BLOG UŽIVO, VIDEO: Ništa od Đukića, Deportivo našao trenera
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Ništa od Đukića, Deportivo našao trenera

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Felps pozvao MOK da ulaže više novca u borbu protiv dopingaAmerički plivač Majkl Felps pozvao je danas na hitne reforme procedura globalne borbe protiv dopinga, pošto je direktor Antidoping agencije SAD optužio Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) da "odugovlači"."Mislim da je to nešto što mora da se reši već danas. Moramo da pronadjemo način da rešimo taj problem, bez obzira na sve. Ako to znači da treba da se ulaže više novca, onda mora da se ulaže više novca", rekao je Felps u Vašingtonu, na tribini o dopingu u sportu.Felps je sportista sa najviše olimpijskih medalja, ukupno 23, a povukao se posle Igara u Riju prošlog leta.On je pozvao MOK da izdvoji više sredstva Svetskoj antidoping agenciji (WADA). Felps je ocenio da sve veći broj doping skandala u svetu "ruši sport" i istakao da ga to lično "frustrira".

22:14 - Jurasović: Benfika je prava sredina za ŽivkovićaTrener omladinaca Čukaričkog Mihajlo Jurasović posetio je u Lisabonu svog nekadašnjeg igrača Andriju Živkovića i danas ocenio da je Benfika "prava sredina" za njega."Iako je teško uvek prepoznati šta će se s nekim igračem desiti u budućnosti, za njega se od prvog trenutka znalo da će biti odličan igrač i verovatno jedan od najtalentovanijih na ovim prostorima", rekao je Jurasović za sajt Čukaričkog.Jurasović je Živkovića trenirao četiri i po godine u klubu Nacional iz Niša, od njegove devete godine.On je naveo da se Živković u Benfiki ustalio medju jakom konkurencijom i da je siguran da će u skorije vreme biti nosilac igre."Klub ima izuzetno dobar skauting, dovode najbolje mlade igrače i rad sa mladjim kategorijama je na vrhunskom nivou", kazao je Jurasović, koji je zahvalio Živkoviću i njegovoj porodici na pozivu.Jurasović je rekao da je ponosan i na to što je iz omladinskog pogona u prvi tim Čukaričkog prekomandovano pet igrača i ocenio da klub sa Banovog brda raspolaže kvalitetnim fudbalerima."U svim pratećim generacijama imamo talentovane igrače i sigurno je naš klub u samom vrhu omladinskog srpskog fudbala", rekao je Jurasović.Po njegovoj oceni, prelazak igrača iz omladinskog u prvi tim će se nastaviti. On je rekao da omladinci "slede filozofiju" prvog tima, što u mnogome olakšava adaptaciju igrača kada odu u seniore.

21:41 - Eibar u nadoknadi do boda protiv SosijedadaFudbaleri Real Sosijedada i Eibara igrali su danas nerešeno 2:2, u prvoj utakmici vanrednog 25. kola Primere.Utakmica u San Sebastijanu bila je uzbudljiva, a arbitar Undijano Maljenko isključio je po jednog igrača iz obe ekipe.Prvo je Huanmi doveo domaćina u vodjstvo u 14. minutu, a u 26. je izjednačio Gonsalo Eskalante.Eibar je ostao sa igračem manje u prvom minutu drugog poluvremena, posle drugog žutog kartona Floriana Leženea, a potom je Maljenko isključio Huanmija u 59.Sosijedad je do nove prednosti došao iz penala u 67. minutu, a strelac je bio Karlos Vela.Novo izjednačenje i bod gostima doneo je Pedro Leon, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.Sosijedad je propustio priliku da prestigne Atletiko Madrid na četvrtom mestu na tabeli. Taj klub sada ima 45 bodova. Eibar je ostao sedmi sa 38, a priliku da ga prestigne imaće Atletik Bilbao.

21:32 - Lajović eliminisan već na startu u Sao PauluSrpski teniser Dušan Lajović ispao je već u prvom kolu turnira u Sao Paulu, pošto je danas izgubio od Fakunda Banjisa iz Argentine.Banjis je pobedio sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5), posle sata i 21 minuta igre.Protivnik u narednoj rundi biće mu 33. teniser sveta, Urugvajac Pablo Kuevas, koji je bio slobodan u prvom kolu.Turnir u Sao Paulu se igra za nagradni fond od 455.565 dolara, a pobedniku će pripasti 250 ATP bodova.

20:50 - Hal mesec i po dana bez MbokanijaFudbaler Hala Djumersi Mbokani pauziraće šest nedelja zbog povrede potkolenice, saopštio je danas engleski klub.Mbokani je u Hal došao pred početak sezone na pozajmicu iz Dinamo Kijeva, ali na 12 utakmici još nije dao gol.Hal je posle 26 kola pretposlednji na tabeli Premijer lige sa 21 bodom, jednim manje od Midlsbroa, koji je na mestu koje garantuje opstanak.

20:25 - Raikonen najbrži na testiranjima u KatalunjiVozač Ferarija Kimi Raikonen ostvario je danas najbrže vreme drugog dana predsezonskih testiranja u Barseloni na stazi Katalunja.U popodnevnom delu Raikonen je prevezao krug za 1:20,960 minuta. On je bio brži od Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je u prepodnevnom delu testiranja ostvario najbolje vreme od 1:20,983 minuta. Raikonen je vozio na mekim gumama, a Hamilton na super mekim.Raikonen je večeras vozio 108 krugova, a Hamilton je pre podne vozio 66.Hamilton nije vozio u drugom delu za Mercedes, već njegov novi klupski kolega Valteri Botas, koji je ostvario vreme od 1:22,986. Botas je vozio 102 kruga, a zauzeo je sedmo mesto.Treći je bio Maks Verstapen iz Red Bula sa više od sekunde zaostatka za Raikonenom.Ekipe Meklaren i Vilijams nisu imale mnogo uspeha. Meklaren je imao problema sa motorom Stofela Vandorna, koji je vozio 40 krugova i zauzeo pretposlednje mesto. Vozač Vilijamsa Lens Strol se okrenuo na stazi i slomio deo bolida FW40, koji nije mogao da se popravi na stazi. On je zauzeo poslednje mesto, a vozio je 12 krugova.

19:54 - Ništa od Đukića, Deportivo našao treneraFudbalski klub Deportivo angažovao je danas Pepea Mela za novog trenera, preneli su španski mediji.Mel je potpisao ugovor do kraja sezone i imaće zadatak da obezbedi opstanak u Primeri.On je na to mesto došao umesto Gaizke Garitana, koji je otpušten posle subotnjeg poraza od Leganesa.Mel (54) je vodio brojne španske klubove, kao i Vest Bromvič u Engleskoj, a poslednji posao imao je u Betisu, koji je napustio prošle godine.Deportivo je u seriji od četiri poraza, a nije pobedio već sedam utakmica. Poslednji trijumf zabeležio je protiv poslednjeplasirane Osasune u decembru.Klub iz La Korunje, šampion Španije iz 2000. godine, posle 24 kola zauzima 17. mesto na tabeli Primere sa 19 bodova, dva više i utakmicu manje od Sporting Hihona, koji je u zoni ispadanja.Kao kandidat za novog trenera Deportiva figurirao je i srpski stručnjak Miroslav Đukić, koji trenutno radi u Al Šababu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

19:11 - Trka za VN Rusije do 2025!Trka Formule 1 za Veliku nagradu Rusije održavaće se na stazi u Sočiju do 2025. godine, rekao je danas zamenik premijera Rusije Dmitrij Kozak. Kozak je za agenciju Tas rekao da su organizatori postigli novi dogovor i da će ugovor biti produžen na još pet godina, do 2025. Soči je 2014. godine prvi put bio domaćin trke Formule 1, na mestu na kome su se održala pojedina takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama 2014. godine. Ove godine trka Formule 1 za Veliku nagradu Rusije održaće se 30. aprila u Sočiju.

18:50 - Adamu suspendovan na dve godineBivši član Izvršnog odbora Svetske fudbalske federacije (Fifa) Amos Adamu suspendovan je danas drugi put zbog neetičkog ponašanja. "Suspenzija je rezultat umešanosti Adamsa u dogadjaj iz 2010. godine, kada je prekršio pravila ponašanja zbog sukoba interesa", navodi se u saopštenju Etičkog komiteta Fife. Izveštaj Fie iz 2014. godine navodi da je Katar platio milion dolara Adamuovom sinu. Adamu je 2010. bio član Izvršnog odobra Fife, kada su Rusija i Katar dobili organizaciju svetskih prvenstava. Nigerijac tada nije glasao, jer je bio suspendovan na tri godine zbog toga što je tražio mito. Katar poriče da je vršio bilo kakve zloupotrebe u svojoj pobedi na glasanju za organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine.

18:12 - Zidan pohvalio svoje fudbalere jer poštuju sudijeTrener Real Madrida Zinedin Zidan pohvalio je danas svoje fudbalere jer poštuju sudije, nakon što se igrač Barselone Djerar Pike na društvenim mrežama žalio na sudjenje."Ne pričam o sudijama, a o njima ne pričaju ni moji fudbaleri. Poštujemo sudije. U tom smislu naši igrači su spektakularni. Fudbaleri su koncentrisani samo na ono što moraju da rade na terenu. Vrlo sam ponosan na moje igrače pošto svi veoma poštuju sudije, podržavam ih", rekao je Zidan.Posle kontroverznog penala koji je dosudjen Realu u pobedi posle preokreta nad Viljarealom od 3:2 u nedelju, Pike je na društvenim mrežama postavio priče i fotografije kojima je nagovestio da Real ima pomoć sudija.; Pike je postavio priče na Instagramu u kojima je pomenuo sudijske greške na štetu Barselone i one koje pomažu Realu.Predsednik Viljareala Fernando Roig žalio se posle utakmice i rekao da su sudije napustile stadion noseći torbe Real Madrida, u kojima su bili razni pokloni."Svako može da priča šta želi. Mi naš uspeh postižemo na terenu. Ne želim da ulazim u izjave fudbalera i predsednika. Niko ne može da spreči ljude da govore šta žele. Ono što mi je važno jesu moji fudbaleri, a oni su primer poštovanja i profesionalizma. Tako je uvek bilo u Real Madridu", naveo je Zidan.Kapiten Reala Serhio Ramos juče je rekao da se kritike na račun kluba iz Madrida očekuju od nekoga kao što je Pike, koji stalno izražava mišljenje na društvenim mrežama. Trener Barselone Luis Enrike nije želeo da se meša."Nemam šta da kažem o tome. Već znate šta mislim i to neću da promenim", rekao je Enrike. Real je posle pobede u nedelju zadržao prvo mesto na tabeli sa bodom više, ali i utakmicom manje od Barselone. "Kraljevski" klub će sutra na svom terenu igrati protiv Las Palmasa.Barselona je u nedelju pobedila Atletiko Madrid sa 2:1 golom Lionela Mesija. Barselona će sutra igrati na Kamp Nou protiv Sportinga iz Hihona.17:35 - Ljujić jedva čeka početak sezoneFudbaleri Žalgirisa osvojili su Superkup Litvanije proteklog vikenda, što je treći trofej do kojeg je u kratkom periodu stigao srpski fudbaler Matija Ljujić. Žalgiris je prošle godine osvojio i prvenstvo i Kup Litvanije, pa je u nedelju samo nastavio niz trofeja. Tim iz Viljnusa je u meču Superkupa pobedio Trakai rezultatom 1:0, a gol za trijumf postigao je Maman Traore u 77. minutu. "Utisci posle osvojenog Superkupa su odlični. Imali smo pritisak da osvojimo trofej i drago mi je što smo ovako započeli sezonu. U završnici prvog poluvremena sam osetio jak bol u kolenu, pa sam u dogovoru sa trenerom i medicinskim timom izašao iz igre, kako ne bih rizikovao ozbiljniju povredu. Biću spreman za start prvenstva", naglasio je Ljujić. Nova sezona u litvanskom šampionatu počinje ovog vikenda, a Žalgiris odbranu titule započinje u subotu u podne gostovanjem Atlantasu. Ono što za nekoliko meseci čeka šampiona Litvanije su i kvalifikacije za Ligu šampiona, čemu se raduju svi fudbaleri Žalgirisa. U odnosu na prethodnu sezonu, tim je oslabljen, pošto je Žalgiris napustio jedan od njegovih najboljih igrača Andrija Kaluđerović.17:10 - Milan najavio sastanak deoničara oko prodaje klubaItalijanski fudbalski klub Milan najavio je da će u petak biti održan sastanak deoničara, kada će biti okončana prodaja kluba. Berluskoni je prošlog avgusta postigao dogovor sa jednim kineskim konzorcijumom o prodaji kluba. Na kraju 2016. dogovoreno je da se u prvom delu ove godine završi posao oko preuzimanja, pa je sastanak u petak formalnost. Berluskoni je prodao klub za 740 miliona evra i tražio je od investitora da u naredne tri godine potroše još 350 miliona evra na jačanje kluba. Fudbalski klub Milan je 18 puta bio šampion Italije i sedam puta prvak Evrope. Berluskoni je vlasnik Milana 30 godina.16:55 - Reprezentacija Italije bi mogla da bude domaćin na OlimpikuFudbalska reprezentacija Italije mogla bi kao domaćin da igra utakmice na Olimpijskom stadionu u Rimu.Rimski fudbalski klubovi Roma i Lacio nameravaju da napuste "Olimpiko". Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi izdala je dozvolu Romi za izgradnju stadiona, a najverovatnije će dozvolu tražiti i Lacio. Olimpijski komitet Italije (CONI) je vlasnik Olimpijskog stadiona u Rimu, a njegov predsednik rekao je da se slaže sa odlukom da rimski klubovi imaju svoje stadione. "Kada Roma i Lacio ne budu tu, mogao bi da bude postignut dogovor sa Fudbalskim savezom, kao u Engleskoj, gde se na Vembliju igraju utakmice reprezentacije. Kao Olimpijski komitet bićemo vrlo srećni da i Lacio ima svoj stadion, a tom klubu daćemo potpuno istu podršku, ni veću ni manju nego što smo dali Romi", rekao je predsednik CONI Đovani Malago. Projekat stadiona fudbalskog kluba Roma vredan je oko 1,6 milijardi evra i uglavnom je finansiran iz privatnih izvora.16:34 - Zilkić: Konkurencija na 1.500 metara na EP najjača mogućaAtletski trener Rifat Zilkić rekao je da je konkurencija u disciplini 1.500 metara za žene na predstojećem Evropskom prvenstvu u dvorani "najjača moguća", a da će taktika Amele Terzić u kvalifikacionoj trci zavisiti od sastava grupe. "Odmah upada u oči da dolaze sve atletičarke koje su dobro trčale dvoranu ove godine, pa sledi velika borba za plasman u finale. Čekamo žreb, pošto Amelina taktika zavisi od konkurentkinja", rekao je Zilkić. Evropsko dvoransko prvenstvo održaće se u Beogradu od 3. do 5. marta, a kvalifikacije na 1.500 metara na programu su prvog dana takmičenja od 17.05. Najbolji rezultat od 24 prijavljene atletičarke ima Britanka Lori Mjuir, koja je pre tri godine pretrčala 1.500 metara za 4:05,32 minuta, dok ove godine nije nastupala na toj deonici.Terzić ima 16. ovosezonski rezultat u Evropi od 4:12,51 minuta, dok je među atletičarkama koje će trčati u Beogradu na 15. mestu. Predstojeći šampionat propustiće Sifan Hasan iz Holandije, vodeća u dvorani na evropskoj listi za 2017. godinu sa 4:03,05 minuta, ali će se na startu pojaviti sve koje su na toj listi plasirane od drugog do osmog mesta. Finale žena na 1.500 metara zakazano je za subotu od 19.45.16:11 - Kolumbijka testira bolid ZauberaKolumbijka Tatjana Kalderon voziće ove godine Zauberov simulator u Formuli 1 i pomagaće ekipi na razvoju bolida. Dvadesettrogodišnja Kalderon je prošle godine zauzela 21. mesto u GP3, a u tom šampionatu će se takmičiti i ove godine. "Zahvalna sam što ću raditi u takvom timu i što ću izvući veliku korist iz ovog iskustva. Radujem se poslu u Zauberu, želim mnogo da naučim. To je korak bliže mom snu, da se jednog dana takmičim u Formuli 1", rekla je Kalderon, preneli su španski mediji. Direktorka Zaubera Moniša Kaltenbor rekla je da ekipa može da pomogne Tatjani Kalderon na profesionalnom planu, da razvije znanje i veštine trkanja.

16:00 - Barsa nudi Realu Rakitića u zamenu za Iska?Barselona nije odustala od angažovanja fudbalera Reala Iska, pa će "ljutom rivalu" ponuditi razmenu u kojoj bi u Madrid otišao Ivan Rakitić, objavio je ugledni nedeljnik Don Balon. Kako se navodi, na taj način bi odobrovoljili Madriđane koji bi dobili sjajno pojačanje i u zamenu ignorisali "AntiBarsa" klauzulu koju Isko ima u ugovoru. Ujedno, bio bi to posao u kojem bi sve sve strane bile zadovoljni, a možda i najviše "neutralni" Lionel Mesi, koji je navodno od Uprave tražio da dovede Iska, koji je idealan naslednik Andresa Inijeste. Sa druge strane, Rakitić bi postao treći Hrvat u Madridu, uz Luku Modrića i Matea Kovačića.

15:48 - Valke se žalio na suspenziju FifeBivši generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Žerom Valke žalio se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na desetogodišnju suspenziju iz fudbala. CAS je danas naveo da će za nekoliko meseci doneti odluku. Valke (56) je otpušten u januaru prošle godine, pošto je bio umešan u nelegalnu prodaju ulaznica za utakmice Svetskog prvenstva i prodaju televizijskih prava, kao i za zloupotrebu, vezano za privatne letove avionom. Fifa je prošlog jula suspendovala Valkea na dvanaest godina i saopštila da je Francuz uništio dokaze tokom istrage. Dužina suspenzije je kasnije skraćena. Federalno tužilaštvo u Švajcarskoj vodi istragu protiv Valkea.

15:35 - Aleksandra Krunić i Nina Stojanović eliminisane u Kuala LumpuruSrpske teniserke Aleksandra Krunić i Nina Stojanović eliminisane su u prvom kolu turnira u Kuala Lumpuru u konkurenciji singlova. Krunić je izgubila od Kineskinje Sjin Jun Han posle dva seta, 5:7, 1:6, dok je Stojanović izgubila od Kineskinje Ćing Vang sa 1:6, 3:6. Krunić i Stojanović će takmičenje na turniru u Kuala Lumpuru nastaviti u dublu, a u prvom kolu igraće protiv ćetvrtih nosilaca američko-japanskog dubla Nikol Meličar i Makoto Ninomija.

15:20 - Kina rekordni potrošač u zimskom prelaznom rokuKineski fudbalski klubovi potrošili su u zimskom prelaznom roku rekordnih 388 miliona evra, uprkos restrikcijama "iracionalnih" transfera. Prelazni rok u Kini završen je danas, a ovaj rekord premašio je onaj postavljen prošle godine, kada je u istom periodu potrošeno 345 miliona evra. Ovo je druga uzastopna godina da kineska Super liga u zimskom prelznom roku troši više od engleske Premijer lige, koja je ove godine potrošila 259 miliona evra. Brazilski vezni fudbaler Oskar prešao je u decembru iz Čelsija u Šangaj SIPG za 60 miliona evra, što je azijski rekord. Ne zna se koliko će zarađivati, ali se nagađa da će to biti 24 miliona godišnje, što znači da je drugi najplaćeniji igrač sveta. Odmah iza njega je nekadašnji napadač Mančester junajteda, Juventusa, Mančester sitija i Boke juniors Karlos Teves, koji je potpisao za Šangaj Šenhua. Mnoge druge zvezde su otišle u Kinu, među kojima su Aksel Vicel, Alešandre Pato, Džon Obi Mikel ili Rikardo Karvaljo.15:02 - Pet razloga zašto Partizan pobeđuje u 153. prvenstvenom večitom derbiju

14:55 - Pet razloga zašto Crvena zvezda pobeđuje u 153. prvenstvenom večitom derbiju

14:50 - Hamilton najbrži u prepodnevnom delu testiranja u BarseloniVozač Mercedesa Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme i prevezao najviše krugova u prepodnevnom delu današnjih testiranja u španskom Montmelu. Trostruki svetski šampion je najbrži krug prevezao za 1:20,983 minuta i bio je brži za 0,782 sekunde nego što je bio juče, tokom prvog dana testiranja u Katalunji, kada je imao najbolji rezultat. Hamilton je za prva dva dana testiranja sekundu brži od najboljeg rezultata postignutog 2016. godine tokom osmodnevnih predsezonskih testiranja. U popodnevnom delu treninga Mercedesov bolid testiraće Valteri Botas.Najbliži Mercedesu tokom prva dva dana testiranja bio je Ferari. Kimi Raikonen danas je bio skoro dve sekunde sporiji od Hamiltona na drugom mestu, dok je njegov klupski kolega Sebastijan Fetel juče bio iza Hamiltona.Hamilton je danas vozio 66 krugova, a Raikonen 47, a ni Mercedes ni Ferari do sada nisu prijavili mehaničke probleme. Testiranja će se obavljati do četvrtka, a na stazi u blizini Barselone obaviće se i druga runda testiranja, od 7. do 10. marta. Nova sezona Formule 1 počinje 26. marta trkom za Veliku nagradu Australije.

14:47 - Milijaš: Pobedom stavljamo jednu ruku na tituluFudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da bi pobedom u 153. večitom derbiju njegov tim došao na korak od odbrane šampionske titule. "Domaći teren je prednost u derbiju, iako možda neko drugačije misli. Tu su naši navijači, lično najviše volim da igram na Marakani i to mi znači. Smatram da bismo pobedom stavili jednu ruku na titulu", rekao je Milijaš novinarima posle treninga. On je dodao da uopšte ne razmišlja o Partizanu jer smatra da će Zvezda slaviti ukoliko bude na svom nivou. "Razmišljam samo o nama, prvi smo na tabeli sa šest bodova prednosti i u mislima su mi samo naše vrline i mane, koje moramo da sakrijemo. Ako odigramo na nivou na kakvom možemo ne sumnjam u pobedu", dodao je iskusni vezista. Milijaš iza sebe ima mnogo derbija i golova u istom, davao ih je glavom, iz penala, van šesnaesterca, a nada se i da će iz slobodnog udarca, što mu je specijalnost."Ako bude šansa iz "slobodnjaka" možda je iskoristim. Lepo je dati gol na derbiju, ali je najbitnije da pobedimo. To su golovi koji se nikad ne zaboravljaju", poručio je on. Prema njegovim rečima ključ trijumfa u derbiju leži u sredini terena. "Donald i Le Talek će imati zadatak da zaustave njihove ofanzivne veziste, kao što će na suprotnoj strani da motre na Kangu. Nadam se da će lopta biti bliže njihovom golu. Svi sa nestrpljenjem čekamo subotnji meč i u dobrom raspoloženju posle dve pobede", navodi Milijaš, uz konstataciju da se fizički oseća mnogo bolje nego kad se vratio u Zvezdu. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Nenad Milijaš, Foto: FK Crvena zvezda
Nenad Milijaš, Foto: FK Crvena zvezda

14:20 - Kuman: Runi je dobrodošao u EvertonTrener Evertona Ronald Kuman rekao je da bi povratak Vejna Runija bio dobrodošao i da on može da igra još dve-tri godine na vrhunskom nivou, ali je istakao da je odluka na samom Runiju i njegovom klubu Mančester junajtedu.Runi (31) je prošao kroz omladinsku školu Evertona, za koji je debitovao 2002, sa samo 16 godina, a prvi gol u Premijer ligi postigao je posle samo 10 utakmica, kada je bio strelac protiv Arsenala. Sadašnji kapiten reprezentacije Engleske prešao je u Junajted 2004. i od tada nije menjao sredinu. Mediji i fudbalski radnici povezivali su ga sa povratkom na Gudison park poslednjih godina. "Mislim da Runi i dalje igra na visokom nivou i da je napravio dobar izbor ostankom u Mančester junajtedu i Premijer ligi. Pred njim su još dve-tri godine igranja na najvišem nivou. Ne znam šta će se desiti na kraju sezone. Prema mom mišljenju, on je jedan od igrača koji mogu Everton da učine jačim nego što je sad", rekao je Kuman. Holandski trener je, medjutim, naglasio da kontakti nisu postojali. "Najvažnije je šta igrač voli i šta je potrebno Mančester junajtedu, a mi nismo umešani u taj projekat. U Everton je dobrodošao svaki igrač za koga mislimo da može da pojača tim", rekao je Kuman.

14:00 - Naingolan: Roma hoće da osvoji tri trofejaFudbaler Rome Rađa Naingolan rekao je da njegov tim nije imao sreće na žrebu za Ligu Evropa, ali da su ambicije tima i dalje da osvoji tri trofeja. Roma je bez problema pobedila Viljareal u dvomeču, a žreb joj je u osmini finala dodelio Olimpik Lion. "Nismo imali sreće na žrebu jer igramo protiv jednog od najjačih timova. Na kraju krajeva, ako se u ovom kolu ne sretnete sa jakim timom, definitivno ćete u sledećem, tako da to ne menja mnogo stvari. Morate da pobedite sve da biste podigli trofej i to je ono što želimo", rekao je Naingolan. Belgijski reprezentativac kazao je da poznaje neke igrače iz Liona i da timu neće biti lako. Roma je trenutno druga u Seriji A, sa sedam bodova manje od Juventusa, dok u polufinalu nacionalnog kupa igra protiv Lacija. "Igramo i dalje u tri takmičenja, možemo i dalje da osvojimo tri trofeja. dobar smo tim i sigurni smo u svoj kvalitet. Mislim da možemo da pobedimo svakoga ako igramo svoju igru. Mislim da dobri rezultati donose dobre rezultate. Trenutno smo u dbroj formi i moramo ovako da nastavimo. Zadovoljan sam i svojim igrama i igrama tima", rekao je Naingolan.

13:37 - Inijesta: Igrači su hiljadu odsto uz EnrikeaFudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da želi da Luis Enrike ostane trener i posle ove sezone, i istakao da ceo tim ima puno poverenje u njega. Enrikeova pozicija često se dovodila u pitanje u poslednje vreme, naročito posle poraza 0:4 od Pari Sen Žermena u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Naknadne četiri vezane prvenstvene pobede malo su ublažile taj pritisak, naročito posle pobede u gostima nad Atletiko Madridom 2:1 proteklog vikenda. "Mi smo hiljadu odsto uz trenera. Ne znam da li će ostati i sledeće sezone, ali se nadam da želi da nastavi da radi sa ovim timom i da ćemo nastaviti da osvajamo titule kao do sada", preneli su danas španski elektronski mediji Inijestine reči. Barselona je uspela da izbori pobedu nad Atletikom u derbiju kola."Utakmica sa Atletikom bila je teška, jako teška. Atletiko vas tera da igrate do krajnjih granica da biste pobedili. Bilo nam je važno da tu pobedimo", rekao je Inijesta. Barselona će 8. marta ugostiti PSŽ, a Inijesta je ocenio da dvomeč nije odlučen, uprkos velikim deficitu koji Barselona ima. "Što se tiče PSŽ-a, komplikovano je, ali moramo da verujemo. Uprkos tome što je to vrlo velika razlika, postoje šanse da prodjemo", rekao je Inijesta.

13:10 - Karte za Bamberg od sutra, Zvezda ponovo apeluje na navijačeUlaznice za utakmicu Crvena zvezda - Bamberg u košarkaškoj Evroligi sutra će biti puštene u prodaju, a beogradski klub ponovo je apelovao na navijače da se ponašaju prema propisima. Pojedinačne ulaznice biće puštene u prodaju sutra od 10.00 na svim prodajnim mestima Eventima. Utakmica će biti odigrana u dvorani "Aleksandar Nikolić" i ponovo je označena kao izuzetno visokog rizika, što znači da će važiti posebne bezbednosne procedure, iste kakve su bile za prošlonedeljni susret sa Galatasarajem. Zvezda je objavila da će vlasnike sezonskih ulaznica do početka informisati o svim bezbednosnim protokolima, terminima otvaranja dvorane i ostalim važnim stvarima."KK Crvena zvezda još jednom apeluje na sve koji se budu našli u dvorani da ne bacaju nikakve predmete u teren, niti da sede na prolazima, jer je klub, zaključno sa novom kaznom, platio Evroligi 28.500 evra, a naredna kazna biće igranje utakmice pred praznim tribinama", navodi se u saopštenju Zvezde. U prodaji će se naći mali kontigent karata, a cene su iste kao za prošlu nedelju.Tribine: 1.300 Parter 4 i B: 2.000 Bela loža: 2.500 Plava loža: 3.000 Loza: 3.500 Počasna mesta (bočna strana): 5.000 Počasna mesta: 10.000

12:19 - Ostojić prošao probu i postao igrač BATE-aNekadašnji fudbaler Partizana Miloš Ostojić povećao je srpsku koloniju u BATE Borisovu, nakon što je prošao probu i potpisao ugovor. Ostojić je zadovoljio na probi prethodnih nedelja i u novom timu pridružio se Mirku Ivaniću, Nemanji Milunoviću i Anesu Ruševiću. Ovaj 25-godišnji štoper od letos nije imao klub kada je napustio matični Partizan, u kojem je za prvi tim odigrao pet sezona. Sa crno-belima je osvojio tri titule prvaka Srbije i dva nacionalna kupa.

12:01 - Klop: Sada svi igramo za svoju budućnost u klubuTrener Liverpula Jirgen Klop priznao je da situacija u timu postaje ozbiljna, i ocenio je i da on i fudbaleri sada igraju za svoju budućnost u klubu. Liverpul je u ponedeljak uveče izgubio od šampiona Lestera 3:1, tako da im je učinak u ovoj godini sada samo dve pobede u 12 utakmica u svim takmičenjima. "Crveni" sada zaostaju 14 bodova za liderom Premijer lige Čelsijem. Klop je rekao da igre tima možda jednostavno nisu bile dovoljno dobre."Sada postaje ozbiljnije. Svi igramo za svoju budućnost, uključujući i mene. Svaki dan nam se sudi, naročito na dan utakmice. Naravno da naši nastupi utiču na te stvari. Ne mislim da nisu dobri koliko sam mislio da jesu, ali mislim da im treba više moje pomoći da bi to pokazali svake nedelje. Osećam maksimalnu odgovornost, jer jesam odgovoran. Nadam se da koristim reč 'mi', a ne 'oni', jer sam i ja uključen u sve ovo", rekao je Klop. Nemački stručnjak je rekao da njegov tim ne igra bolje kako meč odmiče, kao i da mu je jasno šta se desilo sa Lesterom i zašto je ponovo počeo da igra dobro. Klop je upozorio svoje igrače da očekuju emotivnu reakciju Lestera nakon otpuštanja trenera Klaudija Ranijera, i ocenio da nema izgovora za pasivan nastup njegovog tima. "Bilo je jasno koliko je utakmica bila emotivna, jer bi bilo zaista čudno da Lester nije pokazao emociju. Nije bilo baš toliko intenzivno, ali nismo bili spremni za to. Mogli smo da odigramo mnogo bolje. Dozvolili smo im da budu Lester od prošle godine, i to je naša greška. Treba nas kritikovati zbog toga. Ova naša nedoslednost apsolutno nema nikakvog smisla", rekao je Klop. "Možda nije trenutak da se prave ovakve procene, naročito ne javno, ali iskorno govoreći, a trudim se da govorim istinu što češće mogu, loše igre nikom ne pomažu. To je jasno", dodao je trener Liverpula.

11:40 - Mitrović: Benitez me promenio, mnogo sam mirnijiFudbaler engleskog drugoligaša Njukasla Aleksandar Mitrović izjavio je da je mnogo naučio iz svojih grešaka prethodnih godina i da je sada znatno smireniji, pre svega zbog menadžera Rafaela Beniteza. Mitrović je imao dosta problema da obuzda temperament i agresivnost, što ga je u Premijer ligi koštalo nekoliko crvenih kartona, ali sada priznaje da se promenio. "Sada sam drugačiji i mnogo smireniji na terenu. Bio sam previše agresivan i često isključivan zbog toga. Prošle sezone pravio sam glupe stvari, ali sada sam miran", rekao je Mitrović. Mitrović je uveren da će iskoristiti šansu u narednih mesec dana kada će predvoditi napad "svraka" zbog povrede prvog strelca Dvajta Gejla. "Znao sam da ću dobiti šansu i uradiću sve da je iskoristim. Bio sam deo tima koji je ispao prošle godine i osećam odgovornost da ispravim stvari. Njukasl mora da igra u Premijer ligi i moj cilj je da mu to obezbedim golovima", poručio je prvi centarfor reprezentacije Srbije. Mitrović je ove sezone sa četiri gola doprineo drugom mestu NJukasla na tabeli Čempionšipa, samo bod iza Brajtona.

Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia
Aleksandar Mitrović, Foto: Profimedia

10:00 - Torino: Srećni smo sa Mihajlovićem, cilj je EvropaSrpski trener Siniša Mihajlović ima punu podršku čelnika Torina posle promenjivih rezultata, potvrdio je sportski direktor Đanluka Petraki. Torino je slavio samo jednom u poslednjih osam utakmica u Seriji A, a juče je na gostovanju Fiorentini odigrao baš onako kako igra u dosadašnjem toku sezone, izborio je remi posle dva gola minusa, uz još jedan promašen penal najboljeg strelca Andree Belotija. "Srećni smo trenerom i onim što radi. U projektu smo za budućnost i držimo se dogovora. Bilo je nekih slabih rezultata, ali to se dešava. Ambicije su nam da stignemo do Evrope, ali u projektu koji traje dve godine. Investirali smo u mlade igrače i potrebno im je vreme", rekao je Petraki. Sam Mihajlović isticao je da je ove sezone cilj "bikova" da izbore plasman u evropska takmičenja, ali su tek na devetom mestu na tabeli Serije A posle 26. kola. Koliko će biti teško da ispuni cilj govori i činjenica da su ispred Torina timovi poput Fiorentine, Milana, Intera, Lacija, dok je četvrtoplasirana Atalanta hit Serije A ove sezone.

09:33 - Dabl-dabl Bjelice u pobedi Minesote, Karijev neslavni rekordKošarkaši Minesote pobedili su na gostovanju Sakramento 102:88 u nastavku NBA lige, uz dobru partiju srpskog reprezentativca Nemanje Bjelice. Bjelica je protiv rivala u borbi za plej-of Zapadne konferencije ostvario dabl-dabl sa 10 poena i 12 skokova, dodavši još po dve asistencije i ukradene lopte za 30 minuta na parketu.Najzaslužniji za trijumf "vukova" bio je centar Karl-Entoni Tauns sa 29 koševa i 17 skokova, Endrju Vigins je imao dva poena manje, dok je kod Kingsa Kostas Kufos ubacio 14. Minesota je na 12. mestu na Zapadu sa skorom 24-36, ali i dalje ima šanse za doigranvanje u velikoj konkurenciji Dalasa (24-35), Portlanda (24-34), Sakramenta (25-35) i Denvera koji je iznad crte sa učinkom 26-33. Najbolji tim lige Golden Stejt slavio je u Filadelfiji 109:88, upkos lošoj šuterskoj partiji Stefona Karija i promašenih svih 11 pokušaja za tri poena, što mu je najgori rezultat u karijeri. Loše veče Karija neutralisali su Kevin Durent sa 27 poena i Klej Tompson sa 21, za 49. pobedu ove sezone. Junak sinoćnjih mečeva je košarkaš Toronta Demar Derozan jer je 1,9 sekundi pre kraja doneo Reptorsima trijumf u Njujorku 92:91, što mu je bio 34 pogodak u Medison Skver Gardenu.

Ostali rezultati: Klivlend - Milvoki 102:95 Boston - Atlanta 98:114 Dalas - Majami 96:89 Hjuston - Indijana 108:117

08:30 - Čanak: Izuzetno sam ponosan na igrače PartizanaPomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da je ponosan na svoje košarkaše posle pobede nad Mega Leksom u gostima, koju su izborili u znatno kraćem sastavu nego inače. Partizan je u ponedeljak uveče pobedio 87:80 u 24. kolu Jadranske lige, iako je igrao bez mnogo povredjenih i bolesnih igrača, kao i bez prvog trenera Aleksandra Džikića. Partizan je sada treći na tabeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirana Cedevita, ali i lošijim skorom u medjusobnim susretima. "Izuzetno bitna pobeda za nas u rezultatskom smislu. Ostali smo u trci za drugo mesto i čekamo neki 'kiks' Cedevite. Držimo i dalje dobru poziciju za treće mesto. Izuzetno sam ponosan na igrače Partizana. Ovo je šesta utakmica sa nekom skraćenom rotacijom. Fizički napor je veliki, ali uprkos svemu tome, košarkaške odluke su bile dobre, koncentracija je bila dobra. Ne sjajna, ali dovoljna da dobijemo utakmicu", rekao je Čanak. Trener Mege Dejan Milojević ocenio je da njegov tim nema karakter da dobije velike timove. "Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Moja ekipa jednostavno nema karakter da pobedi velike timove. Apsolutno nije bitno ko igra za protivnika, ako vide Partizan, Zvezda, Cedevita, Budućnost, Cibona, ishod se zna. Zbog toga i takvog karaktera smo se borili za opstanak i zasluženo ga izborili", rekao je Milojević.

Nenad Čanak, foto: Dado Đilas
Nenad Čanak, foto: Dado Đilas

08:01 - Gece ne sme da trenira zbog metaboličkih poremećajaFudbaler Borusije Dortmund Mario Gece ne može da igra zbog metaboličkih poremećaja, saopštio je danas nemački klub. "Sveobuhvatni lekarski pregledi zbog problema sa mišićima su pokazali da Gece ima metaboličke poremećaje, zbog čega za sada ne sme uopšte da trenira", navodi se u saopštenju Borusije. Gece ima frustrirajuću sezonu od kako se na njenom početku vratio u Borusiju iz Bajern Minhena. On je samo četiri puta igrao celu utakmicu, a poslednji nastup je imao 31. januara. On je pred početak sezone imao problema sa mišićima, a nedavno se žalio na problema sa butinom. Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je srećan što se konačno našao koren problema i Gece će dobiti punu podršku da se polako oporavi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track