ŽIVADINOVIĆ: Poledica pravi haos zbog ličnih interesa
Foto: Fonet

Odgovor Sindikatu

ŽIVADINOVIĆ: Poledica pravi haos zbog ličnih interesa

Fudbal -

Bivši selektor Jugoslavije Milan Živadinović ocenio je danas da predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica manipuliše igračima i dodao da radi protiv fudbala, a sve zbog ličnog interesa.

"Problemi o kojima je govorio Poledica nisu od juče, znamo da su nasleđeni i imaju naravno dodirnih tačaka sa aktuelnom ekonomskom situacijom koja nije laka, međutim, vreme i način na koji Poledica, navodno, brine o 'interesima igrača i srpskog fudbala' govore da on zapravo radi protiv fudbala, a sve isključivo zbog svog ličnog interesa. Istovremeno bivši igrač veoma skromne karijere pokušaa da manipuliše igračima i izazove haos koji može da ima nesagledive posledice po naš fudbal", rekao je Živadinović.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN) Mirko Poledica optužio je danas klubove i Fudbalski savez Srbije (FSS) da rade na štetu fudbalera i ocenio da je Super liga Srbije neregularna, pošto u njoj igraju pojedini igrači koji nisu mogli da budu registrovani, zbog zabrane njihovim klubovima.

Na konferenciji za novinare u Beogradu Poledica je najavio krivične prijave protiv Disciplinske komisije, čijije predsednik Žarko Stevanović, koji je i sudija Apelacionog suda u Kragujevcu, kao i protiv Komisije za licenciranje igrača.

"Čuo sam da on i advokatska kancelarija sa kojom je blisko saradjivao i 'branio interese' igrača, nema više materijalne koristi kao što je to ranije bio slučaj. Otuda i vapaj u njegovom obraćanju, koji ide tako daleko da poziva na štrajk lige odnosno podršku reprezentativaca", rekao je Živadinović.

Poledica je danas rekao da su igrači ogorčeni jer nemaju podršku Fudbalskog saveza Srbije, a Živadinović je ocenio da je unošenje haos i remećenje ambijenta koji su stvoreni u toj organizaciji.

"Sve se dešava pred možda i najvažniji meč reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za SP u Rusiji, protiv Gruzije u Tbilisiju", kazao je Živadinović.

Bivši trener Zvezde kazao je da novo rukovodstvo FSS u prethodnih godinu dana učinilo mnogo.

"Za ovih nepunih godinu dana ovo rukovodstvo Saveza uradilo je više nego neko za prethodnih nekoliko godina. Stalo se na put manipulacijama i privilegijama u kojima je uživao upravo i Poledica sa 'svojom' advokatskom kancelarijom, a sada u ime istine poziva na haos u kome bi opet on profitirao. Savez to neće da dozvoli, a fudbal će se igrati. Naravno, dobro je da neko upozorava na stvari koje moraju da se isprave, ali ne i da zloupotrebaljava fudbal isključivo zbog ličnih interesa", zaključio je Živadinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track