundi i rezultata 8:0, kada smo bili deklasirani. Moramo da budemo zadovoljni jer smo izgubili samo sa 21 poenom razlike", rekao je Okorn. Trener slovenačkog kluba je čestitao kolegi iz Zvezde Dejanu Radonjiću na "sjajnom poslu koji radi" i poželeo beogradskom klubu da se plasira u osam najboljih timova Evrolige. Najefikasniji u timu Olimpije sa 16 poena, srpski centar Nikola Janković čestitao je Zvezdi na pobedi. "Nismo dobro počeli. Nedopustivo je da primimo 36 poena za jednu četvrtinu. Tu je utakmica bila gotova. Probali smo da se vratimo, ali nam Zvezda nijednog momenta to nije dozvolila", kazao je Janković. Zvezda će u sledećem kolu regionalnog takmičenja gostovati FMP-u u Železniku, dok će Olimpija u Ljubljani dočekati Cedevitu.

19:30 - Gece ne sme da trenira zbog metaboličkih poremećajaFudbaler Borusije Dortmund Mario Gece ne može da igra zbog metaboličkih poremećaja, saopštio je danas nemački klub. "Sveobuhvatni lekarski pregledi zbog problema sa mišićima su pokazali da Gece ima metaboličke poremećaje, zbog čega za sada ne sme uopšte da trenira", navodi se u saopštenju Borusije. Gece ima frustrirajuću sezonu od kako se na njenom početku vratio u Borusiju iz Bajern Minhena. On je samo četiri puta igrao celu utakmicu, a poslednji nastup je imao 31. januara. On je pred početak sezone imao problema sa mišićima, a nedavno se žalio na problema sa butinom. Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je srećan što se konačno našao koren problema i Gece će dobiti punu podršku da se polako oporavi.

19:00 - Bornmut i Houv žive svoj san u Premijer ligiMladi trener na klupi premijerligaša Bornmuta Edi Houv uživa puno poverenje i ide ka cilju, uprkos velikom pritisku pošto njegov klub nije pobedio još od Nove godine. "Houv neće podleći pritisku. On uživa u izazovima i siguran sam da će da ostvari ciljeve", rekao je fudbaler Bornmuta Mark Pag britanskim medijima. Houv ima 39 godina i važi za jednog od najprespektivnijih trenera Engleske, a fudbalska javnost ga vidi kao budućeg selektora reprezentacije te zemlje. Takodje, predvidja se i da će preuzeti Arsenal posle ere Arsena Vengera.Ipak, njegov fokus je za sada na tome da izbori opstanak sa Bornmutom u Premijer ligi posle zabrinjavajućeg pada forme.Klub sa juga Engleske, koji igra na stadionu kapaciteta 11.000 mesta, igra svoju drugu sezonu u Premijer ligi, a nije pobedio još od 31. decembra, zbog čega je pao na 14. mesto.Posle poraza od Vest Bromviča sa 2:1 prošlog vikenda, Bornmut je u seriji od četiri izgubljene utakmice, i 12 kola pre kraja prvenstva je na samo pet bodova od zone ispadanja.Houv ima reputaciju da tera fudbalere da igraju atraktivan, zabavan fudbal, još od kada je postao trener od svoje 31. godine.On je Bornmut preuzeo kada je klub bio u četvrtoj ligi, u klubu je drugi put kao trener, a prošle sezone je završio na odličnom 16. mestu.

18:27 - Bruklin se odrekao iskusnog Luisa SkoleČlan NBA lige Bruklin odrekao se danas iskusnog argentinskog košarkaša Luisa Skole, sa kojim je raskinut ugovor."Smatramo da je Skola zaslužio priliku da doprinese nekom timu u plej-ofu", obrazložio je odluku generalni menadžer kluba iz Njujorka Šon Marks.S obzirom na to da ga se Bruklin odrekao pre 1. marta, 36-godišnji Skola će imati mogućnost da potpiše ugovor sa nekim drugim timom i bude u sastavu za plej-of NBA lige.Skola je ove sezone u 36 utakmica prosečno beležio 5,1 poen i imao 3,9 skokova, ali je ispao iz tima jer je Bruklin odlučio da pruži šansu mladjim igračima.Argentinski centar je tokom 10 godina duge NBA karijere prosečno davao 12 poena za pet klubova, a sa reprezentacijom svoje zemlje je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine.

17:55 - UEFA kaznila Dinamo i BešiktašEvropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Dinamo Kijev i Bešiktaš sa po 60.000 evra zbog navijačkog nasilja na medjusobnoj utakmici Lige šampiona. Dinamo je 6. decembra pobedio Bešiktaš u grupnoj fazi tog takmičenja sa 6:0, u utakmici na kojoj se na stadionu u Kijevu sukobilo nekoliko stotina navijača dva kluba. UEFA je saopštila da su klubovi kažnjeni zbog navijačkih nereda i paljenja pirotehnike. Bešiktašovi navijači su, takodje, oštetili stadion. Utakmicu je pratilo samo 14.000 gledalaca, na stadionu čiji je kapacitet 70.000 i na kom će se igrati finale Lige šampiona 2018. godine. Uprkos ubedljivoj pobedi, Dinamo je eliminisan, dok je Bešiktaš prešao u Ligu Evropa, gde će mu protivnik u osmini finala biti grčki Olimpijakos.

17:30 - Živadinović: Poledica manipuliše igračimaBivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović ocenio je danas da predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica manipuliše igračima i dodao da radi protiv fudbala, a sve zbog ličnog interesa. "Problemi o kojima je govorio Poledica nisu od juče, znamo da su nasledjeni i imaju naravno dodirnih tačaka sa aktuelnom ekonomskom situacijom koja nije laka, medjutim, vreme i način na koji Poledica, navodno, brine o 'interesima igrača i srpskog fudbala' govore da on zapravo radi protiv fudbala, a sve isključivo zbog svog ličnog interesa. Istovremeno bivši igrač veoma skromne karijere pokušaa da manipuliše igračima i izazove haos koji može da ima nesagledive posledice po naš fudbal", rekao je Živadinović. Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) Mirko Poledica optužio je danas klubove i Fudbalski savez Srbije (FSS) da rade na štetu fudbalera i ocenio da je Super liga Srbije neregularna, pošto u njoj igraju pojedini igrači koji nisu mogli da budu registrovani, zbog zabrane njihovim klubovima.

17:00 - Branković direktor ASSSlobodan Branković imenovan je za direktora Atletskog saveza Srbije (ASS). Branković je do sada obavljao funkciju generalnog sekretara ASS. Branković sada ima tri funkcije, direktor ASS-a, direktor Lokalnog organizacionog komiteta i potpredsednik Balkanske atletske federacije. Kako se navodi u saopštenju, odluka je doneta na sednici Upravnog odbora pre dve nedelje, a tada je odlučeno i da se ukine funkcija generalnog sekretara. Srbija će predstojećeg vikenda biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva, koje će se održati u beogradskog Kombank areni 3-5. marta. 16:40 - Zimonjić i Marej zaustavljeni na startu DubaijaSrpski teniser Nenad Zimonjić i svetski broj 1 u singlu Britanac Endi Marej poraženi su na startu turnira u Dubaiju od Britanca Danijela Evansa i Luksemburžanina Žila Milera 6:1, 7:6 (7:2). Zimonjić i Marej su u prvom zajednickom meču lose krenuli, izgubili prvi set za 22 minuta, ali su u drugom bili bolji i poklekli tek u taj-brejku. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.429.150 dolara.16:19 - Lukas Ernandes osuđen na društveno-koristan rad jer je udario devojkuFudbaler Atletiko Madrida Lukas Ernandes osuđen je na 31 dana društveno-korisnog rada u narednih šest meseci, nakon što je početkom februara navodno udario devojku. Madridski sud je takođe osudio i njegovu bivšu devojku na 31 dan društveno-korisnog rada zbog "porodičnog nasilja". Sud je ustanovio da su Ernandes i njegova bivša devojka u svađi 3. februara razmenili su udarce i ogrebotine i da su zbog toga osuđeni na društveno-koristan rad. Lukas Ernandes igra na poziciji štopera se smatra jednim od najperspektivnijih fudbalera Atletika.

16:05 - OKS: Usvojen predlog izmene Statuta, Skupština 9. martaIzvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) nakon okončane javne rasprave usvojio je danas predlog izmena i dopuna Statuta i uputio ga Skupštini na usvajanje na sednici koja će se održati 9. marta. Na ovaj nacin stiču se uslovi da OKS dobije novog predsednika, s obzirom na to da je prethodna Skupština 28. decembra odložena zbog nedostatka kvoruma jer su najveći Savezi tražili izmenu Statuta. Jedini kandidat za naslednika Vlada Divca tada je bio Ivan Todorov, ali se on u međuvremenu povukao i sada kao najozbiljniji kandidat figurira poznati košarkaski trener Božidar Maljković.

foto: OKS
foto: OKS

15:42 - Popović saopštio spisak atletičara za EPSelektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović saopštio je spisak atletičara koji će se takmičiti na Evropskom prvenstvu u dvorani predstojećeg vikenda u Beogradu. Na spisku se nalazi 12 atletičara koji su ispunili norme za nastup na kontinentalnom šampionatu, a to su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1.500 metara), Tamara Salaški i Miloš Raović (400 metara), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3.000 metara), Milica Emini (60 metara prepone) i Milana Tirnanić (60 metara). "Nošeni podrškom s tribina, koja je najpotrebnija uvereni smo da će Srbija biti bogatija za evropska odličja i za ponos svih naših građana. I zato poziv celokupnoj sportskoj javnosti da dodje u Arenu u što većem broju i pruži odgovarajuću podršku svim našim takmičarima. Kada smo već poznati i priznati kao vrsni organizatori velikih sportskih dogadjaja, da budemo na visini i kada je poseta u pitanju. I, naravno, navijati fer i sportski", navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije. Dvoransko evropsko prvenstvo održaće se od 3. do 5. marta u Beogradskoj areni.

15:16 - Rukometaši Srbije igraju protiv Rumunije u KragujevcuRukometaši Srbije igraće 7. maja u Kragujevcu protiv Rumunije, utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj, saopšteno je danas.Utakmica će se igrati u hali Jezero od 18.00 časova, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.Rukometaši Srbije će pre toga, 4. maja, u trećem kolu igrati na gostovanju protiv Rumunije, u gradu Baja Mare, od 20 časova.Reprezentacija Srbije ostvarila je polovičan uspeh na početku kvalifikacija u novembru. Posle pobede nad Poljskom od 37:32 u Gdanjsku, rukometaši Srbije izgubili su u Nišu od Belorusije sa 27:36.Na Evropsko prvenstvo, koje je na programu u januaru 2018. godine, plasiraće se dve najbolje reprezentacije iz sedam kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija na osnovu broja bodova sa selekcijama koje su izborile plasman na turnir u Hrvatskoj.

14:51 - Kraj za Troickog na startu DubaijaSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je već na startu turnira turnira u Dubaiju posle poraza od Španca Giljerma Garsije Lopeza 6:4, 6:3. Garsija Lopez, iako za čak 63 mesta slabije rangiran, posle sat vremena i 35 minuta došao je do drugog trijumfa nad Troickim iz šest međusobnih susreta. Španac se u drugom kolu turnira sastaje sa pobednikom meča između Endija Mareja i Maleka Žazirija. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.429.150 dolara.

14:18 - Čomagić u Karpoš sokolima kao zamena za povređenog VrkićaSkopski košarkaški klub Karpoš sokoli doveo je srpskog krilnog igrača Žarka Čomagića, koji bi do kraja sezone trebalo da zameni povredjenog Zorana Vrkića. Kako se navodi u saopštenju, 31-godišnji srpski igrač nema pravo nastupa u dve preostale utakmicama Jadranske lige, već je angažovan da bi pomogao Karpoš sokolima da osvoje titulu u makedonskom šampionatu. On je potpisao ugovor do kraja sezone i zameniće Vrkića, koji je završio sezonu pošto je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Čomagić je iskusan igrač, koji je ovu sezonu počeo u dresu rumunskog prvoligaša Oradee, a pre dolaska u "sokole" odigrao je i tri utakmice za OKK Beograd u prvenstvu Srbije. Prethodno je igrao za Vojvodinu, Poznanj, poljski Torun i Falko iz Mađarske. On je pohađao američki Univerzitet Severna Arizona.

13:40 - Prvi trening Novaka Đokovića u Akapulku

12:53 - Murinjo: Mislim da će Ibrahimović ostati i sledeće sezoneTrener Mančester junajteda Žoze Murinjo rekao je da misli da će fudbaler Zlatan Ibrahimović i sledeće sezone igrati za taj klub. Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted, s kojim je potpisao jednogodišji ugovor, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu. Švedski fudbaler je postigao 26 golova u 38 utakmica ove sezone, uključujući i dva u jučerašnjoj pobedi protiv Sautemtpona od 3:2, u finalu Liga kupa. "Nikada ne molim igrača da igra za moj tim, ali svi želimo i verujemo da će (Ibrahimović) ostati još jednu sezonu. Nikada ne molim igrača da potpiše ugovor. Ali, ako je potrebno, navijači mogu da odu do njegove kuće i ostanu tamo tokom cele noći", rekao je Murinjo. Ibrahimović je juče osvojio 32. trofej u karijeri. On je na Vembliju postigao golove u 19. minutu iz slobodnog udarca i pobedonosni u 87. minutu. Gol za Junajted postigao je i Džes Lingard u 38. minutu, dok je dvostruki strelac u Sautemptonu bio Manolo Gabijadini, u 45. i 48. minutu. On je postigao gol i u 11. minutu, ali je poništen zbog ofsajda. Murinjo je saradjivao sa Ibrahimovićem i u Interu."Zlatan je dobio utakmicu pošto je bio izvanredan. Kada je otišao u Barselonu (iz Intera 2009) bio sam veoma tužan. Znam kakav je potencijal. Samo smešan igrač dolazi u Englesku ako nije uveren da tu može da igra. Ko o tome bolje zna? Ni ja, ni vi. Kada je odlučio da dodje ovde, znao je da je spreman. To nije moja zasluga, već njegova", naveo je Murinjo. Ibrahimović je rekao da je u svakom klubu osvojio trofej. "Ovo mi je 32. trofej. To sam predvideo. Nastavljam. Uživam u Engleskoj. Što si stariji, više ceniš trofej. Zbog ovoga sam došao, da pobedjujem a to i radim", rekao je tridesetpetogodišnji Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović i Žoze Murinjo, foto: AP
Zlatan Ibrahimović i Žoze Murinjo, foto: AP

12:00 - Veslači Partizana odbranili šampionsku titulu na ergometrimaVeslači Partizana odbranili su ekipnu šampionsku titulu na ergometrima, na prvenstvu koje je uz rekordan broj učesnika održano u Novom Sadu. Na prvom takmičenju u sezoni, održanom u nedelju, učestvovalo je 533 takmičara, a veslači Partizana odbranili su titulu sa 80 bodova. Drugo mesto zauzela je Crvena zvezda sa 49 bodova, a treće domaća ekipa Danubius 1885 sa 26 bodova. Bodove na "Ergometrijadi" osvojili su i Čurug (24), Smederevo (22), Galeb (19), Grafičar (15), Tamiš (10), Zreneks (8) i Sava (3). Takmičenje je održano u 19 kategorija, od kojih su se 12 bodovale za zvaničnu rang-listu prvenstva Srbije na ergometrima. Na prvenstvu Srbije na ergometrima, koje je bodovano za rang-listu Svetske veslačke federacije, pored svih domaćih klubova nastupile su i mađarske ekipe Solnok i Segedin, veslački klub Jedrina iz Republike Srpske, kao i brojni predstavnici drugih sportova.

11:33 - Jankovićeva pala na 52. mesto na WTA listiSrpska teniserka Jelena Janković pokvarila je plasman za jedno mesto i na objavljenoj WTA listi zauzima 52. poziciju. Jankovićeva na 52. mestu ima 1.075 bodova. Prvo mesto i dalje drži Amerikanka Serena Vilijams sa 7.780 bodova, ispred Andželik Kerber iz Nemačke sa 7.405 bodova. Medju prvih 10 na listi bila je jedna promena, Ukrajinka Elina Svitolina napredovala je za tri mesta, na 10. Od srpskih teniserki Aleksandra Krunić zadržala je 124. mesto sa 468 bodova, Nina Stojanović pala je za pet mesta na 127. sa 465, a Ivana Jorović za tri na 149. mesto sa 391 bodom.

WTA lista: 1. Serena Vilijams (SAD) 7.780 2. Andželik Kerber (Nemačka) 7.405 3. Karolina Pliškova (Češka) 5.640 4. Simona Halep (Rumunija) 5.172 5. Dominika Cibulkova (Slovačka) 5.075 6. Agnješka Radvanska (Poljska) 4.670 7. Garbinje Mugurusa (Španija) 4.585 8. Svetlana Kuznjecova (Rusija) 3.915 9. Medison Kiz (SAD) 3.897 10. Elina Svitolina (Ukrajina) 3.890

11:07 - Grujić se oporavio od povrede posle tri mesecaFudbaler Liverpula Marko Grujić vratio se na teren posle višemesečne pauze zbog povrede zadnje lože. Nekadašnji vezista Crvene zvezde nije igrao za "crvene" još krajem novembra kada je u pobedi nad Lidsom (2:0) u Liga kupu upisao asistenciju. Mladi srpski reprezentativac istu povredu obnovio je u januaru, pa je oporavak trajao duže od planiranog. On je juče odradio trening sa ekipom Jirgena Klopa, ali neće biti u konkurenciji za večerašnji duel protiv Lestera u Premijer ligi, već protiv Arsenala sledećeg vikenda. Grujić je letos po dolasku na Enfild nagovestio dobre partije, postigao je nekoliko golova na pripremama, među kojima je i protiv Barselone, ali je do sada odigrao samo 208 minuta.

Marko Grujić, foto: Reuters
Marko Grujić, foto: Reuters

10:10 - Đokoviću i Kuzmanoviću nagrade za humanitarni radSrpski teniser Novak Đoković i fudbaler Zdravko Kuzmanović primili su nagrade humanitarne organizacije "28. jun" zbog pomoći ugroženim Srbima širom Balkana. Organizacija "28. jun", koja je proslavila petogodišnjicu postojanja, poslednju od pet humanitarnih nagrada dodelila je Zdravku Kuzmanoviću i njegovoj supruzi Marini za pomoć projektu u Republici Srpskoj. Prethodno su Novak i Jelena Đoković primili nagradu zbog pomoći u projektu "Boj za Kosovo", kada je preko 1,5 miliona dolara poslato Srbima na Kosovu i Metohiji. Preostale tri nagrade primili su članovi udruženja "28. jun", majka i brat preminule Sofije Bukvicki, nekadašnje kordinatorke za Francusku, kordinator za Veliku Britaniju Relja Ilić But i za Kanadu Marko Račić. "28. jun" je internacionalna i neprofitna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim funkcijama, a do danas je poslala preko 170 tona humanitarne pomoći u vrednosti od preko 4,4 miliona dolara Zapadnom Balkanu.

09:29 - NBA: Dabl-dabl Jokića u porazu DenveraKošarkaši Denvera, uz dabl-dabl Nikole Jokića, izgubili su na svom parketu od Memfisa 105:98 u NBA ligi. Jokić je posle dve slabije partije, nakon umora i Ol-star vikenda, nagovestio da se vraća u staru formu jer je punio sve statističke kolone - 10 poena, 11 skokova, šest asistencija i po ukradenu loptu i blokadu, iako se nije istakao šutem (5/11). Najefikasniji na meču bio je košarkaš Memfisa Majk Konli sa 31 košem, odličan je bio Mark Gasol sa 23, Zek Randolf dodao je 20, dok je kod Nagetsa Danilo Galinari dao 24. Denver je ostao tačno iznad zone za plej-of sa skorom 26-33 na Zapadu, ali samo pobedom više od Sakramenta, dok je Memfis u istoj konferenciji na šestoj poziciji 35-25. Drugi srpski košarkaš Boban Marjanović nije bio u sastavu Detroita u porazu od Bostona 104:98.

Ostali rezultati: LA Lejkers - San Antonio 98:119 Milvoki - Feniks 100:96 Vašington - Juta 92:102 Toronto - Portland 112:106 Oklahoma - Nju Orleans 118:110 LA Klipers - Šarlot 124:121

08:15 - Juniori Zvezde ponovo na završnom turniru Evrolige
OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track